Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Itt délkeleten nem lesz kukorica. Némely fajtán már látszik,hogy nem kell learatni. Jőhet az özönvíz már az sem segít. Napra is alig alig lesz.Akkorák a tányérok mint egy cigisdoboz.
Válasz mtz1221 #20877. hozzászólásáraSajnos én is úgy gondolom hogy 40-50q több nem igen lesz,ebben is van ami nem porzódott be,meg azért raktam a cső mellé a kezem hogy látszódjon milyen kicsik a csövek!
Válasz medikus #20875. hozzászólásáraÉn is igy jártam idén.
Elszórtam jun 8-9.-én az esö meg jul 15.én jött.
Az idö mindig bizonytalan,ezért jobb lenne a nedves talajba vetés elött bedolgozni.
Az a peti amit szórtál az nagyon kevés 85ezres állománynak,miért nem szórsz inkább karbamidot?
Válasz III.Gyula #20864. hozzászólásáraElsőosztályú. Nekem a tavaly 18 soros csövek idén 14-15 sorosak, meg abból is 20-ad része min nem porzódott be. Erre már jöhet özönvíz is, fél terméstől nem lesz több. Némelyik táblában viszont ott figyel a 2.-ik cső bajusza, kíváncsi leszek azok mit fognak tudni ha rájön az idő.
Válasz Gatti #20848. hozzászólásáraAzért,mert te kevés mütrágyát szórsz ugy álltalában,legalább is edig ugy olvastam irásid.
Ha nagy a töszám,akkor több kell ez nyilvánvaló.
Válasz Apáé #20874. hozzászólásáraTe azt mondod több kell,más meg eső nélkül semmi!Nos a homokhátságon nálunk nincs eső,nem lehet ütemezni!Volt most 3mm,5km re meg semmi! 6-7Ak 70q terméssel nem nagyon bírja a magas költséget!100 ezer csak műtrágyából van rajta!
Válasz III.Gyula #20868. hozzászólásárana ezek már elég rossz képek :( így már látszik hogy régen volt eső, remélem ti is kaptok a következő 2 napba. Utána sajnos megint nem várható egy darabig
Válasz III.Gyula #20864. hozzászólásáraHa kaptok esőt szem kitelítődésre, akkor még 6-8 tonna között bármi lehet, feltéve, hogy legalább 18 sor van rajta...
Válasz Gatti #20857. hozzászólásáraKérdés még, hogy aratásra hány tő lesz benne. Mert itt pl a 71-el vetettekben kb 60 ami megmaradt, jobb helyeken több, máshol inkàbb kevesebb
Ma két hét után megnéztem a kukoricát,két hete még kb.80cm volt,most már üti a 2,5 m-ert.A mostani 64 mm-el most már csak kinevel valamit.Egy kis jeget is kapott de nem vészes.
Válasz Gatti #20857. hozzászólásáranekem normális esetben átlagban a 13-at hozzák, cca. 11 és 15 közt mozog, mivel képes nálam olyan tréfára az időjárás, hogy amíg a tábla elején esik 20, a végén már csak 6 csepeg ki belőle, el sem hittem, amíg nem voltak kint a mérők
Válasz endypapa_20120 #20853. hozzászólásáraén vetettem 76-tal régebben, volt amelyik fajtát nem zavarta(9415), de ua évben másik fajta(9903) csalamádé kategória lett :)
azóta 71-72 körül, és eddig rendben volt, idén meg kimondottan jó, hogy nem sürítettem
és ami az érdekes, meg az átqúrás:
talán 2017-es katalógusban a 9903-as max ajánlott mennyisége 72ezer, míg a 2020-as katalógusban 76ezer, vajon mi történt közben az univerzumban
Válasz Gatti #20848. hozzászólására65-el akartam,az Spc úgy volt állítva!Csak a mag olyan apró volt,hogy volt ahol 3 szemet is lyukra szívott!Hegyes mag!Ez lett!Van ahol az 55 is megégett!2 szer volt ekézve, másodszor kapott 150kg pétisót!Az tarthatja még benne a lelket!
Válasz Gatti #20852. hozzászólásáraNekünk 5-6 Ak-s földben van a kukorica. Régen 60000-el vetettem, mert én is úgy gondoltam mint Te. Aztán javaslatra 72000-el vetettem. Ugyan azzal a technológiával, jóval magasabb lett a termés. Azóta ennyivel vetjük.
Válasz endypapa_20120 #20849. hozzászólásáraEgy táblába vetettem anno egyik felét 70 ezerrel, a másikat 75 ezerrel. A 70 ezresen voltak kisebb csövek, a 75 ezresen csak elvétve volt cső.
