Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2994. hozzászólásra
Ez attól is függ mennyibe kerül a tisztítás, leírok két variácót ami felénk van.
1.tisztítás 120Ft + 60Ft/1% vízelvonás
2.tisztítás 100Ft + 50Ft/1% vízelvonás + 100 Ft szárítási alapdíj (víz%tól független)
Válasz #2992. hozzászólásra
Halihó.Nálunk 55+áfa %-onként a száritás,+1500 +áfa tonnánként a ki-be tárolás,ilyenkor a száraz sullyal szorozzák a száritást.Esetedben 6%szorozva 55+áfa,+150+áfa.Van még ilyen olyan veszteség ,nagyjából kapsz 90mázsa kukoricát,Ez neked nagyjából 54E ftba kerül.
Segíthetne nekem valaki kukorica szárítással kapcsolatban..Beviszek egy céghez 100mázsa kukoricát,20as vízzel annak mennyi a szárítási költsége 14re és mennyit vonnak le/szemét stb..Tehát mennyi kukoricát hozhatok ki a telepről.
Szerintem is!Annó Gráf is úgy nyilatkozott,a gabona olyan érték lesz,mint a kőolaj,vagy földgáz,utánna lett a napra 4000 ,kuki 1800 ft.Itt az a biztos,ami elmúlt.
Én ma addig jutottam, hogy lehet meg kéne venni mégis a nitrogént, pedig nagyon határozott voltam-vagyok abban, hogy marhára rá érnék akkor megvenni, mikor kelleni fog......
ez is az etetés része (persze atttól még lehet hogy igaz)
már 3 hónapja csak pozitív híreket nyomnak le a torkunkon , ha elindul a negatív híráradat akkor lesznek rdekes dolgok
( amúgy meg Grűn konzultált ma Kohn bácsival , de az se tudott semmi okosat mondani )
A gabona árak számottevő visszaesése nem valószínűsíthető, amit az európai piacokról érkező hírek is alátámasztanak. A gyenge orosz és ukrán búzatermés miatt Oroszország és Ukrajna export stoppot hírdetett, így az EU-s gabona az Észak-Afrikai piacokon is nagyobb teret nyert. Az EU-s gabona iránti kereslet az árak növekedését eredményezte és a nagymennyiségű export miatt az EU gabonakészlete várhatóan a 2007/2008. gazdasági évi mélypontra sűlyed vissza. A jövő évi készleteket és az árakat befolyásolja továbbá, hogy az Oroszországi vetésidő kitolódásával jelentősen megnőtt a télállóság, így a hozamkilátások rizikója is.
A világ és az EU növényi olajok iránti igénye csillapíthatatlannak tűnik és a felhasználás évről évre nő. Így annak ellenére, hogy a repcetermés évről évre rekordot döntöget, már egy kisebb terméskiesés is jelentős áremelkedést idéz elő. Idén két jelentős exportőr, Ukrajna és Kanada terméskiesése is csökkentette az árualapokat. Ezzel szemben a keresleti oldalon jelentős erősödés áll. Kína repcemag iránti kereslete hónapról hónapra emelkedik. Az EU több tagállamának biodízelgyártásában is szabályozások várhatóak, miszerint emelik a növényi olaj bekeverési arányát. Ennek hatása a repce keresletre legerősebben éppen a téli hónapokban várható, mivel ekkor csak a repceolaj hasznosítható. A piaci hatások alakulásának köszönhetően a repce árának rövid és hosszú távú emelkedése várható.
Nem szimpi a reklám szöveg, csak interneten ad felvilágosítást, túlságosan kínálgatja a terményben fizetést aminek a korai eladását ő maga is ellenzi és emelett nem lehet valami hú de nagy komoly cég amelyik freemail-es levelezést használ. És Drága ahhoz képest amilyen.
itt ennyit terem..nem tehetek róla..De csak akkor ha minden adott neki..nem muszáj elhinni,.Feribácsi megerősítené..Meg még nagyon sokan akik itt termelnek..
58. §
f) a célprogram 5 éve alatt a vetésszerkezeten belül - fővetésű növények tekintetében - az őszi búza, szemeskukorica és napraforgó együttes részaránya legfeljebb 60%, a pillangós növények részaránya legalább 10% lehet;
2. § E rendelet alkalmazásában:
50. pillangós növények: a hüvelyes növények és szálas pillangós takarmánynövények összessége;
Válasz #2963. hozzászólásra Azt elhiszem,hogy Kisalföld Szlovák oldalán termelnek szóját,de azt már nem,hogy Lengyelország Balti tenger vidékén is gazdaságosan termelnék.
az lehet, hogy úgy tanították, de ez egy oltári baromság...
több ismerősöm van tótiában, akik naprát nem termelnek, mert nem érik be, de szóját komoly eredményekkel, és hatalmas területen vetnek...
nálunk is (észak Hajdú-Bihar) már a monarchia idején is volt szója, csak az általad emlegetett elmélet miatt a TSZ kukoricát termelt, és inkább vette a szóját...
