Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz rtamas1976 #24439. hozzászólásáraElőre bocsájtom, szerintem jó körülmények között akár melyik fajta tud 10t felett. Rossz körülmények között nem feltétlenül az tudja a többet ami jónál. Viszont annál egyik fajta sem tud többet teremni, mint amit a vadak meghagynak. Ezt teszteltem többek között, hogy hol áll a kedveltségi listájukon. Levelet nem bántották, cső kezdeményt addig csipegették amíg másnál is nem lett, A kész cső sem hozta a szarvasokat lázba. Néhány félbe harapott csővel megúsztam.
Kis terület, kifejezetten tesztelés végett vetettem. Soronként mérem a termést és vetítem ha-ra.
Amit eddig behoztam annak az átlaga 8,19 t/ha
A minimum egy szarvas rágta sor 1,41 t/ha
A maximum két sor 10 t/ha felett
08.22-én 12,9% volt a vize. Ez lement 9,4%-ig majd az esők után felment 16,9-ig. Utolsó mérésnél 12,4%.
60e tőszámmal vetettem (menet közben jöttem rá, hogy kevesebb mint amit akartam) ami hiba volt mert szárazon 300g-nál nem hoz nagyobb csövet. Ha több van benne kis csővel egészíti ki. Rendkívül könnyen morzsolódik, amitől féltem, hogy betakarításkor nagy lesz a veszteség. de nincs ilyen probléma. Ma aratták a szomszédban. Rendben betakarították és tört szem se lett sok. A szár elég vékony, de állta a vihart, nem gond.
Máséval nem tudom összehasonlítani, mert töredéke lett eddig levágva a közvetlen környéknek, de különben is leginkább idegeneké,
Valamilyen szinten mindenkinek lesz. Olyan hibákat megbocsájtott ez az év amit máskor nem.
A vizet viszont mellékelni tudom:
Meg egy képet a csövekről:
MV Bazaltik a vetőmag Force 20 CS csávázással (nem hátrány ha van gyökere aszályban)
Válasz R Sándor #24443. hozzászólásáraA számlát kellene előkaparni.
De kintvagyok dolomitot szórni lessz időm előveszem.
Mióta ezek a semmitmondó számok vannak azóta káoszban látom.
Annyira nemvagyok dkc fan hogy csípőből menne.
Válasz Gatti #24441. hozzászólásáraEz egyértelmű.
De ha egy pici lehetőség vanrá ,hogy jobblegyen, miért ne?
Vanahol elkell felejteni a kukoricát.
Lehet nálunk is eljön ez az idő.
Válasz rtamas1976 #24440. hozzászólásáraEz addig megállja a helyét amíg van minimális víz a talajban. De amikor június végére szinte meghal S kukorica akkor vethetsz akármit.
Szerencsés helyen gazdalkodsz ennyi az egész, ha van víz akkor érdemes kukoricázni.
De olyan helyeken ahol a 3 évből 2 veszteséges nincs értelme.
Bár lehet pár év múlva már nálatok is olyan klíma lesz mint itt az Alföld közepén, akkor majd lehet pislogni miért nem terem a csúcs kukorica
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24437. hozzászólására22ben a dkc egyik csúcshibridje 2t/ha
Minerva 5t/ha
Vanmikor a víz limitál de a fajtavàlasztás is tud hozzátenni!
Genetikailag nem egy rekordképes.
Viszont a stressztűrése jobb mint a csúcshibrideké.
Tavaj alulmaradt termésben és vízben is többvolt 1-1.5%al.
Valamiért valamit.
A termőhelyi adotságok nagyban befolyásolják.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24437. hozzászólásáraIgen. Itt nem volt 150mm csapadék érésig. Annyiból meg semmilyen kukorica nem hoz rendes termést. Amúgy is mindig csak apukám miatt volt kukorica de ez volt az utolsó év.
Másrészt meg tudom, hogy nagyjából 300km van köztünk, más éghajlat más domborzat, más talaj.
Tavaly nekem is lett 10t felett a kuksz, csak volt eső.
