Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nincs itt semmi baj,aki elvetett az úgy latja jónak akinek meg a zsákban
van az meg úgy látja helyesnek.Nyilván ha előre tudnánk pár hónapra
hogy milyen időjárás lesz mindannyian másképp godolkoznánk.De még
2-3 napra se biztos az előre jelzés nem hogy hónapokra,
MA kezdtünk el kukit vetni de lehet hogy abba is hagyjuk. Elég rossz időt mond......nem lenne jó ha újra kellene vetni mert bennt marad a mag, elég drága mulatság. Általában mi is 20-as után vetünk, ittt meg most mindenki siet hogy minél hamarabb.......két darabot elvetünk és szünet, úgy sincs még kész minden föld....
Válasz #526. hozzászólásra
Jaja valójában olajos növények jobban bírják a hidegebb levegőt, stresszelés már más dolog.. gondolom hogy nem tesz jót. Sajnos ahogy nézem előrejelzést napközben sem megy 10-12 foknál feljebb a hőmérő a hét elsőfelében. Úgy volt ma vetünk egyébként, de meggondoltam, bár lehet rosszúl tettem, mert késöbb meg csapadékhiány okozhat problémát!
Napraforgó az kikel 1-2c -s földben is ha jól olvasom, bár még mi sem vetettük el, Talán mi is 20-25 én, de ez az idő gondolom gabonának sem tesz jót:((
mostanra iszonyatosan lehült a levegő és a talaj is, és a kilátások sem sokkal jobbak! A folyamatos esőzés sem tesz jót semminek.
Itt reggelente 7 fokig hűl a talaj, és a következő időszakra még hidegebbet jósolnak. A még ki-nem-kelt növények valószínű bekotlanak, a kikeltek pedig olyan stresszt kapnak, hogy elég lesz nekik kiheverni! A legjobb helyen még a zsákban van a mag... ahogy nézem 25. körül fogok vetni kezdeni!
Válasz #514. hozzászólásra
Itt a nagy cégek már vetik lassan 1 hete folyamatosan a kukoricát (Vas megye). Amúgy ma én is elvetettem kukorica, napra is a földben, meglátjuk jól döntöttem-e....
Nemtudom érdemes-e elnyomni a napokban a kukoricát, lehet ha bejön megint az esös idő, kitudja mikor lehet rámenni.. Jön a lehülés de azért már annyira nem megy le éjszaka sem. Vagy egy hét múlva jobb lenne?
Látom hogy a gazdák egy része rizikózik a vetéssel és letette a magot a másik része pedig kivár. Hát mi is kivárunk. A faluban sem vetett még senki, de még a környéken sem láttam gépeket. Mi is várunk. Nem a szárazságtól félek, mert bármilyen meglepő is itt van víz a talajban, hanem a hidegtől. Eléggé csípősek a reggelek.
Talán 1,5-2 éve. Akkor rendeltem 3db-ot ha megnyekken legyen tartalék, azóta 1-et elhagytam, de a másik 2 teszi a dolgát. Nem egy ló ára. Idehaza ugyan ezt a kínait árulják csak 5x áron.
Nekem meg van egy Berner lézeres szervíz hőmérőm, amire rányomom a lézer pöttyöt annak mutatja a hőmérsékletét marha messziről is. Talajnál is jól üzemel, de van hozzá egy szonda is amit vezetékesen tudok rácsatlakoztatni, viszont ezt nem is használom.
Reggel kimegyek belerúgok sarokkal a földbe kiveszek egy gödröt kb vetés mélységre és beleklikkelek mutatja is a fokot.
Itt még alacsony volt pár napja, nomeg ami a lényeg, hogy tegnap reggelre is -3,5fok volt meg előző napokon is ilyesmi formák...
Én már vetnék mindent de így még nemlehet, viszont jövőhéten szerintem akármi is van vetni kell, hogy nedvesbe kerüljön még a mag.
Én EZT használom. Ennél olcsóbb nincs, eddig tökéletesen bevált. -50°C-tól mér 300°C-ig 1°C pontossággal. Kb 15 centi a mérőszondája. Megjegyzi a minimumot, maximumot és az utolsó mérést. Nem kell várni rá mint az analógnál, pár másodperc és mutatja a hőmérsékletet. Hiba annyi volt, hogy az elem amit ad hozzá a ferdeszemű bagót sem ér, 10 mérés után lemerült. Vettem bele egy rendeset azóta üzemel.
Összehasonlítottuk a helyi zrt ~50e pénzes hiperszuper mérőjével, a max eltérés +-0,5°C volt. Nem is mertem elmondani mennyibe került.
De azt ugye tudod, hogy azt reggel kell mérni, napfelkelte után! Különben honnan tudnád, hogy mennyi volt a minimum? Merthogy az számít... A vetesmelysegben a napi minimum. Délután simán mérhetsz 16-18 fokot is, de az mindegy, reggel megfazik...
En 14 fokig várok vele, a sokkal gyorsabb kezdeti fejlődés sokkal erősebb állományt hoz, es a gyomok is jobban kezelhetők.
