Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz medikus #24387. hozzászólásáraErről a hold-ban kifejezett területről jut eszembe , gyerekkoromban -amikor még holdban számoltunk, nem is tudom ,hogy lettem méréstechnikus- egy holdon ha termett 40 mázsa csöves tengeri mindenünk volt , abrak a jószágnak , fűtőanyag, a kemencébe, apám kukoricaszárból olyan állatfarmot faragott nekem téli estén ,hogy ma a csudájára járnának!
Most meg olvasom a Mezőhírt a 67 oldalon egy szakértőt , hogy miért pusztítjuk a talajainkat, de könyörgöm ha átszámolom a szülők-nagyszülők teljesítményét , magasan vezetek, akkor mit rontottam el, innen üzenem a szerzőnek nem loptam a földemet, azon én gazdálkodok, elhiszem ,hogy egyetemi pénzből lehet látványos eredményeket elérni!, de az a föld akkor is az enyém , nem loptam sem tőle sem mástól, majd ha letelik a 70 évem -apám ennyi ideig gazdálkodott- átadom az utódoknak!
Válasz Igazi Földönfutó #24374. hozzászólásáraGyenge földeken nyugodtan, van egy mondás: a kevesebb néha több!! De ugye nem 310 és faos kukorica ról beszélünk,hanem 410- 430 ezek teremnek jól.Mint írtam régebben volt 12 tonnás kukoricàm 21 vízzel 50 000 betakarítás kori tőszaàmmal homokon,igaz csapadékos évben. Ha jól emlexem 4943 volt talán.
Válasz 5465 #24382. hozzászólására21ben 4.5t repcém volt.
Lazító, tárcsa, őszig. Tavasszal kukorica.
Kikelt, majd 4-5levelesen tetőtöl talpig lila.
Startert nemhasználok, de volt a gépbe amivel vetetük.
Amíg tartott "jobbvolt"
2 liter phostart cink kihúzta magát.
14t végeredménnyel.
Válasz 5465 #24381. hozzászólásáraÉn 3 éve a fordított vetésváltásra fáztam rá.
Repce után vetettem kukoricát.
5-7 levélig normálisan fejlődött, utána kb. 1 hónapra megállt a növekedése.
Azt mondják, a repce bomlása során keletkező sav fogta meg a kukoricát.
Válasz Isssti #24368. hozzászólásáraHát ha olyan helyen próbálsz kukoricát termelni, ahol a körülmények alkalmatlanok kukorica termesztésére, arról nem a hibrid tehet. Mikor nálunk 5 hónapig nem esett az eső, a 4943 akkor is adott 30 mázsát, minden más hibridet le kellett zúzni, mert nem volt termés.
Válasz R Sándor #24372. hozzászólásáraAkkor egy 55 ezres kivetett mennyiséggel meg lehetne próbálni,sőt meggondolandó.A betakarításkori tőszám már azon a környéken lenne.
Válasz R Sándor #24366. hozzászólásáraNekem két éve volt 4943 (valmi 90e+-ért vettem ráadásul) öntöztem hétvégente 40mm-rel és büdös nagy nulla, egy cső volt az 1.3ha-on, amikor betárcsáztam, nincsenek csodák az Alföld gyengébb részén abba kell hagyni, teljesen mindegy mit vet az ember, lehet itt ott egykét fajta közt 1-2-3nap különbség, de amikor hónapokig nem esik semmi akkor nincs miért erőlködni. A vetőgépet, kultivátort tavaly eladtam a 11q-ás napra után, nem lesz tavaszi egy darabig semmi.
Válasz Georgosz #24362. hozzászólásáraNemcsak!
Fajtajelleg is befolyásolja.
Ominózus chorintos mikor bejött elsőre 125 mázsa.
A ferdében már aligvolt szem a csutkán.
A minervát is nehéz aratni.
Illetve van keményebb és puhább szemű kukoricák is.
A szárazság mindent befolyásol.
A zöme nekem is dkc de van a tavaji minervából is 2ha.
Kíváncsi leszek!
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraaz egy xar hibrid idén ln is kipróbéltam egy a jó benne,hogy piros a szem akit érdekel, engem nem. Dekalb 2 tonnával veri chori 8 dkc 1o t.
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraNyilvan nem lehet 2 különböző évet összehasonlítani az időjárás szempontjából. Tavaly október közepi aratas a Chorintos 146 q/ha, 15.1 vizszazalek.
Válasz szelindi1965 #24344. hozzászólásáraItt előbb kezdték a kukoricát, napraforgótarlót még nem is láttam.
Kukoricát meg van, ahol már le is tárcsázták.
Dunaföldvár -Mezőfalva viszonylatban most ezt látom.
