Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.17 FtUSD389.56 FtCHF429.74 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kíméljük???
Hát persze mert csak szolgáltatásból élünk így muszáj jó munkát végezni mert ha nem tetszik akkor vége a 2000 hektáros munkának.
Szerintetek mi a jobb ledurni vagy megcsinálni rendesen és elégedetten???
Nem tudom te mit olvastál a magtartályakról a könyvből de én tudom hogy én a jd.-ral szedtem egy 6tonnás pótkocsira 2 egész tartállyal addig a mega ugyanaz a pótra 1 egész és 1 70% ürít és meég az is alig fér rá.
Ha a JD gyorsabban megy akkor többet is vág le, nem?
Ezért ürít többet és ezért is kel bele ennyivel többet tankolni?
Úgy tudom, hogy a 208 magtartája 8200 liter a JD2066 meg 9000 liter.
Még van vagy kétszáz hektárunk kint mind a kettő geringhoffal megy a class 5.5-6.5km/h a john deere 7.5-8.5km/h a john d. sűrűbben ürít mert kisseb a tartály hamarabb elakad mint a claas na meg a claas LEGALÁBB 180-200 liter a john d. 250-280 liter gázolaj.
Én inkább claas párti vagyok na meg a kite egy nagy 0.
Semmi nincs hozzá csak rendelésre az is csak másnap délre hát ez munka így aztán lehet haladni!!!
Megkérdezhetem hogy egy aratási szezonal a hátatok mögött mi a véleményetek a 2266 rol!! Emlékszem rá hogy egy 208 mellé vetétek?? Ettöl szembe tünöbb öszehasonlitás nem is létezik !!
MI tavaly tetten értük őket, szemből én a kombájnnal, egyik oldalról a traktorral, harmadik oldalról meg haver a traktorral, kicsit meglepődtek. Nem lett belőle semmi de azóta előre köszönnek. Még majdnem rendesek is voltunk velük
Én kb 2 hete tetten értem egy ..... a kukoricásomban persze elszaladt a kerékpárját hátra hagyva, olyan idegbe voltam hogy mindkét kerket összehajtottam a kormányt meg ketté törtem kézzel!! Vele is ezt csináltam volna ha a kezem közé kerül.
az már biztos ha nem másért akkor azért mert a kisebbség leszedi mert nekik ez jár nekünk 2 ha-t törtek le a drágák. de legalább a böngészésnél 3 kerékpárt vesztettek nem is gondoltam hogy az ih ilyen szépen képes összetörni a vasat
Válasz #3148. hozzászólásra
a vetes valtas nem csak a bogarak es a termeskieses miatt indokolt. ha nem tartod be, nem kapsz tamogatast!
50/2008. (IV. 24.) FVM rendelet - Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa;
b) Egymás után legfeljebb három évig termeszthető: kukorica és dohány
c) Több évig termeszthető maga után: évelő kertészeti kultúrák, évelő takarmánynövények, fűmagtermesztés, méhlegelő céljából vetett növények, illetve energetikai hasznosítás céljából vetett többéves növények, valamint a rizs;
d) Minden egyéb növény egy évig termeszthető.
Azert a bogarakkal vigyazz, mert a nagybatyamnak is egy teruleten van mindig... Es iden mar eleg jol kiragtak belole a fergek... Na ja...o meg a vetogepest gyanusitotta, hogy allitott az Spc-n az o foldjen:-))) Pedig sztem a sracnak csak egy tarcsaja van hozza...
Sziasztok! Szerintetek mennyire baj ,hogy 2éve kukorica van a földeim egy részében és idén ott lesz ahol eddig tehát akkor már 3éve mennyire látszik a termésen? Idén csak azért lesz ugyanott mert nem birtam bele vetni a viz miatt mert még most is áll rajta ezért a gabona máshova került és itt ujra a kukorica marad.
24597 hozzászólás
Kíméljük???
Hát persze mert csak szolgáltatásból élünk így muszáj jó munkát végezni mert ha nem tetszik akkor vége a 2000 hektáros munkának.
Szerintetek mi a jobb ledurni vagy megcsinálni rendesen és elégedetten???
Válasz #3194. hozzászólásra
de ,le ám
Válasz #3193. hozzászólásra
Szerintem nem tudják,hogy másodikban is lehet aratni
Válasz #3192. hozzászólásra
ledaráltad?
Válasz #3192. hozzászólásra
Kímélik..
Válasz #3190. hozzászólásra
csak azt nem értem miért csak 5-6-al aratnak,ma 9,5 tonnásba 2.teljes lindével(9,5km/o)arattam egész nap,20 heki 260 liter
Válasz #3189. hozzászólásra
Lehet, hogy nem mondták neki a valutát ?????????
Válasz #3188. hozzászólásra
Ha mid két asztal 6 soros akkor ezek szerint a Jd többet vág le egy nap és akkor nem eszik többet ...
Válasz #3185. hozzászólásra
az tényleg őrült lehetett
itt már sokan adták el Huba
Amúgy tényleg 6500-7000 de nem hufba hanem lejbe
Bocs 1+70%-ot akartam irni!!!
Nem tudom te mit olvastál a magtartályakról a könyvből de én tudom hogy én a jd.-ral szedtem egy 6tonnás pótkocsira 2 egész tartállyal addig a mega ugyanaz a pótra 1 egész és 1 70% ürít és meég az is alig fér rá.
Válasz #3181. hozzászólásra
Szajkó&Szajkó Bt. Fejér m. Káloz 4650+fa,a napokban.
Válasz #3183. hozzászólásra
Egy örült mondta(pont nekem), hogy RO-ba viszik kifelé 7000 !!!!!
T.F. 47-et ajánlott tegnap
Nálatok mennyi most a száraz kuk?