A haverék végeznek ma az összes vetéssel, kuccát a múlt héten elvetették, ma meg a naprát, és vége a tavaszi vetésnek!! Vajon jól döntöttek, ezzel a korai "rohanással" ?????
1431 hozzászólás
Nincs itt semmi baj,aki elvetett az úgy latja jónak akinek meg a zsákban
van az meg úgy látja helyesnek.Nyilván ha előre tudnánk pár hónapra
hogy milyen időjárás lesz mindannyian másképp godolkoznánk.De még
2-3 napra se biztos az előre jelzés nem hogy hónapokra,
Eső nincs, hideg van. Várunk még a vetéssel.
MA kezdtünk el kukit vetni de lehet hogy abba is hagyjuk. Elég rossz időt mond......nem lenne jó ha újra kellene vetni mert bennt marad a mag, elég drága mulatság. Általában mi is 20-as után vetünk, ittt meg most mindenki siet hogy minél hamarabb.......két darabot elvetünk és szünet, úgy sincs még kész minden föld....
Válasz #528. hozzászólásra
Az tuti ,hogy még hideg a talaj ráérünk még a talajt a héten készítem elő,pláne esőt mond csúszik a hétvégére
Mi sem mentünk még kapást vetni. Talajok készen vannak, várunk még 1-1,5 hetet. Szénára készítjük a gépeket.
Válasz #526. hozzászólásra
Jaja valójában olajos növények jobban bírják a hidegebb levegőt, stresszelés már más dolog.. gondolom hogy nem tesz jót. Sajnos ahogy nézem előrejelzést napközben sem megy 10-12 foknál feljebb a hőmérő a hét elsőfelében. Úgy volt ma vetünk egyébként, de meggondoltam, bár lehet rosszúl tettem, mert késöbb meg csapadékhiány okozhat problémát!
Válasz #525. hozzászólásra
a napraforgónak is 8 C kell, csak nem fázik meg olyan hirtelen, mint a kukorica. de jót nem tesz neki...
Válasz #523. hozzászólásra
Napraforgó az kikel 1-2c -s földben is ha jól olvasom, bár még mi sem vetettük el, Talán mi is 20-25 én, de ez az idő gondolom gabonának sem tesz jót:((
Én Szerdán kezdem a naprát vetni meg jövő hét vége felé a kukoricát .
mostanra iszonyatosan lehült a levegő és a talaj is, és a kilátások sem sokkal jobbak! A folyamatos esőzés sem tesz jót semminek.
Itt reggelente 7 fokig hűl a talaj, és a következő időszakra még hidegebbet jósolnak. A még ki-nem-kelt növények valószínű bekotlanak, a kikeltek pedig olyan stresszt kapnak, hogy elég lesz nekik kiheverni! A legjobb helyen még a zsákban van a mag... ahogy nézem 25. körül fogok vetni kezdeni!
Válasz #521. hozzászólásra
csutörtökig ír hidegebbet, utána ismét 18-20 fok. addig károsodhat? nem tudom ilyen irányú tapasztalatom nincs?
Válasz #520. hozzászólásra Szerencséd van---akkor 14 fokos volt a föld. Aki pár napja vetette az nézheti mikor kel !
Válasz #510. hozzászólásra
Mi is 3 hete vetettünk az elejét szépen kint van, az utolsó vetések most bújnak...
Kíváncsi leszek mi lesz a 6-8 fokos földben a kukoricákkal. A kuki is szereti a meleget ,meg a csapadékot!
Válasz #511. hozzászólásra
Így korán reggel rám hozod a frászt.....persze attól függ mit értesz múlt hét alatt, mi 8-9 én vetettük... nem név-napoltunk.
Válasz #516. hozzászólásra
25 heki van még hátra
Deeee... inkább tolj egy képet
Felénk lassan vége felé jár.
Válasz #514. hozzászólásra
Itt a nagy cégek már vetik lassan 1 hete folyamatosan a kukoricát (Vas megye). Amúgy ma én is elvetettem kukorica, napra is a földben, meglátjuk jól döntöttem-e....
Nemtudom érdemes-e elnyomni a napokban a kukoricát, lehet ha bejön megint az esös idő, kitudja mikor lehet rámenni.. Jön a lehülés de azért már annyira nem megy le éjszaka sem. Vagy egy hét múlva jobb lenne?
Válasz #512. hozzászólásra
Ott voltál?De most hogy mondod tényleg 3 hete.
De szerintem nem 4 csak 3 hét.
Azzal nincs gond ami kivan kelve. A múlt héten vetettek fognak bedögölni.
Válasz #509. hozzászólásra
Tegnap volt 4.hete,hogy elvetettem.Lassan fejlődik,jövőhétre
ismét lehűlést mond.
Válasz #508. hozzászólásra
A jövő héten akartuk vetni a kukoricát de úgy néz ki még halasztódik egy hetet
Nem kell kapkodni, mivel a hőszaporulat napi 1-2, így még megkotlósodik a vetőmagod.
