Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Tegnap voltam Nagykanizsa és Budapest között.
Egészen végigmentem az M0-son.
Mindenhol égett kukoricákat látok.
A szotyi is hónap végén aratható lesz arrafelé.
Itt Zalában kicsit jobb azért a helyzet, de itt sem lesz rekordtermés. A szotyik nagyon szépek.
Kukoricából egy jó 8 tonnával kiegyeznék, ha lesz annyi.
Lesz 10 tonnás tábla is de lesz 5 tonnás is, ugye amerre járt az esőfelhő...A gazdák nagyrésze mindent megtesz, hogy jó legyen..esőt még nem tudunk csinálni...most is 35 fok!
Válasz TeljesenMindegy #21186. hozzászólásáraigen, egy örök mementó, hogy valamikor, itt a kárenyhítési alapból kifizetés történt
ünnepélyes szalagátvágás alkalmával óvodások térdepelnek a sarokban kukoricán
Szerintem sokan meg fognak lepődni aratás után aki a 9-10t lát. Itt ezzel a meleggel sok helyen lekonyultak a csövek és így a vizet sem adja le a levélen keresztül. Van ilyen is.
Válasz horvath.agro #21177. hozzászólásáraEgyrészt a kárenyhítés a kár felét fizeti maximum, már itt rossz a matekod. A kérelem beadása után kombájnozható szabadon, ami még egy kis bevételt jelent. Vagy szerinted a kárenyhítésre beadott táblák örök időkig aratatlanul maradnak?
Válasz Gabi 07 #21182. hozzászólásáraMilyen keményítő beépülés… felénk 50% már lekaszálta a kukoricát…
Tegnap, ma és holnap is 37 fok. Jelenleg 09:25-van és már 31 fokot mutat a hőmérő…
Voltunk kukoricát szemlézni, hát nagy a baj. Lazított kalászos elővetemény után még egy 60% termés várható, alsó 2-3 levél kivételével a többi eleven zöld. De kukorica elővetemény után jó ha 40% termés lessz, fölső levelek is fonnyadtak! Napra utáni kukorica egyenesen egy számjegy mázsában, ránézni is szörnyű. Jó földeken, tápanyaggal jól ellátva, azért mégis a víz az úr! Pedig még igényelné a vizet, tejvonal kb:10% (ahol a keményítő beépülés tart) 50%-ig vízes talajra lenne szüksége!
Válasz horvath.agro #21177. hozzászólásáraA kárenyhítés, mint a kutya vacsorája!
Ellenben, ha nem adja be, tuti nem kap semmit!
Azért én csak learatnám, mert az már biztos, hogy meg van, aztán, ha beadja és kap valamit, akkor az "hab a tortán", már ha lehet ilyet mondani ilyen szar helyzetben!
Válasz horvath.agro #21171. hozzászólásáraVannak azért benne jobb foltok is, nem sok mondjuk, de pár azért van. Felénk 10 év átlagában 2 ilyen (szárazság vagy a belvíz miatt) , 2 kimondottan jó, a többi âtlagos, ami 10-11t termést jelent hektáronként. Ezzel a táblával egyébként is elbánt a sors idén, minden zivatar, zápor elkerülte.
Válasz 5465 #21162. hozzászólásáraDe az igazi gáz az, hogy ez a honlap némi támogatásért cserébe lehozza ezt az ordas nagy kamut, pedig minden szakmai orgánum, tőzsde azt jelzi, hogy kisebbek az átmenő készletek, globálisan kisebb termés várható, közben növekszik az igény.
Akkor mit nem ért ez a géniusz az áremelkedésen?
Válasz 5465 #21162. hozzászólásáraMég ha ez is a cél, a gazdának több esze van,csak hall, olvas, beszélget, tájékozódik, és ha másból nem, az input anyag áremelkedéséből észleli, hogy valami megváltozott, a termény ár sem lehet a régi...
Válasz Drisa #21161. hozzászólásáraCsábos mosolyú Zoltán mindig ilyen cikkeket irat, hogy a tudatlan paraszt sz@ré-hugyé eladja a kukoricáját neki, igy neki biztos rekordgyanús bónusza lesz...
Válasz Drisa #21149. hozzászólásáraHa az origón jelenne meg ez a cikk, akkor csak mosolyog egyet rajta a paraszt, de ez itt állítólag szakmai agrároldal.
