Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz cross #20594. hozzászólásáraDehogy ázott...Éppen ez az, hogy nem...2-3 mm-t kaphatott már megint csak. Hiába néz ki relatíve -most - még jól, rövid úton nagy gond lesz...
Válasz t.romsics #20588. hozzászólásáraUtolsó kép: ez komooly? Nem a legjobbak a fényviszonyok.. Ez kukorica ....volt? Ennyire elverte hogy földdel lett egyenlõ?
Dkc 4098, péntek du. készültek a fotók. Este megázott, kisimult minden rajta.
Sajnos voltak péntek este légvonalban max. egy-két kilométerrel arrébb szerencsétlenebb táblák is.
Válasz Bárány #20578. hozzászólásáraOcteon csak tavaly volt.
Hozta a 130+-t. Magasabb 21-22 vízzel. (Mondjuk etanolnak ez mit se számít.)
A Piok 01, 9903 meg jóval alatta.
Nagy termőnek ajánlanám, ha van eső is hozzá! Nem tudom, hogy viselkedik aszályban a Piokhoz képest.
Zephirnél intenzívebb szára van.
2019 június 25 . Most 2 nappal előbb vetettem mint akkor és most derékig ér. Eső semmi ebben a hónapban 8mm volt. A hidegfront elment mellettünk. Idén nem lesz rekord döntés.
Válasz Mtz 550E #20568. hozzászólásáramagától nem megy el, 15 napja én is felülkezeltem Laudis-sal, 9-10 levelesben, tiszta lett, kétréses fúvóka szerintem kicsit jobban befúj, én azzal toltam
Válasz ZZ #20557. hozzászólásáraÉn tegnap nyomtam rá a nitro turbót. Megnéztem a homok is 10cm után még nedves viszont 40 fok. Hiába elégetik a kisseb kukoricát. Talaj felett 55fokot mértem . Ha lesz egy 8-10 mm abból is tud össze szedni levélen és akkor a sor mellé tett pétit is fel tudja venni. Még jó hogy be lett töltve, így nem párolog el.
A 2 héttel ezelőtti műtrágyaszórást már szinte teljesen kiheverte,ami meglepő,hogy a héten elég sokat nőtt,és valamiért még nem furulyázik.A képet este 8 körül csináltam,de már 5-kor kint voltam,akkor se láttam rajta semmit.Pedig nem egy extra helyen van.
A 2 héttel ezelőtti műtrágyaszórást már szinte teljesen kiheverte,ami meglepő,hogy a héten elég sokat nőtt,és valamiért még nem furulyázik.A képet este 8 körül csináltam,de már 5-kor kint voltam,akkor se láttam rajta semmit.Pedig nem egy extra helyen van.
Válasz horvath.agro #20559. hozzászólásáraEbből akkor lesz 8 tonna ha még jó párszor megázik! Ha most megázna rendbe rakná, de ismét jön a meleg! Most még kevesebb vízből is elvan, nagyjából combig ér a kép alapján, később azonban már kell neki a víz rendesen...
Válasz bandigh #20554. hozzászólásáraA "normális "ütemben fejlődő kukoricák számára is a "végórák" kb 2 hét múlva fognak eljönni. Most még eső nélkül is elkínlódik/elfurulyázik/éjszaka növöget kicsit de az igazán kririkus szakasz az a virágzás körüli időszak. Azt csapadékmentesen víz nélkül nem tudja a növény "normálisan végigvinni". Volt már ilyen meg lesz is. Az idei költségvetést úgy tűnik korrekcióra fog szorulni.
Válasz Wilde #20553. hozzászólásáraUgyanazt írtuk, nem? A kérdés inkább az, hogy ami látszólag ugyanúgy ki van terülve délután kettőkor mint 25 fokban, az jó-e vagy pont hogy nem. Nyilván ahol nincs olyan vízbőség, ott hamarabb jön a tünet, de ebben a melegben érdemben úgysem fejlődik csak túlél, így lehet jobb lenne ha amíg perkál a nap addig ő is takarékra tenné magàt, majd nő az éjszaka
Válasz bandigh #20549. hozzászólásáravicces.a furulyázás egy tünet,és nem azért csinálja szegény növény mert jól érzi magát.csökkenteni próbálja a felületét amit éget a nap.légköri aszály van ,nem tud párologtatni stresszel.
