Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.11 FtUSD403.06 FtCHF442.48 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi már nagyban vetjük a kukit. Volt év mikor a kis 1-2 leveles kukoricára rájött -3-4 fok hideg, semmi baja nem lett jobb termés volt ott mint a késői vetésnél. Persze fajta válogatja, nem mind bírja de amit mi vetünk ez tuti bírja. Hidegebb napok jönnek, ami mag a földben van lassabban növekszik mire kikel már jó idő lesz. Ha most lesz eső akkor az beiszapolja rendesen. Le van hengerelve, király lesz csak eső legyen rá szép csendes 20-30 mm :)
Ha az ujra vetést jelentösnek lehet nevezni.. Szerintem sok ember járt igy..De én meg forditanám a kérdésed???!! És olyas valaki akinek egy 7-10 napal késöbb lett elvetve??!! Én most nem sürgetem.. Úgyis nagyon be harangozták az esöt az meg ráfér a magágyra...Húsvét mi egymás ujbóli le hülés..És utánne mehet a mostani vetömag anomláiában kész öngyilkoság lenne el barmolni a jó magot és utánna el vetni egy SZ-t mert jó magot tuti nem lehet már kapni..
Igen, jó lenne konkrét számokat olvasni termelőktől, gazdáktól; eddig még csak kevés fórumozótól lehetett ilyen adatokat megtudni, inkább csak nagyságrendekről lehetett hallani.
Tegnap voltam Komlón, útközben rengeteg szántást láttam amihez hozzá sem nyúltak még, illetve volt több traki akik hengereltek különféle simítós cambridge-el. Mi már régen lezártuk a területeket hogy a nedvességet megőrizzük, aki még ezután csinálja az duplán veszít vizet szerintem.
Szerintem,ha ilyen meleg idők lesznek,akkor a föld is előbb felmelegszik! Ebből meg az következik,hogy akár 10-15 nappal előbb is el lehet vetni!Nem a naptár határozza meg a vetési időt! Azt is számításba kell venni,hogy előbbi időpontba több a nedvesség a földben!! Ezenkívül az is szempont lehet,hogy korábbi vetéskor jobban megerősödik a termény és jobban viseli a szárazságot. Ennek ellent mond,hogy nagyobb növény több vizet igényel!Ne akkor mi tévő legyen az ember??
Mit érdemesebb a vetéssel egymenetbe kiszorni a kukoricára? AN vagy pétisó? Vagy esetleg mást?
Ez lesz az össz kajája plussz az öszi szerves trágya. Ennyit kap össza be.
Üdv!
Ebbe a száraz időbe és amit nyárra jeleznek ki fogja csökkenteni a kukorica vetőmagszámot? azért ha tényleg olyan nagy aszály lesz nem kéne 72e. kivetni a kukoricát szerintem....
cinkes, nem a vethetőség miatt, vannak nagyon jó hibridek amik 250 vagy az alatti FAO számmal bírnak, dekalbnak is van ilyen. Fontosabb kérdés hogy októberben mikor jön az első komolyabb fagy????? Beérik-e addigra? Tavaly haver úgy járt hogy CMC lett belőle.
Üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy fokhagyma szedés után (június 15-20) kukoricát szeretnék vetni akkor milyen fajtát lehetséges vetni ami viszonylag jó termést ad és beér időben???
Előre is köszönök mindent.
Felénk tegnap vettetek naprát lg 56.58,ma és holnap délelött neomát.utána még husvét elött péntek..talán elfogy a maradék 25ha kukorica ami dk471 pár zsák a többi kws kornelius(380) .még sosem volt kws de azt mondják jo,idén proba!
1431 hozzászólás
Jelentem a kukorica elvetve, lehengerezve.
Jöhet az eső.
KWS 2376, KWS Laureat.
Mindig korán vetünk,és korán aratunk.
