Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.5 FtUSD397.14 FtCHF434.97 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ma tették föl a netre a tám összegeket is az anyajuh 1640 ez röhely még akkor is ha a de minimis kb 1200 lesz 600 db ig hol vagyunk az eu 15 től de akármelyiktől az eu 27 ből a románok is megkapják ezt az összeget pedig csak tavaly csatlakoztak
Válasz #173. hozzászólásra
hát próbálkozom én is..... idén tavasszalüzetés előtt pl lekezeltem őket ovitrace-szel várom a kedvező hatását hátha sok bárány lesz bár most egyébként is azt suttogják hogy sok falkánál jól sikerültek a tavaszi üzetések és sok a hasas anya
meglátjuk majd
még egy tapasztalatot megosztok veled.
én azon a véleményen vagyok hogy szezonban (karácsony ,husvét) nem érdemes kivárni az utolsó kamionokat hanem a szezonár kijöttekor adni kell a barikát mert az utóbbi időben az utolsó kamionokkal csak a cirkusz van ha egyáltalán bejön az országba, nem úgy mint most húsvétkor hogy be sem külték a digók.
idén legalább jöttek a görögök nyáron de a kb 20kg átlag bárányért 2 ejrót fizettek 240 el ez nagyon karcsú.ezért adtak neked is kevesebbet a felvásárlók ez van . a románoknak még ennyit sem adtak 1.1 euro/kg igaz ott nincs 12 levonás és csak 2 kategória van 10-20 20-föleleált 30 iig
nyáron ugyanilyen szar volt ferragotora egy picit jobb volt tavaly kb 30 ft tal de az nem jelentős ~400-500 ft/ bárány de szerintem és mindenkinek ezt mondom az egész esztendőt kell nézni és mérleget vonni a karácsony jó a husvét langyos a nyár szar az ősz megint jó átlagolni kell sicilianiék is valahogy igy kalkulálnak
tavaly ugyanez volt meg 2006 ban is és megsúgom jövőre is bár sztem 2009 ben a húsvét nem lesz nagy szám mert 04.12 re esik későbbre mint az idén és nagyobb lesz a kínálat főlleg 20 alatt mindenfelé de........azért márc elején közepén a nagy 25 kg körüli barikának szeme lesz már ha lesz, mert ha nem eresztettél kost julius 2. felében akkor nem ha most akkor lesz kicsi amiből millio lesz
Tudom,h a nyár ilyen,de ennyire nyomott ár még nem volt!Adtam le ferragostóra is,23,4kgos netto átlaggal/db--11570ft/db!Ez tényleg hatalmas javulás//!!!
azért mostmár jelentős kereslet mutatkozik és az árak is emelkednek a nyár meg mindig ilyen a románok miatt nyomott az ár de augusztustól megfordul mindig és keresleti piac lesz sőt szep okt az utóbbi időben a legjobb mert nincs annyi bárány de azért kereslet van rá
Ez totál igaz volt a juhászatra is az idei évben!A húsvétibárányt"aranyáron"vették a kereskedők,mert kevés volt a korai ünnep miatt,azután + "aprópénzért"veszik a bárányt,ebben az évben!
Csakhogy a spekulánsok tavaly megszivták mert ősszel megvették 60-ért kombájn alól és utána meg eladták fél év után 40ért és ezt a veszteséget most vissza kell termelni a mi bőrünkön.
legfrissebb infó szerint kukira csongrád megyébe nincs vevő,és a Trigo -fix augusztusban nem köt le kukit,egyenlőre nincs kereslet.mai kités ár napra71000ft.
24598 hozzászólás
Válasz #196. hozzászólásra
Király!!!Nagy testü-vázu anya,jó hús kos rá,nem semmi bárányok születhetnek ott!
Válasz #194. hozzászólásra
Minimális(20-40db),az utobbi években igencsak süritett ellés volt,és most pihentettük őket picit,kell is a 2évi 3ellés nem megy a végtelenségig.
Válasz #195. hozzászólásra
merino x landschaf anya
suffolk nff kos
Válasz #192. hozzászólásra
Anyajuh(már így kérdem)) állomány fajtája&kosok?
Válasz #193. hozzászólásra
lesz most bárányod karácsonyra?
Válasz #192. hozzászólásra
No,akkor'+született'
Válasz #191. hozzászólásra
a papa is
Válasz #190. hozzászólásra
3 kiló
Válasz #186. hozzászólásra
Ha ennyire képben vagy,akkor azt is tudod mennyi az átlagos tenyészetnagyság,én is az körül vagyok.
Válasz #187. hozzászólásra
a nagyok biharban vannak meg veszprémben
Válasz #187. hozzászólásra
á nem, az kéne még lenne baj velük
Válasz #185. hozzászólásra
Biztos van pár e.bari arra fele nagy juhászok vannak.
Válasz #184. hozzászólásra
akkor neked sok van ott a legnagyobb az átlagos falkanagyság ebben az országban
Válasz #184. hozzászólásra
bíkís
Válasz #183. hozzászólásra
Igen,és Te?
Válasz #182. hozzászólásra
fejérben?
