Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mandlirobert #22495. hozzászólásáraA felső három levelet leszámítva száraz. Lógnak a csövek. 29% vizet mértem. 72 kg hektolitertömeg mellett.
Viszont egy éve ezen a napon még zöld volt az egész növény. Idén dacára, hogy 7 nappal később vetettem 10 nappal előbb virágzott és most is előrébb van. Nincs ötleted az okáról? (Aszály tavaly is volt.)
Válasz Petyu #22489. hozzászólásáraÉlőben jobban meg lehet állapítani, de kb ez még most lesz a “full dent” tehát kb még most lesz minden szemen meg a horpadás, innen durván 2 hét még a fekete réteg. Szóval nem ártott még az az eső. Bár sokan már úgy veszik hogy ekkor kész a cső, de nem, némi hektolitertömeget még el lehet csípni, ugyanis ekkor még 50%-a van meg a végleges szárazanyagtartalomnak, a többi az ugye víz.
Válasz Petyu #22489. hozzászólásárapersze hpgy használt neki, aug vége előtt nem hiszem, hogy megállna a szemtelítődés még most sem. vegyél le szemeket, és kapargasd meg a végét, hogy a fekete réteg megjelent-e már, ha még nem, akkor az még rakni akarja a szemet.
Válasz Petyu #22482. hozzászólásáraNagy valószinüséggel használt még. A csövet, a szemeket kell megnézned, hogy állnak. Könnyen lehet, hogy még 2-3 hét is van neki hátra, addig van vízigénye is.
Válasz Bárány #22479. hozzászólásáraNálunk hatalmas különbség van a szántott és a gruberezett között. Szántott már két hete leszáradt a másik meg félig zöld volt. Majd termésre kíváncsi leszek.
Válasz Bárány #22476. hozzászólásáraVetés idő és a fao is befolyásolja és hogy lejtőse hol állhatott meg a víz stb . Nekem is van a lapont 2ha ami haragos zőld .Persze itt meg a vadak jol elvanank .
Válasz Frapter #22477. hozzászólásáraÍgy van. És azért a zöld felületen valószínűleg normálisabb lesz a vízleadás is. Lehet, hogy egy-két hét múlva azon lesz alacsonyabb a szemnedvesség.
Válasz barazdabetyar. #22478. hozzászólásáraMindegyik szántott, de azért mégis kicsit rá is hibáztál.: a bal oldali táblát kétfelé osztottam, szántott és grubberes kísérletre. Ez a széle, ami a képen van pont a szántott, és az út szélén a szomszédé szintén szántott.
Egyébként a grubberes "szokás szerint" lassabban indult, de úgy júniusra már szemmel látható különbség nem volt, csak az NDVI szerint folt kicsit lemaradva. Júliusra, aztán már ott is behozták egymást.
Tavaly hasonló kísérletben sokkal tovább, és szemmel is látható lemaradásban volt a grubberes, de az aszályban akkor is utolérte a szántottat.
Szóval aszályban kb. azonos lesz a végeredmény. Most már jöhetne egy normális, csapadékos év is.
Persze, nem csak ezért...
Válasz Gabro #22470. hozzászólásárafelénk amit vágtak eddi a derékig érő 4-5 tonna, a váll fölött cső nélkül az 10, ha van rajta valamennyi cső akkor azért több a tömege...
itt is 10 ft/kg és csak meg kell mutatni hol a föld, minden mást fizet a vevő. vevő meg van mert a tehenészetek mindent silóznak amit találnak, s így sem lesz elég.
Sziasztok!
Tudom hogy ez sok dologtól függ, de úgy általánosságban egy mellig érő kukorica hektáronként mennyit adhat silóban? 70 ezerrel lett vetve, nincs elszáradva, csak az alsó levelek, csutka is van mindegyik tövön, viszont szem alig. Aki nézte azt mondta 10 ft/kg-ért átvenné és olyan 10 tonna lehet rajta
Válasz Radocz #22466. hozzászólásáraEz az öt éves átlag nézés sokba fog kerülni neked.
