Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Köszönöm szépen, Én 13 liter/ha Phylazonittal vetettem csoroszjába, és a sor mellé most akarok kiszórni 230kg 34%amnitrátot.(5-6 levélben van)Nem tudok műtrágyával vetni. Meglátjuk milyen lessz.Most próbáltam először a Koralt is meg a bacit is.
jo estét mindenkinek!!!valakinek nincs-e véletlenul megmaradva 60 napos vetökukoricája???mert érdelne engem!!!
erre az emil cimre kuldje el akinek van hol van???és mennyi az ára???jozsiblejan1@gmail.com elore is köszönöm!!!
Dow Agro
MT 261 FAO 260,vagy Metalana FAO 270 ha jól emlékszem a fao számra.Volt már mindkettő fajtasorban 10 tonna felett volt mindkettő igaz nem május végén vetettük,de szeptember elején vágtuk!Mi is ezt a két fajtát vetjük hétvégén ha isten is úgy akarja!
Mi évek óta csak PR37F73 ,PR37N01,PR9400,most PR9175,P0216, igen drágák de megéri nálunk az N01 a nyerő ezt már 3 éve vetjük 16 Ak átlag de van gyengébb földterület is.Tavaly az aszályos évben 7.8 t átlag volt 14 vízzel csak tisztítani kellett.De normál időjárási viszonyok mellett tudják a 14-10 tonnát is mi csak 27% Pétisót használtunk 39% hatóanyaggal.Vetéskor sorhoz 200kg és kultivátorozáskor 200kg .Nem volt különbség akkor amikor a sorhoz vetéskor 200 kg komplex műtrágyát tettünk.
mi próbáljuk 2 táblában is a 9175-öt, remélem, hogy jó lesz, mert kib...tt drága volt.
Az Y12 meg még simán beérhet, amúgy is a melegebb földeket szereti, most meg már jó melegek a talajok, kicsi van abból is.
Válasz #3962. hozzászólásra
Kicsit megkéstél a kérdéssel! Így hogy el van vetve kiváló lesz. Ha az idő kegyes lesz hozzá akkor közepes földeken is tud 100 q-át.Csak legyen elég idő a betakarításhoz!
Nektek milyen tapasztalatotok van P9025-ről? én az idén azt vetettem. Jobb lehet mint a stira vagy occitan vagy furió? Tudom hogy nagyon is időjárás függő, kapott 1 mázsa komplexet és 2 mázsa pétit, állományba még kapna 1 mázsa am-nitrátot. Szerintem elég lehet neki.
Mi vetettünk tavaly pio sirat 2ha ba probára de a furio szintet tudja vagy az occitanét hamar lesül a szára az occitan nak tavaly nagyobb szára volt és nagyobb termés átlaga.
Helló.Kinek milyen tapasztalatai vannak Stiraról és a Resedáról,mert én mindkettőt vetettem most.Mert edig a furiót vetettem de nemvoltam tulzotan megelégedve vele.De volt már Dekalb440-em is.Az jóval többet tud mint afurió.
Ha valakit érdekel Martonvásári Kamaria vetőmag, akkor érdeklődjön a Szal-Agro kft-ben Miskolcon. Láttam ma ott eladót, kb 3-4 zsáknyit.
Állítólag már rég elfogyott a készlet ebből.
az altius nk alapjába véve nem egy nagy szám nekem tavaly 2darabban volt egymástól 10kmre mind a kettő 400kg nitrogén műtrágya felhasználásával a termés környezetében lévőktől elmaradt 15 20mázsa hektáronként a termésátlag 18koronás földbe 64 mázsa 32 koronás földbe 80 mázsa a cső nem szemzett ki végig az idén nem fogok vetni ezt a fajtát
Tulzasnak tartom! Most neztem meg a szamlat,nekem 43688 Ft bruttoba kerult 2o kg-onkent, igaz egy nagyobb tetel reszekent...De amit irtal ettol fuggetlenul is soknak tunik, mert nem hiszem, hogy ekkora kedvezmeny lenne, meg egy viszonylagnagyobb tetel eseten is...
Igen! Nehéz ilyenben dönteni annak aki hozzá van szokva a prémium kategóriás földekhez. De azt vedd figyelembe, hogy hazánkban nem a 40 Ak az általános, hanem a 20, vagy az alatti.
Többet tolerál a növény a jó földben, de nem igaz, hogy csak kiváló földben lehet jó termés. Az okosok szerint, egy bizonyos határ felett, a terméstöbblet nem egyenesen arányos a földminőség javulással.
Ha más szempontból megfelelő az üzlet, akkor gondolkodás nélkül vedd meg!
Átlag 15ak-s földön a tavalyi aszályos évben nálatok 14t-ás termés is volt akkor az általd említett jó földeken mennyi tud teremni szárazságban? iletve mennyi lehet sacc per kb ha kedvezőek a körülmények?
