Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR409.17 FtUSD398.72 FtCHF435.73 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Letörték a kukorica árát
Népszabadság • Munkatársunktól • 2008. augusztus 27.
A kukoricatörés kezdete előtt két héttel az összeomlás jeleit mutatja a termény piaca. A korábbi tonnánkénti 50 ezer forint feletti árak 20 ezer forinttal csökkentek. A kereskedőktől származó információk szerint a termelők a betakarítás kezdetén nem számíthatnak tonnánként nettó 25 ezer forintnál magasabb felvásárlási árra.
Vancsura József, a Gabonatermelők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke a szeptember közepén kezdődő betakarítás során a korábbi prognózisoknál kevesebb, de még mindig mintegy nyolcmillió tonnás országos termésre számít. Azt nem tagadta, hogy az egyelőre gyenge nemzetközi kereslet nem tesz jót az áraknak. Ám szerinte a termelők még így sem panaszkodhatnak, hiszen a hektáronként 7-12 tonnás termés mellett a 180-200 ezer forintos ráfordításuk megtérül.
Lessz itt rövid időn belül harakiri. Nálunk a kukoricák 70 %-a fel van égve, a naprák meg olyan betegek hogy ilyet még nem láttam. Az ár meg esik és esik. A kite bejelentette nem hivatalos hogy akivel kötött 100000 ft/t áron illetve felette, azzal felbontja a szerződést inkább legyen per de nem fizeti ki. Azt hiszem az idei év igen gáz lessz olyan érdekes mindig minket szivatnak. A jövő év igen érdekes lessz. Mütrágy ár egekbe növ védő szer egekbe, gázolaj egekbe
Erre mondta Maszek haverom 2 -3 hete , h. : Sokat kell annak még kint aludni h. rekord termés legyen!!!
Nehogymá vlk. júniusban könyvelje el a BIZTOS 120 mázsát!!!!
Mert az ilyen még nem valódi paraszt, csak parasztinasocska, ha olyat gondol.
Úgy néz ki, hogy idén borzasztó heterogének lesznek országos szinten az őszi betakarítású növények. Felénk a kukoricáknak szinte nincs zöld levele. De az érdekes az, hogy a szar földeken ugyanúgy, mint a 40Ak-sban. Komám ma mondta, hogy olyan a kukorica, mintha megszorult volna. Ez a dög meleg nem tett jót neki. Szerinte 70-80q-ra áll, amit 2 hónapja még 100-nak gondolt. A szotyik is sokkal jobban néztek ki még virágzáskor. Valahogy a vártnál jobban össze vannak száradva a fejek. Lehet, hogy itt is 20q lesz. Annak pedig nem örülnék.
szedtem pioneer-t d79-est 2 tábláról 15-15 csővet osztottam+szoroztam az eggyik 80 a másik 120 én a kevesebbet látom erre reálisnak de a szára az pioneer cca.350 cm
Valahogy kössetek rá a kukoricára, mert még az idegesebbje seggbe talál rúgni benneteket!
Pl. így: A birka pároztatás idén a 4m-es, 130q-t adó, várhatóan igen szar felvásárlási árú KUKORICÁBAN sikeresen lezajlott! :-))))
Kíváncsi leszek hogy jövőre mennyit mernek majd fizetni anyánként. Azt rebesgették, hogy jelentősen fog növekedni a támogatás mértéke, de szerintem mivel a de minimis már nem fog járni, így kevesebbet kapunk.
a nff lusta fajta nem fog falkában legelni csak kertben szeret azzal vigyázzni kell nem" falkásbirka"
na megyek az asszony mellé mert holnapreggel megnézem a farmer expo-t debrecenbe
de jó a húsforma csak 20kg alatt aránytalanul hosszú a lába 25 kg náll már fasza a te konstrukciód is jó.
én is az őshonos cigáját tartom jobbnak kissebb és "húsosabba" a tej meg bőven elég az ildék nem lusták ?
Merino×tejelő-csókai cigája,kosok német husmerinó-ildefranc,de tavasszal már német feketefejü megy.Land×saffolk nem mutatott jó husformát??Igaz a landot csak hallomásból ismerem.(A brittet nekem ne is emlegesd,ingyen se kéne!)
jók csak 25 alatt nem az igaziak de akkor nőnek már igazán a landról ezért is álltam le tisztán 50 % ban az anyai vonalban hozza a jó tejelést és némi szaporaságot ez a konstrukció 40_45 kg ra lenne szuper amikor még az arabok ide jártak de most megállnak romániában nagyváradon már ott vannak de ide nem jönnek constancában komplett több ezres nyájakat hajóznak be sziriába tunéziába libanonba
24598 hozzászólás
Válasz #247. hozzászólásra
helloka
mire megöregszel egységes lesz!
vagy jobban szereted a tarkaságot?