Válasz Drisa #21149. hozzászólásárajaja, én is olvastam vmi olyat, hogy cégvezető vagy feladolgozó nyilatkozott, hogy rekord lesz
lehet vetett területben az, de amúgy kizárt.
közben a pétisó ára 14.000 ft, beszéltem egy ismerőssel, lehet hogy felhagy a műtrágya kereskedéssel, mert ha megveszi, rárohad, nem tudja eladni.
Válasz Drisa #21149. hozzászólásáraKukoricából itt sem lesz rekord,pedig lavórban vagyunk. Országosan rekord nem lesz. A hírszerkesztés pedig egy érdekes témavilág. A termés becslés az autópályán elsuhanva 220-al szintén érdekes műfaj. A műholdas NDVI adatok 2 nap alatt már masszív élelmiszer "hiány" felé is terelhetik a szemlélődőt . Ami két napja még sötét zöld volt a képen az most kezd sápadni. Pedig az érése még nem indokolt.
Minden másnap kukorica rekord terméssel riogatnak az itteni hírekben. Melyik barom szerkeszti? Éppen fele lesz a termés mint tavaly, legalábbis nálunk, nem tudom mi helyzet nálatok, de bicskanyitogató.
Válasz Gatti #21147. hozzászólásáraMinden tavasszal vita téma a korai vetés kérdése. A kukoricát és a naprát is korán vetettem-április elején - és ma már biztos vagyok benne, hogy jó döntés volt. Úgy gondolom, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy relatíve nem néz ki rosszul egyik sem...
Válasz TYLLA46 #21146. hozzászólásáraAzért felétek az aszály térkép is jobban néz ki, de lehet azért is mert jobb a talaj és jobban tartja a vizet. Itt a Tisza völgyében a térkép szerint és gyakorlatilag is elég szár a helyzet. Nekem szerencsém volt mert időben vetettem de aki később annak a napra és a kukorica is elég szarul néz ki.
24596 hozzászólás
https://mezohir.hu/2021/08/15/kukorica-mar-most-elvesztettunk-14-millio-tonnat-mezogazdasag/
Válasz III.Gyula #21191. hozzászólásáraFelénk homokon felsült és derékig ér a kukorica, a kötött jó földekben pedig olyan 4-5 tonna várható hektáronként.
Sziasztok!
Tegnap voltam Nagykanizsa és Budapest között.
Egészen végigmentem az M0-son.
Mindenhol égett kukoricákat látok.
A szotyi is hónap végén aratható lesz arrafelé.
Itt Zalában kicsit jobb azért a helyzet, de itt sem lesz rekordtermés. A szotyik nagyon szépek.
Kukoricából egy jó 8 tonnával kiegyeznék, ha lesz annyi.
Lesz 10 tonnás tábla is de lesz 5 tonnás is, ugye amerre járt az esőfelhő...A gazdák nagyrésze mindent megtesz, hogy jó legyen..esőt még nem tudunk csinálni...most is 35 fok!
Válasz horvath.agro #21192. hozzászólásáraLehet hogy az vagyok de ha te olyan nagy penge vagy kisfiam akkor miért írsz hülyeségeket?
Válasz III.Gyula #21187. hozzászólásáraaz nem az én hibám hogy egyszerű vagy mint a faék és értetlenül állsz azelőtt amit írok...
Hogy lássátok,felénk is vannak gondok,főleg ahol homokos sűtős részek vannak meg a hanyagok.
Ezek a képek több mint két hete készültek.
Válasz TeljesenMindegy #21186. hozzászólásáraigen, egy örök mementó, hogy valamikor, itt a kárenyhítési alapból kifizetés történt
ünnepélyes szalagátvágás alkalmával óvodások térdepelnek a sarokban kukoricán
Szerintem sokan meg fognak lepődni aratás után aki a 9-10t lát. Itt ezzel a meleggel sok helyen lekonyultak a csövek és így a vizet sem adja le a levélen keresztül. Van ilyen is.
Válasz III.Gyula #21187. hozzászólására
Válasz TeljesenMindegy #21186. hozzászólásáraMondom hogy semmi köze a gazdálkodáshoz, legfeljebb ül a traktoba,de az elméleti részhez semmi köze.
Azt intézi a papi.
