Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
De ami árakat itt írtok az májusi morzsoltra átszámolva értendő, tehát 14% alatti tisztított kukorica. valakinek konkrét info kombájn alól mennyiért viszik?
Helló
Ha minden jól megy és kapok szabit holnap kezdem vágni a kukoricát! Nagyon kíváncsi leszek egy két tábla átlagára azt már most látom, hogy az N54 és az N01 jó lesz kívácsi leszek az eredményre.
itt 25-32-esek a vízek, azok is amiket időben elvetettünk a tavaszon.
23-as volt egyik cégnek, de az adott talán 3tonnát is nekik...
Fogalmam sincsen mi lesz itt, vannak szép táblák, de szerintem nemkell túlságosan nagyokra gondolni, nomeg a vízeket lenyomni sok pénz lesz illetve ugyanannyi munka. Szóval azt számolgatom, hogy hiába korrekt az ára jelenleg a kukoricának, nemfog több profitot termelni mint máskor. Hacsak nemfogja adni a 100mázsákat.
Válasz #3019. hozzászólásra
Na ja! Szomszédnak 3511-es volt aratás előtt 1 héttel kézzel morzsoltat méretett 19-es volt, aratáskor meg 25 felett volt a vize, pedig eső sem volt...
Az idei kukoricák legnagyobb problámája a nagy szemnedvesség szerintem, egy olyan táblán, ahol tavaly is kuki volt és 17-es vize, idén 21-es volt, de a kuki ugyanúgy fao 310-es volt, mint a tavalyi 3511
Üdv!
hogy adta a 440?nekünk 96 nyersen 20as vízzel helyenkét egyhén dőlve ,helyenként rommá dőlve. Tavaly is ennyit termett nagyságrendileg, jövőre kipróbáljuk a 4590et
Ha a Versenybizottság is elfogadja a legújabb csúcsról szóló hírt, ugyancsak rövid életűnek tűnhet a 17,7 tonna feletti teljesítmény elsősége. Na nem mintha önmagában
is nem lenne csúcsteljesítmény egy ekkora eredmény!
A verseny természete az, hogy elsőt és további helyezetteket keres, azonban a szakmai következményei egy olyan versenyek, ahol korábban nem jegyzett teljesítmények fordulnak elő, ennél sokkal messzebb mutatnak.
Most röviden csak annyit közlünk, hogy Mátyásdomb határában, Mikó Ferenc 5 hektárnál alig nagyobb, DKC4995 hibriddel elvetett versenyterületén, 2010 október 29-én egy 18 tonnát meghaladó betakarítási eredmény született.
Mohácson termelek..Isidor fajta errefelé amelyik a legjobbnak tűnik..Idén vannak 50mázsás termések is.35-40mázsa majdnem minden évben van..A Margitta sziget 92kft a felvásárló..Idén az eggyik havernak 9500forintot fizettek felárral..
24597 hozzászólás
Válasz #3046. hozzászólásra
Akkor 3800 jó ha nincs semmi levonás, ugye...
Válasz #3045. hozzászólásra
3900-4140-ig de Neked kell bevinni + a víz százalékot vissza számolják, itt felénk.
De ami árakat itt írtok az májusi morzsoltra átszámolva értendő, tehát 14% alatti tisztított kukorica. valakinek konkrét info kombájn alól mennyiért viszik?
Helló
Ha minden jól megy és kapok szabit holnap kezdem vágni a kukoricát! Nagyon kíváncsi leszek egy két tábla átlagára azt már most látom, hogy az N54 és az N01 jó lesz kívácsi leszek az eredményre.
Válasz #3042. hozzászólásra
lehet , hogy 1 100-al több ?
Válasz #3038. hozzászólásra
Nekem 4200 rémlik a tamixnál.
Válasz #3039. hozzászólásra
nincs nagy v.ték
Válasz #3039. hozzászólásra
privibe szivesebben ,nem akarom gondja legyen az ismerősnek
Válasz #3038. hozzászólásra
A telep nevét elárulod vagy nem publikus?
Válasz #3037. hozzászólásra
Ez qva jó ár , itt szarvason az 1ik keverő csak 4100+komp-ot akar érte adni.
Válasz #3035. hozzászólásra
Viszonylag helyi Gyulán lakom, Geszten gazdálkodom és eddig Sarkadra vittem a terményemet!
Válasz #3035. hozzászólásra
Viszonylag helyi Gyulán lakom, Geszten gazdálkodom és eddig Sarkadra vittem a terményemet!
Válasz #3034. hozzászólásra
a telepet tudom ahonnan vitték,de hogy ki vette azt sajnos nem
te is helyi vagy?
Válasz #3033. hozzászólásra
Szia!
És azt meg tudnád mondani hogy Sarkadon kinél volt ez az ár?
Válasz #3032. hozzászólásra
Sarkad
Válasz #3031. hozzászólásra
Merre?Békésbe?
Válasz #3029. hozzászólásra
egy békés megyei telepen dolgozik egy ismerős,tőlük vitték ennyibe
RAGT-os kukikról valakinek vélemény???
Még nem vetettük, de jövőre lehet, hogy kipróbáljuk.
Aki tud írja le tapasztalatát ezekről a hibridekről.
Válasz #3028. hozzászólásra Hol is?
Válasz #3027. hozzászólásra
akkor forma-forma.
csak mert csütörtökön hallottam tölünk 30km-re ,47+komp-ért
vitték.
Válasz #3025. hozzászólásra
Itt 4400+komp.
Válasz #3025. hozzászólásra
Nálunk is ennyi.