Ennyi
Válasz Gumóka #24426. hozzászólásáraNemmerem leírni mert megöltök!
Kedden levágtuk, a minerva 11.5t a dkc10.5t
13.6-14.2%víz
Az átlag 11t fizető 72000ft al
Válasz rtamas1976 #24424. hozzászólásáraNálam nagyon gyenge. 3,2 T/ha kombájntisztán 13,7-15% nedvesség mellett.
Rengeteg cső már a földön volt, ahogyan a vad futkosott a kukoricában.
Viszont a szárazság miatt alig voltak 11-13 cm-es csövek.
Ezzel a terméssel nagy lyukat nem ütök a világban.
Ha június július és augusztus esőmentes volt, nem vártam semmi extrát.
Sok helyen még csövek se voltak a kukoricán......
Válasz mtz1221 #24418. hozzászólásárasztem az első fagyig el fog vegetálni, szudámolat szártápőzök most, vagy pár napja, szépen megzöldültek azok is, még egyszer leszedem. Fecó múltkor írt valami fehérherét, vagy mit, nem tudod, amit ki lehetne próbálni? beleszórom tavasszal roszba, kicsit belekaparom, rozsot lecsapom fülöle április végén, ha megugrana, és kizöldülne, nagy öröm lenne.
Válasz Gumóka #24420. hozzászólásáraörülj neki, hogy kiestél, jujj, lakást vegyél városba,azt add ki. észnéllegyél! műhely készül? mikor vihetem nyocvankettest?
Válasz mtz1221 #24412. hozzászólásáraMindjárt megérzi a nappali órák számának a rövidülését, nem nő már meg nagyobbra. Ész nélkül el kezd majd címert hányni, és kb. megállt a tudománya.
Válasz SzikiSzokeveny #24403. hozzászólásáraTőlünk most sokan eladták Debrecen és Karcag környékére a búzát jó áron. Ami érdekes mert eddig onnan hordták ide, vagy vitték tovább nyugatra. Érdekes hogy megéri ide oda utaztatni a terményt
Válasz SzikiSzokeveny #24403. hozzászólásáraSzlovákiába vittem úgy ki kukoricát, hogy kint 2 óra várakozás után másik papírral hazahoztam, aztán lebillentettem oda, ahol a gép felrakta.
Válasz Ohaza63 #24401. hozzászólásáraVagy csak egy nagy átverés volt az egész. Sok sztorit hallottam már innen onnan. Egy gyerekkori kamionos cimborám mesélt, hogy három hónapig hordta a búzát olasz de az országból egyszer sem ment ki. Lementek valahovà zalàba, kaptak egy dosszié új papírt és jöttek vissza. A románok hordták innen a napraforgót olaszba, akkor mesélte az egyik, hogy románból búzát hoznak ide, itt napraforgót vesznek fel, viszik olaszba. Onnan búzát hoznak ide, innen meg árpát vagy búzát visznek haza. Ez egy kanyar.
Hogyan lenne extraprofit, ha nem találnak ki valamit mindig, hogy nagylelkűen, fillérekért hajlandóak átvenni a termény tőlünk, de csak azért, hogy nekünk ne fájjon a fejünk miatta.
Mint pár éve a búzánál.
Egy ügyes felvásárló felénk összevásárolta az összes fuzáriumos búzát 3.000 Ft/q áron és hip-hop tavaszra a tüzelőnek való búzából, kiváló minőségű malmi búza lett, amit elvitt az olasz malmiként 7.500 Ft/q áron.
Pedig tényleg rossz volt, mert "drága anyósomnak" adtam egy pár zsákkal a tyúkjainak, azután elkezdtek dögleni a tyúkok, így a maradék búza a kazánba végezte.
24596 hozzászólás
Válasz Zoli1437 #24445. hozzászólásáraEzvolt az uv ra összehúzódó?
