Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1046. hozzászólásra
Lehet,hogy más is közrejátszott,felhívtam a fajtatulajdonost(akkor még asszem Novartis volt)aki fölhomályosított,hogy nem ajánlják a post. gyomírtást.
Válasz #1043. hozzászólásra
Kb 7-8 éve volt utoljára furióm alapkezeltem ,kijött a fenyércirok,rámentem monsoonnal ,iszonyatosan megviselte,termett is vagy 50q-t...
Mindamellett jó,olcsó,de qrva érzékeny a vegyszerre sztem.
Tavaly ismerősünk kicsit gyengécske földbe nyomott 524-es dekalbot. Átlagban felette volt a legtöbb Pio-nak. Isten se tudja miért de az a föld kedvez a kukoricának.
Ma mi is elkezdtük vágni 12,8-14,2 a vize. A vihar nálunk is jól letarolta. Lassabban haladunk benne mint egy 12 t-ban, pedik kb 5-6 t körül van. Mi levettük az orosról a cső legurulását gátló gumifüleket, így egy kicsit jobban megy.
Ma kezdtük vágni mi is a ledőltet. (szintén múlt heti vihar) 5 és fél óra alatt 1 hektárt tudtunk levágni, mert összeszedi a csőrére a letört szárakat. Sokat hagyunk el, de még így is 70q jött le egy hektárról(adja isten, hogy ez legyen a legrosszabb). Holnap mutatok róla képet.
A vizét nem mérettük, de a ledőlt az bőven 14 alatt, az álló szárakon 15-16 körül. Mi még várni akarunk, de hétfőtől itt is várják a kukoricát a szárítók.
Jövő héten aratnák én is,de már esik,a repcevetők nagy örömére...A kézzel vett minta vize 14%körüli,de attól tartok ha egyszer elered az eső,el se akar állni.
Tegnap telefonáltam egy kollégának, hogy jöjjön magot hordani és közölte, hogy "ideje felől még ráérne, de a pótkocsija már nem az övé mert eladta". Azt is meg tudom érteni.......
Itt még 2 évig a túlélésre kell berendezkedni, aztán kitaposni valamit az új kormányból. Azt mondták egy Monsantós rendezvényen, hogy nem várható a búza árának növekedése még 3 évig. Már látom, hogy jövőre meg azt károgják " mit akartok? 3-mal kezdődő terményárakat? olcsón kaptátok a műtrágyát..."
Válasz #997. hozzászólásra
vannak akik 4,5 éve elkezdték már ezt hát nem cserélnék velük.De most már eléggé éles a helyzet,belenyomod a sok lét,ha másét akkor kivagy szolgáltatva,ha van és a magadét akkor is megszivathatnak.Bennvan minden a pakliban,nemfizető vevők,fölbontott szerződések,önköltség alatti felvásárlás.Kiszorítás folyik,először a pénzből utána meg akit lehet a földekből is.
24598 hozzászólás
Válasz #1047. hozzászólásra
akkor az már régen volt. most már a vegyszerek is mások
Válasz #1046. hozzászólásra
Lehet,hogy más is közrejátszott,felhívtam a fajtatulajdonost(akkor még asszem Novartis volt)aki fölhomályosított,hogy nem ajánlják a post. gyomírtást.
Válasz #1045. hozzászólásra
érdekes, mert nekem nem volt problémám a monsoonnal furióba. az occitan viszont nem szereti a basis-t
Válasz #1043. hozzászólásra
Kb 7-8 éve volt utoljára furióm alapkezeltem ,kijött a fenyércirok,rámentem monsoonnal ,iszonyatosan megviselte,termett is vagy 50q-t...
Mindamellett jó,olcsó,de qrva érzékeny a vegyszerre sztem.
Válasz #1040. hozzászólásra
nekem at f73 ver mindent. a thermo szemei összeaszottak
Válasz #1042. hozzászólásra
miért is?
Válasz #1039. hozzászólásra
Én mióta gazdálkodom a legnagyobb "pofont" a furiótól kaptam,jó fajta az, csak nem szabad fölülkezelni...(cirkos földbe vetni)
Tavaly ismerősünk kicsit gyengécske földbe nyomott 524-es dekalbot. Átlagban felette volt a legtöbb Pio-nak. Isten se tudja miért de az a föld kedvez a kukoricának.
N01,M34. A gyengébbek kapták a dk-t de lehet rávernek a piokra.
Válasz #1038. hozzászólásra
arra a jó földekre nem találtál más fajtát? még a furió is jobb lenne
Válasz #1037. hozzászólásra
Én sem ! :-)))
Válasz #1035. hozzászólásra
én ezt a dekalbos dolgot nem értem
Válasz #1034. hozzászólásra
akkor ott lehet böngészni
Belekostoltunk a 440-es dk-ba, ha ilyen lesz akkor 8 fölött kijön és olyan átlag 15 vízzel. Késő délután volt 14,4-es vize.
Válasz #1033. hozzászólásra
Elég vékony volt, bár nem nagyon hasonlítgattam a többihez. Mi még jól jártunk, a Béke Agrárszöv.-nek 200ha dőlt le.
Válasz #1032. hozzászólásra
A szára az vékony volt bizti azért dőlt el ugye????
Válasz #1031. hozzászólásra
Semmi. Csont száraz volt a szára és nyílt terepen volt.
Ott lehetett egy kis kukibogár rásegítés is .
