Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tegnap a szotyola aratása közben felhívott az egyik spanom, és azt mondta, hogyha azonnal el akarja adni a kukoricát, akkor szárítva adnak érte 16.000Ft-ot. 2009 márciusi fizetéssel, szárítva 23.000Ft. Ez izgalmas, mert mázsánként a rosta+szárítás legalább 600Ft. Ergo: felénk mindenki gőzerővel takarítja a szenes-kazánt, mert valószínűleg a kukoricák nagy része ott fogja végezni.
"Mivel felerősödött a világgazdasági válságtól való a félelem, a befektetők kiszálltak az olaj- és nyersanyagpozíciókból. A nyersolaj ára hétfőn este New Yorkban 9,8 százalékkal, 96,37 dollárra süllyedt, a réz és a kukorica is lejjebb nyomta a nyersanyagindexeket. Az S&P Goldman Sachs Commodity Index 7,7 százalékkal esett, az energiaipari és nyersanyagokkal foglalkozó cégek papírjai az MSCI All-Country World Indexben több mint nyolc százalékkal zsugorodtak. "
Hol lehetne ennyiért eladni 2,5 ha lábon álló dk526 kukoricát. Nagyon jó talajon szép termést. segíts kérlek, mert édesapám tudná, de ő már eltávozott az élők sorából s reánk maradt a nagy falat.
elérhetőség illyes.szilvia@vipmail.hu vagy 06-20-261-2372
Irhattam volna azt is, hiszen vannak olyanok is akik 100%os kulccsal dolgoznak, de az az eszköz mellyel dolgoztok azok éves szintű amortizáció mellett termelnek is.
Válasz #614. hozzászólásra
Leszerződtek tavaly is sokan időben aztán vakarták ott is ahol nem viszkedett mert ugye nálunk a piac qrva módon kiszámítható
Válasz #607. hozzászólásra
Az idősék anno szórtak kuki alá is komplexot de nem hozta a várt hatást olyan kevéssel termett többet hogy nem érte meg szórni feleslegesen
Válasz #610. hozzászólásra
Nem csak abból hanem a kalászosok alá 2 mázsa komplex is megy meg szinte az összes szármaradványt beszántjuk kivétel tavaly meg az idén . Tavaly eladtuk a szalmát az idén meg bebáláztam és elcseréltem marha trágyára
Válasz #608. hozzászólásra
Nem álmodom mivel leszerződtem 600 mázsát 2600+kompiért meg van 10 Ha étkezési amire 3000+kompi körül ajánlanak . Atöbbit tárolni akarom bár lehet hogy adok még le 2300+kompiért
Válasz #604. hozzászólásra
Feléd lehet én se szántanák ennyiből de felénk közép kötött talajok vannak amik 18-30 AK-ig terjednek . A saját földjeink 22-26 AK-sak
Válasz #601. hozzászólásra
Kár többet vagy mást idén próbáltam naprába 3*15-öst ami gyorsan oldóüdik de a rosszabb lett az átlag területen belül mint a nitrogénesnek .
Válasz #596. hozzászólásra
Én is zetorral szántok de 20l-el nem tudtam még 35cm
mélyen szántani igaz elég kötött a talaj .A 20 lityót csak homokon tudnám elképzelni
Ja ,semmi gond.Ilyenkor óvatosan kell a költségekkel bánni.Nálunk a Tsz soha semmit nem ad a növényeinek,és egyik évben ők voltak a nyerők.Egyensúllyozni kell.A Málna technológiája a másik véglet.
Válasz #597. hozzászólásra
Nem bizonygatom mi így csináljuk már rég óta és azt hizem marad is így mert nekünk elég . Igaz nem rekord terméseink vannak de nem is költünk rá sokat ezért van még rajta viszonylag jó hasznunk . A naprát is ugyan így nyomjuk . Komplex műtrágyát csak kalászos alá teszünk .