Válasz rtamas1976 #24439. hozzászólásáraElőre bocsájtom, szerintem jó körülmények között akár melyik fajta tud 10t felett. Rossz körülmények között nem feltétlenül az tudja a többet ami jónál. Viszont annál egyik fajta sem tud többet teremni, mint amit a vadak meghagynak. Ezt teszteltem többek között, hogy hol áll a kedveltségi listájukon. Levelet nem bántották, cső kezdeményt addig csipegették amíg másnál is nem lett, A kész cső sem hozta a szarvasokat lázba. Néhány félbe harapott csővel megúsztam.
Kis terület, kifejezetten tesztelés végett vetettem. Soronként mérem a termést és vetítem ha-ra.
Amit eddig behoztam annak az átlaga 8,19 t/ha
A minimum egy szarvas rágta sor 1,41 t/ha
A maximum két sor 10 t/ha felett
08.22-én 12,9% volt a vize. Ez lement 9,4%-ig majd az esők után felment 16,9-ig. Utolsó mérésnél 12,4%.
60e tőszámmal vetettem (menet közben jöttem rá, hogy kevesebb mint amit akartam) ami hiba volt mert szárazon 300g-nál nem hoz nagyobb csövet. Ha több van benne kis csővel egészíti ki. Rendkívül könnyen morzsolódik, amitől féltem, hogy betakarításkor nagy lesz a veszteség. de nincs ilyen probléma. Ma aratták a szomszédban. Rendben betakarították és tört szem se lett sok. A szár elég vékony, de állta a vihart, nem gond.
Máséval nem tudom összehasonlítani, mert töredéke lett eddig levágva a közvetlen környéknek, de különben is leginkább idegeneké,
Valamilyen szinten mindenkinek lesz. Olyan hibákat megbocsájtott ez az év amit máskor nem.
A vizet viszont mellékelni tudom:
Meg egy képet a csövekről:
MV Bazaltik a vetőmag Force 20 CS csávázással (nem hátrány ha van gyökere aszályban)
Válasz R Sándor #24443. hozzászólásáraA számlát kellene előkaparni.
De kintvagyok dolomitot szórni lessz időm előveszem.
Mióta ezek a semmitmondó számok vannak azóta káoszban látom.
Annyira nemvagyok dkc fan hogy csípőből menne.
Válasz rtamas1976 #24440. hozzászólásáraMelyik dkc csúcs hibrid volt az? Ugyanolyan körülmények között?
Válasz Gatti #24441. hozzászólásáraEz egyértelmű.
De ha egy pici lehetőség vanrá ,hogy jobblegyen, miért ne?
Vanahol elkell felejteni a kukoricát.
Lehet nálunk is eljön ez az idő.
Válasz rtamas1976 #24440. hozzászólásáraEz addig megállja a helyét amíg van minimális víz a talajban. De amikor június végére szinte meghal S kukorica akkor vethetsz akármit.
Szerencsés helyen gazdalkodsz ennyi az egész, ha van víz akkor érdemes kukoricázni.
De olyan helyeken ahol a 3 évből 2 veszteséges nincs értelme.
Bár lehet pár év múlva már nálatok is olyan klíma lesz mint itt az Alföld közepén, akkor majd lehet pislogni miért nem terem a csúcs kukorica
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24437. hozzászólására22ben a dkc egyik csúcshibridje 2t/ha
Minerva 5t/ha
Vanmikor a víz limitál de a fajtavàlasztás is tud hozzátenni!
Genetikailag nem egy rekordképes.
Viszont a stressztűrése jobb mint a csúcshibrideké.
Tavaj alulmaradt termésben és vízben is többvolt 1-1.5%al.
Valamiért valamit.
A termőhelyi adotságok nagyban befolyásolják.
Válasz Zoli1437 #23632. hozzászólásáraNa milett a hőre szürkülőből?
Arányosítva másik fajtával.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24437. hozzászólásáraIgen. Itt nem volt 150mm csapadék érésig. Annyiból meg semmilyen kukorica nem hoz rendes termést. Amúgy is mindig csak apukám miatt volt kukorica de ez volt az utolsó év.
Válasz rtamas1976 #24436. hozzászólásáraEz nem fajtakérdés…
Válasz SzikiSzokeveny #24435. hozzászólásáraPróbáld meg a minervát.
