Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nem kell befosni!
ma kaptam a trigótól ajánlatot a BÉSZ által, hogy 25-ért odaállnak a föld végére és még el is viszik saját költségükön. ez már jelent valamit.
ja és fizetnek szinte azonnal
Tavaly oktoberben 1euro 3,8Ron februárban 1euro 4.2ron akkor mi emelkedett nálad? Töled a kikőtőbe amikor már raktárak tömve vannak az ottani megyékben. Mese!!!!!!
Válasz #1290. hozzászólásra
Állmodik a nyomor. Tőled Conştanţa jó 800km térben is meg időbenn is. A tavaly nálunk egész télen és tavaszal 0,45Ron ért hozták a kukoricát, most meg 0,3ron nem emelkedett az égvilágán semmi a reményeken kivul!!!!!!
szerinted februárban miért ment fel a kukorica ára??
azért mert a világpiacon is emelkedett, és gyorsan megkellett rakodni 2 db. 45.000 tonnás hajót Konstancán mert valakiknek kurvára megérte
Mert 2013-ig tönkre kell tenni a magyar mezőgazdaságot,hogy a küéföld feltudjon vásárolni bennünket.A kormánytagok egy fizetett bábuk,hogy ezt megtegyék.
Válasz #1284. hozzászólásra
Igazad van mi az a három év, még kétlábujjon is nem hogy féllábon!!!!!!! Azták kapják be a nepperek)))))))AZ EGÉR HAMARABB FOG ÉHEN MEGDÖGLENI MINT MI!!!!!!!!
Ugyanmár hol van az USA tőzsdéji az itteni kukoricától a Romániában a tavalyi termésnek is a 45% raktáron van az ideit a kombájnok alol készpénzel 0,3ron ez ugy kb 20Ft adják. 10t tételnél már 30Ft/kg 200km távolságbol csak vevő legyen. Mindenki szabadul ahogy csak tud a kukitol. A probléma valójában nem a bőtermés hanem az hogy egyszerüen nincs a ki megvegye mer az utobbi három évbenn az állattenyésztés rohamosan csökken.
3?
Az lófing!
Megsekottyan! :-)))))))))
Én úgy gondoltam mikor épp gondoltam vlm.t, h. mindig csak xarabb lesz...........
De ha pont ilyen lesz hát akkor hol a hiba??? :-)))))))
kuk letolva: 14es víz 95mázsa /heki a forgók meg a .... miatt amúgy 100felett mutatott szinte végig a lexion, 2000 ért ment el levonások nélkül. kb 90-100 volt a ráfordítás
Az én földjeim végén árok sincs amit karbantarthatna mégis fizetni kell a hozzájárulást,de ha belvíz van meg nem csinálnak semmit pedig el menne még a motorcsónak is néhol.
Azért mert a vizesek nagy része IDIÓTA, csak ez a véleményem!!!!!! Ezért nem engedik tele vízzel az árkokat. Csak ottvan nálunk is víz az árokban ahonnan ellopták a zsilipeket!!!!!!
Az még haggyám hogy nem engedik tele vízzel de még elkéri érte a vízgazdálkodás a cippit és ló...szt se csinálnak az árkoknak.Van egykét földünk szélébe hogy lassan nagyobb fák vannak mint az erdős részen :O meg bokrok meg ami kell.
Viszont azt nem értem miért nem engedik nagy víznél tele az árkokat.ez egy rejtély...Pedig aszálykor nagyobb lenne a páratartalom is,ha nem is öntöznének belőle...
Arról meg ne is dumáljunk.
Apad a víz mint a rosseb.
Ott ahol 10-20-30 éve a legkirályabb kutak voltak, máma mondom máma, 9.25ödikén NINCSSSSSS VÍZ!!!!!!!
24598 hozzászólás
Géza !!!!
Milyenek a kuki fajtáid eredményei ??????