24598 hozzászólás
Ma levágtuk a korai kisérleti parcelláinkat. Az eredmények a következők:
DKC4860: 11,64t/ha 16,4%víz
DKC4490: 11,11t 16,5%
DKC 3511: 10,72t 16,1%
DKC4626: 11,10t 15,6 %
PR38A79: 10,40t 16,3%
PR37D25: 11,83t 16,8%
PR37N01: 11,54t 16,3%
Laxxot : 11,05t 15,8%
Nk Symba: 10,67t 16,4%
Vetés ideje: 2008.04.11
tőszám: 65000
Ősszel nem kapott alapműtrágyát,tavasszal 2 mázsa Pétisó + 1 liter Bactofil A10
Válasz #641. hozzászólásra
Agrograin,de ez júliusi szerződés.
Válasz #644. hozzászólásra
Ez a Te kombájnod? Nem zúzza a szárat?
Válasz #643. hozzászólásra
Az jó ár ,, a tőzsdén csak 23/T
Válasz #642. hozzászólásra
18-20
Múlthéten szerződtem a hungranaval Szabadegyházára 25500/tonna a szárított jövő heti szállításra.
Válasz #639. hozzászólásra
Az se rossz! Milyen a vize?
Válasz #622. hozzászólásra
Hol lehet ennyiért eladni a kukoricát?
Válasz #634. hozzászólásra
nem kell bedőlni mindenkinek!
Válasz #635. hozzászólásra
Mi is törjük...meg vakarjuk .... termés 10 fölött eddig .
Válasz #637. hozzászólásra
2-12t nagyok a külömbségek
Válasz #636. hozzászólásra
Hogy ad?
Válasz #635. hozzászólásra
igen
Töri már v.laki rajtam kívül? Mármint nem a magyart, hanem a tengerit:))
Tegnap a szotyola aratása közben felhívott az egyik spanom, és azt mondta, hogyha azonnal el akarja adni a kukoricát, akkor szárítva adnak érte 16.000Ft-ot. 2009 márciusi fizetéssel, szárítva 23.000Ft. Ez izgalmas, mert mázsánként a rosta+szárítás legalább 600Ft. Ergo: felénk mindenki gőzerővel takarítja a szenes-kazánt, mert valószínűleg a kukoricák nagy része ott fogja végezni.
Hajdú-Bihar megyében hol vesznek kukoricát kombájn alól? Nem tudtok valami normális helyet??
Válasz #631. hozzászólásra
A befektetők már hamarabb is kiszállhattak volna,a piacot és a piaci árrést meghagyni a termelőknek.
Amerikaiaknál a helyzet a tőzsdén:
"Mivel felerősödött a világgazdasági válságtól való a félelem, a befektetők kiszálltak az olaj- és nyersanyagpozíciókból. A nyersolaj ára hétfőn este New Yorkban 9,8 százalékkal, 96,37 dollárra süllyedt, a réz és a kukorica is lejjebb nyomta a nyersanyagindexeket. Az S&P Goldman Sachs Commodity Index 7,7 százalékkal esett, az energiaipari és nyersanyagokkal foglalkozó cégek papírjai az MSCI All-Country World Indexben több mint nyolc százalékkal zsugorodtak. "
Válasz #628. hozzászólásra
Ebben már sajnos nem tudok segíteni,ezt júniusban kellett volna lekötni.
Válasz #628. hozzászólásra
ennyiért mostanság már nem lehet, durván a fele körül van most az ára. amúgy honnan írsz?
Válasz #622. hozzászólásra
Hol lehetne ennyiért eladni 2,5 ha lábon álló dk526 kukoricát. Nagyon jó talajon szép termést. segíts kérlek, mert édesapám tudná, de ő már eltávozott az élők sorából s reánk maradt a nagy falat.
elérhetőség illyes.szilvia@vipmail.hu vagy 06-20-261-2372
Válasz #626. hozzászólásra
Igy a helyes,hogy kihagytad! Egyébként ezek a nyomomott árak,nálatok is kedvezötlenül csapódnak le!
Válasz #582. hozzászólásra
Szia Feri!
Irhattam volna azt is, hiszen vannak olyanok is akik 100%os kulccsal dolgoznak, de az az eszköz mellyel dolgoztok azok éves szintű amortizáció mellett termelnek is.