Válasz horvath.agro #21177. hozzászólásáraEgyrészt a kárenyhítés a kár felét fizeti maximum, már itt rossz a matekod. A kérelem beadása után kombájnozható szabadon, ami még egy kis bevételt jelent. Vagy szerinted a kárenyhítésre beadott táblák örök időkig aratatlanul maradnak?
Válasz glajos1990 #21184. hozzászólására3. hete 35 fok felett van minden nap.
junius 16an esett utoljara 16mm eso.
itt is minden kisul lassan
Válasz Gabi 07 #21182. hozzászólásáraMilyen keményítő beépülés… felénk 50% már lekaszálta a kukoricát…
Tegnap, ma és holnap is 37 fok. Jelenleg 09:25-van és már 31 fokot mutat a hőmérő…
Válasz Gabi 07 #21182. hozzászólásáraAkkor még szerencsés is vagy nagyon sok helyen a kukorica már nem várja az esőt csak a gazda várja.
Voltunk kukoricát szemlézni, hát nagy a baj. Lazított kalászos elővetemény után még egy 60% termés várható, alsó 2-3 levél kivételével a többi eleven zöld. De kukorica elővetemény után jó ha 40% termés lessz, fölső levelek is fonnyadtak! Napra utáni kukorica egyenesen egy számjegy mázsában, ránézni is szörnyű. Jó földeken, tápanyaggal jól ellátva, azért mégis a víz az úr! Pedig még igényelné a vizet, tejvonal kb:10% (ahol a keményítő beépülés tart) 50%-ig vízes talajra lenne szüksége!
Válasz medikus #21180. hozzászólására neked is.
Válasz horvath.agro #21177. hozzászólásáraNem bocsátkozom feltételezésekbe,nagyeszű!Ha!
Válasz A.I. #21178. hozzászólásárapontosan ezert irtam en is.
Válasz horvath.agro #21177. hozzászólásáraA kárenyhítés, mint a kutya vacsorája!
Ellenben, ha nem adja be, tuti nem kap semmit!
Azért én csak learatnám, mert az már biztos, hogy meg van, aztán, ha beadja és kap valamit, akkor az "hab a tortán", már ha lehet ilyet mondani ilyen szar helyzetben!
Válasz medikus #21172. hozzászólásáraneked tenyeg ez jott le???
vegulis ha learatja lesz 140.000 forintja es mondjuk 250.000 koltsege.
ha beadja karenyhitesre akkor az 5 ev atlagat kifizetik neki ami ahogy irta kb 50q
50x7000 az meg 350.000 es van 100.000 haszna, nem pedig 100.000 minusz.
na ezt magyarazd meg nagyeszu.
Válasz Sz_Pisti #21170. hozzászólására Csak nem mindegy mennyiért
Válasz medikus #21172. hozzászólásáraEgy kis semmiséggel többet írt, mert ez közelebb a 2-höz, mint aq 20-hoz...
Válasz medikus #21172. hozzászólásáraHagyd rá,ez a gyerek vagy nem tud számolni
Vagy nem is gazdálkodó,mert akkor nem írna ilyen baromságokat.
Válasz horvath.agro #21171. hozzászólásáraVannak azért benne jobb foltok is, nem sok mondjuk, de pár azért van. Felénk 10 év átlagában 2 ilyen (szárazság vagy a belvíz miatt) , 2 kimondottan jó, a többi âtlagos, ami 10-11t termést jelent hektáronként. Ezzel a táblával egyébként is elbánt a sors idén, minden zivatar, zápor elkerülte.
Válasz horvath.agro #21171. hozzászólására20qX 7000!!!!Ennyiért arattok?
Válasz t.romsics #21167. hozzászólásáraadd be kárenyhítésre, ez kb 20q
nem éri meg learatni sem.
hátha kapsz érte egy kis pénzt.
Válasz 5465 #21162. hozzászólására Annyi kukorica bőven lesz, ami az etanol üzemeknek kell, nekik az a fontos.
Válasz t.romsics #21167. hozzászólásáraEz nagyon durva! Részvétem
Válasz t.romsics #21167. hozzászólásáraEz nem semmi.
Rekord lesz ez is.
Negatív rekord.
A tábla "legszebb" része.
A várható termés. Az idei kukorica termés árát már most elköltöttem.
Válasz ASRFeri #21155. hozzászólásáraA 25kg zsákos meg 20 ezer!
Válasz fattyú #21158. hozzászólásáraRajta!!!!!!!!!!!!