Ma mentem berzence-barcs
Reggel fél 7kor 60km-ig
Minden kukorica furulyazott megdöbbentő volt látni
Itt homokon nálunk berzencén senkinek nem a legnagyobb melegben csodálkoztam is
Lehet azért mert itt több eső volt
Másik észrevétel agyagos vályog földbe furulyazik nyilván azért mert gyökérzet lassabban megy lefelé a szikla földben
Válasz III.Gyula #20547. hozzászólására4-kor csak akkor teszek fel képet, ha megázik.
Pár helyen a forgókban meg a fasor mellett ez is furulyál, de táblaszinten nem jellemző.
Legalább 10-15 mm eső nélkül game over....
Jövő hét végéig sajnos szinte minden időjárás előrejelző levette a csapadékot.
Ha így lesz a valóságban a kukoricáknak és búzáknak is game over....
Már az ősszel ültetett kis gyümölcsfák is mennek kifelé... Nem csak a talajból hiányzó víz a probléma, hanem az, hogy a nap égeti a szöveteket, és ennyi vizet nem tud a gyökérzet
fölvenni még ha lenne is, hogy ellensúlyozza.
Válasz agrogal #20545. hozzászólásáraVan aki meg azt mondja, ha furulyál 38 fokban, az jó mert védekezik a nagy melegben a vízveszteség ellen. Namost ami nem furulyál ott vagy van dögivel víz alatta, és úgy van vele hogy neki nem lényeg, párologtat nyugodtan, vagy ott nincs meleg
Válasz cross #20537. hozzászólásáraDêlután 4-kor is tegyél már képet szomszéd!
Vágjunk az árpát borsót,járom a határt egész nap,4-kor már nem látok csak furulyázó kukoricát!
24596 hozzászólás
Ezt miért kérded ilyen gúnyosan?
Válasz cross #20594. hozzászólásáraDehogy ázott...Éppen ez az, hogy nem...2-3 mm-t kaphatott már megint csak. Hiába néz ki relatíve -most - még jól, rövid úton nagy gond lesz...
Válasz TYLLA46 #20592. hozzászólásáraBeázott rendesen? Itt sajnos csak 6-7mm kapott. Lassan a címert nyomja, csak víz nincs alatta.
A mai napig mennyit költettek a tisztelt gazdatársak 1 ha kukoricára kb. ? 150-200 eFt megvan már ?
Válasz t.romsics #20588. hozzászólásáraHát ilyet ritkán lát az ember
Válasz Szabolcs83 #20589. hozzászólásáraIgen. Még az öregek sem láttak hasonlót.
Válasz t.romsics #20588. hozzászólásáraUtolsó kép: ez komooly? Nem a legjobbak a fényviszonyok.. Ez kukorica ....volt? Ennyire elverte hogy földdel lett egyenlõ?
Dkc 4098, péntek du. készültek a fotók. Este megázott, kisimult minden rajta.
Sajnos voltak péntek este légvonalban max. egy-két kilométerrel arrébb szerencsétlenebb táblák is.
Válasz ZZ #20581. hozzászólásáraPk001-et kellett volna vetned!
Válasz ZZ #20581. hozzászólásáraEz durva
Gondolom éjjel is furulyazik
Héten ha nem esik szerintem lehet temetni és sok helyen mint pl itt is
Válasz Mtz 550E #20584. hozzászólásáraSzerintem nem,ráadásul kevés rá a remény,hogy megázzon.
Adengo-nak meddig van hatása? Ha megázna a muharra lenne még hatása attól hogy meglett sorközművelve!