Válasz Mötözö #24349. hozzászólásáraIde már hoztak volna be nagyobb tételt, amit nem tudtak átvenni emiatt, aztán itt se volt normális eső hónapok óta.
24596 hozzászólás
Válasz kulakman #24395. hozzászólásáratudom csak vicceltem
Igazából azt akartam kérdezni h 1 hektár hány föld a holdon?
Válasz termelo #24392. hozzászólására1 hold -nálunk- 06 ha pontosabban -5760m2, 1 négyszögöl 3,6 m2 , 1 hold 1600négyszööl!
Válasz termelo #24392. hozzászólására1,7!
Válasz medikus #24391. hozzászólásáratavaly a 19 es vizet 5300 helyett 3500 ba fizették ki . 13 tonna volt az üzemi átlag 455 000 / hektár bevétel.
Válasz medikus #24387. hozzászólásárahány hold 1 hektár?
Válasz R Sándor #24389. hozzászólásáraAzt a 21-es vizet ha visszaszámolod most,600 forintos szárítással,akkor hogy is alakulna?
Válasz medikus #24387. hozzászólásáraErről a hold-ban kifejezett területről jut eszembe , gyerekkoromban -amikor még holdban számoltunk, nem is tudom ,hogy lettem méréstechnikus- egy holdon ha termett 40 mázsa csöves tengeri mindenünk volt , abrak a jószágnak , fűtőanyag, a kemencébe, apám kukoricaszárból olyan állatfarmot faragott nekem téli estén ,hogy ma a csudájára járnának!
Most meg olvasom a Mezőhírt a 67 oldalon egy szakértőt , hogy miért pusztítjuk a talajainkat, de könyörgöm ha átszámolom a szülők-nagyszülők teljesítményét , magasan vezetek, akkor mit rontottam el, innen üzenem a szerzőnek nem loptam a földemet, azon én gazdálkodok, elhiszem ,hogy egyetemi pénzből lehet látványos eredményeket elérni!, de az a föld akkor is az enyém , nem loptam sem tőle sem mástól, majd ha letelik a 70 évem -apám ennyi ideig gazdálkodott- átadom az utódoknak!
Válasz Igazi Földönfutó #24374. hozzászólásáraGyenge földeken nyugodtan, van egy mondás: a kevesebb néha több!! De ugye nem 310 és faos kukorica ról beszélünk,hanem 410- 430 ezek teremnek jól.Mint írtam régebben volt 12 tonnás kukoricàm 21 vízzel 50 000 betakarítás kori tőszaàmmal homokon,igaz csapadékos évben. Ha jól emlexem 4943 volt talán.
Válasz medikus #24387. hozzászólásáraNem olyan vicces ez, megint dolgoztunk 1 nagyot. Meg + még nagyon szar dolgot is hallottam a jövőnkre nézve.
Válasz mtz1221 #24386. hozzászólására1 hold= 1 talicska!
Befejezve. 3 tonna átlag hogy a fene ené meg. Ha a 21 es árak lennének, nem is zavarna.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24379. hozzászólásáraErre van nálunk egy mondás.
"Engedj Diószegi"
Válasz rtamas1976 #24383. hozzászólásáraItt is vagy két hétig lila volt a repce után vetett kukorica.
Válasz 5465 #24382. hozzászólására21ben 4.5t repcém volt.
Lazító, tárcsa, őszig. Tavasszal kukorica.
Kikelt, majd 4-5levelesen tetőtöl talpig lila.
Startert nemhasználok, de volt a gépbe amivel vetetük.
Amíg tartott "jobbvolt"
2 liter phostart cink kihúzta magát.
14t végeredménnyel.
Válasz 5465 #24381. hozzászólásáraÉn 3 éve a fordított vetésváltásra fáztam rá.
Repce után vetettem kukoricát.
5-7 levélig normálisan fejlődött, utána kb. 1 hónapra megállt a növekedése.
Azt mondják, a repce bomlása során keletkező sav fogta meg a kukoricát.
Válasz Sk Laci #24375. hozzászólásáraNem tudom, nem az enyém.
Az még kint van, etetem a disznókat meg szarvasokat.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24377. hozzászólásáraAkkora volt a légköri aszály...
Válasz Koczka József #24378. hozzászólásáraMájus-szeptember.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24377. hozzászólásáraKicsit sok ez az öt hónap.
Válasz Isssti #24368. hozzászólásáraHát ha olyan helyen próbálsz kukoricát termelni, ahol a körülmények alkalmatlanok kukorica termesztésére, arról nem a hibrid tehet. Mikor nálunk 5 hónapig nem esett az eső, a 4943 akkor is adott 30 mázsát, minden más hibridet le kellett zúzni, mert nem volt termés.