9138 hozzászólás
#1. hozzászólás, bayani küldte be 2013-05-29 21:38:35-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
DK 3511. Ez a hibrid nagyo rosszul kelt.Biztos más is vetett ilyet. Irjátok meg mik a tapasztalatotok.
Köszi.smile cursing
Köszönöm szépen, Én 13 liter/ha Phylazonittal vetettem csoroszjába, és a sor mellé most akarok kiszórni 230kg 34%amnitrátot.(5-6 levélben van)Nem tudok műtrágyával vetni. Meglátjuk milyen lessz.Most próbáltam először a Koralt is meg a bacit is.
Válasz #3985. hozzászólásra
Itt észak keleten is tavaly 80q körül adott 3q amnitráttal, pontosan nem tudom, de valamelyik DKC volt.
Válasz #3984. hozzászólásra
Tavaly 50q hatalmas vadkárral. 4q 27-es+50kg kálisó.
Köszi.
De ugye nem tavaly?
Mennyi Műtrágyával?
Válasz #3982. hozzászólásra
Nekem volt 70-75ezerrel vetve 18AK földbe 70-85q.
Kws koral még nem volt senkinek?
jo estét mindenkinek!!!valakinek nincs-e véletlenul megmaradva 60 napos vetökukoricája???mert érdelne engem!!!
erre az emil cimre kuldje el akinek van hol van???és mennyi az ára???jozsiblejan1@gmail.com elore is köszönöm!!!
Válasz #3978. hozzászólásra
már ahol,itt a május eleji vetések ha 6-7tonnát tudnak az már jó
Válasz #3978 hozzászólás
nagyon jó
Válasz #3974. hozzászólásra
tapasztalatból tudom hogy a mv277-es és a syngenta ondinája május legvégén elvetve is képes 10tonna/ha termésre
Válasz #3975. hozzászólásra
én is hasonló fao-ra gondoltam köszi talán egy gyenge 300
Sziasztok,
KWS Koralt vetettem idén először, 65.000.szemmel, Valkinek van tapasztalata róla?
Előre is köszönöm.
Válasz #3974. hozzászólásra
Dow Agro
MT 261 FAO 260,vagy Metalana FAO 270 ha jól emlékszem a fao számra.Volt már mindkettő fajtasorban 10 tonna felett volt mindkettő igaz nem május végén vetettük,de szeptember elején vágtuk!Mi is ezt a két fajtát vetjük hétvégén ha isten is úgy akarja!
SOS milyen korai kukoricát javasoltok amit még május legvégén elvethetünk???
Kimaradt egy zsák Gk Sarolta vetőmagom. (70000szem) Ha valakit érdekel telszám az adatlapon, Szeged mellett.
Válasz #3970. hozzászólásra
az nagyon jó föld ahol tavaly 7 tonna volt
Válasz #3968. hozzászólásra
Ha megbízható helyről származik a mag akkor fölösleges mérni. A 80000 megvan benne az a lényeg. Kilóra gazdaboltban vegyél Úgyis szemre vetsz nem?
Mi évek óta csak PR37F73 ,PR37N01,PR9400,most PR9175,P0216, igen drágák de megéri nálunk az N01 a nyerő ezt már 3 éve vetjük 16 Ak átlag de van gyengébb földterület is.Tavaly az aszályos évben 7.8 t átlag volt 14 vízzel csak tisztítani kellett.De normál időjárási viszonyok mellett tudják a 14-10 tonnát is mi csak 27% Pétisót használtunk 39% hatóanyaggal.Vetéskor sorhoz 200kg és kultivátorozáskor 200kg .Nem volt különbség akkor amikor a sorhoz vetéskor 200 kg komplex műtrágyát tettünk.
Sziasztok!
Annak van jelentősége, hogy a vetőmag címkéjén milyen nyelven van a szöveg?
Válasz #3966. hozzászólásra
A címkén csak az szerepel hogy 80000 szem, és a rostaméret! a súly már nincs rajta!! MAGYAR kukorica!!
Válasz #3965. hozzászólásra
mi próbáljuk 2 táblában is a 9175-öt, remélem, hogy jó lesz, mert kib...tt drága volt.
Az Y12 meg még simán beérhet, amúgy is a melegebb földeket szereti, most meg már jó melegek a talajok, kicsi van abból is.
Válasz #3961. hozzászólásra
mért kell megmérni
a címkén rajta van minden adat
P9175-öst kipróbálja valaki?
Válasz #3963. hozzászólásra
Körülbelül mennyi és milyen műkakival tudja a 10 tonnát?
Válasz #3962. hozzászólásra
Kicsit megkéstél a kérdéssel! Így hogy el van vetve kiváló lesz. Ha az idő kegyes lesz hozzá akkor közepes földeken is tud 100 q-át.Csak legyen elég idő a betakarításhoz!
Sziasztok!