Válasz #504. hozzászólásra
Légy szíves 3-4 naponta tegyél fel talajhőmérsékleteket vagy linket adj meg! Köszi!
Válasz #503. hozzászólásra
nem rossz
Válasz #503. hozzászólásra
Izzítsd az agriát.
Országos talajhőmérsékleti adatok Pest megye térségére (mérések és előrejelzés) ezen a linkek a Pioneertől
Válasz #502. hozzászólásra
Itt ennyi volt reggel fél 7-kor.
Székesfehérvárnál ma reggel 8 fokot mértem. Jövő hét vége felé mi is indulunk ha nem jön eső.
Tegnapi napon kukorica elvetve, talajhő 9-10 fok, ere a környékünkön az alföldön mindennap vetik folyamatosan.
Tegnap láttam szotyit már nyomták 1-2-en, helyi rt jövő héten akarja kezdeni.Kuki még
Látom hogy a gazdák egy része rizikózik a vetéssel és letette a magot a másik része pedig kivár. Hát mi is kivárunk. A faluban sem vetett még senki, de még a környéken sem láttam gépeket. Mi is várunk. Nem a szárazságtól félek, mert bármilyen meglepő is itt van víz a talajban, hanem a hidegtől. Eléggé csípősek a reggelek.
Válasz #495. hozzászólásra
Parancsolj: LINK
Válogathatsz kedvedre. A mechanikus olcsó, a Peti1230 által használt digitális is fele annyiba kerül mint amennyiért idehaza árulják.
Válasz #492. hozzászólásra
Bizony jól olvastad, konyhai főzőcskézős hőmérő, de ettől függetlenül mindent meg lehet vele mérni, célnak tökéletesen megfelelő.
Válasz #491. hozzászólásra
Talán 1,5-2 éve. Akkor rendeltem 3db-ot ha megnyekken legyen tartalék, azóta 1-et elhagytam, de a másik 2 teszi a dolgát. Nem egy ló ára. Idehaza ugyan ezt a kínait árulják csak 5x áron.
Válasz #487. hozzászólásra
Üdv! Talaj nedvességmérőt nem tudsz esetleg hasonló jó áron?!
Nekem meg van egy Berner lézeres szervíz hőmérőm, amire rányomom a lézer pöttyöt annak mutatja a hőmérsékletét marha messziről is. Talajnál is jól üzemel, de van hozzá egy szonda is amit vezetékesen tudok rácsatlakoztatni, viszont ezt nem is használom.
Reggel kimegyek belerúgok sarokkal a földbe kiveszek egy gödröt kb vetés mélységre és beleklikkelek mutatja is a fokot.
Itt még alacsony volt pár napja, nomeg ami a lényeg, hogy tegnap reggelre is -3,5fok volt meg előző napokon is ilyesmi formák...
Én már vetnék mindent de így még nemlehet, viszont jövőhéten szerintem akármi is van vetni kell, hogy nedvesbe kerüljön még a mag.
Válasz #484. hozzászólásra
Nekem ilyen van!
Nekem ilyen van!
Ezt főzésnél használják de akkor a földet is jól méri?
Mióta használod? Több éve?
Meg is rendeltem.
nálunk reggel 7-kor 10 fokos volt a talaj
Válasz #485. hozzászólásra
Igy gondolkodok én is
Válasz #484. hozzászólásra
Én EZT használom. Ennél olcsóbb nincs, eddig tökéletesen bevált. -50°C-tól mér 300°C-ig 1°C pontossággal. Kb 15 centi a mérőszondája. Megjegyzi a minimumot, maximumot és az utolsó mérést. Nem kell várni rá mint az analógnál, pár másodperc és mutatja a hőmérsékletet. Hiba annyi volt, hogy az elem amit ad hozzá a ferdeszemű bagót sem ér, 10 mérés után lemerült. Vettem bele egy rendeset azóta üzemel.
Összehasonlítottuk a helyi zrt ~50e pénzes hiperszuper mérőjével, a max eltérés +-0,5°C volt. Nem is mertem elmondani mennyibe került.
Válasz #484. hozzászólásra Én ezt a hőmérőt használom talajra és komposztra, jól bírja a használatot és gyorsan mér.
Bimetál talajhőmérő
Válasz #480. hozzászólásra
De azt ugye tudod, hogy azt reggel kell mérni, napfelkelte után! Különben honnan tudnád, hogy mennyi volt a minimum? Merthogy az számít... A vetesmelysegben a napi minimum. Délután simán mérhetsz 16-18 fokot is, de az mindegy, reggel megfazik...
En 14 fokig várok vele, a sokkal gyorsabb kezdeti fejlődés sokkal erősebb állományt hoz, es a gyomok is jobban kezelhetők.
Válasz #462. hozzászólásra
Szia!
Érdeklődnék, hogy hol lehet ilyen talajhőmérőt venni?
A haverék végeznek ma az összes vetéssel, kuccát a múlt héten elvetették, ma meg a naprát, és vége a tavaszi vetésnek!! Vajon jól döntöttek, ezzel a korai "rohanással" ?????