Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR414.08 FtUSD399.68 FtCHF436.3 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #688. hozzászólásra
Én is ezt láttam!!Ez volt nyár elején is csak volt egy kis szünet!! A mediterán éghajlati öv huzódik feljebb és feljebb ha tetszik ha nem!! De az is biztos hogy északabra viszont kedvezöbbé váltak a feltételek a termelésre..
Az pénteken volt !!!!
Itt ami tegnap még zöld volt, ma már kezdet szürkülni, vagy valami hasonló, utánna tegeredik, majd lesül sárgára, és mindezt 3 nap alatt !!!
Válasz #684. hozzászólásra
Az biztos hogy áru növényt nem éri meg öntözni..Csak a hibridet esetleg csemege menteni a menthetöt..Igen mi is kb 70 nyomtunk hasonló idöben..De az nem semi volt !!
Hasonló a helyzet. Holnap talán már tudok képeket csinálni és felteszem. De az biztos, hogy óráról órára változik a kép a határban. Itt nagyon-nagyon sok területre már a duna áradása sem érne semmit, csak a talajmunkán segítene.
Az a helyzet, hogy az öntözés az amit nem lehet megfizetni. Baromi drága, még sosem csináltam, egy hétig telefonálgattam különböző helyekre ahol ezt csinálják bérben és így jött ki egy átlag ár az álltaluk elmondott 1000-1600 ft/mm/ha-ból. Az biztos: minél kevesebbet kell szórni, annál többe kerül !!!!Én csak a technikat adtam, meg írányítottam a telepítést, az embereket a gazda biztosítja. A te 20-25 mm nagyon-nagyon kevés, főleg ebben a melegben amikor a napi párolgás 8-10 mm !!! 40 mm alatt nem vállalja senki sem a bér öntözést, a zöme 50-60 mm-el nyomatja, itt 70 mm nyomunk és issza, issza, issza. Ha még egyszer rányomnánk 70-et talán az állna meg rajta max fél napot. Kipróbáltam, bő másfél órát egy helyben járt a vízágyú és még csak ott volt "vízállás" a területen ahol összeértek a vízágyuk az átfedéseknél, és miután elindítottam 15-20 perc múlva már nem állt víz a földön. Borzasztó száraz minden.
Válasz #681. hozzászólásra
A kukoricát várhatoan felénk a napraforgoval együtt vagy közvetlen utánna vágni lehet már csak az a kérdés hogy aug. vagy épen szeptember..Föleg ha ijen marad az idö!!Ugy érnek szem látomást mintha le lene fujva reglonal..
a ku.va anyát, így nem lessz traki , 2300:S
Én amondó vagyok ,hogy itt vAlakinek lépni kell ,
Emelkedik minden ,de a magyar termény ára nem . Remélem még lessz ez jobb is .
Adjon az Isten !!
Én is azt mondom. Még néhány gázáremelés októberig, és marad az egészen -50000 haszon.
Láttam itt egy olyan fórumot: Hogy milyen traktort érdemes venni! Oda még nem mertem beírni, de üzenem: semmilyent sem! 15 évvel ezelőtti árak???? hol élünk?
Felénk győr körül is elkezdtek felsülni a kukoricák azonkívül nagyon kevés is van vetve.Három fejet akart hozni mert eddig annyi eső volt most meg 2hét alatt kifogyott a földekből a viz,szem meg még kevés van a csöveken.Ha most nem jön meg az eső akkor gondok lesznek.
Itt felénk, hogy már másfél hete járok ki az öntözőhöz, napról napra rogyik össze minden !!! A kuki csővek lógnak ! Vannak olyan kuki táblák, hogy 60%-ban már totál elszáradtak, már nem is sárgák, hanem olyan, mint aratáskor !!! Nem akarom tudomásul venni egyenlőre a jelenlegi kuki árakat, igaz az euro is a 2. legnagyobb ellenségünk per pillanat.
A napra aratás szerintem a hét végén, jővő hét elején elindul !
Felénk ( Kelet-Somogy ) még nem sülnek fel, de a várva várt szemesedés elmaradt! A csövek kb 3/4-ig teltek szemekkel. A jobbak lesznek 8 to / ha termésűek. Még jó, hogy viccből leszerződtem.
A kukoricával is az fog történni mint a búzával. Minél kevesebb lesz, annál kevesebbet fog érni. Sabbath Shalom!
a 19-es bedöglik, még a 18-is csak néhány hetet bir
a 16-os az kibirja tél végéig, de mire megindul a melegedés addigra meg kell töle szabadulni
volt olyan évem amikor becsomagoltam
Válasz #663. hozzászólásra
16-17%-al még belehet önteni gyugodtan de még 20-asal is de azt csak 1 méter vastagon és február végéig meg kell tőle szabadulni és heti 3-szor figyelni kell hogy melegszik-e
nincs elegendő állat és az etanolüzemek sem épültek fel a a prasztok meg termelnek......... termelnek........ termelnek......fölösleget amit az eu sem fog megvenni .