Válasz 5465 #21162. hozzászólásáraDe az igazi gáz az, hogy ez a honlap némi támogatásért cserébe lehozza ezt az ordas nagy kamut, pedig minden szakmai orgánum, tőzsde azt jelzi, hogy kisebbek az átmenő készletek, globálisan kisebb termés várható, közben növekszik az igény.
Akkor mit nem ért ez a géniusz az áremelkedésen?
Válasz 5465 #21162. hozzászólásáraMég ha ez is a cél, a gazdának több esze van,csak hall, olvas, beszélget, tájékozódik, és ha másból nem, az input anyag áremelkedéséből észleli, hogy valami megváltozott, a termény ár sem lehet a régi...
Válasz Drisa #21161. hozzászólásáraCsábos mosolyú Zoltán mindig ilyen cikkeket irat, hogy a tudatlan paraszt sz@ré-hugyé eladja a kukoricáját neki, igy neki biztos rekordgyanús bónusza lesz...
Válasz TeljesenMindegy #21157. hozzászólásáraPont ezért nem értem, honnan az info? Ennyire hiteltelen legyen valaki.
Válasz barazdabetyar. #21153. hozzászólásárajaaa bocsi tényleg... akkor részvétem.
Ezzel a pár nap meleggel szépen lekonyultak a csövek . Hiába volt 30mm olyan mintha nem is esett volna. Lassan majd a szemek is aszalodnak.
Válasz TeljesenMindegy #21157. hozzászólásáraAz ominózus cikk a Hungrana HIRDETÉS-e. Minden esetre megtévesztő reklám miatt én perelném őket!
Válasz Drisa #21149. hozzászólásáraHa az origón jelenne meg ez a cikk, akkor csak mosolyog egyet rajta a paraszt, de ez itt állítólag szakmai agrároldal.
Válasz Vinkó #21152. hozzászólásáraCsak egy kérdés... ezzel a jelenlegi műtrágya árakkal jövőre mi terem? Akkor lehet majd rekordot keresni.
Válasz Drisa #21149. hozzászólásárajaja, én is olvastam vmi olyat, hogy cégvezető vagy feladolgozó nyilatkozott, hogy rekord lesz
lehet vetett területben az, de amúgy kizárt.
közben a pétisó ára 14.000 ft, beszéltem egy ismerőssel, lehet hogy felhagy a műtrágya kereskedéssel, mert ha megveszi, rárohad, nem tudja eladni.
Válasz TYLLA46 #21146. hozzászólásáraköszi, mi most jártuk körbe a 12 ha 5 ak-s homok földünket, 15 mázsa/ha várunk.
Válasz Drisa #21151. hozzászólásáraValamit félre értettél.Itt 0-30 mázsa/ha.
Válasz Drisa #21149. hozzászólásáraKukoricából itt sem lesz rekord,pedig lavórban vagyunk. Országosan rekord nem lesz. A hírszerkesztés pedig egy érdekes témavilág. A termés becslés az autópályán elsuhanva 220-al szintén érdekes műfaj. A műholdas NDVI adatok 2 nap alatt már masszív élelmiszer "hiány" felé is terelhetik a szemlélődőt . Ami két napja még sötét zöld volt a képen az most kezd sápadni. Pedig az érése még nem indokolt.
Válasz barazdabetyar. #21150. hozzászólásáraJó neked, víz nélkül nálunk nem megy...
Válasz Drisa #21149. hozzászólásáraItt 0-30%-ig a tavalyihoz képest.
Minden másnap kukorica rekord terméssel riogatnak az itteni hírekben. Melyik barom szerkeszti? Éppen fele lesz a termés mint tavaly, legalábbis nálunk, nem tudom mi helyzet nálatok, de bicskanyitogató.
Válasz Gatti #21147. hozzászólásáraMinden tavasszal vita téma a korai vetés kérdése. A kukoricát és a naprát is korán vetettem-április elején - és ma már biztos vagyok benne, hogy jó döntés volt. Úgy gondolom, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy relatíve nem néz ki rosszul egyik sem...
Válasz TYLLA46 #21146. hozzászólásáraAzért felétek az aszály térkép is jobban néz ki, de lehet azért is mert jobb a talaj és jobban tartja a vizet. Itt a Tisza völgyében a térkép szerint és gyakorlatilag is elég szár a helyzet. Nekem szerencsém volt mert időben vetettem de aki később annak a napra és a kukorica is elég szarul néz ki.