Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz B.Bali #21295. hozzászólásáraA képen nem látszik, de a bal oldali hosszabb csöveket hozott.
Majd mérlegelés után összességében kiderül, mert elég vegyeset mutat a tábla.
Ugyanitt van 20soros Octeon is.
Ez nem homokon van.
Balra Pio01 jobbra Octeon. (Kipróbáltunk egy olcsóbb vetőmagot is.)
Még mielőtt valaki irigykedne a táblába vannak 15cm-es csőkihozatalok is, csak ugye a gazda kamerája a jobb felé hajlik. Aratáskor lesznek meglepetések a tábla átlagban.
Válasz Cafi #21288. hozzászólásáraNálunk is éppen ilyen a kucca. Itt már nem kell agonizálni rajta hogy használt-e neki az eső még vagy sem…
Van humorérzéke a természetnek…
Válasz Ares 826 #21289. hozzászólásáraNem vitaképpen de mint a Horváth agro. Egy kicsit elfogult. Ha 2 hetente nem.kap 20 milit már aggodik. Persze aki 3honapja egy cseppet sem látott,nem érzi át az ő kárát. De ő sem másét. Egy kolléga is azt mondta anno. Mindig esett novemberben. Nem tudott kertet ásni. Mondom nekem is pár hektár hátra van még. Erre ő,,nem baj az ha neked esik nálam ne essen. Nálad nem akarok ásni. Mély együttérzés kölcsönös gondolatában usztunk. Aztán ráhagytam. Ez hülye. mármint akiről irtam. Szo szerint. Ide ez nem illik. Udvariasan sajnáljuk akinek a zőőd tengerije egy reggel nincs párában.
Válasz krokodil007 #21285. hozzászólásáraEz a föld homok és szinte víz nélkül?????? Én meg nagy csöcsű 18 éves szőke és szűz jányka vagyok! Mi neked a homok a 20 AK föld, mert nálunk az a homok melynek az AK értéke 2-4 AK és úgy hívják hogy "fosó homok"!
Homok
jobb részeken/laposak részeken ilyen
50napig eső nélkül
Szarabb részeken érik horpad a szem
Szárad fel a kukorica
Rekord nem lesz de legalább valami lesz
UI:. Agyagos vályog földön kisebb szar kisebb fej de nem sült fel
Ott jobban megviselte szinte mindenkinek az 50napos aszalyt
De ott mintha egységes lenne a tábla ellenben homokon ahol vegyes képet mutat a kukorica
Kíváncsian várom a termést
Válasz lemken #21280. hozzászólásáraEbben igazad van, már nálunk is elkezdték a szar kuccákat silózni, én azt gondolom hogy még a végén a termelő fog "fizetni" hogy levágták neki nem hogy ő kapjon pénzt a kuccáért! Nagyon szarok a kuccák felénk is de országos szinten is! Ahol meg volt eső ott a jég verte szarrá a növényeket mint a kuccát mint a naprát.
Válasz glajos1990 #21278. hozzászólásáraköszi, pedig itt szolnok mellett se volt sok eső, ez látszik sok táblán. Nekem nagy mákom volt hogy időben vetettem, teljesen gyommentes lett a placc, kapálva is volt valamint pont kötéskor kaptunk 20mm-t, de ez is volt a legtöbb amit kapott egyben.
Válasz Gatti #21276. hozzászólásáraDe szép kukoricád van! Felénk már csak épp a címer alatt látni benne imitt-amott zöld részeket. (Aki 3 héttel később vetette mint mi kb. május elején az már le is aratta a héten.) Nagyjábol 80 hektárrol beszélek. 80x1 millió bukó a dunántúlhoz képest. Melyik gazdaság heveri ezt ki?
Válasz TYLLA46 #21274. hozzászólásáraMent lefelé tavasszal is a víz felé! Akkor lenne nagyobb gond ha tavasz csapadékos lett volna és a gyökérzet csak a föld teteje közelében maradt volna, na akkor oda ba...ott volna neki a szárazság!
Válasz TYLLA46 #21274. hozzászólásáraEzt mondom én is. Ha lett volna eső tavasszal/nyár elején és szét felé ment volna a gyökere, bacná se most elérni a tartalékot.
Ez azért kicsit meglepett. Még igazán silózni való nagyságra se nőtt meg a szára, de az időjáráshoz képest (június, július <40mm), jó kis csöveket nevelt.
Április közepi vetés. 4q pétisó.
Válasz Gatti #21252. hozzászólásáraMa kimentem megnézni a határt hát van ahol lóg a cső van ahol ágaskodó ???? itt most a szemek fajsuja lessz a kérdés. A szélső 6 soron látszik hogy a cső jó lett volna de nem szemesedett be vagy a meleg vagy a pórzás mert beljebb semmi gond.
Még ahol ilyen hüvelykujj vastagságú szára van, még ott is ott van a 20 soros cső..
2 éve ugyanezen a területen N01 volt,
hatalmas 3m magas, vastag szár. Aztán a végére meg hozott ilyen 14-16 soros csöveket..
8 tonnánál meg is állt akkor.