Vágjátok a sajátotokat,amilyen gyorsan lehet,ha nem akarjátok tárolni.Én többfelől hallottam 1900-at már.Valószínűsítem,hogy még valamennyivel lehet,hogy lejjebb megy az ár még az aratás folyamán,főleg ha kicsit jobb lesz az átlag,mint amire mindenki számít.Már biztosan ezért csökkentik az árat és kihasználják,hogy a termelő nem perel általában.
Válasz #650. hozzászólásra
Bakker.Még a múlt héten azt mondtad,hogy ilyen jó éved mnég nem volt.Rohadjon meg az összes felvásárló kupec.
Termeljetek kertészeti cuccot!!Azok nem tőzsdei termékek.
24598 hozzászólás
Válasz #697. hozzászólásra
ez egy poharka maktea utan .... :)
Válasz #696. hozzászólásra
Válasz #694. hozzászólásra
Csak macerás vagdosni a gubóját
Válasz #688. hozzászólásra
Én is ezt láttam!!Ez volt nyár elején is csak volt egy kis szünet!! A mediterán éghajlati öv huzódik feljebb és feljebb ha tetszik ha nem!! De az is biztos hogy északabra viszont kedvezöbbé váltak a feltételek a termelésre..
Válasz #692. hozzászólásra
Épp ma ezt hallotam !!!!
Meg a tarka babot kombájnal !!!
Válasz #692. hozzászólásra
asse rossz
Válasz #691. hozzászólásra
És a m ák?
Válasz #689. hozzászólásra
kanna bisz
Felenk a kukik kb 75% mar a kukoricacsoig fel van szaradva......
Válasz #687. hozzászólásra
Kéne valami jobb növény a termelésembe !!! Ötletek ???
Válasz #686. hozzászólásra
Az pénteken volt !!!!
Itt ami tegnap még zöld volt, ma már kezdet szürkülni, vagy valami hasonló, utánna tegeredik, majd lesül sárgára, és mindezt 3 nap alatt !!!
Válasz #686. hozzászólásra
Örülj neki!!De mondhatnám azt is hogy az már régen volt..De drukolok nektek én már tavaj fel atam..
Pénteken,az enyém még talpig zöld volt.
Az biztos hogy áru növényt nem éri meg öntözni..Csak a hibridet esetleg csemege menteni a menthetöt..Igen mi is kb 70 nyomtunk hasonló idöben..De az nem semi volt !!
Válasz #682. hozzászólásra
Hasonló a helyzet. Holnap talán már tudok képeket csinálni és felteszem. De az biztos, hogy óráról órára változik a kép a határban. Itt nagyon-nagyon sok területre már a duna áradása sem érne semmit, csak a talajmunkán segítene.
Válasz #677. hozzászólásra
Az a helyzet, hogy az öntözés az amit nem lehet megfizetni. Baromi drága, még sosem csináltam, egy hétig telefonálgattam különböző helyekre ahol ezt csinálják bérben és így jött ki egy átlag ár az álltaluk elmondott 1000-1600 ft/mm/ha-ból. Az biztos: minél kevesebbet kell szórni, annál többe kerül !!!!Én csak a technikat adtam, meg írányítottam a telepítést, az embereket a gazda biztosítja. A te 20-25 mm nagyon-nagyon kevés, főleg ebben a melegben amikor a napi párolgás 8-10 mm !!! 40 mm alatt nem vállalja senki sem a bér öntözést, a zöme 50-60 mm-el nyomatja, itt 70 mm nyomunk és issza, issza, issza. Ha még egyszer rányomnánk 70-et talán az állna meg rajta max fél napot. Kipróbáltam, bő másfél órát egy helyben járt a vízágyú és még csak ott volt "vízállás" a területen ahol összeértek a vízágyuk az átfedéseknél, és miután elindítottam 15-20 perc múlva már nem állt víz a földön. Borzasztó száraz minden.
Válasz #681. hozzászólásra
A kukoricát várhatoan felénk a napraforgoval együtt vagy közvetlen utánna vágni lehet már csak az a kérdés hogy aug. vagy épen szeptember..Föleg ha ijen marad az idö!!Ugy érnek szem látomást mintha le lene fujva reglonal..
Válasz #679. hozzászólásra
Én abban azt írtam hogy bármilyet, csak BRUDERBŐL és a gyerek tuti örül!!!!!!!!
a ku.va anyát, így nem lessz traki , 2300:S
Én amondó vagyok ,hogy itt vAlakinek lépni kell ,
Emelkedik minden ,de a magyar termény ára nem . Remélem még lessz ez jobb is .
Adjon az Isten !!
Válasz #678. hozzászólásra
Én is azt mondom. Még néhány gázáremelés októberig, és marad az egészen -50000 haszon.
Láttam itt egy olyan fórumot: Hogy milyen traktort érdemes venni! Oda még nem mertem beírni, de üzenem: semmilyent sem! 15 évvel ezelőtti árak???? hol élünk?
