Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
2007-ben az enyingi löszön minden felsült,akkor hanyadik helyezett volt a versenyben?Az időjárás ,adott mikroklima,talaj,1/3-tudás,szakértelem 1/3- szerencse 1/3 részben hozhat ilyen eredményt!
Válasz #3505. hozzászólásra
Nem tudom , h miért irtad azt h itt békés megyében ha nincs vetésforgó -akkor nem várható jó termés.
Pedig az ellenkezőjét mondom:van 1 cég(név nélkül)-ők csak kukit ill. naprát nyomnak.Ugy , h mondjuk 3-4 éven át kuki után 1xszer napra-utána +int 3-4 éven át kuki.
A termések pedig sztem igen jók , vannak h jóval 10-12 t fölött.Igaz ők is 2xtápkultizzák és ha kell ,akkor természetesen locsolnak 1000-el.
Válasz #3509. hozzászólásra
nem mindegy hogy 20 centi a termőréteg vagy 120 centi,
Nálunk is a középkötött jó vízgazdálkodású földek termőrétege vékony. Emiatt csak lazítás és vetésváltás esetén van 10 t fölött -akármit rakok rá. Az igen kötöttben is csak az első év jó a kukoricának ,ha nyáron jól fellazítózom.
Szerintem a termőréteg alatti talajban is táródik fel tápanyag ha kap valamennyi levegőt, csak a mélyen gyökerező kuki azt ki is veszi az első éven.
Sekély termőrétegű táblán volt egy olyan helyzet 2008-ban hogy a a föld egyik (rosszabb) része árpa után tárcsa2x + lazítót kapott, a másik része kuki volt és szántva lett. Az árpa utáni kapott vinaszt is azon 12 tonna volt a monokultúrában meg 6,5 vizesen
Szerintem minden növény termését több mint 50%-ba az évjárat befolyásolja. Ha optimális az idő akkor a gyengébb területeken is van jó termés,ha nagy aszály van akkora jó földben isgyenge. Ha meg minden összeadódik akkor van rekordtermés
tehát ilyen területen buza,netán borsó elővetemény után egy kis tápanyaggal erősitve nagyon jó hozamokat lehet elérni. persze fontos a megfelelő kultur állapot!!! IGY van Maszek.
Válasz #3503. hozzászólásra
Azért is irtam hogy az adottság mindenek felett, hiszen Békés m-be vetésforgo nélkül komlyabb termés nincs, mig máshol vetésforgó nélkül,akár 5-10évig is 10t felett tudnak termelni!!!!
Szevasz Feri.T 131vagyok.Nem biztos hogy nagy tudás az alapja az egész kuk. termesttéshez,mivel nem ismerem lehet olyan az adotságai,persze kell hozzá gyakorlat tapasztalat elhivatottság.Nem azt akarom mondani hogy más termelő nem tudna termelni, de valami hiányozhat szerintem ennyi az egész.
Amint már régen is irtam!! Én tölletek is és mástol is meg szeretném tanulni az igazán profi és modern kukorica termesztést.. Mi régen csinálgattuk de az idöjárás és a 2000 ft-s ára nem tette ezt nekünk kifizetövé és amint tudod az adotságok sem igazán jók hozzá... De talán most ez a 5-6E forintos ár egy ujabb lendületet ad a mi számunkra is.. És végül az az egészben a leg durvább hogy vannak vidékek ahol kalapos öreg bácsikák megszokásbol meg csinálják a 110-120M mi nekünk meg a 8-9 tonnához már agyalnunk kell!!
az eredményes kukoricatermesztés lényege,a legolcsóbban termelni a lehető legtöbbet,és a legmagassabb áron értékesíteni, gondolom ezzel nem mondtam semmi újat,de így az év uccsó napján ez belefér{:tonguep:}
Szeva!! Biztosan tudna olyanrol mesélni nekünk ami tök újj lenne nekünk.. És olyat is amitöl le esne az álunk.. De hid ell ez szerintem kis tulzással olyan mint a fözés Nekem PL: Benke laci bácsi hiába mondaná el akár napjában töbször is hogy kell egy fejedelmi ételt elkésziteni ha sem a tudásom sem a felszerelésem sem az alapanyagaim nem álnak rendelkezésre.. Na KB ez van a kukoricával is!! De Az biztos hogy garatulálok az eredményéhez!! Annál is inkább mivel a mi kis fatornyos falunkban a leg jobb termés volt 6 T
24596 hozzászólás
Válasz #3544. hozzászólásra
Válasz #3543. hozzászólásra
Görgettem ám , hogy mi van az alján!