Az enyémet is lekapták tegnap, kemény 42q, a közelben 23-37q között hallottam. Azért nem boldogít de az enyémet legalább zúzni nem kell.
Válasz Sk Laci #24433. hozzászólásáraHajdú
Válasz Traktoros30 #24427. hozzászólásáraMerre laksz?
Válasz medikus #24430. hozzászólására16-22ak 2hónap csapdék nélkül
Lazítózott tárcsázott a16ak minerva
A többi szántottban amit mostvettem át.
Válasz rtamas1976 #24428. hozzászólásáraTudjuk hol laksz!
Egyébként én nem irigylem senkitől sem.
Másrészt meg tudom, hogy nagyjából 300km van köztünk, más éghajlat más domborzat, más talaj.
Tavaly nekem is lett 10t felett a kuksz, csak volt eső.
Ennyi
Válasz rtamas1976 #24428. hozzászólásáraHány Ak, mennyi víz?
Válasz rtamas1976 #24428. hozzászólásáraÉs 4soros spc vel vetettem.
Válasz Gumóka #24426. hozzászólásáraNemmerem leírni mert megöltök!
Kedden levágtuk, a minerva 11.5t a dkc10.5t
13.6-14.2%víz
Az átlag 11t fizető 72000ft al
Válasz Sk Laci #24425. hozzászólásáraHogy olyan nedves? Mi levágtuk 2 hete és akkor 9-es volt a víze.
Válasz rtamas1976 #24424. hozzászólásáraSzárral, meg némi földdel a gyökéren szerintem meglesz 10T/ha!
Válasz rtamas1976 #24424. hozzászólásáraNálam nagyon gyenge. 3,2 T/ha kombájntisztán 13,7-15% nedvesség mellett.
Rengeteg cső már a földön volt, ahogyan a vad futkosott a kukoricában.
Viszont a szárazság miatt alig voltak 11-13 cm-es csövek.
Ezzel a terméssel nagy lyukat nem ütök a világban.
Ha június július és augusztus esőmentes volt, nem vártam semmi extrát.
Sok helyen még csövek se voltak a kukoricán......
Na akkor mennyi lett az annyi?
Tonna?
Víz%?
Válasz mtz1221 #24418. hozzászólásárasztem az első fagyig el fog vegetálni, szudámolat szártápőzök most, vagy pár napja, szépen megzöldültek azok is, még egyszer leszedem. Fecó múltkor írt valami fehérherét, vagy mit, nem tudod, amit ki lehetne próbálni? beleszórom tavasszal roszba, kicsit belekaparom, rozsot lecsapom fülöle április végén, ha megugrana, és kizöldülne, nagy öröm lenne.
Válasz Gumóka #24420. hozzászólásáraörülj neki, hogy kiestél, jujj, lakást vegyél városba,azt add ki. észnéllegyél! műhely készül? mikor vihetem nyocvankettest?
Válasz 5465 #24416. hozzászólásáraeeeez jóóóó
Válasz mtz1221 #24418. hozzászólásáraJa, hát tervek azok vannak itt is, csak nem jönnek össze
Én tanyát akartam venni, aztán jött a pénzesember, én meg kiestem a versenyből
Válasz 5465 #24416. hozzászólásáraSzerintem azzal is előrébb lettünk hogy ütött.
Válasz Gumóka #24415. hozzászólásáraAz volt a terv, a faszom sem gondolta amilyen jól indult a nyár eleje, hogy ez lesz a vége .
Válasz t.romsics #24413. hozzászólásáraEttől féltem. Akkor lessük a jó időd, és lekaszáljuk.
Válasz SzikiSzokeveny #24405. hozzászólásáraVolt itt olyan kamarai elnök, aki ütött, aztán mi lett belőle
Válasz mtz1221 #24412. hozzászólásáraLekaszálod?
Az lenne Neked jó, zölden begurítani, becsomagolni, aztán megvan a bociknak a kajesz.
Válasz Gatti #24411. hozzászólásáraMilyen árakat hallottál?
Milyen minőség?