Válasz #226. hozzászólásra
Mi már nagyban vetjük a kukit. Volt év mikor a kis 1-2 leveles kukoricára rájött -3-4 fok hideg, semmi baja nem lett jobb termés volt ott mint a késői vetésnél. Persze fajta válogatja, nem mind bírja de amit mi vetünk ez tuti bírja. Hidegebb napok jönnek, ami mag a földben van lassabban növekszik mire kikel már jó idő lesz. Ha most lesz eső akkor az beiszapolja rendesen. Le van hengerelve, király lesz csak eső legyen rá szép csendes 20-30 mm :)
Ha lene kapacitásom már holnap kezdeném a kuk vetést!!
Válasz #227. hozzászólásra
Majd akkor vetünk, ha virágzik a kökény!
Felénk a zápor-zivatar ígéretből általában semmi nem szokott lenni így a nedves, hideg magágy vagy a meleg, száraz közül kell döntenem
Válasz #225. hozzászólásra
Ha az ujra vetést jelentösnek lehet nevezni.. Szerintem sok ember járt igy..De én meg forditanám a kérdésed???!! És olyas valaki akinek egy 7-10 napal késöbb lett elvetve??!! Én most nem sürgetem.. Úgyis nagyon be harangozták az esöt az meg ráfér a magágyra...Húsvét mi egymás ujbóli le hülés..És utánne mehet a mostani vetömag anomláiában kész öngyilkoság lenne el barmolni a jó magot és utánna el vetni egy SZ-t mert jó magot tuti nem lehet már kapni..
Volt már korai vetés miatt vkinek jelentős kára? Holnap vetik az enyémet a Dél-Alföldön, de a húsvét utáni lehűlés nyugtalanít
oszt mé' vetjük el???? azé hogy elvigye az aszály????? Végül is a remény hal meg utoljára.......
Válasz #219. hozzászólásra
nem nagy dolog ez
az interneten fent vannak az árak mindenki ki tudja számolni magának aki meg termel az csak tudja mit költött
Válasz #221. hozzászólásra
FAO 360-380. A24,N01,M34(Ribera),Styra.
Válasz #220. hozzászólásra
hanyas fao sat vetitek ilyenkor?
Válasz #214. hozzászólásra
Hasonlóan, április 13-ára terveztük az indulást. Ezekszerint a környékünkön nem leszünk elkésve.
Válasz #218. hozzászólásra
Igen, jó lenne konkrét számokat olvasni termelőktől, gazdáktól; eddig még csak kevés fórumozótól lehetett ilyen adatokat megtudni, inkább csak nagyságrendekről lehetett hallani.
Valaki ki merte már számolni mennyi lesz a kukorica egy hektárra jutó költsége ilyen input árak mellett?
Válasz #216. hozzászólásra
Jaa, két fagy közé,de ha nem sikerül max egy kicsit "fattyas" lesz
jövöhétre estére fagyot is mond ! 500 fao sat akkor mikor vessem :D hehe
Tegnap voltam Komlón, útközben rengeteg szántást láttam amihez hozzá sem nyúltak még, illetve volt több traki akik hengereltek különféle simítós cambridge-el. Mi már régen lezártuk a területeket hogy a nedvességet megőrizzük, aki még ezután csinálja az duplán veszít vizet szerintem.
Április 15...
Válasz #212. hozzászólásra
Április 15...
Válasz #211. hozzászólásra
az igen
én két hét múlva gondoltam de akkor lehet előbbre hozom.
Válasz #208. hozzászólásra
Teljesen igazad van, mi kedden vagy szerdán vetjük. DK391, bírja a hideget itt nálunk -3-4 fokot is kíbirt 2-3 leveles korában is.
Válasz #209. hozzászólásra Teljesen igaz,erre én nem is gondoltam!
Válasz #208. hozzászólásra
Üdv. A nagyobb növénynek (elméletileg) nagyobb a gyökere is és ha átjárható a talaj akkor egyre mélyebbről képes a nedvességet felvenni.