Válasz #1294. hozzászólásra
K.Pistinek mér nem írtál??????
nem kell befosni!
ma kaptam a trigótól ajánlatot a BÉSZ által, hogy 25-ért odaállnak a föld végére és még el is viszik saját költségükön. ez már jelent valamit.
ja és fizetnek szinte azonnal
Válasz #1292. hozzászólásra
Tavaly oktoberben 1euro 3,8Ron februárban 1euro 4.2ron akkor mi emelkedett nálad? Töled a kikőtőbe amikor már raktárak tömve vannak az ottani megyékben. Mese!!!!!!
Válasz #1291. hozzászólásra
Szia Jancsi & írtam e-mailt!
Tavaly tényleg dömping volt,sokat vetettek mindé jó is volt meg kevesen kötötték le az árát.
Most sokmindenbe fordított a helyzet.
Válasz #1291. hozzászólásra
tőlünk hordták a kikötőbe
szerintem maradj a pityókádnál, ahhoz legalááb konyítasz egy kicsit
Állmodik a nyomor. Tőled Conştanţa jó 800km térben is meg időbenn is. A tavaly nálunk egész télen és tavaszal 0,45Ron ért hozták a kukoricát, most meg 0,3ron nem emelkedett az égvilágán semmi a reményeken kivul!!!!!!
Válasz #1285. hozzászólásra
látszik, hogy nem vágod a témát
szerinted februárban miért ment fel a kukorica ára??
azért mert a világpiacon is emelkedett, és gyorsan megkellett rakodni 2 db. 45.000 tonnás hajót Konstancán mert valakiknek kurvára megérte
IGY VAN !!!!!ezzek az ennyi meg annyi év sose fog elfogyni. SOSE !!!!:(
Válasz #1283. hozzászólásra
Mert 2013-ig tönkre kell tenni a magyar mezőgazdaságot,hogy a küéföld feltudjon vásárolni bennünket.A kormánytagok egy fizetett bábuk,hogy ezt megtegyék.
Válasz #1278. hozzászólásra
és ez az átlag tegyük hozzá:)))
Válasz #1284. hozzászólásra
Igazad van mi az a három év, még kétlábujjon is nem hogy féllábon!!!!!!! Azták kapják be a nepperek)))))))AZ EGÉR HAMARABB FOG ÉHEN MEGDÖGLENI MINT MI!!!!!!!!
Ugyanmár hol van az USA tőzsdéji az itteni kukoricától a Romániában a tavalyi termésnek is a 45% raktáron van az ideit a kombájnok alol készpénzel 0,3ron ez ugy kb 20Ft adják. 10t tételnél már 30Ft/kg 200km távolságbol csak vevő legyen. Mindenki szabadul ahogy csak tud a kukitol. A probléma valójában nem a bőtermés hanem az hogy egyszerüen nincs a ki megvegye mer az utobbi három évbenn az állattenyésztés rohamosan csökken.
Válasz #1283. hozzászólásra
3?
Az lófing!
Megsekottyan! :-)))))))))
Én úgy gondoltam mikor épp gondoltam vlm.t, h. mindig csak xarabb lesz...........
De ha pont ilyen lesz hát akkor hol a hiba??? :-)))))))
Válasz #1273. hozzászólásra
Én öt éve mondtam hogy ötöt kell kibírni és minden óké, de még három az k..va sok!!!!! És mért pont három indokold mért!!!!
Válasz #1281. hozzászólásra
csak azért foglalkoztat a téma, mert ha emelkedik az ár , az az USA tőzsdéiröl kellene induljon
Budgeted Production Costs from 2002 - 2009 for Non-Irrigated Corn with an Estimated Yield of 120 Bushels/Acre.
Válasz #1277. hozzászólásra
Olyan 150BU/acre,ne kérdezd az mennyi t/ha mert a BU az térfogat és nem súlymértékegység.Valaki tudja esetleg?
Válasz #1277. hozzászólásra
11 12 tonnát kb
tudja e valaki , hogy az USA-ban hány tonna kukit termelnek hektáronként???????? (vagy legalább, hogy mennyi bushelt acrenként)
(1 acre =4046 m2)
(1 bushel,meg 35.2 liter)
Válasz #1271. hozzászólásra
Szerintem max márciusban indul meg az ár felfelé
Válasz #1269. hozzászólásra
csak engem IRRITÁL ennek a riporter hölgynek a hangja???