De mára lassan visszakéreszkedik a vetésszerkezetbe.
Válasz #2951. hozzászólásra Régen úgy tanították,hogy a szója északi határa a Duna nyugati-keleti folyásának határa (a napfényes órák száma miatt) Ha fiú , Pápa és környékén(250km-re északabbra Bolytól)40q/ha -nál többet termelne,akkor Nobel díjra kéne javasolni ,ha lenne mezőgazdasági kategória!!
az érdekes volt , hogy 2 hete amikor rohamosan csökkent az ár a nemzetközi tőzsdéken akkor jött egy ámerikai bejelentés , hogy x millió tonnával kevesebb terem a tervezettnél és erre megint elkezdett emelkedni EZT a görbét figyeld és szállj ki amikor jónak gondolod
ez így van!! de annyiból jó még a magas gabona hogy több pénz folyik át az ember kezén és ha okosan gazdálkodik csak tud spórolgatni valamennyicskét!!! de azt a kis pénzt mire költi?? földre !!!
ha úgy akarják egy hónap múlva 250juró , 2 hónap múlva meg 120 lessz tonnája
sajnos tőlük függünk , úgy rángatják az árakat ahogy ők akarják
amúgy világgazdasának nagyon jó a magas gabona ár , mert a parasztok sok lóvéra tesznek szert amit ugye biztos , hogy nem fognak bankba tartani, elköltik mindenféle csoda vasakra , múganyéra, stb, úgyhogy visszakerül a lóvé a gazdaságba és ez is segít a válságból való kilábalásban
24597 hozzászólás
Válasz #2995. hozzászólásra
Értem..A lényeg hogy 6% 100mázsánál 6mázsa levonás +szemét..És erre még rájön a szárítási költség..A szemetet ki lehet hozni a szárító cégtől ugye???
Válasz #2994. hozzászólásra
Ez attól is függ mennyibe kerül a tisztítás, leírok két variácót ami felénk van.
1.tisztítás 120Ft + 60Ft/1% vízelvonás
2.tisztítás 100Ft + 50Ft/1% vízelvonás + 100 Ft szárítási alapdíj (víz%tól független)
Halihó.Nálunk 55+áfa %-onként a száritás,+1500 +áfa tonnánként a ki-be tárolás,ilyenkor a száraz sullyal szorozzák a száritást.Esetedben 6%szorozva 55+áfa,+150+áfa.Van még ilyen olyan veszteség ,nagyjából kapsz 90mázsa kukoricát,Ez neked nagyjából 54E ftba kerül.
Válasz #2993. hozzászólásra
mennyi fokonként a szárítás dílya???
Az 6% víz meg 2-3% szokott lenni a szemétre. Add össze és vond ki, ennyi.
Segíthetne nekem valaki kukorica szárítással kapcsolatban..Beviszek egy céghez 100mázsa kukoricát,20as vízzel annak mennyi a szárítási költsége 14re és mennyit vonnak le/szemét stb..Tehát mennyi kukoricát hozhatok ki a telepről.
Hőgyész 46.000
Válasz #2986. hozzászólásra
Szerintem is!Annó Gráf is úgy nyilatkozott,a gabona olyan érték lesz,mint a kőolaj,vagy földgáz,utánna lett a napra 4000 ,kuki 1800 ft.Itt az a biztos,ami elmúlt.
Válasz #2988. hozzászólásra
Műtrágyás topick........folyt. Mennyi ott ????????????
Válasz #2987. hozzászólásra
én a múlt héten kicseréltem egy adag kukit műganyéra
tavaly ősszel is ugyanezt tettem , de rábaxtam ,mert a ganyé nem emelkedett a kukorica viszont igen
lehet idén fordítva lessz ???
Válasz #2986. hozzászólásra
Én ma addig jutottam, hogy lehet meg kéne venni mégis a nitrogént, pedig nagyon határozott voltam-vagyok abban, hogy marhára rá érnék akkor megvenni, mikor kelleni fog......