Nekem elég belenézni a gyűrűs kútba, hogy megállapítsam, jövőre nem szabad erőltetni a kukoricát.
Válasz TeljesenMindegy #22465. hozzászólására1992- ben Balmazújváros egyik területén már volt ilyen, hogy nem hozott csövet.
Kicsit később Debreceni Kismacs területén sikerült egy ismétlés.
Minden növényt öt év átlagban kell nézni.
Válasz #bandi #22463. hozzászólásáraAz alapból fizették a jégkárelhárítást meg a biztosítás támogatást. Amit én hallottam ott a miniszter a biztosítóktól várta, hogy majd fizetnek.
Válasz Megmondó #22460. hozzászólásáraHa egyszerűen logikázok, akkor mindenki befizet ezeöccázat, aztán a fél ország beadja aszálykárra, a másik fele meg nem, akkor az aszályosok kapnak 3000-et. Ha az állam megduplázza, akkor hatot.
Hűha, vannak itt gondok egyeseknél a számtannal kapcsolatosan.
Kissé mulatságos, ha valaki úgy próbál meg okosat mondani, hogy közben a 4. osztályos matek is erős neki! Így pont az ellenkezőjét éri el a mondanivalójával kapcsolatban. Kitartást, tanulni sosem késő
Hozzászólásokat elolvasva? Mondjuk kicsit durva!
Kárenyhitési alapban nincs pénz!
Mondta Miniszterelnök!
Kárenhitési alap? Hollátjuk,hogy mennyilett befizetve? Mennyilett kifizetve?
Erről elszámolás holvan?
Befizettün évekalatt!
Enyhén nemelfogadható mint kártyában a Blöff!
Ha a KSH Számokatveszed alapul?
Itt nézd a 2021-es évet Szorozd 1000 Ft/ Ha Nagyonagyszám!
Gyengébbek érthetőségemiatt! Nemkivánok semmi libsi meg egyébb hozzászólást!
Hivatalos KSH adatbázis!
Matekozz!
Hol a Pénz amit Befizettünk? Elszámolás?
Külön jókivánságaimatküldöm mindazoknak akik balosozniakarnak vagy gyurcsánynál jobbvolt!
Számszakilag feldobtam!
Ha.ra fellehetszorozni! Ennyitfizettünkbe!
Elszámolást seholnemláttunk! Mennyilettkifizetve!
Maradjunk tényeknél! Vagy mateknál?
Válasz Mihály #22447. hozzászólására4 tonnára se fognak fizetni, egyébként nagyon helyesen, sokan vannak, akiknek nagyobb szükségük van rá, a pénz meg kevés.
Válasz dokeee #22444. hozzászólására Hát szerintem sokan nem így gondolják mert miért nem lett 14 t a termés ja hogy aszály volt ennyi ....számlával igazoltan ... szóval az egész komcsi kukába való azoknak kellene aszály kárt fizetni akiknek a termés ára nem fedezi az önköltséget amit ugye számlával igazol s kész senki másnak és túl lehetne élni de itt rabló gazdálkodás folyik ellopják a technológiádat s nem tehetsz semmit ez egy ilyen ország a Jakab adatbázissal
24596 hozzászólás
Válasz mandlirobert #22495. hozzászólásáraA felső három levelet leszámítva száraz. Lógnak a csövek. 29% vizet mértem. 72 kg hektolitertömeg mellett.
Viszont egy éve ezen a napon még zöld volt az egész növény. Idén dacára, hogy 7 nappal később vetettem 10 nappal előbb virágzott és most is előrébb van. Nincs ötleted az okáról? (Aszály tavaly is volt.)
Válasz Zoli1437 #22494. hozzászólásáraHa még zöld a csuhé levél meg a növényzet nagy része akkor még használt az eső.