Válasz ZZ #20581. hozzászólásáraInnen már nehéz visszatérni.
Válasz ZZ #20581. hozzászólásáraDkc 5092
65 ezer vetett tő+15 kg force 1,5g
6q műkaki
Lumax majd principal gyomirtó
Egyedül a csapadék hiányzik a történetből...de van helyette 35-39 fok....
Volt már rommá jégvert kukoricám, azon is lett valami....
De ezen ....
Bács Kiskun dél
Válasz SanyiII #20579. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Bárány #20578. hozzászólásáraOcteon csak tavaly volt.
Hozta a 130+-t. Magasabb 21-22 vízzel. (Mondjuk etanolnak ez mit se számít.)
A Piok 01, 9903 meg jóval alatta.
Nagy termőnek ajánlanám, ha van eső is hozzá! Nem tudom, hogy viselkedik aszályban a Piokhoz képest.
Zephirnél intenzívebb szára van.
(Kicsiben van csak kukorica.)
Válasz SanyiII #20577. hozzászólásáraOcteon régóta termelsz? Milyennek tartod? Intenzív, jó termőhelyre, nagy termőnek ajánlanád?
Sy Octeon.
Április végi vetés.
Nem várunk tovább a tündérmesére.
Öntözés +50kg N/ha.!
Válasz Gatti #20574. hozzászólásáraAz 1. képről nézve nem rossz. 2-3 képről nézve aggodalomra adhat okot.
Április 27-i vetés.
Jól kapta az esőt. 5 mázsa péti vetés előtt.
Szántás + Adengo alapkezelés...semmi más.
Múlt héten hétfőn 10mm eső, tegnap 2mm.
Ez a zászlóshajó...Többi terület ennél rosszabb...
2 Hete:
Mai:
Már 35 napja eső nélkül.
2019 június 25 . Most 2 nappal előbb vetettem mint akkor és most derékig ér. Eső semmi ebben a hónapban 8mm volt. A hidegfront elment mellettünk. Idén nem lesz rekord döntés.
Válasz Mtz 550E #20570. hozzászólásárahát, ha térdig ér és annál nagyobb, akkor már rizikósabb
Válasz Mtz 550E #20568. hozzászólásáramagától nem megy el, 15 napja én is felülkezeltem Laudis-sal, 9-10 levelesben, tiszta lett, kétréses fúvóka szerintem kicsit jobban befúj, én azzal toltam
Válasz Bigyófelügyelő #20569. hozzászólásáraVáltozó valahol térdig valahol nagyobb! Később termésbe meglátszik vagy gondot okoz?
Válasz Mtz 550E #20568. hozzászólásáraMekkora a kukorica? Laudis gyorsan viszi a muhart ha leér a vegyszer oda a kukorica levelétől....
Kukorica sorjába jön előfelé a muhar de semmi más nincs benne! Adengo gyomirtva ennek meddig van még hatása vagy megújúlása?
Megvolt sorközművelve is! Szerintetek csináljak vele valamit?
Válasz ZZ #20557. hozzászólásáraÉn tegnap nyomtam rá a nitro turbót. Megnéztem a homok is 10cm után még nedves viszont 40 fok. Hiába elégetik a kisseb kukoricát. Talaj felett 55fokot mértem . Ha lesz egy 8-10 mm abból is tud össze szedni levélen és akkor a sor mellé tett pétit is fel tudja venni. Még jó hogy be lett töltve, így nem párolog el.
Válasz lemken #20565. hozzászólásáraNem,mert amikor 2 hete megszórtam,éjszaka kapott 8mm esőt,így a kultizás elmaradt.
Válasz Földönfuto #20564. hozzászólásáraKultit nem kapott?
Aki sok műtrágyát szórt és nem lesz eső nagy csodát nem várhat .Az erős jó földekbe egy jó hibrid hozhat egy közepes termést .
Válasz ZZ #20557. hozzászólásáraEnnek napja vannak hátra…..kb, mint az enyémnek…..