Válasz #1029. hozzászólásra
A Pioneer Marysta is ilyet produkál, nekünk az dőlt le így.
Válasz #1026. hozzászólásra
Ez nagyon durva !!!!
Milyen hibrid??? (van egy tippem Dekalb ?)
Az a dőlt kép az csúnya látvány!!!!!
Nah, nekünk az egész olyan, mint ami neked az első képen van :D
Ma mi is elkezdtük vágni 12,8-14,2 a vize. A vihar nálunk is jól letarolta. Lassabban haladunk benne mint egy 12 t-ban, pedik kb 5-6 t körül van. Mi levettük az orosról a cső legurulását gátló gumifüleket, így egy kicsit jobban megy.
Ma kezdtük vágni mi is a ledőltet. (szintén múlt heti vihar) 5 és fél óra alatt 1 hektárt tudtunk levágni, mert összeszedi a csőrére a letört szárakat. Sokat hagyunk el, de még így is 70q jött le egy hektárról(adja isten, hogy ez legyen a legrosszabb). Holnap mutatok róla képet.
A vizét nem mérettük, de a ledőlt az bőven 14 alatt, az álló szárakon 15-16 körül. Mi még várni akarunk, de hétfőtől itt is várják a kukoricát a szárítók.
Válasz #1022. hozzászólásra
Ma amit vágtam az 50 mázsa/ha.Danella fajta.13% víz.A falu környékén sok le van vágva,átlag 30-50-ig.
Jövő héten aratnák én is,de már esik,a repcevetők nagy örömére...A kézzel vett minta vize 14%körüli,de attól tartok ha egyszer elered az eső,el se akar állni.
Válasz #1002. hozzászólásra
Laci, te ott is vakarod (szerintem) ahol nem viszket ! :-((((
ma megmértük a kukoricát 13.7 volt a vize holnap ha az idö engedi le is vágjuk. kb jo ha 5 tonnát ad (az nálunk már nagyon jo)
Válasz #1001. hozzászólásra
Hát ez a nap vicce. hahaahhaaaaaaaaaaa
Akkor mivel vessem be szerintük a majdnem 25000 haomat????
Az egészet a kukoricájukkal!!!!!!!!??????????
haahhhhhhhhhhahhahhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa
nálunk még 26-os a vizie a kukoricának!! méga naprát most kezdték el vágni erre fele!!
Válasz #1017. hozzászólásra
An, hogy nem alszik meg a tej a szájukba...
Válasz #1016. hozzászólásra
"MÉG NEM INDULTUNK EL TALÁN MAJD HÉTFŐN" A NAPRA 10-11 ÉS SZELET ÉS ESŐT ÍGERNEK HÉTVÉGÉRE
Válasz #1014. hozzászólásra
Miért?
Válasz #1014. hozzászólásra
na azok se normálisak !!!!!!!!
Válasz #1008. hozzászólásra
NÁLUNK MÉG A NAPRÁT SE !!!! FOGAD A SZÁRÍTÓ.
Válasz #1012. hozzászólásra
aha nekünk is a forgoban megmutatta ki a jani :((
Válasz #1011. hozzászólásra
a múlt heti vihar.
Válasz #1009. hozzászólásra
ledölés oka ??
Válasz #1006. hozzászólásra
lesz sapi?
ma vágtuk a ledőlt kukit,a vize 11,2től 13,4 volt.
Válasz #1005. hozzászólásra
áhh !! nekünk már csörög mint a vesztés !!!11-13 is van gyorsmérövel mérve a jövö héten nyit a száritó oszt mars befelle !!!!!
Válasz #1005. hozzászólásra
13,6 vágtuk már napokkal ezelőtt.
Válasz #1001. hozzászólásra
Szia! Olvasom ,hogy te is voltál a monsantós rendezvényen. Remélem bábolnán találkozunk!
13.3AS VÍZ???? 30 ALATT MÉG NEM MÉRTEM. PIONEER NO1?KWS LAXXOT NK OCCITAN VETÉS 04 20
Ekkora terméssel mit tudsz kezdeni, mert ez rekord termés !!!!!!!!!!!!
32 mázsa !!!!!!!!!!!!!!!!!
az igen !!
Ma elkezdtük vágni a kukit,32 mázsa/ha 13,3 víz 3% szemét.
Válasz #999. hozzászólásra
Tegnap telefonáltam egy kollégának, hogy jöjjön magot hordani és közölte, hogy "ideje felől még ráérne, de a pótkocsija már nem az övé mert eladta". Azt is meg tudom érteni.......
Itt még 2 évig a túlélésre kell berendezkedni, aztán kitaposni valamit az új kormányból. Azt mondták egy Monsantós rendezvényen, hogy nem várható a búza árának növekedése még 3 évig. Már látom, hogy jövőre meg azt károgják " mit akartok? 3-mal kezdődő terményárakat? olcsón kaptátok a műtrágyát..."
1000!
( csaknem hagyom ki... )
Válasz #997. hozzászólásra
vannak akik 4,5 éve elkezdték már ezt hát nem cserélnék velük.De most már eléggé éles a helyzet,belenyomod a sok lét,ha másét akkor kivagy szolgáltatva,ha van és a magadét akkor is megszivathatnak.Bennvan minden a pakliban,nemfizető vevők,fölbontott szerződések,önköltség alatti felvásárlás.Kiszorítás folyik,először a pénzből utána meg akit lehet a földekből is.