Válasz #1273. hozzászólásra
gazda vagy gazdaG :-)))??????
Lefelé!Még 3 év ilyen,aki kibírja,az tuti gazda lesz.
a napokba 6an kerestek kuki ügyben
egyik sem párzsákos vevő volt
de egyelőre a buxát nemakarják jobban kinyitni
Válasz #1270. hozzászólásra
két hét alatt lecseng a betakarítás és aztán ÁRROBBANÁS várható
Válasz #1268. hozzászólásra
Mai ár 22000 ft/t !!!
Kukorica betakarítás
Válasz #1267. hozzászólásra
Akkor hasonló mint nálunk nekünk 42q/ha lett tiszta nyereség, méltó befejezése ennek az évnek :-)
Mi is végeztünk,bruttó 35 mázsa/ha,123 mm esővel.
Válasz #1265. hozzászólásra
dk 440 72000/ha ,jövőre 75000 lesz
kuk letolva: 14es víz 95mázsa /heki a forgók meg a .... miatt amúgy 100felett mutatott szinte végig a lexion, 2000 ért ment el levonások nélkül. kb 90-100 volt a ráfordítás
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 13:58:47
Válasz #1227. hozzászólásra
Allitolag jovore hozzak be a 4705-ost (ami most meg ef4705), allitolag krv nagy a termokepessege. Kivancsi vagyok ra....
Válasz #1262. hozzászólásra
Mondjanak.
De itt NE FAGYJON!!!!!!!!
Minimum dec. 20 ig.
Jövő hétre fagyokat mondanak..........
Válasz #1260. hozzászólásra
annyiért tutira veszteséges teremjen bármennyit
én 2200 Ft-ért biztos nem termelek kalászost
Válasz #1232. hozzászólásra
Feltétlenül ki fogom próbálni, a fajtasorban nézegettem és nagyon tetszett, de majd a mérleg megmondja , mennyivel jobb mint a többi.
Válasz #1256. hozzászólásra
Én is inkább mindenévben kiszedetném azt az árkot amit eböl a pénzböl futná.. lasan végére értem volna de igy??
Válasz #1242. hozzászólásra
miért, ha pótolod a foszfort, meg a kálit, akkor szerintem nyugodtan lehet napra után kuki
Válasz #1254. hozzászólásra
Az én földjeim végén árok sincs amit karbantarthatna mégis fizetni kell a hozzájárulást,de ha belvíz van meg nem csinálnak semmit pedig el menne még a motorcsónak is néhol.
Válasz #1253. hozzászólásra
Azért mert a vizesek nagy része IDIÓTA, csak ez a véleményem!!!!!! Ezért nem engedik tele vízzel az árkokat. Csak ottvan nálunk is víz az árokban ahonnan ellopták a zsilipeket!!!!!!
Válasz #1253. hozzászólásra
Az még haggyám hogy nem engedik tele vízzel de még elkéri érte a vízgazdálkodás a cippit és ló...szt se csinálnak az árkoknak.Van egykét földünk szélébe hogy lassan nagyobb fák vannak mint az erdős részen :O meg bokrok meg ami kell.
Válasz #1251. hozzászólásra
Viszont azt nem értem miért nem engedik nagy víznél tele az árkokat.ez egy rejtély...Pedig aszálykor nagyobb lenne a páratartalom is,ha nem is öntöznének belőle...
Válasz #1251. hozzászólásra
Nem lenne rossz onnan szivattyúzni!!!Csak sok akadály lenne a földig sajna..
Válasz #1250. hozzászólásra
Szívd ki a Dunábul a vizet!!!
Válasz #1249. hozzászólásra
Hát nekem még nincs ilen problémám,mert a kútjaim 500-1000méterre vannak a dunától...
Válasz #1248. hozzászólásra
Arról meg ne is dumáljunk.
Apad a víz mint a rosseb.
Ott ahol 10-20-30 éve a legkirályabb kutak voltak, máma mondom máma, 9.25ödikén NINCSSSSSS VÍZ!!!!!!!