Válasz #3535. hozzászólásra
most kéne nyomnod, mert eltünnek a giliszták
Válasz #3541. hozzászólásra
arra nincs is szükségem , tudod Sanyikám pénz nem boldogít...................
ha kevés van belőle
Válasz #3539. hozzászólásra
Akkor nyomjátok! Nekünk borzasztó lenne még hátra, de esélytelen rámenni. Talán pihenőév lesz.
Válasz #3539. hozzászólásra
Amit Új Évkor csinálsz egész évben azt csinálod. Tehát dolgozol.... a lottó nyeremény nem fenyeget!
Válasz #3527. hozzászólásra
Hiányoznak a daloló pajtások!!
Válasz #3538. hozzászólásra
még 85
nem vészes, meglessz az , de kész röhely, hogy egész Decemberben csak 9 napot lehetett dolgozni
Válasz #3537. hozzászólásra
Sok van még??
Válasz #3536. hozzászólásra
há mi csináljak????
aludjak itthon????
baxtam az időt eleget itthon az elmúlt 2 hónapban most végre lehet tolni elég jó körülmények között
Válasz #3535. hozzászólásra
ne baxd!nehogy száncsá új év bapján!
Válasz #3534. hozzászólásra
nem is megyünk
8ig munka volt reggel 8 kor ismét munka
éjfélt megvárom oszt takarodó
Válasz #3531. hozzászólásra
BUÉK nektek is!
Nem vagy még a bálba?
Válasz #3529. hozzászólásra
Az egyszeri részegest megkérdezzik:Mikor rugtál be utoljára?Válasz:Holnap lesz egy napja!
Egéség!!
akkor igyunk
Válasz #3528. hozzászólásra
jó nektek......
oké!már kezdtem aggódni nem tán beteg "másnapos"vagy!
Válasz #3524. hozzászólásra
Nálunk pont most volt a legjobb termés ezel az áral meg rekord bevétel!!
Hagyuk a gazdálkodást! Inkább mindenki töltsön 1 italt a poharába!!!És aztán egészségetekre!
Válasz #3523. hozzászólásra
kb.ugyanaz.
Válasz #3513. hozzászólásra
Azért irtam hogy Adottság 2007 renkivüli száraz volt mindenütt.de volt ahol 100q.
Válasz #3522. hozzászólásra
nem!szerencsére spájzoltunk,így most túlélünk talán..........
Válasz #3518. hozzászólásra
2007-ben 2t-val nagyobb termésem volt hektáronként,mint az idén!
Válasz #3521. hozzászólásra
Kszáltatok mi??
Válasz #3520. hozzászólásra
egy kicsivel több.
Válasz #3519. hozzászólásra
HÁT??
Válasz #3516. hozzászólásra
nálunk nem!
Válasz #3517. hozzászólásra
Akarom mondani a 3 és 3.5T
Ja a napra viszont megadta a 3 3.5T !!
Válasz #3515. hozzászólásra
A mi földjeinken is csak 3T körűl voltak a kuk termések !!!
Válasz #3513. hozzászólásra
Nálunk Akkor 18q lett az átlag!!!( Enyingtől 22km-re lakom)
fontos az elővetemény az bizt!
Válasz #3512. hozzászólásra
2007-ben az enyingi löszön minden felsült,akkor hanyadik helyezett volt a versenyben?Az időjárás ,adott mikroklima,talaj,1/3-tudás,szakértelem 1/3- szerencse 1/3 részben hozhat ilyen eredményt!
Válasz #3511. hozzászólásra
csak azért mert ismerős mondta Békésből gondolom mindenüt lehetnek kivételek.
Nem tudom , h miért irtad azt h itt békés megyében ha nincs vetésforgó -akkor nem várható jó termés.
Pedig az ellenkezőjét mondom:van 1 cég(név nélkül)-ők csak kukit ill. naprát nyomnak.Ugy , h mondjuk 3-4 éven át kuki után 1xszer napra-utána +int 3-4 éven át kuki.
A termések pedig sztem igen jók , vannak h jóval 10-12 t fölött.Igaz ők is 2xtápkultizzák és ha kell ,akkor természetesen locsolnak 1000-el.