Válasz Igazi Földönfutó #24374. hozzászólásáraMeg egy szárító!
Válasz 5465 #24373. hozzászólásáraNem lessz gomd a kukoricagyomirtó maradvánnyal???
Válasz R Sándor #24372. hozzászólásáraAkkor egy 55 ezres kivetett mennyiséggel meg lehetne próbálni,sőt meggondolandó.A betakarításkori tőszám már azon a környéken lenne.
Válasz Gumóka #24351. hozzászólásáraMegy a zúzó a kombájn után, aztán tárcsa.
Készül a magágy a repcének.
Érdekes év…
Válasz Igazi Földönfutó #24371. hozzászólásáraBetakarítás kori kb 45000 és még simán lehet 11 tonnás!!!!! Persze nem tápanyag meg víz nélkül. De ha aszály van így tovább bírja
Válasz R Sándor #24366. hozzászólásáraAz alacsony tőszám mit takar ilyen aszályos időszakra?Idén 65000-el vetettem.
Válasz mjj #24369. hozzászólásáraNem hiszem, onnan is idejön a szeszgyárba.
De kérdezd meg tőlük.
Válasz Gumóka #24343. hozzászólásáraSzia! A Gofnál átveszik a toxinosat is?
Válasz R Sándor #24366. hozzászólásáraNekem két éve volt 4943 (valmi 90e+-ért vettem ráadásul) öntöztem hétvégente 40mm-rel és büdös nagy nulla, egy cső volt az 1.3ha-on, amikor betárcsáztam, nincsenek csodák az Alföld gyengébb részén abba kell hagyni, teljesen mindegy mit vet az ember, lehet itt ott egykét fajta közt 1-2-3nap különbség, de amikor hónapokig nem esik semmi akkor nincs miért erőlködni. A vetőgépet, kultivátort tavaly eladtam a 11q-ás napra után, nem lesz tavaszi egy darabig semmi.
Válasz R Sándor #24366. hozzászólásáraNem vetek semmit,max bukfencet!
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraVESS MAR JÖVÖRE LÉGYSZÍVES LEGALÁBB 1 HA 4943-AT ,ALACSONY TŐSZÁMMAL !!!!!
Válasz Georgosz #24362. hozzászólásáraNemcsak!
Fajtajelleg is befolyásolja.
Ominózus chorintos mikor bejött elsőre 125 mázsa.
A ferdében már aligvolt szem a csutkán.
A minervát is nehéz aratni.
Illetve van keményebb és puhább szemű kukoricák is.
A szárazság mindent befolyásol.
A zöme nekem is dkc de van a tavaji minervából is 2ha.
Kíváncsi leszek!
Válasz .grün #24359. hozzászólásáraÖssze se lehet hasonlítani a két nemesítőházat, nem egy ligában játszanak.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24354. hozzászólására8450
Válasz .grün #24360. hozzászólásáraA liha szem belesült a csutkába, azért darálja...
Válasz .grün #24359. hozzászólásáraRégi hibrid elmult.
22ben a minerva 5t a dkc csúcshibrid 2t/ha
Nincs 2 egyforna év!
Válasz szj85 #24358. hozzászólására13 as a vize és darálja a kombájn, a dkc 12.5 ös és azt nem darálja
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraaz egy xar hibrid idén ln is kipróbéltam egy a jó benne,hogy piros a szem akit érdekel, engem nem. Dekalb 2 tonnával veri chori 8 dkc 1o t.
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraNyilvan nem lehet 2 különböző évet összehasonlítani az időjárás szempontjából. Tavaly október közepi aratas a Chorintos 146 q/ha, 15.1 vizszazalek.
Válasz mjj #24355. hozzászólásáraáprilis15!
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24354. hozzászólására8500ft! Attól van olcsóbb!
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraMikori vetés?
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraLesz mivel fűteni!!!
18q/ha Chorinthos!
Válasz Rabó001 #24282. hozzászólásáraIgen
Válasz szelindi1965 #24344. hozzászólásáraItt előbb kezdték a kukoricát, napraforgótarlót még nem is láttam.
Kukoricát meg van, ahol már le is tárcsázták.
Dunaföldvár -Mezőfalva viszonylatban most ezt látom.
Válasz Mötözö #24349. hozzászólásáraIde már hoztak volna be nagyobb tételt, amit nem tudtak átvenni emiatt, aztán itt se volt normális eső hónapok óta.
Válasz mjj #24342. hozzászólásáraaz első komolyabb(20mm)esőig nemigen lesz toxinos
11-es víz, 55-ös átlag mázsában. Cumi. HBészak.
Válasz sarkadisandor58 #24345. hozzászólására68 itt. Van 1-2 tonna.