Válasz horvath.agro #20559. hozzászólásáraEbből akkor lesz 8 tonna ha még jó párszor megázik! Ha most megázna rendbe rakná, de ismét jön a meleg! Most még kevesebb vízből is elvan, nagyjából combig ér a kép alapján, később azonban már kell neki a víz rendesen...
Válasz ZZ #20557. hozzászólásáraén idén a 8 tonnát látom reálisnak, ez is hoz annyit ha megázik.
Válasz ZZ #20557. hozzászólásáraEz nem túl biztató.
Tegnap 15:33
Dkc 5092
Tavaly itt 13 T kuki volt, idén???
Válasz bandigh #20554. hozzászólásáraA "normális "ütemben fejlődő kukoricák számára is a "végórák" kb 2 hét múlva fognak eljönni. Most még eső nélkül is elkínlódik/elfurulyázik/éjszaka növöget kicsit de az igazán kririkus szakasz az a virágzás körüli időszak. Azt csapadékmentesen víz nélkül nem tudja a növény "normálisan végigvinni". Volt már ilyen meg lesz is. Az idei költségvetést úgy tűnik korrekcióra fog szorulni.
Válasz Bálint1989 #20521. hozzászólásáramég 10 nap viztelenség és nemm lesz mivel kereskedni virtuálisan sem...
Válasz Wilde #20553. hozzászólásáraUgyanazt írtuk, nem? A kérdés inkább az, hogy ami látszólag ugyanúgy ki van terülve délután kettőkor mint 25 fokban, az jó-e vagy pont hogy nem. Nyilván ahol nincs olyan vízbőség, ott hamarabb jön a tünet, de ebben a melegben érdemben úgysem fejlődik csak túlél, így lehet jobb lenne ha amíg perkál a nap addig ő is takarékra tenné magàt, majd nő az éjszaka
Válasz bandigh #20549. hozzászólásáravicces.a furulyázás egy tünet,és nem azért csinálja szegény növény mert jól érzi magát.csökkenteni próbálja a felületét amit éget a nap.légköri aszály van ,nem tud párologtatni stresszel.
Ma mentem berzence-barcs
Reggel fél 7kor 60km-ig
Minden kukorica furulyazott megdöbbentő volt látni
Itt homokon nálunk berzencén senkinek nem a legnagyobb melegben csodálkoztam is
Lehet azért mert itt több eső volt
Másik észrevétel agyagos vályog földbe furulyazik nyilván azért mert gyökérzet lassabban megy lefelé a szikla földben
Válasz III.Gyula #20547. hozzászólására4-kor csak akkor teszek fel képet, ha megázik.
Pár helyen a forgókban meg a fasor mellett ez is furulyál, de táblaszinten nem jellemző.
Legalább 10-15 mm eső nélkül game over....
Jövő hét végéig sajnos szinte minden időjárás előrejelző levette a csapadékot.
Ha így lesz a valóságban a kukoricáknak és búzáknak is game over....
Már az ősszel ültetett kis gyümölcsfák is mennek kifelé... Nem csak a talajból hiányzó víz a probléma, hanem az, hogy a nap égeti a szöveteket, és ennyi vizet nem tud a gyökérzet
fölvenni még ha lenne is, hogy ellensúlyozza.
Válasz agrogal #20545. hozzászólásáraVan aki meg azt mondja, ha furulyál 38 fokban, az jó mert védekezik a nagy melegben a vízveszteség ellen. Namost ami nem furulyál ott vagy van dögivel víz alatta, és úgy van vele hogy neki nem lényeg, párologtat nyugodtan, vagy ott nincs meleg
Válasz III.Gyula #20547. hozzászólásáraAkkor fotózd inkább te!
Ilyenkor nem megy oda, csak akinek muszáj!
Válasz cross #20537. hozzászólásáraDêlután 4-kor is tegyél már képet szomszéd!
Vágjunk az árpát borsót,járom a határt egész nap,4-kor már nem látok csak furulyázó kukoricát!