Tőlünk balra két településsel 4300, jobbra kettővel meg 4400 mázsája.
sziasztok!
milyen árba lehet most eladni a kukoricát?
mi 43+komp.-os ajánlatot kaptunk,ez most vajon reális?
Kinek mennyit mondanak a kukoricára?
Válasz #3022. hozzászólásra
Itt 50-80 mázsa van csak.
Válasz #3021. hozzászólásra
Ja idén a 80-100q biztosít némi nyereséget, de ez alatt, ha 25-ös a viz, nem sokat...
itt 25-32-esek a vízek, azok is amiket időben elvetettünk a tavaszon.
23-as volt egyik cégnek, de az adott talán 3tonnát is nekik...
Fogalmam sincsen mi lesz itt, vannak szép táblák, de szerintem nemkell túlságosan nagyokra gondolni, nomeg a vízeket lenyomni sok pénz lesz illetve ugyanannyi munka. Szóval azt számolgatom, hogy hiába korrekt az ára jelenleg a kukoricának, nemfog több profitot termelni mint máskor. Hacsak nemfogja adni a 100mázsákat.
Válasz #3019. hozzászólásra
Na ja! Szomszédnak 3511-es volt aratás előtt 1 héttel kézzel morzsoltat méretett 19-es volt, aratáskor meg 25 felett volt a vize, pedig eső sem volt...
Válasz #3018. hozzászólásra
Meg a legnagyobb probléma,mikor a szárítós úgy áll a dolgokhoz,hogy nedvesek a kukik,akkor annyit mérünk amennyit akarunk.17-est,is 21 esnek mérnek.
Az idei kukoricák legnagyobb problámája a nagy szemnedvesség szerintem, egy olyan táblán, ahol tavaly is kuki volt és 17-es vize, idén 21-es volt, de a kuki ugyanúgy fao 310-es volt, mint a tavalyi 3511
Válasz #3016. hozzászólásra
Hát az nagyon jó!
Válasz #3015. hozzászólásra
Éppen ma vágtam le egy 15ha-os darabot 86nettót adott 19 körüli vizzel,itt állt mint a pöcök.
Válasz #3012. hozzászólásra
Üdv!
hogy adta a 440?nekünk 96 nyersen 20as vízzel helyenkét egyhén dőlve ,helyenként rommá dőlve. Tavaly is ennyit termett nagyságrendileg, jövőre kipróbáljuk a 4590et
Válasz #3013. hozzászólásra
38 az szép....Nekem tegnap volt 20..
Válasz #3011. hozzászólásra
Nem semmi... Ezt már csak azal tudom überelni hogy az egyik ügyfelemnek ép ma let mérve a kukoricája és most 38-as a vize!! Mikor lesz abol aratás!!
Válasz #3011. hozzászólásra
Szép az alábbi eredmény, az én táblarekordom 112q, de született 51q/ha termés is...
Azért kíváncsi lennék a strobisokra is !!!!!
Újabb rekord?
(2010-10-30 07:04:51)
Ha a Versenybizottság is elfogadja a legújabb csúcsról szóló hírt, ugyancsak rövid életűnek tűnhet a 17,7 tonna feletti teljesítmény elsősége. Na nem mintha önmagában
is nem lenne csúcsteljesítmény egy ekkora eredmény!
A verseny természete az, hogy elsőt és további helyezetteket keres, azonban a szakmai következményei egy olyan versenyek, ahol korábban nem jegyzett teljesítmények fordulnak elő, ennél sokkal messzebb mutatnak.
Most röviden csak annyit közlünk, hogy Mátyásdomb határában, Mikó Ferenc 5 hektárnál alig nagyobb, DKC4995 hibriddel elvetett versenyterületén, 2010 október 29-én egy 18 tonnát meghaladó betakarítási eredmény született.
Sziasztok!
Kuki levágva: NK Kansas 100q/ha 20ha átlagában, 23-as vízzel
2.7ha 136600kg 20.0% viz... 1.5q N34 veteskor.... 7000m2 Milo korai fajta, a tobbi morzsolt a gorebol...
5000-5100 okosba
Válasz #3006. hozzászólásra
Mohácson termelek..Isidor fajta errefelé amelyik a legjobbnak tűnik..Idén vannak 50mázsás termések is.35-40mázsa majdnem minden évben van..A Margitta sziget 92kft a felvásárló..Idén az eggyik havernak 9500forintot fizettek felárral..
Válasz #3005. hozzászólásra
Hol termelsz,milyen fajtát, milyen átlagok vannak, kinek és mennyiért tudod eladni?
Nekem AKG miatt kéne vetni jövőre.
Válasz #3004. hozzászólásra
Szokott lenni..De idén kuki van..Mi a kérdés???Később válaszolok most lépek..
Válasz #3003. hozzászólásra
Nem ide tartozik, de te termelsz szóját jól tudom?
Válasz #3002. hozzászólásra
Értem..
Válasz #3000. hozzászólásra
Nem, a 100Ft tisztítási alapdíjat mázsánként kell fizetni víz%-tól függetlenül, tehát 100Ft+6x50+100=100+300+100=500Ft
Válasz #2999. hozzászólásra
Takarmányozási célra az is tökéletes..1tonnánál az is 2-3mázsa..Felhízlalok rajta fél disznót..
Válasz #2998. hozzászólásra
Nálunk,nem foglalkoznak a szeméttel,és a tört szemmel.
Válasz #2996. hozzászólásra
Akkor az ezer forint lenne nálam mázsánként???Elég sok.
Válasz #2996. hozzászólásra
Kapircsgálom..Köszönöm a tájékoztatást..