Válasz medikus #20845. hozzászólásáramindig ennyivel veted? én egyszer próbálkoztam 75 ezerrel és kis semmi csövek lettek. Azóta sose megyek 70 főle, inkább olyan 66 körül. Idén is 62-63 körül vetettük, 70 fölött már szerintem kisült volna.
24597 hozzászólás
Válasz blonde.zsj #20895. hozzászólásáraNálunk tényleg alig láttak esőt, nem is igazán nőttek 2 m fölé.
Szóval ilyen magas kukorica azért csak látott némi csapadékot.
Pioneer 0216. Én 185cm magas vagyok. Esőt alig látott, de azért tartja magát. Kettő csévével próbálkozik. Tolna megye
Pr9415
Itt három hetet sült kb, de a mostani eső helyre billentette.
Itt délkeleten nem lesz kukorica. Némely fajtán már látszik,hogy nem kell learatni. Jőhet az özönvíz már az sem segít. Napra is alig alig lesz.Akkorák a tányérok mint egy cigisdoboz.
Válasz medikus #20884. hozzászólásáraOk! Nem szóltam.
Válasz Bigyófelügyelő #20890. hozzászólásáraKöszi. A búza kezd szépen lassan emelkedni, szerintem hamarosan eléri a 80-90 ft mihást vége lesz az aratásnak!
Válasz Ares 826 #20886. hozzászólására62 volt a héten kukorica, 160 a forgó, a tak. búza már 65...
Válasz krokodil007 #20888. hozzászólásáraEgyetlen szem eső nélkül, hosszú-hosszú napok óta...Több mint kemény
Válasz Gatti #20887. hozzászólásáranálunk 23-24fok
keleten meg 34-36fok megnéztem időkép hőtérképet elég kemény
Sajnos már megint kezd pipalni a kukorica, igaz megint 34 fok van.
Kollégák mennyiért kötnek most szerződést a felvásárlók idei száraz és nedves kuccára???? Kinek milyen infói vannak??? Köszi az infókat előre is.
Válasz medikus #20884. hozzászólásáraJól megadod a módját.Egy ha-on mennyi szokott maradni tisztán?
Válasz Apáé #20878. hozzászólásáraIgazad van! Úgy szép a bukta,minél nagyobb!Fél millában van idáig a 2,3Ha!Szerinted?
Na mi 45 nap után most kaptunk kemény 16 mm reggel 8 este 8 at . Ez is több a semminél.
Válasz Apáé #20879. hozzászólásáraMind.550-620 faosoknak rosszkor jött a 40+ fok.
Válasz Apáé #20878. hozzászólásárahttps://www.afanalog.hu/hu/mutragyak/novenyspecifikus-altalanos-mutragyak/lubofos
Válasz mtz1221 #20877. hozzászólásáraSajnos én is úgy gondolom hogy 40-50q több nem igen lesz,ebben is van ami nem porzódott be,meg azért raktam a cső mellé a kezem hogy látszódjon milyen kicsik a csövek!
Válasz mtz1221 #20877. hozzászólásáraNa szia!
Melyik fajták kötöttek meg hiányosan nálad?
Válasz medikus #20875. hozzászólásáraÉn is igy jártam idén.
Elszórtam jun 8-9.-én az esö meg jul 15.én jött.
Az idö mindig bizonytalan,ezért jobb lenne a nedves talajba vetés elött bedolgozni.
Az a peti amit szórtál az nagyon kevés 85ezres állománynak,miért nem szórsz inkább karbamidot?
Válasz III.Gyula #20864. hozzászólásáraElsőosztályú. Nekem a tavaly 18 soros csövek idén 14-15 sorosak, meg abból is 20-ad része min nem porzódott be. Erre már jöhet özönvíz is, fél terméstől nem lesz több. Némelyik táblában viszont ott figyel a 2.-ik cső bajusza, kíváncsi leszek azok mit fognak tudni ha rájön az idő.
Válasz Gatti #20848. hozzászólásáraAzért,mert te kevés mütrágyát szórsz ugy álltalában,legalább is edig ugy olvastam irásid.
Ha nagy a töszám,akkor több kell ez nyilvánvaló.
Válasz Apáé #20874. hozzászólásáraTe azt mondod több kell,más meg eső nélkül semmi!Nos a homokhátságon nálunk nincs eső,nem lehet ütemezni!Volt most 3mm,5km re meg semmi! 6-7Ak 70q terméssel nem nagyon bírja a magas költséget!100 ezer csak műtrágyából van rajta!
Válasz medikus #20872. hozzászólására+ 150kg peti 1 hektárra??
Ott a hiba 85ezer tönek több nitrogén kell.
Válasz medikus #20872. hozzászólásáraLibafos?
Válasz Apáé #20871. hozzászólásáraAlá 4q lubophos!
Válasz medikus #20854. hozzászólásáraA pétisó maximum csak égeti,ha nem volt a szórás után nagyobb esö?!