Szerintem,ha ilyen meleg idők lesznek,akkor a föld is előbb felmelegszik! Ebből meg az következik,hogy akár 10-15 nappal előbb is el lehet vetni!Nem a naptár határozza meg a vetési időt! Azt is számításba kell venni,hogy előbbi időpontba több a nedvesség a földben!! Ezenkívül az is szempont lehet,hogy korábbi vetéskor jobban megerősödik a termény és jobban viseli a szárazságot. Ennek ellent mond,hogy nagyobb növény több vizet igényel!Ne akkor mi tévő legyen az ember??
mindenféleképpen a pétisót !!!
Köszönöm mindenkinek.
Valszeg a pétisónál maradok.
Ha 10t/ha felett leszek akkor a 10t feletti rész a tietek.
Válasz #202. hozzászólásra
Ha kap még pluszba Nitrogént is akkor a kemira inkább.
Válasz #200. hozzászólásra
Én a Pétisó-ra szavazok , a hosszabban tartó oldódás-hatás miatt.
Itt már elvan vetve!!!
Válasz #200. hozzászólásra kemira pover 8-20-30 min 200kg/ha vagy linzer start 15-15-15-3 min 200kg/ha.
Válasz #197. hozzászólásra
nem tudod mi a különbség az LD és a VD eke között? nem ismerem ezeket a számozásokat
Sziasztok
Mit érdemesebb a vetéssel egymenetbe kiszorni a kukoricára? AN vagy pétisó? Vagy esetleg mást?
Ez lesz az össz kajája plussz az öszi szerves trágya. Ennyit kap össza be.
mivel kezdesz? mennyi a talajhőmérséklet?
elkéstél
Válasz #196. hozzászólásra
még nem mert nem jött meg a cruiseres mag és e miatt a többit se küldték ki
de van pár zsák tavalyi magom,lehet a hétvégén elvetem
Válasz #195. hozzászólásra
Nem bííírtad ki,mi??? Szerintem te nekiálltál
Válasz #188. hozzászólásra
hát nem
mert addigra be lesz fejezve
Tavaly 68-69ezerrel ment...idén elvileg csak 65ezer lesz vetve!
Üdv!
Ebbe a száraz időbe és amit nyárra jeleznek ki fogja csökkenteni a kukorica vetőmagszámot? azért ha tényleg olyan nagy aszály lesz nem kéne 72e. kivetni a kukoricát szerintem....
Az még nagyon messze van én nem hiszek nekik
akkor.... lesz addig hapsitapsi
Moderálta: (3932) 2013-11-13 11:43:49
Válasz #189. hozzászólásra
Időkép
Meik oldalt nézed SZABI?? Had rettegjünk már mi is..Pláne az ország egyik legg belvizesebb vidékén..
Elnézve a hosszútávú előrejelzéseket nem kell április elején vetnünk.......
Válasz #186. hozzászólásra
cinkes, nem a vethetőség miatt, vannak nagyon jó hibridek amik 250 vagy az alatti FAO számmal bírnak, dekalbnak is van ilyen. Fontosabb kérdés hogy októberben mikor jön az első komolyabb fagy????? Beérik-e addigra? Tavaly haver úgy járt hogy CMC lett belőle.
Üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy fokhagyma szedés után (június 15-20) kukoricát szeretnék vetni akkor milyen fajtát lehetséges vetni ami viszonylag jó termést ad és beér időben???
Előre is köszönök mindent.
A dekalbnak hány féle azonosító nyomtatása létezik hivatalosan ???
Felénk tegnap vettetek naprát lg 56.58,ma és holnap délelött neomát.utána még husvét elött péntek..talán elfogy a maradék 25ha kukorica ami dk471 pár zsák a többi kws kornelius(380) .még sosem volt kws de azt mondják jo,idén proba!
ma kezdem, remélem holnap be is fejezem.
Válasz #181. hozzászólásra
Itt mindig ez a téma . Kicsit később jön ki , de mivel jobban a nedvesben van , így biztosabb a kelés. (hacsak nem 15 centire raktad le )