Beltartalom még épül.
Nálam most így néz ki és már két hete csökken a súlya. (Igaz nem ugyan az a cső, de eléggé egyformák.) Vajon milyen hatással van rá 10mm eső?
Válasz Petyu #22489. hozzászólásáraÉlőben jobban meg lehet állapítani, de kb ez még most lesz a “full dent” tehát kb még most lesz minden szemen meg a horpadás, innen durván 2 hét még a fekete réteg. Szóval nem ártott még az az eső. Bár sokan már úgy veszik hogy ekkor kész a cső, de nem, némi hektolitertömeget még el lehet csípni, ugyanis ekkor még 50%-a van meg a végleges szárazanyagtartalomnak, a többi az ugye víz.
Válasz Gabesz78 #22491. hozzászólásáraHa hülye kérdés volt, bocsi, de a nagy része el van száradva
Válasz Petyu #22488. hozzászólásáraMondjuk ez tényleg hülye kérdés,amit feltettél.Zöld még a kukker.
Válasz Petyu #22489. hozzászólásárapersze hpgy használt neki, aug vége előtt nem hiszem, hogy megállna a szemtelítődés még most sem. vegyél le szemeket, és kapargasd meg a végét, hogy a fekete réteg megjelent-e már, ha még nem, akkor az még rakni akarja a szemet.
Válasz #bandi #22486. hozzászólásáraMost ilyen, kisebb, nagyobb
Válasz apuci #22485. hozzászólásáraÉn próbáltam egy kérdést feltenni, de idióta kérdéssel válaszoltak!!!!!!!!
Válasz Drisa #22484. hozzászólásáraA gruberos jobban megtudta tartani a vizet, még most is zöld a kukorica.
Válasz Petyu #22482. hozzászólásáraNagy valószinüséggel használt még. A csövet, a szemeket kell megnézned, hogy állnak. Könnyen lehet, hogy még 2-3 hét is van neki hátra, addig van vízigénye is.
Válasz Petyu #22482. hozzászólásáraNeked használ egy adag rántott hús?
Válasz Bárány #22479. hozzászólásáraNálunk hatalmas különbség van a szántott és a gruberezett között. Szántott már két hete leszáradt a másik meg félig zöld volt. Majd termésre kíváncsi leszek.
Válasz Petyu #22482. hozzászólására
Szerintetek ennek még használt a mai 15 mm eső? Sy Carioca
Válasz Bárány #22476. hozzászólásáraVetés idő és a fao is befolyásolja és hogy lejtőse hol állhatott meg a víz stb . Nekem is van a lapont 2ha ami haragos zőld .Persze itt meg a vadak jol elvanank .
Válasz Frapter #22477. hozzászólásáraÍgy van. És azért a zöld felületen valószínűleg normálisabb lesz a vízleadás is. Lehet, hogy egy-két hét múlva azon lesz alacsonyabb a szemnedvesség.
Válasz barazdabetyar. #22478. hozzászólásáraMindegyik szántott, de azért mégis kicsit rá is hibáztál.: a bal oldali táblát kétfelé osztottam, szántott és grubberes kísérletre. Ez a széle, ami a képen van pont a szántott, és az út szélén a szomszédé szintén szántott.
Egyébként a grubberes "szokás szerint" lassabban indult, de úgy júniusra már szemmel látható különbség nem volt, csak az NDVI szerint folt kicsit lemaradva. Júliusra, aztán már ott is behozták egymást.
Tavaly hasonló kísérletben sokkal tovább, és szemmel is látható lemaradásban volt a grubberes, de az aszályban akkor is utolérte a szántottat.
Szóval aszályban kb. azonos lesz a végeredmény. Most már jöhetne egy normális, csapadékos év is.
Persze, nem csak ezért...
Válasz Bárány #22476. hozzászólásáraBal grúberes?