Ez meg kb a szöges ellentéte, a szára nem nagy durranás, de cserébe nagyon szép csöveket nevel.
Válasz blsjela #21251. hozzászólásáraNagyon cudar idő volt ezen a nyáron. Jövőre hátha jobb lesz. De szerencsére nem lett totális veszteség, lesz valamennyi termés.
Válasz Gatti #21230. hozzászólásáraNálunk május 27-től július 16 ig 2x2 mm volt. De meleg az bőven 7 nap 35 fok felett 14 nap 30 felett . Talaj is 30 fokos volt a kukorica alatt 10 cm menjen
24596 hozzászólás
Válasz B.Bali #21295. hozzászólásáraA képen nem látszik, de a bal oldali hosszabb csöveket hozott.
Majd mérlegelés után összességében kiderül, mert elég vegyeset mutat a tábla.
Ugyanitt van 20soros Octeon is.
Válasz SanyiII #21292. hozzászólásáraÉs melyik a jobb szerinted? Csak mert nekünk is van pár hektár N01
Válasz .Richard. #21290. hozzászólásárahát azért vetés óta 103mm esett a kukoricáimra, kicsit volt miért aggódnom.
ma reggelre esett 27mm, persze ez már tökmindegy neki.
kíváncsian várom az aratást, a búza árpa minden költségem fedez idén, így bármit hoz a kukorica, napra az már profit. ezért annyira nem aggódom.
Válasz SanyiII #21292. hozzászólására
Ez nem homokon van.
Balra Pio01 jobbra Octeon. (Kipróbáltunk egy olcsóbb vetőmagot is.)
Még mielőtt valaki irigykedne a táblába vannak 15cm-es csőkihozatalok is, csak ugye a gazda kamerája a jobb felé hajlik. Aratáskor lesznek meglepetések a tábla átlagban.
Válasz Cafi #21288. hozzászólásáraNálunk is éppen ilyen a kucca. Itt már nem kell agonizálni rajta hogy használt-e neki az eső még vagy sem…
Van humorérzéke a természetnek…
Válasz Ares 826 #21289. hozzászólásáraNem vitaképpen de mint a Horváth agro. Egy kicsit elfogult. Ha 2 hetente nem.kap 20 milit már aggodik. Persze aki 3honapja egy cseppet sem látott,nem érzi át az ő kárát. De ő sem másét. Egy kolléga is azt mondta anno. Mindig esett novemberben. Nem tudott kertet ásni. Mondom nekem is pár hektár hátra van még. Erre ő,,nem baj az ha neked esik nálam ne essen. Nálad nem akarok ásni. Mély együttérzés kölcsönös gondolatában usztunk. Aztán ráhagytam. Ez hülye. mármint akiről irtam. Szo szerint. Ide ez nem illik. Udvariasan sajnáljuk akinek a zőőd tengerije egy reggel nincs párában.
Válasz krokodil007 #21285. hozzászólásáraEz a föld homok és szinte víz nélkül?????? Én meg nagy csöcsű 18 éves szőke és szűz jányka vagyok! Mi neked a homok a 20 AK föld, mert nálunk az a homok melynek az AK értéke 2-4 AK és úgy hívják hogy "fosó homok"!
olyan jól néz ki a zöld mellett:
Szarabb részeket nem fényképeztem le mert kb olyan mint amit napokban rakott fel gatti vagy még szara......
Csövek lógnak/szárad
Homok
jobb részeken/laposak részeken ilyen
50napig eső nélkül
Szarabb részeken érik horpad a szem
Szárad fel a kukorica
Rekord nem lesz de legalább valami lesz
UI:. Agyagos vályog földön kisebb szar kisebb fej de nem sült fel
Ott jobban megviselte szinte mindenkinek az 50napos aszalyt
De ott mintha egységes lenne a tábla ellenben homokon ahol vegyes képet mutat a kukorica
Kíváncsian várom a termést
Május 10 én lett vetve
Május 10 én lett vetve
DKC4943 (jobbról)
Válasz lemken #21280. hozzászólásáraEbben igazad van, már nálunk is elkezdték a szar kuccákat silózni, én azt gondolom hogy még a végén a termelő fog "fizetni" hogy levágták neki nem hogy ő kapjon pénzt a kuccáért! Nagyon szarok a kuccák felénk is de országos szinten is! Ahol meg volt eső ott a jég verte szarrá a növényeket mint a kuccát mint a naprát.
Válasz Gatti #21276. hozzászólásáraSokan örülnének ennek a felének is!
Válasz glajos1990 #21278. hozzászólásáraköszi, pedig itt szolnok mellett se volt sok eső, ez látszik sok táblán. Nekem nagy mákom volt hogy időben vetettem, teljesen gyommentes lett a placc, kapálva is volt valamint pont kötéskor kaptunk 20mm-t, de ez is volt a legtöbb amit kapott egyben.
Válasz Gatti #21276. hozzászólásáraDe szép kukoricád van! Felénk már csak épp a címer alatt látni benne imitt-amott zöld részeket. (Aki 3 héttel később vetette mint mi kb. május elején az már le is aratta a héten.) Nagyjábol 80 hektárrol beszélek. 80x1 millió bukó a dunántúlhoz képest. Melyik gazdaság heveri ezt ki?