Válasz #246. hozzászólásra
Szia Géza! Azért még van tarkaság a gépudvarban!
Válasz #245. hozzászólásra
akkor már a szinek közelednek
Válasz #244. hozzászólásra
Igen!
Válasz #242. hozzászólásra
Feri a valtrád bordó és ma 4-es VF szántott?
Válasz #242. hozzászólásra
majd búzavetés után aratok kukit.
Válasz #241. hozzászólásra
Pedig az 400 FAO feletti!Haggyad had adja le a vizet,úgy sincs ár!
ma mértem,Dekalb 4626 17% viz.
Válasz #239. hozzászólásra
Én is!!!!!!!
Igaz nem annyira mindiiiiiig, de viszont FIGYELEK mint a vércse!
Válasz #238. hozzászólásra
Mindig itt vagyok és figyelek :-)))))))))))))
Válasz #237. hozzászólásra
Még hajnalban is erre kószáltál???
Letörték a kukorica árát
Népszabadság • Munkatársunktól • 2008. augusztus 27.
A kukoricatörés kezdete előtt két héttel az összeomlás jeleit mutatja a termény piaca. A korábbi tonnánkénti 50 ezer forint feletti árak 20 ezer forinttal csökkentek. A kereskedőktől származó információk szerint a termelők a betakarítás kezdetén nem számíthatnak tonnánként nettó 25 ezer forintnál magasabb felvásárlási árra.
Vancsura József, a Gabonatermelők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke a szeptember közepén kezdődő betakarítás során a korábbi prognózisoknál kevesebb, de még mindig mintegy nyolcmillió tonnás országos termésre számít. Azt nem tagadta, hogy az egyelőre gyenge nemzetközi kereslet nem tesz jót az áraknak. Ám szerinte a termelők még így sem panaszkodhatnak, hiszen a hektáronként 7-12 tonnás termés mellett a 180-200 ezer forintos ráfordításuk megtérül.
Válasz #235. hozzászólásra
Én is kiváncsi leszek rá remélem nem csinálják meg de én már csak abba hiszek ami elmult ha a pénz a zsebbe van :-)
Válasz #234. hozzászólásra
Na erre kiváncsi leszek,nekem van szerződésem velük,de eddig nem mondtak semmi negatívat,sőt meg van rendelve az Sgs,és a szállítást ütemezzük.
Válasz #233. hozzászólásra
Lessz itt rövid időn belül harakiri. Nálunk a kukoricák 70 %-a fel van égve, a naprák meg olyan betegek hogy ilyet még nem láttam. Az ár meg esik és esik. A kite bejelentette nem hivatalos hogy akivel kötött 100000 ft/t áron illetve felette, azzal felbontja a szerződést inkább legyen per de nem fizeti ki. Azt hiszem az idei év igen gáz lessz olyan érdekes mindig minket szivatnak. A jövő év igen érdekes lessz. Mütrágy ár egekbe növ védő szer egekbe, gázolaj egekbe
Válasz #232. hozzászólásra
Vagy 2 egy hete mentem a négyesen felfelé Hajdúszoboszlónak, és pont ezt állapítottam meg én is. Kabától fölfelé sívó zöld volt minden.
Válasz #231. hozzászólásra
debrecen környkén még csak a csövek érnek délebbre már a sül a levél is északabbra talpig ződ a tengeri
Válasz #229. hozzászólásra
Erre annyit,h a 36akban nemsokára lebukik a cső,a 27ben nem mélyfekvésü,majdnem talpig zöld.1fajta ugyanannyi tápanyag.
Válasz #229. hozzászólásra
Erre mondta Maszek haverom 2 -3 hete , h. : Sokat kell annak még kint aludni h. rekord termés legyen!!!
Nehogymá vlk. júniusban könyvelje el a BIZTOS 120 mázsát!!!!
Mert az ilyen még nem valódi paraszt, csak parasztinasocska, ha olyat gondol.
Úgy néz ki, hogy idén borzasztó heterogének lesznek országos szinten az őszi betakarítású növények. Felénk a kukoricáknak szinte nincs zöld levele. De az érdekes az, hogy a szar földeken ugyanúgy, mint a 40Ak-sban. Komám ma mondta, hogy olyan a kukorica, mintha megszorult volna. Ez a dög meleg nem tett jót neki. Szerinte 70-80q-ra áll, amit 2 hónapja még 100-nak gondolt. A szotyik is sokkal jobban néztek ki még virágzáskor. Valahogy a vártnál jobban össze vannak száradva a fejek. Lehet, hogy itt is 20q lesz. Annak pedig nem örülnék.