Válasz #3509. hozzászólásra
nem mindegy hogy 20 centi a termőréteg vagy 120 centi,
Nálunk is a középkötött jó vízgazdálkodású földek termőrétege vékony. Emiatt csak lazítás és vetésváltás esetén van 10 t fölött -akármit rakok rá. Az igen kötöttben is csak az első év jó a kukoricának ,ha nyáron jól fellazítózom.
Szerintem a termőréteg alatti talajban is táródik fel tápanyag ha kap valamennyi levegőt, csak a mélyen gyökerező kuki azt ki is veszi az első éven.
Sekély termőrétegű táblán volt egy olyan helyzet 2008-ban hogy a a föld egyik (rosszabb) része árpa után tárcsa2x + lazítót kapott, a másik része kuki volt és szántva lett. Az árpa utáni kapott vinaszt is azon 12 tonna volt a monokultúrában meg 6,5 vizesen
Válasz #3508. hozzászólásra
csak annyi a különbség mig a jó földbe aszályban is 10t addig a kevésbé jóban modjuk 5t hát nem mindegy!!!
Szerintem minden növény termését több mint 50%-ba az évjárat befolyásolja. Ha optimális az idő akkor a gyengébb területeken is van jó termés,ha nagy aszály van akkora jó földben isgyenge. Ha meg minden összeadódik akkor van rekordtermés
Válasz #3506. hozzászólásra
tehát ilyen területen buza,netán borsó elővetemény után egy kis tápanyaggal erősitve nagyon jó hozamokat lehet elérni. persze fontos a megfelelő kultur állapot!!! IGY van Maszek.
Ez igy van!!
Azért is irtam hogy az adottság mindenek felett, hiszen Békés m-be vetésforgo nélkül komlyabb termés nincs, mig máshol vetésforgó nélkül,akár 5-10évig is 10t felett tudnak termelni!!!!
úgysem mondják meg őszintén hogy mennyi műxart tettek arra a pár hektárra, a talajvédelmisek le is lőnék őket érte.
Válasz #3497. hozzászólásra
Azért ilyenkor jó lenne tudni a terminológiát amit használt persze a valósat.
Válasz #3497. hozzászólásra
Szevasz Feri.T 131vagyok.Nem biztos hogy nagy tudás az alapja az egész kuk. termesttéshez,mivel nem ismerem lehet olyan az adotságai,persze kell hozzá gyakorlat tapasztalat elhivatottság.Nem azt akarom mondani hogy más termelő nem tudna termelni, de valami hiányozhat szerintem ennyi az egész.
Válasz #3499. hozzászólásra
Amint már régen is irtam!! Én tölletek is és mástol is meg szeretném tanulni az igazán profi és modern kukorica termesztést.. Mi régen csinálgattuk de az idöjárás és a 2000 ft-s ára nem tette ezt nekünk kifizetövé és amint tudod az adotságok sem igazán jók hozzá... De talán most ez a 5-6E forintos ár egy ujabb lendületet ad a mi számunkra is.. És végül az az egészben a leg durvább hogy vannak vidékek ahol kalapos öreg bácsikák megszokásbol meg csinálják a 110-120M mi nekünk meg a 8-9 tonnához már agyalnunk kell!!
Válasz #3499. hozzászólásra
de ez nem csak kukira igaz hagy mondjak már én is valami bölcsességet
Válasz #3498. hozzászólásra
az eredményes kukoricatermesztés lényege,a legolcsóbban termelni a lehető legtöbbet,és a legmagassabb áron értékesíteni, gondolom ezzel nem mondtam semmi újat,de így az év uccsó napján ez belefér{:tonguep:}
Válasz #3493. hozzászólásra
Szeva!! Biztosan tudna olyanrol mesélni nekünk ami tök újj lenne nekünk.. És olyat is amitöl le esne az álunk.. De hid ell ez szerintem kis tulzással olyan mint a fözés Nekem PL: Benke laci bácsi hiába mondaná el akár napjában töbször is hogy kell egy fejedelmi ételt elkésziteni ha sem a tudásom sem a felszerelésem sem az alapanyagaim nem álnak rendelkezésre.. Na KB ez van a kukoricával is!! De Az biztos hogy garatulálok az eredményéhez!! Annál is inkább mivel a mi kis fatornyos falunkban a leg jobb termés volt 6 T
Válasz #3494. hozzászólásra
Nyugalom tesók,a felesége németszármazású agrárszaki!
Személyesen beszéltem vele,töle indulhattak a dolgok!