Válasz Bárány #22476. hozzászólásáraAkkor már a zöldebb sem épít be tápanyagot, az is már csak leszárad. De azért több várható attól.
Mutatkoznak különbségek.
Szemnedvesség augusztus 11-én:
-bal (zöldebb): 22,7%
-jobb (csontszáraz): 19,4
Válasz Balázs. #22474. hozzászólásáraEgy idős bácsi mondta régen."Ingyen jöhet még a wc trágya is."Adja el a tehenét.Én meg ingyen keresek műtrágyát.
Válasz barazdabetyar. #22473. hozzászólásáraValaki ingyen keresi teheneinek takarmánynak, a fészbukkon.
Válasz .Feco. #22472. hozzászólásáraEnnyiért nem adnám.Több tápanyag van benne.Netán ha van rajta 3 mázsa szem hektáronként futja az aratást.
Válasz Gabro #22470. hozzászólásárafelénk amit vágtak eddi a derékig érő 4-5 tonna, a váll fölött cső nélkül az 10, ha van rajta valamennyi cső akkor azért több a tömege...
itt is 10 ft/kg és csak meg kell mutatni hol a föld, minden mást fizet a vevő. vevő meg van mert a tehenészetek mindent silóznak amit találnak, s így sem lesz elég.
Válasz Gabro #22470. hozzászólásáraAz jó ár, mert én eddig 5 Ft/kg-ról hallottam.
Sziasztok!
Tudom hogy ez sok dologtól függ, de úgy általánosságban egy mellig érő kukorica hektáronként mennyit adhat silóban? 70 ezerrel lett vetve, nincs elszáradva, csak az alsó levelek, csutka is van mindegyik tövön, viszont szem alig. Aki nézte azt mondta 10 ft/kg-ért átvenné és olyan 10 tonna lehet rajta
Válasz TeljesenMindegy #22468. hozzászólásáraNem kell itt az üveg gömböt vizslatni, elég belenézni a kútba! Mintha már ezt hallottam vólna valamelyik felmenőmtől!
Válasz Radocz #22466. hozzászólásáraEz az öt éves átlag nézés sokba fog kerülni neked.
Nekem elég belenézni a gyűrűs kútba, hogy megállapítsam, jövőre nem szabad erőltetni a kukoricát.
Oké! Tizedesvesszőttéveszzettem!
De valahonnan?
Valaki ?
Neten kitudnaturni kimutatást,hogy 2014-től befizetettpénz?
Mennyiisvolt?
Mennyilettkifizetve?
Seholselátok elérhető adatokat!
Köteleznek 1 kárenyhitési alapra! Oké befizetem!
Kezelem ugy kárenyhitési alapot mit gépjármünél kötelezőt!
Fizetek cirka 30000-et! valami nagyonnagyösszegetiskifizetnekrá!
Bevállaltak 1 kárenyhitési biztositást! Befizettük?
Volt Gazdatüntetés pesten 2005 ben!
Igaz akkori szervezők Parlamentbenülnek?
Válasz TeljesenMindegy #22465. hozzászólására1992- ben Balmazújváros egyik területén már volt ilyen, hogy nem hozott csövet.
Kicsit később Debreceni Kismacs területén sikerült egy ismétlés.
Minden növényt öt év átlagban kell nézni.
Válasz #bandi #22463. hozzászólásáraDunától keletre elvétve fogsz kukoricaföldet látni jövőre. Kihalt fajnak lehet nyilvánítani.
Válasz #bandi #22463. hozzászólásáraAz alapból fizették a jégkárelhárítást meg a biztosítás támogatást. Amit én hallottam ott a miniszter a biztosítóktól várta, hogy majd fizetnek.
Válasz Megmondó #22460. hozzászólásáraHa egyszerűen logikázok, akkor mindenki befizet ezeöccázat, aztán a fél ország beadja aszálykárra, a másik fele meg nem, akkor az aszályosok kapnak 3000-et. Ha az állam megduplázza, akkor hatot.