Válasz #619. hozzászólásra
várom már a 145 eur kuki szerződésre a levelet, a szotyit meg a repcét rendezték szerződés szerint
Válasz #618. hozzászólásra
Már 10-11 éve így megy a termelésünk és a zsarolás megszüntetése miatt akarok szerves trágyázni
Válasz #620. hozzászólásra
Azért azt tegyük hozzá,hogy ezt az árat nem a piac hanem a világban 4-5 ember diktálta
Én holnap aratom a 4100-as kukoricát és 8 napon belül fizetik. Vannak még korrekt cégek,akik jövőre is akarnak terményt.
Jobban jár,még ha fizet 20%kötbért akkor is
Válasz #617. hozzászólásra
sehol sem kiszámítható a piac,az csak vágyálom
Válasz #617. hozzászólásra
állitolag a 4000-es kukorica kötéseket is viszamondják
Válasz #615. hozzászólásra
Olyan kockázazot válalsz a gazdálkodásodban ,ami néhány év mulva fogg visszaütni!A földed a legnagyobb értékű vagyonod,azt zsarolod!
Válasz #614. hozzászólásra
Leszerződtek tavaly is sokan időben aztán vakarták ott is ahol nem viszkedett mert ugye nálunk a piac qrva módon kiszámítható
A vetőmagot , a vegyszert , a műtrágyát egyik gazdán keresztül vesszük aki néha a helyi kereskedőktől 20%-al olcsóbban beszerzi számlával
Válasz #607. hozzászólásra
Az idősék anno szórtak kuki alá is komplexot de nem hozta a várt hatást olyan kevéssel termett többet hogy nem érte meg szórni feleslegesen
Válasz #600. hozzászólásra
persze igy ahogy mondod,és leszerződni időben
Nem csak abból hanem a kalászosok alá 2 mázsa komplex is megy meg szinte az összes szármaradványt beszántjuk kivétel tavaly meg az idén . Tavaly eladtuk a szalmát az idén meg bebáláztam és elcseréltem marha trágyára
Mi az idén 140 N hatóanyagot szórtunk ki/ha, termés 10-11 t. körül lessz
Válasz #608. hozzászólásra
Nem álmodom mivel leszerződtem 600 mázsát 2600+kompiért meg van 10 Ha étkezési amire 3000+kompi körül ajánlanak . Atöbbit tárolni akarom bár lehet hogy adok még le 2300+kompiért
34 kg nitriből 60-70 q termés?
Válasz #604. hozzászólásra
Feléd lehet én se szántanák ennyiből de felénk közép kötött talajok vannak amik 18-30 AK-ig terjednek . A saját földjeink 22-26 AK-sak
Válasz #606. hozzászólásra
te 3000 ft/q kukiról álmodsz?
Válasz #599. hozzászólásra
Te az alá szórsz komplexet ami biztosan nem fogja azt vissza adni! Ami visszafizetné az alá pedig nem szórsz semmit!
Kár többet vagy mást idén próbáltam naprába 3*15-öst ami gyorsan oldóüdik de a rosszabb lett az átlag területen belül mint a nitrogénesnek .
Felénk elég neki az átlagos 60-70 mázsás átlaghoz
De lehet hogy az idén ez a technológia több hasznot hoz mint aki rászórt 5-6q-át
Én is zetorral szántok de 20l-el nem tudtam még 35cm
mélyen szántani igaz elég kötött a talaj .A 20 lityót csak homokon tudnám elképzelni
Válasz #599. hozzászólásra
Ja ,semmi gond.Ilyenkor óvatosan kell a költségekkel bánni.Nálunk a Tsz soha semmit nem ad a növényeinek,és egyik évben ők voltak a nyerők.Egyensúllyozni kell.A Málna technológiája a másik véglet.
Válasz #600. hozzászólásra
Nekünk a bevételünk van 180 körül belőle
Nem semmi ez az 1 q A.N/ha .
Válasz #598. hozzászólásra
ja, ha meg van mindened és nagyker. árakon beszerzed az inputokat
Válasz #597. hozzászólásra
Nem bizonygatom mi így csináljuk már rég óta és azt hizem marad is így mert nekünk elég . Igaz nem rekord terméseink vannak de nem is költünk rá sokat ezért van még rajta viszonylag jó hasznunk . A naprát is ugyan így nyomjuk . Komplex műtrágyát csak kalászos alá teszünk .