Ma vetettem el a kukoricát, az idei választásom a pioneer PR37Y12-re esett 390es FAO számú szerintetek jó választás volt?
Válasz #3954. hozzászólásra
Én megmértem egy Pioneer P9494 est! 26 kg!! Közben a dekalb 4964 es ami szintén 80 ezres 20 kg!
Válasz #3959. hozzászólásra
Dicsérik felénk sok p9025van vetve. Azt állítják korai és szárazságtűrő mondjuk melyikre nem ezt irják
Nektek milyen tapasztalatotok van P9025-ről? én az idén azt vetettem. Jobb lehet mint a stira vagy occitan vagy furió? Tudom hogy nagyon is időjárás függő, kapott 1 mázsa komplexet és 2 mázsa pétit, állományba még kapna 1 mázsa am-nitrátot. Szerintem elég lehet neki.
A reseda többet termet tavaly a 20aks füldekbe mint a pio társai
Válasz #3956. hozzászólásra
Mi vetettünk tavaly pio sirat 2ha ba probára de a furio szintet tudja vagy az occitanét hamar lesül a szára az occitan nak tavaly nagyobb szára volt és nagyobb termés átlaga.
Helló.Kinek milyen tapasztalatai vannak Stiraról és a Resedáról,mert én mindkettőt vetettem most.Mert edig a furiót vetettem de nemvoltam tulzotan megelégedve vele.De volt már Dekalb440-em is.Az jóval többet tud mint afurió.
Üdv. Shakira vetőmagja nincs valakinek pár zsákkal?
Tegnap megmértem egy zsákkal a P9578 magból. 22 kg mutatott a digitális mérleg, ez 80 ezer szemes.
Valakit érdekel itt bkk-M ben maradt ki egy hektárra való DA SONKA.
Válasz #3950. hozzászólásra
Jófajta magok ezek 10tonnát biztos!
Eső nélkül kevesebbet..
Sziasztok
Hátha valakinek segíthetek:
Ha valakit érdekel Martonvásári Kamaria vetőmag, akkor érdeklődjön a Szal-Agro kft-ben Miskolcon. Láttam ma ott eladót, kb 3-4 zsáknyit.
Állítólag már rég elfogyott a készlet ebből.
P38A79 röl van vélemény? mennyit tudhat szerves trágyázott földön?
Szegedi TC 367-es vetőmagja van valakinek eladó?
Válasz #3947. hozzászólásra
az altius nk alapjába véve nem egy nagy szám nekem tavaly 2darabban volt egymástól 10kmre mind a kettő 400kg nitrogén műtrágya felhasználásával a termés környezetében lévőktől elmaradt 15 20mázsa hektáronként a termésátlag 18koronás földbe 64 mázsa 32 koronás földbe 80 mázsa a cső nem szemzett ki végig az idén nem fogok vetni ezt a fajtát
Helló!
Érdeklődnék ha valaki vetett már, hogy NK Altiusról mik a tapasztalatok?
Válasz #3945. hozzászólásra
A 3. hely reálisnak tűnik,ha ott vennél nagyobb tételben, akkor lenne - esetleg - kb. az az összeg, amit én is írtam...
többfele érdeklődtem most 1hely58000 /kite 2 54000 3 48000 brutto azért nem kis eltérés
Válasz #3942. hozzászólásra
Tulzasnak tartom! Most neztem meg a szamlat,nekem 43688 Ft bruttoba kerult 2o kg-onkent, igaz egy nagyobb tetel reszekent...De amit irtal ettol fuggetlenul is soknak tunik, mert nem hiszem, hogy ekkora kedvezmeny lenne, meg egy viszonylagnagyobb tetel eseten is...
Válasz #3942. hozzászólásra
simán..... én még a 10 CS-s verziót nyomtam míg volt 28/lityi nettó volt 3 éve
létezik h egy zsák force 1,5g 58000 huf /20kg
Válasz #3931. hozzászólásra
Nekem ajánlanának ilyet, nem gondolkoznék 1 percet sem
Válasz #3931. hozzászólásra
Igen! Nehéz ilyenben dönteni annak aki hozzá van szokva a prémium kategóriás földekhez. De azt vedd figyelembe, hogy hazánkban nem a 40 Ak az általános, hanem a 20, vagy az alatti.
Többet tolerál a növény a jó földben, de nem igaz, hogy csak kiváló földben lehet jó termés. Az okosok szerint, egy bizonyos határ felett, a terméstöbblet nem egyenesen arányos a földminőség javulással.
Ha más szempontból megfelelő az üzlet, akkor gondolkodás nélkül vedd meg!
Válasz #3934. hozzászólásra
Átlag 15ak-s földön a tavalyi aszályos évben nálatok 14t-ás termés is volt akkor az általd említett jó földeken mennyi tud teremni szárazságban? iletve mennyi lehet sacc per kb ha kedvezőek a körülmények?