Hűha, vannak itt gondok egyeseknél a számtannal kapcsolatosan.
Kissé mulatságos, ha valaki úgy próbál meg okosat mondani, hogy közben a 4. osztályos matek is erős neki! Így pont az ellenkezőjét éri el a mondanivalójával kapcsolatban. Kitartást, tanulni sosem késő
Válasz Megmondó #22460. hozzászólásáraEgy tizedessel elcsúsztál, ~7.5 milliárd
Ha nézem? Magyarország öszterülete?
5049000 Ha! ez szorozva 1500-al ?
7573500000 Ft!
Pontositva? 75,735 milliárdot fizetünk idén kárenyhitésialapva számolva csak szántóval!
Ezd szorozd kettővel! amit elméetileg Állam hozzátesz! Durván 160 milliárd!
De Jöhet Palik Laci néhai F1 riporter idézate? Holvan démon hill? Átköltve? Hovatünik a pénz?
Hozzászólásokat elolvasva? Mondjuk kicsit durva!
Kárenyhitési alapban nincs pénz!
Mondta Miniszterelnök!
Kárenhitési alap? Hollátjuk,hogy mennyilett befizetve? Mennyilett kifizetve?
Erről elszámolás holvan?
Befizettün évekalatt!
Enyhén nemelfogadható mint kártyában a Blöff!
Ha a KSH Számokatveszed alapul?
Itt nézd a 2021-es évet Szorozd 1000 Ft/ Ha Nagyonagyszám!
Mielőtt Valaki betámad!
Mindezt az adatohat a KSH adatbázisbólszedtemle!
https://www.ksh.hu/stadat_files/mez/hu/mez0008.html
Gyengébbek érthetőségemiatt! Nemkivánok semmi libsi meg egyébb hozzászólást!
Hivatalos KSH adatbázis!
Matekozz!
Hol a Pénz amit Befizettünk? Elszámolás?
Külön jókivánságaimatküldöm mindazoknak akik balosozniakarnak vagy gyurcsánynál jobbvolt!
Számszakilag feldobtam!
Ha.ra fellehetszorozni! Ennyitfizettünkbe!
Elszámolást seholnemláttunk! Mennyilettkifizetve!
Maradjunk tényeknél! Vagy mateknál?
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-08-08 14:18:35
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-08-08 14:12:29
Válasz Chillout #22454. hozzászólásáraHát ha bérbe megy az aratás akkor nem nagyon .
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-08-08 14:12:59
Kerestem az egyik táblában hogy van-e olyan folt amibe a kombájnnak érdemes belemenni és nem az egészet bezúzni... Hát... Nem találtam...
30 tövenként 1 cső. Ez közelebb van a 0 t/ha-hoz mint az 1t/ha-hoz.
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-08-08 14:10:23
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-08-08 14:11:22
Válasz dokeee #22450. hozzászólására attól függ mit írt eddig a támogatáshoz a Jakab jósdába egyén válogatja ha 10 t felül jön ki az átlaga simán
Válasz Mihály #22447. hozzászólására4 tonnára se fognak fizetni, egyébként nagyon helyesen, sokan vannak, akiknek nagyobb szükségük van rá, a pénz meg kevés.
Válasz Wilde #22448. hozzászólásáraMert az azért, ennyire egyszerű!
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-08-08 14:11:37
Válasz dokeee #22444. hozzászólására Hát szerintem sokan nem így gondolják mert miért nem lett 14 t a termés ja hogy aszály volt ennyi ....számlával igazoltan ... szóval az egész komcsi kukába való azoknak kellene aszály kárt fizetni akiknek a termés ára nem fedezi az önköltséget amit ugye számlával igazol s kész senki másnak és túl lehetne élni de itt rabló gazdálkodás folyik ellopják a technológiádat s nem tehetsz semmit ez egy ilyen ország a Jakab adatbázissal