Alá mennyit szórtál vagy ugy összeszégében?
Válasz III.Gyula #20868. hozzászólásáraNa ez gatya...
Válasz III.Gyula #20868. hozzászólásárana ezek már elég rossz képek :( így már látszik hogy régen volt eső, remélem ti is kaptok a következő 2 napba. Utána sajnos megint nem várható egy darabig
Válasz Gatti #20866. hozzászólásáraEz a forgó,de belül is vannak repedések csak nem mindenhol!
Válasz gcastle #20865. hozzászólásáraA második képen szinte fele a csövek hossza,és ebből van több.
Én 4-5tonnára saccolom,de neked legyen igazad.
Válasz III.Gyula #20864. hozzászólásáraAhhoz képest elég jól bírja és a földön repedést sem látok
Válasz III.Gyula #20864. hozzászólásáraHa kaptok esőt szem kitelítődésre, akkor még 6-8 tonna között bármi lehet, feltéve, hogy legalább 18 sor van rajta...
Kb egy hónapja nem volt normális eső,mi lesz ebből?
Toszamrol csak annyit ha van eső(tudsz ontozni) akkor lesz termés ha nincs eső akkor lesz lofa.. hiába toszam ide-oda
Válasz Gandhy #20856. hozzászólásáraAz univerzum tágul, tehát ugyanarra a területre több mag fér!
Válasz Gatti #20855. hozzászólásáraEz Photon.Ukrán mag!
Válasz Gatti #20857. hozzászólásáraKérdés még, hogy aratásra hány tő lesz benne. Mert itt pl a 71-el vetettekben kb 60 ami megmaradt, jobb helyeken több, máshol inkàbb kevesebb
Ma két hét után megnéztem a kukoricát,két hete még kb.80cm volt,most már üti a 2,5 m-ert.A mostani 64 mm-el most már csak kinevel valamit.Egy kis jeget is kapott de nem vészes.
Válasz Gatti #20857. hozzászólásáranekem normális esetben átlagban a 13-at hozzák, cca. 11 és 15 közt mozog, mivel képes nálam olyan tréfára az időjárás, hogy amíg a tábla elején esik 20, a végén már csak 6 csepeg ki belőle, el sem hittem, amíg nem voltak kint a mérők
Válasz Gandhy #20856. hozzászólásáraÉs lehet 60 ezerrel is tud 10 tonnát
Válasz endypapa_20120 #20853. hozzászólásáraén vetettem 76-tal régebben, volt amelyik fajtát nem zavarta(9415), de ua évben másik fajta(9903) csalamádé kategória lett :)
azóta 71-72 körül, és eddig rendben volt, idén meg kimondottan jó, hogy nem sürítettem
és ami az érdekes, meg az átqúrás:
talán 2017-es katalógusban a 9903-as max ajánlott mennyisége 72ezer, míg a 2020-as katalógusban 76ezer, vajon mi történt közben az univerzumban
Válasz medikus #20854. hozzászólásáraMi a sumikoval jártunk így, nagyon apró magja volt.
Válasz Gatti #20848. hozzászólására65-el akartam,az Spc úgy volt állítva!Csak a mag olyan apró volt,hogy volt ahol 3 szemet is lyukra szívott!Hegyes mag!Ez lett!Van ahol az 55 is megégett!2 szer volt ekézve, másodszor kapott 150kg pétisót!Az tarthatja még benne a lelket!
Válasz Gatti #20852. hozzászólásáraNekünk 5-6 Ak-s földben van a kukorica. Régen 60000-el vetettem, mert én is úgy gondoltam mint Te. Aztán javaslatra 72000-el vetettem. Ugyan azzal a technológiával, jóval magasabb lett a termés. Azóta ennyivel vetjük.
Válasz Bárány #20851. hozzászólásáraEz egy 25 ak közép kötött föld volt. Igaz nagyon száraz év volt az is.
Válasz Gatti #20850. hozzászólásáraElsősorban termőhelytől függ, hogy beválik-e. Jó földek kinevelik a sűrűbbet is.
Válasz endypapa_20120 #20849. hozzászólásáraEgy táblába vetettem anno egyik felét 70 ezerrel, a másikat 75 ezerrel. A 70 ezresen voltak kisebb csövek, a 75 ezresen csak elvétve volt cső.
Válasz Gatti #20848. hozzászólásáraNem feltétlen sül ki. Magasabb tőszám, előbb záródik a sor, jobban árnyékolja a talajt.
Válasz medikus #20845. hozzászólásáramindig ennyivel veted? én egyszer próbálkoztam 75 ezerrel és kis semmi csövek lettek. Azóta sose megyek 70 főle, inkább olyan 66 körül. Idén is 62-63 körül vetettük, 70 fölött már szerintem kisült volna.