Válasz #223. hozzászólásra
szedtem pioneer-t d79-est 2 tábláról 15-15 csővet osztottam+szoroztam az eggyik 80 a másik 120 én a kevesebbet látom erre reálisnak de a szára az pioneer cca.350 cm
Az enyémeken még"feszít"a cső,ugyhogy még nem méregetünk.
Válasz #224. hozzászólásra
Sajna ,a naprát is 2,0-2,3 Tonnával vágjuk,nálunk aszály volt
Válasz #222. hozzászólásra
Ok.
csak?
akkor az 80-90q
Válasz #218. hozzászólásra
Lg 3330 ma 26,5% 2cső morzsolva 45deka
Válasz #221. hozzászólásra
nyitok majd egy topicot inkább birkatémában ok!
Válasz #219. hozzászólásra
Ne bátsd,végül is majdnem igazat szólt,csak azzal a szépséghibával,h a 2 nem 1helyen'zajlott')))
Válasz #219. hozzászólásra
Mondom, be ne komolyodj!
Válasz #217. hozzászólásra
ne szólj bele öcsém!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dkc 3511-es-nek mértem ma a vizét:35%
Válasz #216. hozzászólásra
Valahogy kössetek rá a kukoricára, mert még az idegesebbje seggbe talál rúgni benneteket!
Pl. így: A birka pároztatás idén a 4m-es, 130q-t adó, várhatóan igen szar felvásárlási árú KUKORICÁBAN sikeresen lezajlott! :-))))
Válasz #215. hozzászólásra
az sps szerint kb annyit mint idén de az ideit meg megkapod földalapúhoz csapva ugyhogy tulajdonképpen majdhogynem 2x annyit
Válasz #176. hozzászólásra
Kíváncsi leszek hogy jövőre mennyit mernek majd fizetni anyánként. Azt rebesgették, hogy jelentősen fog növekedni a támogatás mértéke, de szerintem mivel a de minimis már nem fog járni, így kevesebbet kapunk.
Válasz #213. hozzászólásra
kösz majd beszélünk még neked is
Válasz #211. hozzászólásra
Tudom,van 12tisztavérü anyám.Jó pihenést
Válasz #209. hozzászólásra
Nem(igaz olyanok,mint a vizilovak),és +is vagyok elégedve velük,csak ki értek,a német fekete nagyon +tetszett,pláne árubáránynak.
a nff lusta fajta nem fog falkában legelni csak kertben szeret azzal vigyázzni kell nem" falkásbirka"
na megyek az asszony mellé mert holnapreggel megnézem a farmer expo-t debrecenbe
Válasz #208. hozzászólásra
nyugi dehogy
Válasz #206. hozzászólásra
de jó a húsforma csak 20kg alatt aránytalanul hosszú a lába 25 kg náll már fasza a te konstrukciód is jó.
én is az őshonos cigáját tartom jobbnak kissebb és "húsosabba" a tej meg bőven elég az ildék nem lusták ?
Válasz #207. hozzászólásra
Annyira nem rossz ám a helyzet.
Csak be ne komolyodj annyira.
Válasz #205. hozzászólásra
te bajod
Válasz #199. hozzászólásra
Merino×tejelő-csókai cigája,kosok német husmerinó-ildefranc,de tavasszal már német feketefejü megy.Land×saffolk nem mutatott jó husformát??Igaz a landot csak hallomásból ismerem.(A brittet nekem ne is emlegesd,ingyen se kéne!)
Válasz #204. hozzászólásra
Constanca meg Szíria!!!!
B. meg én meg alig jutok ki a lyukamból!! :-))))
Válasz #203. hozzászólásra
naná
Válasz #202. hozzászólásra
Hiába! Biztos Zetoros vagy!!!! :-)))))
Válasz #201. hozzászólásra
ugyi
Válasz #200. hozzászólásra
Micsoda infóid vannak!!!!!
Válasz #198. hozzászólásra
jók csak 25 alatt nem az igaziak de akkor nőnek már igazán a landról ezért is álltam le tisztán 50 % ban az anyai vonalban hozza a jó tejelést és némi szaporaságot ez a konstrukció 40_45 kg ra lenne szuper amikor még az arabok ide jártak de most megállnak romániában nagyváradon már ott vannak de ide nem jönnek constancában komplett több ezres nyájakat hajóznak be sziriába tunéziába libanonba
Válasz #197. hozzászólásra
akkor merinók lehetnek esetleg lacaune vagy brit lehet bennük.... ha ők is benne voltak a sűrített elletésben