Válasz #676. hozzászólásra
a faxukat nyomják belle a 2300 ba !!!!!!!!!!!!!
Válasz #674. hozzászólásra
És megkérdezhetem hogy egy hekit mennyiért locsolsz le 20-25milivel?
Válasz #675. hozzászólásra
A legnagyobb gond az lesz, hogy a piac nem fogja lereagálni a terméscsökkenést! Nálunk pl. 23-ért kötnének most kukoricát..........
Felénk győr körül is elkezdtek felsülni a kukoricák azonkívül nagyon kevés is van vetve.Három fejet akart hozni mert eddig annyi eső volt most meg 2hét alatt kifogyott a földekből a viz,szem meg még kevés van a csöveken.Ha most nem jön meg az eső akkor gondok lesznek.
Válasz #673. hozzászólásra
Ki sem merek menni megnézni azt, amit nem tudok öntözni. Én marha meg még elmentem bérbe locsolkodni.....címeres ökör !
Válasz #672. hozzászólásra
Nálunk vetés óta nem hullott le még 100mm -sem és még mindig zöld a kukorica. De rekord termés az nem lessz ...sőőőőt
Válasz #671. hozzászólásra
Itt felénk, hogy már másfél hete járok ki az öntözőhöz, napról napra rogyik össze minden !!! A kuki csővek lógnak ! Vannak olyan kuki táblák, hogy 60%-ban már totál elszáradtak, már nem is sárgák, hanem olyan, mint aratáskor !!! Nem akarom tudomásul venni egyenlőre a jelenlegi kuki árakat, igaz az euro is a 2. legnagyobb ellenségünk per pillanat.
A napra aratás szerintem a hét végén, jővő hét elején elindul !
Felénk ( Kelet-Somogy ) még nem sülnek fel, de a várva várt szemesedés elmaradt! A csövek kb 3/4-ig teltek szemekkel. A jobbak lesznek 8 to / ha termésűek. Még jó, hogy viccből leszerződtem.
A kukoricával is az fog történni mint a búzával. Minél kevesebb lesz, annál kevesebbet fog érni. Sabbath Shalom!
Nálunk(dél-alföld) a nagy kukoricatermés elmarad,mindenfelé sülnek fel rendesen. Feléfek mi a helyzet?
Úgy is jön rá a moly májustól...
Válasz #667. hozzászólásra
a 19-es bedöglik, még a 18-is csak néhány hetet bir
a 16-os az kibirja tél végéig, de mire megindul a melegedés addigra meg kell töle szabadulni
volt olyan évem amikor becsomagoltam
Válasz #666. hozzászólásra
4 éve volt beöntve 19-es kuki de március közepén kezdett el melegedni
Válasz #665. hozzászólásra
Na ezel nem értek egyet az úgy bedöglik mint a szar!!!!
Válasz #663. hozzászólásra
16-17%-al még belehet önteni gyugodtan de még 20-asal is de azt csak 1 méter vastagon és február végéig meg kell tőle szabadulni és heti 3-szor figyelni kell hogy melegszik-e
nincs elegendő állat és az etanolüzemek sem épültek fel a a prasztok meg termelnek......... termelnek........ termelnek......fölösleget amit az eu sem fog megvenni .
Válasz #662. hozzászólásra
14% felett nem érdemes tárolni!!!!!
Vágjátok a sajátotokat,amilyen gyorsan lehet,ha nem akarjátok tárolni.Én többfelől hallottam 1900-at már.Valószínűsítem,hogy még valamennyivel lehet,hogy lejjebb megy az ár még az aratás folyamán,főleg ha kicsit jobb lesz az átlag,mint amire mindenki számít.Már biztosan ezért csökkentik az árat és kihasználják,hogy a termelő nem perel általában.
Válasz #659. hozzászólásra
Erefelé a románok rengeteg terményt kihordtak tölünk ,de most náluk is termet valami na itt a gond!!!!!!!
Válasz #659. hozzászólásra
elnézést nem jó ,jobb
Válasz #658. hozzászólásra
hallottam hirét sajnos,ezért csökkentett ö is de még mindig jó az ára
Nálunk már 2000 de brutóban!!!!
Válasz #656. hozzászólásra
nekem nem szolt mert én aratom a hozzá szállitott termény javát de majdnem minden kuncsaftom jelezte ma az áresést
Bakker.Még a múlt héten azt mondtad,hogy ilyen jó éved mnég nem volt.Rohadjon meg az összes felvásárló kupec.
Termeljetek kertészeti cuccot!!Azok nem tőzsdei termékek.
Válasz #653. hozzászólásra
itt a környéken viszament 25-röl 23-ra
Válasz #652. hozzászólásra
a 27-est?
Válasz #652. hozzászólásra
Kik és hol?
Válasz #651. hozzászólásra
mondják vissza a szerzödést
hol? kinek? miért?
nagyon nagy gondok vannak
Válasz #643. hozzászólásra