Válasz #180. hozzászólásra
1 sem-nőtlen vagyok
Válasz #179. hozzászólásra
Abban az időben,az a"hóbort"igencsak jövedelmező volt.(Csak hallomásból)
Válasz #175. hozzászólásra
neked?
a birka az 50-70 évesek hóbortja ebben az országban
bevallom nekem egy sincs apukám" sportol"
1 gyel most ment aludni nélkülem de holnap játszom vele.
ma tették föl a netre a tám összegeket is az anyajuh 1640 ez röhely még akkor is ha a de minimis kb 1200 lesz 600 db ig hol vagyunk az eu 15 től de akármelyiktől az eu 27 ből a románok is megkapják ezt az összeget pedig csak tavaly csatlakoztak
Válasz #174. hozzászólásra
1et áruljel,mennyi anyával'játszol'?
hát próbálkozom én is..... idén tavasszalüzetés előtt pl lekezeltem őket ovitrace-szel várom a kedvező hatását hátha sok bárány lesz bár most egyébként is azt suttogják hogy sok falkánál jól sikerültek a tavaszi üzetések és sok a hasas anya
meglátjuk majd
még egy tapasztalatot megosztok veled.
én azon a véleményen vagyok hogy szezonban (karácsony ,husvét) nem érdemes kivárni az utolsó kamionokat hanem a szezonár kijöttekor adni kell a barikát mert az utóbbi időben az utolsó kamionokkal csak a cirkusz van ha egyáltalán bejön az országba, nem úgy mint most húsvétkor hogy be sem külték a digók.
idén legalább jöttek a görögök nyáron de a kb 20kg átlag bárányért 2 ejrót fizettek 240 el ez nagyon karcsú.ezért adtak neked is kevesebbet a felvásárlók ez van . a románoknak még ennyit sem adtak 1.1 euro/kg igaz ott nincs 12 levonás és csak 2 kategória van 10-20 20-föleleált 30 iig
Válasz #171. hozzászólásra
Igen,igazad van,de sajna nem mindig tudsz a legjobban fizető időszakra piacképes bárányt előállítani"nem gombnyomásra működik"Te is tudod.
Válasz #170. hozzászólásra
ja ez igaz
Válasz #169. hozzászólásra
nyáron ugyanilyen szar volt ferragotora egy picit jobb volt tavaly kb 30 ft tal de az nem jelentős ~400-500 ft/ bárány de szerintem és mindenkinek ezt mondom az egész esztendőt kell nézni és mérleget vonni a karácsony jó a husvét langyos a nyár szar az ősz megint jó átlagolni kell sicilianiék is valahogy igy kalkulálnak
Az a szomoru hogy 15 évvel ezelött is ennyiért adtuk el a bárányt vagy még drágábban.
Válasz #168. hozzászólásra
Ilyen nyomott ár még nem!Sem tavaly,sem 2006ban!Mennyi az állományod,és milyen fajtáju anya,és milyen kos?Ja és merre?
Válasz #167. hozzászólásra
tavaly ugyanez volt meg 2006 ban is és megsúgom jövőre is bár sztem 2009 ben a húsvét nem lesz nagy szám mert 04.12 re esik későbbre mint az idén és nagyobb lesz a kínálat főlleg 20 alatt mindenfelé de........azért márc elején közepén a nagy 25 kg körüli barikának szeme lesz már ha lesz, mert ha nem eresztettél kost julius 2. felében akkor nem ha most akkor lesz kicsi amiből millio lesz
Válasz #166. hozzászólásra
Tudom,h a nyár ilyen,de ennyire nyomott ár még nem volt!Adtam le ferragostóra is,23,4kgos netto átlaggal/db--11570ft/db!Ez tényleg hatalmas javulás//!!!
Válasz #165. hozzászólásra
azért mostmár jelentős kereslet mutatkozik és az árak is emelkednek a nyár meg mindig ilyen a románok miatt nyomott az ár de augusztustól megfordul mindig és keresleti piac lesz sőt szep okt az utóbbi időben a legjobb mert nincs annyi bárány de azért kereslet van rá
Válasz #158. hozzászólásra
Ez totál igaz volt a juhászatra is az idei évben!A húsvétibárányt"aranyáron"vették a kereskedők,mert kevés volt a korai ünnep miatt,azután + "aprópénzért"veszik a bárányt,ebben az évben!
Válasz #160. hozzászólásra
Krumpli, zöldség ...... ezeket se haggyad ki.
Fasza év a 2008!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #162. hozzászólásra
ez egy reform,2013-ig véghez kell vinni.
Válasz #160. hozzászólásra
végén mi következünk,és utánna szabad a pálya jönnek a külföldiek.
szerintem nem volt normális aki azt hitte 6 ezerrtől még több lesz
Válasz #157. hozzászólásra
Nyugi! Beérnek a dolgok! Tej,hús, alma,gabona,baromfi sorolhatnám.... Nem marad olyan ágazata a mg-nak ahol nincs gond! NAGY GONDOK VANNAK!
ez pont igy van!
Csakhogy a spekulánsok tavaly megszivták mert ősszel megvették 60-ért kombájn alól és utána meg eladták fél év után 40ért és ezt a veszteséget most vissza kell termelni a mi bőrünkön.
Válasz #155. hozzászólásra
mikor,hol? megyek.
Pedig nem lessz rekord termés csakhát ha már beharangozták akkor miért ne vigyék le az árakat. Egy megoldás van:TÁROLÁS
Válasz #153. hozzászólásra
Ebből is blokád lessz!
Válasz #153. hozzászólásra
kibiztositották a kukorica bombát is
legfrissebb infó szerint kukira csongrád megyébe nincs vevő,és a Trigo -fix augusztusban nem köt le kukit,egyenlőre nincs kereslet.mai kités ár napra71000ft.
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=33814
Válasz #150. hozzászólásra
OK
Válasz #149. hozzászólásra
ja, de este
Válasz #148. hozzászólásra
Azaz ma!!!!