Van nekem is valamennyi (igaz, Baranya)
Válasz mtz1221 #24412. hozzászólásáraMindjárt megérzi a nappali órák számának a rövidülését, nem nő már meg nagyobbra. Ész nélkül el kezd majd címert hányni, és kb. megállt a tudománya.
Kukorica meddig tudhat így ősszel nőni ??? Amit beszórtam tarlókat csak sínylődtek egész nyáron, most vissza zöldültek ettől a kis esőtől.
Válasz SzikiSzokeveny #24403. hozzászólásáraTőlünk most sokan eladták Debrecen és Karcag környékére a búzát jó áron. Ami érdekes mert eddig onnan hordták ide, vagy vitték tovább nyugatra. Érdekes hogy megéri ide oda utaztatni a terményt
üdv Árpy!most legalább leürül a placc!!!!a nagy kögelt láttad amilor felborult?
Válasz medikus #24408. hozzászólásáraBocs,nem is azert irtam,de soha nem art tudni!
Válasz Tylla #24407. hozzászólásáraMit kezdjek vele? Nem kérdeztem!
Válasz medikus #24394. hozzászólására1 ha=2778 negyszogol.
1 kat.hold=5755 nm=1600 negyszogol=0.576 ha
1 magyar hold=4320nm=1200 negyszogol.
1 kis hold=3600 nm=1000 negyszogol.
1 ha=1.73 kat.hold
Es így tovább...
Válasz SzikiSzokeveny #24403. hozzászólásáraSzlovákiába vittem úgy ki kukoricát, hogy kint 2 óra várakozás után másik papírral hazahoztam, aztán lebillentettem oda, ahol a gép felrakta.
Válasz .Richard. #24404. hozzászólásáraHa lesz olyan érdekképviselet aki először üt, aztán kérdez, majd akkor talán elindul valami változás.
Válasz SzikiSzokeveny #24403. hozzászólásáraItt minden átbaszás, csak az nem,hogy kurva drága minden,a bevètelhez kèpest. Ez az igazság.
Válasz Ohaza63 #24401. hozzászólásáraVagy csak egy nagy átverés volt az egész. Sok sztorit hallottam már innen onnan. Egy gyerekkori kamionos cimborám mesélt, hogy három hónapig hordta a búzát olasz de az országból egyszer sem ment ki. Lementek valahovà zalàba, kaptak egy dosszié új papírt és jöttek vissza. A románok hordták innen a napraforgót olaszba, akkor mesélte az egyik, hogy románból búzát hoznak ide, itt napraforgót vesznek fel, viszik olaszba. Onnan búzát hoznak ide, innen meg árpát vagy búzát visznek haza. Ez egy kanyar.
Válasz medikus #24394. hozzászólására1.74 !!!
Válasz barazdabetyar. #24399. hozzászólására Üdv!
Hogyan lenne extraprofit, ha nem találnak ki valamit mindig, hogy nagylelkűen, fillérekért hajlandóak átvenni a termény tőlünk, de csak azért, hogy nekünk ne fájjon a fejünk miatta.
Mint pár éve a búzánál.
Egy ügyes felvásárló felénk összevásárolta az összes fuzáriumos búzát 3.000 Ft/q áron és hip-hop tavaszra a tüzelőnek való búzából, kiváló minőségű malmi búza lett, amit elvitt az olasz malmiként 7.500 Ft/q áron.
Pedig tényleg rossz volt, mert "drága anyósomnak" adtam egy pár zsákkal a tyúkjainak, azután elkezdtek dögleni a tyúkok, így a maradék búza a kazánba végezte.
Na ilyenből zabálja/zabálta az olasz a pizzáját.
Válasz kulakman #24395. hozzászólásáramég pontosabban 1 katasztrális hold 5755 m2
Válasz Ohaza63 #24398. hozzászólásáraFüggetlen laborba meg nem volt toxinos.
Válasz k-roy90 #24397. hozzászólásáraItt Dél-Békésben 1 cég szórakozik a toxin méréssel.
Mértek már 250 egységűt is.
Válasz Gumóka #24340. hozzászólásáraMi merettunk Hajdu-Biharban 0,1 volt az afla toxin.