Válasz #2985. hozzászólásra
ez is az etetés része (persze atttól még lehet hogy igaz)
már 3 hónapja csak pozitív híreket nyomnak le a torkunkon , ha elindul a negatív híráradat akkor lesznek rdekes dolgok
( amúgy meg Grűn konzultált ma Kohn bácsival , de az se tudott semmi okosat mondani )
Válasz #2984. hozzászólásra
A gabona árak számottevő visszaesése nem valószínűsíthető, amit az európai piacokról érkező hírek is alátámasztanak. A gyenge orosz és ukrán búzatermés miatt Oroszország és Ukrajna export stoppot hírdetett, így az EU-s gabona az Észak-Afrikai piacokon is nagyobb teret nyert. Az EU-s gabona iránti kereslet az árak növekedését eredményezte és a nagymennyiségű export miatt az EU gabonakészlete várhatóan a 2007/2008. gazdasági évi mélypontra sűlyed vissza. A jövő évi készleteket és az árakat befolyásolja továbbá, hogy az Oroszországi vetésidő kitolódásával jelentősen megnőtt a télállóság, így a hozamkilátások rizikója is.
A világ és az EU növényi olajok iránti igénye csillapíthatatlannak tűnik és a felhasználás évről évre nő. Így annak ellenére, hogy a repcetermés évről évre rekordot döntöget, már egy kisebb terméskiesés is jelentős áremelkedést idéz elő. Idén két jelentős exportőr, Ukrajna és Kanada terméskiesése is csökkentette az árualapokat. Ezzel szemben a keresleti oldalon jelentős erősödés áll. Kína repcemag iránti kereslete hónapról hónapra emelkedik. Az EU több tagállamának biodízelgyártásában is szabályozások várhatóak, miszerint emelik a növényi olaj bekeverési arányát. Ennek hatása a repce keresletre legerősebben éppen a téli hónapokban várható, mivel ekkor csak a repceolaj hasznosítható. A piaci hatások alakulásának köszönhetően a repce árának rövid és hosszú távú emelkedése várható.
Válasz #2983. hozzászólásra
Mindjárt túrok egy cikket......
Itt szerintem nemigen változik,bevannak dugulva a szárítók,teli a raktár.
hol és milyen cég ad érte anyit?
Szabolcs megye!! 4700+ áfa a kuki most ugrott meg:D:D:D
És még hála az égnek nem vágtuk:D
Magyar tőzsde novemberi ár 48.000-re emelkedett...
abból általában 3eft számítanak vissza.
Épp most reggeliztem együtt egy kecskeméti felvásárló sráccal, 4200+áfáért viszi a kukoricát szárítva.
Cargill 44.500ft/t-s árat hallottam.
Újra átlépte a 200 Euro/t-s árat a kukorica Párizsi tőzsdén...
Válasz #2974. hozzászólásra
Tudom , tudom ...
Csak próbáltam valami találó kérdést fel tenni hogy kalapálhassak neked...
Válasz #2974. hozzászólásra
áh, jó sokat olvass vissza, hogy értsd mire értettem azt!
Válasz #2964. hozzászólásra
Csá Feco !
Hideg van reggelente mi ?
Válasz #2972. hozzászólásra
Én anno még rendsodró vásárláskor beszéltem vele telefonon.
Hidd el, jobb ha interneten beszélsz vele
Lengyel és nem érteni magyar
Amúgy jó fej !
Válasz #2970. hozzászólásra
Nem szimpi a reklám szöveg, csak interneten ad felvilágosítást, túlságosan kínálgatja a terményben fizetést aminek a korai eladását ő maga is ellenzi és emelett nem lehet valami hú de nagy komoly cég amelyik freemail-es levelezést használ. És Drága ahhoz képest amilyen.
Válasz #2970. hozzászólásra
drága...
és miért sima lemez, és nem sinus-profil? Én félnék megvenni...
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Erdemes-24-tonna-kukoricat-kicserelni-az-uj-60-tonnas-toronytarolora/20101002-727756/
Válasz #2958. hozzászólásra
itt ennyit terem..nem tehetek róla..De csak akkor ha minden adott neki..nem muszáj elhinni,.Feribácsi megerősítené..Meg még nagyon sokan akik itt termelnek..