Én is kíváncsi lennék hogy hol és melyik cég !!!!!!!!
ezekhez a 4600-700-as árakhoz irhatnátok konkrét helyet , céget is(nem kell hülyíteni a népet)
Válasz #3179. hozzászólásra
Végülis ezzel én is egyetértek!!
Válasz #3176. hozzászólásra
Ha a JD gyorsabban megy akkor többet is vág le, nem?
Ezért ürít többet és ezért is kel bele ennyivel többet tankolni?
Úgy tudom, hogy a 208 magtartája 8200 liter a JD2066 meg 9000 liter.
De, ki ad 4600-ot itt biharban a kukoricáért????
Válasz #3173. hozzászólásra
bocsi elirtam 4700 ! szabolcsban hol?
Válasz #3173. hozzászólásra
Üdvözöllek !
4600ba adtad el szárazan vagy kombájn alól ?
Köszi a válaszodat!
Még van vagy kétszáz hektárunk kint mind a kettő geringhoffal megy a class 5.5-6.5km/h a john deere 7.5-8.5km/h a john d. sűrűbben ürít mert kisseb a tartály hamarabb elakad mint a claas na meg a claas LEGALÁBB 180-200 liter a john d. 250-280 liter gázolaj.
Én inkább claas párti vagyok na meg a kite egy nagy 0.
Semmi nincs hozzá csak rendelésre az is csak másnap délre hát ez munka így aztán lehet haladni!!!
Itt 48000ft felárral..
Válasz #3171. hozzászólásra
Megkérdezhetem hogy egy aratási szezonal a hátatok mögött mi a véleményetek a 2266 rol!! Emlékszem rá hogy egy 208 mellé vetétek?? Ettöl szembe tünöbb öszehasonlitás nem is létezik !!
Én is 4700ért adtam el szabolcs megye
Válasz #3171. hozzászólásra
Ki adja a 46000-et?
Hajdú megye berettyó.
Válasz #3160. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=eaFYx6Y7P30
ez nem te voltál szabi?
Válasz #3168. hozzászólásra
Üdv!Az ország melyik szegletén vagy???
Nálunk a legjobb ami biztosat hallottam 4600+komp. vagy 5100 kp a helyszinen.
Válasz #3165. hozzászólásra
Te biztos Párizsba fogod szállitani.
Válasz #3165. hozzászólásra
Hát az jobb mint nálunk! Ez bruttó?
Ki milyen árat tud a kukoricáért elérni?
Nálunk 180-190€/t.
Válasz #3162. hozzászólásra
MI tavaly tetten értük őket, szemből én a kombájnnal, egyik oldalról a traktorral, harmadik oldalról meg haver a traktorral, kicsit meglepődtek. Nem lett belőle semmi de azóta előre köszönnek. Még majdnem rendesek is voltunk velük
Válasz #3156. hozzászólásra
Heves Megyei gyerek !!!
Itt fel vagyunk készülve a háborúra e retvek ellen ...
Én kb 2 hete tetten értem egy ..... a kukoricásomban persze elszaladt a kerékpárját hátra hagyva, olyan idegbe voltam hogy mindkét kerket összehajtottam a kormányt meg ketté törtem kézzel!! Vele is ezt csináltam volna ha a kezem közé kerül.
Moderálta: (3932) 2013-11-14 11:47:10
Nem vesznek,de lopnak helyette másikat
Válasz #3154. hozzászólásra
Most hogy mondod!! Nem is rosz a módszer... Végülis nem csak a féltéglát tudja ketté vágni hanem a bringát is!!
Válasz #3152. hozzászólásra
az már biztos ha nem másért akkor azért mert a kisebbség leszedi mert nekik ez jár nekünk 2 ha-t törtek le a drágák. de legalább a böngészésnél 3 kerékpárt vesztettek nem is gondoltam hogy az ih ilyen szépen képes összetörni a vasat
Válasz #3154. hozzászólásra
neeem, a szem nedvessége
Válasz #3153. hozzászólásra
Mármint a táblán lévö viznek a méjsége??
Válasz #3152. hozzászólásra
sokan várták hogy lemenjen 20% alá a vize, most aztán várhatják , de leginkább baxhatják
Elég furcsa helyzet adódhat a még kint levö kukoricával!! Szerintem lesznek régiók ahol ezel az esözónával befejezödöt a kukorica idei betakaritása!!
a vetes valtas nem csak a bogarak es a termeskieses miatt indokolt. ha nem tartod be, nem kapsz tamogatast!
50/2008. (IV. 24.) FVM rendelet - Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa;
b) Egymás után legfeljebb három évig termeszthető: kukorica és dohány
c) Több évig termeszthető maga után: évelő kertészeti kultúrák, évelő takarmánynövények, fűmagtermesztés, méhlegelő céljából vetett növények, illetve energetikai hasznosítás céljából vetett többéves növények, valamint a rizs;
d) Minden egyéb növény egy évig termeszthető.
Azert a bogarakkal vigyazz, mert a nagybatyamnak is egy teruleten van mindig... Es iden mar eleg jol kiragtak belole a fergek... Na ja...o meg a vetogepest gyanusitotta, hogy allitott az Spc-n az o foldjen:-))) Pedig sztem a sracnak csak egy tarcsaja van hozza...
Semmi baj nincs azzal! Nekem 6 évig is volt egy területbe ! Nem vettem észre terméskiesést!
Sziasztok! Szerintetek mennyire baj ,hogy 2éve kukorica van a földeim egy részében és idén ott lesz ahol eddig tehát akkor már 3éve mennyire látszik a termésen? Idén csak azért lesz ugyanott mert nem birtam bele vetni a viz miatt mert még most is áll rajta ezért a gabona máshova került és itt ujra a kukorica marad.