Válasz TYLLA46 #21274. hozzászólásáraMent lefelé tavasszal is a víz felé! Akkor lenne nagyobb gond ha tavasz csapadékos lett volna és a gyökérzet csak a föld teteje közelében maradt volna, na akkor oda ba...ott volna neki a szárazság!
lassan megadja magát itt is a kukorica, főleg a partosabb részeken. A nagy repedések továbbra sem tűntek el, viszont elég szép csövek lettek.
Válasz TYLLA46 #21274. hozzászólásáraEzt mondom én is. Ha lett volna eső tavasszal/nyár elején és szét felé ment volna a gyökere, bacná se most elérni a tartalékot.
Válasz mtz1221 #21273. hozzászólásáraSzerintem inkább az akkori tartalékból él, mert hogy azóta nem volt normális eső, az biztos.
Válasz TYLLA46 #21270. hozzászólásáraSzáraz volt a tavasz, eresztett rendes gyökereket .
Válasz ..,-:) #21268. hozzászólására
Sy Helium
Ez azért kicsit meglepett. Még igazán silózni való nagyságra se nőtt meg a szára, de az időjáráshoz képest (június, július <40mm), jó kis csöveket nevelt.
Április közepi vetés. 4q pétisó.
Hihetetlen ez a kettősség: egyrészt olyan aszály van, hogy így hasad szét a föld, másrészt ennek ellenére ilyen csöveket fejleszt. (SY Photon)
Válasz ..,-:) #21268. hozzászólásáraValami két funkciósra hasonlít,
Valami filmben mintha láttam volna hasonlót.
Válasz ...:::Pisti:::... #21263. hozzászólásáraEzt árulnám női körökben….
Válasz Tom250 #21261. hozzászólásáraValami GMO-s anyag!
Válasz prjricsi #21265. hozzászólásáraNem szoktam nagyon feljegyezni, azt tudom hogy egy hónapja kaptunk 140mm-ert 4 nap alatt.
Előtte is esegetett, de azért voltak részek ahol erősen furulyázott.
Válasz Tom250 #21253. hozzászólásáraSzia. És mindezt mennyi esővel produkálta ez a fajta? Üdv
Válasz Tom250 #21253. hozzászólásáraSzia. És mindezt mennyi esővel produkálta ez a fajta? Üdv
Ilyet láttatok már?
Most szedtük főzni.
Dkc4555
Válasz Tom250 #21261. hozzászólásáraMi ez?
Valami Pk99
Ez a tő lehet hogy egy kicsit túl vállalta magát..
Válasz medikus #21259. hozzászólásáraAkinek meg meg sült, azt a guta üti meg
Válasz ...:::Pisti:::... #21258. hozzászólásáraNémely embernek igen!
Rekordtermés lesz Magyarországon
Rekordtetmes
MV Hunor,minuszos már csak nem lesz.
Válasz Gatti #21252. hozzászólásáraMa kimentem megnézni a határt hát van ahol lóg a cső van ahol ágaskodó ???? itt most a szemek fajsuja lessz a kérdés. A szélső 6 soron látszik hogy a cső jó lett volna de nem szemesedett be vagy a meleg vagy a pórzás mert beljebb semmi gond.
Válasz Tom250 #21253. hozzászólásáraCsapadék sem mindegy . Mikor milyen idő van.
Egyre jobban tetszik ez a Kollineas.
Nagyon sok 20-22 soros csövet találni rajta.
Még ahol ilyen hüvelykujj vastagságú szára van, még ott is ott van a 20 soros cső..
2 éve ugyanezen a területen N01 volt,
hatalmas 3m magas, vastag szár. Aztán a végére meg hozott ilyen 14-16 soros csöveket..
8 tonnánál meg is állt akkor.
Ez meg kb a szöges ellentéte, a szára nem nagy durranás, de cserébe nagyon szép csöveket nevel.
Válasz blsjela #21251. hozzászólásáraNagyon cudar idő volt ezen a nyáron. Jövőre hátha jobb lesz. De szerencsére nem lett totális veszteség, lesz valamennyi termés.
Válasz Gatti #21230. hozzászólásáraNálunk május 27-től július 16 ig 2x2 mm volt. De meleg az bőven 7 nap 35 fok felett 14 nap 30 felett . Talaj is 30 fokos volt a kukorica alatt 10 cm menjen
Válasz endypapa_20120 #21247. hozzászólásárahirdetős oldalon hirdetik majd "Morzsolt kukorica" címmel..
Válasz endypapa_20120 #21247. hozzászólásáraHelyettük lett növekvő számban, az ingyenélő túlszaporított díbolók !
Válasz endypapa_20120 #21247. hozzászólásáraFelénk tavaly sokan úgy csinálták hogy összeszedték és a környéken a tanyára eladták olcsón.
Válasz Tom250 #21245. hozzászólásáraFelénk hálisten' már nem igen lopják. Baromfit sem tartanak már, nemhogy számosállatot.