Válasz #2965. hozzászólásra
58. §
f) a célprogram 5 éve alatt a vetésszerkezeten belül - fővetésű növények tekintetében - az őszi búza, szemeskukorica és napraforgó együttes részaránya legfeljebb 60%, a pillangós növények részaránya legalább 10% lehet;
2. § E rendelet alkalmazásában:
50. pillangós növények: a hüvelyes növények és szálas pillangós takarmánynövények összessége;
27. hüvelyes növény: bab, borsó fajok, lencse, takarmánybükköny, csillagfürt, szójabab, szegletes lednek, földimogyoró;
56. szálas pillangós takarmánynövények: lucerna, bükköny-félék, vöröshere, bíborhere, fehér here, korcshere, perzsa here, alexandriai here, somkóró, takarmány baltacím, szarvaskerep, nyúlszapuka, szeradella, borsó, tarka koronafürt, görögszéna, fehérvirágú somkóró vagy ezen növények keveréke, füves keveréke;
Hirtelen ennyi jutott eszembe...
Írtam is, hogy nem az egész tábla átlaga volt ilyen jó, de a jobb részeken tudta 150-160 q-t.
Válasz #2963. hozzászólásra Azt elhiszem,hogy Kisalföld Szlovák oldalán termelnek szóját,de azt már nem,hogy Lengyelország Balti tenger vidékén is gazdaságosan termelnék.
Válasz #2963. hozzászólásra
Értelmezted már a szója részesedését az AKG-ban ????????
Azt mondták ma nekem, hogy az fehérje növény, nem hüvelyes így nem számít bele a 10 %-ba !!!!!!!!!!!
JA !:
és TEDD MÁR LE A KALAPÁCSOT!!!
az lehet, hogy úgy tanították, de ez egy oltári baromság...
több ismerősöm van tótiában, akik naprát nem termelnek, mert nem érik be, de szóját komoly eredményekkel, és hatalmas területen vetnek...
nálunk is (észak Hajdú-Bihar) már a monarchia idején is volt szója, csak az általad emlegetett elmélet miatt a TSZ kukoricát termelt, és inkább vette a szóját...
De mára lassan visszakéreszkedik a vetésszerkezetbe.
Válasz #2960. hozzászólásra
Itt a nemzetközit szoktam nézni
a piac diktál !!!!!!
Válasz #2956. hozzászólásra
rajta van a csikágói is
ehun e
de ezek szinte mindig 1xre mozognak a BET is ezt követi úgyhogy elég csak 1 BET- et megnézni
Amerika
Válasz #2951. hozzászólásra Régen úgy tanították,hogy a szója északi határa a Duna nyugati-keleti folyásának határa (a napfényes órák száma miatt) Ha fiú , Pápa és környékén(250km-re északabbra Bolytól)40q/ha -nál többet termelne,akkor Nobel díjra kéne javasolni ,ha lenne mezőgazdasági kategória!!
Válasz #2954. hozzászólásra
jó !!
Válasz #2954. hozzászólásra
Francia tőzsde !
Olyant nem tudsz amin vannak napi-heti adatok Német, Francia, Amerika ????????????
Válasz #2950. hozzászólásra
Szabi lő... és gól
Válasz #2952. hozzászólásra
itt esetleg szép lehetsz , de okos nem
az érdekes volt , hogy 2 hete amikor rohamosan csökkent az ár a nemzetközi tőzsdéken akkor jött egy ámerikai bejelentés , hogy x millió tonnával kevesebb terem a tervezettnél és erre megint elkezdett emelkedni
EZT a görbét figyeld és szállj ki amikor jónak gondolod
Válasz #2949. hozzászólásra
ez így van!! de annyiból jó még a magas gabona hogy több pénz folyik át az ember kezén és ha okosan gazdálkodik csak tud spórolgatni valamennyicskét!!! de azt a kis pénzt mire költi?? földre !!!
Válasz #2949. hozzászólásra
Agyalok, hogy kiszállok, oszt vöszök ócsón csomó ájrót oszt azt forgatom inkább, mint a kukát........
Válasz #2945. hozzászólásra
Jó helyen tapogatózol,nem titkolta... mohácsi a fickó.
Válasz #2946. hozzászólásra
Magyarán: szentelt vizet.....
Válasz #2940. hozzászólásra
azt csak a nagyon gazdag görbeorruak tudják
ha úgy akarják egy hónap múlva 250juró , 2 hónap múlva meg 120 lessz tonnája
sajnos tőlük függünk , úgy rángatják az árakat ahogy ők akarják
amúgy világgazdasának nagyon jó a magas gabona ár , mert a parasztok sok lóvéra tesznek szert amit ugye biztos , hogy nem fognak bankba tartani, elköltik mindenféle csoda vasakra , múganyéra, stb, úgyhogy visszakerül a lóvé a gazdaságba és ez is segít a válságból való kilábalásban
ki van ez jól találva
Válasz #2945. hozzászólásra
Ott !