Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
egy érdekesnek tartott info: a monsanto a hibridjeinek 20%-t(ami magyarországon termett)kiirányitotta Ukrajna felé-azonnal fizetnek dollárral...(a két ünnep között)
Térjünk vissza rá októberben, kíváncsi vagyok a tapasztalatodra. Nekem tavaly az volt, 85 q-t adott netto, de van olyan gazdatárs, akinek néhány km-el távolabb 120-at... Tehát "benne van" a lehetőség, még akár még többre is, természetesen, ha minden klappol.
Nem vok elkesredve, kicsit sem, sőt, néhány napja mondtam az asszonynak, lehet olyan hibridet kapunk amit aztán többet el sem hagyunk, meglátjuk remélem így lesz. Azért is választottam ezt ezt mert ennek a rendelése már vissza van igazolva az RT számára, tehát "biztos" (majd ha megkapom) de talán biztosabb mint a mostani újabb, és újabb rendeléspróbálgatások. Nem agonizálok rajta tovább, ez most így alakult, bízom abban amit te is mondtál és várjuk a vetést...
ÜDV! Jusson majd eszedbe, hogy nem fogsz csalódni, és bekövetkezhet hogy áldani fogod a sorsot, hogy így alakult. Még mielőtt elkeseredsz, hogy "csak" LUCIUS jutott. Felénk több száz ha-ra rengetegen azt választották - köztük én is - maguktól, még decemberben megrendelve, és nem csak azért, mert ez jutot... Hanem éppen ellenkezőleg, azért mert már bizonyított....
NK LUCIUS a vége és ennyi...... most beszéltem az RT képviselőjével, ebből volt neki plusz rendelése a vetéskor beeső vevők részére , hát most már nincs..... Valakinek van erről a hibridről tapasztalata esetleg??? 2 q 10-20-20 as anyagot tervezünk bedolgozni + 100 kg kürüli N hatóanyagot vetéskor és tenyészidőben sor mellé magosztva 2 részletben. Ennyi, erre van keret....... Ebből mit tud ez a hibrid kihozni 20 AK területen, normál csapadékviszonyok mellett??? (Ha nem az lesz akkor persze nem teljesülhet rendesen a termés, ezt már megtapasztaltuk mi is ) Szóval számomra talán véget ért az idei évre a vetőmag háború...... ha van tapsztalat szívesen fogadom, előre is köszönöm.
Szevasztok ez nem csak a monsantónál van ez így hanem a pioneernél is,nekem már január elején mondta hogy több fajta vetőmag nem lesz,vagy már el is fogyott!
Az hogy a kedves monstanto feltett olyan magokat is ami kb. már akkor tudható volt hogy nem, vagy csak korlátozottan lesz elérhető, kb 4-500 zsákra kaptak nemleges választ a dekalbtól és azt ígérték hogy helyettesítik valamivel, de dddig még semmi. Nem velük tolok ki az biztos, de a monstanto-tól ezután biztos hogy semmit sem, hiszen jan 02-én elment a rendelés, 28-án meg közölte hogy ez sincs, meg az sincs, meg amaz sincs, mi a qrva anyjáért hirdette akkor????? Már tudta az elején hogy ezek nem lesznek, na ez a gerinctelenség...... biztos hogy az én nem rendeléseim nem fogják őket a jövőben megrendíteni, de már csak elvből sem, ha minél többen így gondolnák akkor azt már lehet kicsit megéreznék......
Az ocitán kukorica mai napig megállja a helyét, egyedűl itt a fórumon szokták szidni.
volt olyan, hogy pio m34-es -ocitán 10-10 hektárral összevetve szinte mázsára egyformát termett.
nekem több mint 10 évig csak az volt, a mai napig a rosszabb helyekre az kerűl kifejezetten jó aszálytűrő.
nem bírja a korai vetést ha hideg van össze-vissza kel
a termés: talaj, csapadék, tőszám, növényvédőszer, műtrágya függő
a genetikájában nagy szárazságtűrés és jó termés benne van
de biztos itt nem így gondolják nekem volt már 50 h-ról egy tárolóval
Üdv!A hozzáértők szerint soha nem a naptárhoz, hanem az időjáráshoz kell igazítani a vetést! A talaj hőmérséklete a lényeg.Legalább 10 fok kellene az Occitán-nak is neki. Állítólag még most is "kiállja" az idők próbáját. Hosszú-hosszú éveken át azt vetettük, összességében eredményesen,de 2 éve váltottunk.
te legalább kaptál ajánlatot valamire, nekem tegnap óta ígérik a cserét de még mindig semmi, holnapig várok osz körülnézek máshol, ha egyáltalán van értelme.
Nem nagyon volt választék kb 10 fajta közül lehetett választani és azok is korlátozott számban voltak (máskor 20-30 közül lehet) gyorsan kellett dönteni és így ezek maradtak.
A Ragt megveri itt az NK-át és az N01 helyett a K85 versenyképesebb,főleg ha az árat nézed...Valahogy nincsen az N01-ben az óriási rekord gyakori lehetősége,ha meg az árkülönbség tápanyagra van fordítva akkor meg pláne...
Hát akkor a neomára miért mondták azt hogy nem rendelhető? a kukoricát mi már decemberbe megrendeltük, csak a napra maradt ki mert nem volt ár a syngentának és januárba most meg nem voltunk résen
Válasz #3571. hozzászólásra
Rendelni lehet majd márciusban közlik hogy olyan nincs válassz mást ,itt is eljátszották csak a gazda azonnali szállítást kért
9216 hozzászólás
Válasz #3615. hozzászólásra
No-komment!!
egy érdekesnek tartott info: a monsanto a hibridjeinek 20%-t(ami magyarországon termett)kiirányitotta Ukrajna felé-azonnal fizetnek dollárral...(a két ünnep között)
Válasz #3613. hozzászólásra
én itt leszek, kedves kollégaLehet hogy a kényszer szülte helyzet jól sül el, remélem.......
Válasz #3612. hozzászólásra
Térjünk vissza rá októberben, kíváncsi vagyok a tapasztalatodra. Nekem tavaly az volt, 85 q-t adott netto, de van olyan gazdatárs, akinek néhány km-el távolabb 120-at... Tehát "benne van" a lehetőség, még akár még többre is, természetesen, ha minden klappol.
Válasz #3611. hozzászólásra
Nem vok elkesredve, kicsit sem, sőt, néhány napja mondtam az asszonynak, lehet olyan hibridet kapunk amit aztán többet el sem hagyunk, meglátjuk remélem így lesz. Azért is választottam ezt ezt mert ennek a rendelése már vissza van igazolva az RT számára, tehát "biztos" (majd ha megkapom) de talán biztosabb mint a mostani újabb, és újabb rendeléspróbálgatások. Nem agonizálok rajta tovább, ez most így alakult, bízom abban amit te is mondtál és várjuk a vetést...
Válasz #3610. hozzászólásra
ÜDV! Jusson majd eszedbe, hogy nem fogsz csalódni, és bekövetkezhet hogy áldani fogod a sorsot, hogy így alakult. Még mielőtt elkeseredsz, hogy "csak" LUCIUS jutott. Felénk több száz ha-ra rengetegen azt választották - köztük én is - maguktól, még decemberben megrendelve, és nem csak azért, mert ez jutot... Hanem éppen ellenkezőleg, azért mert már bizonyított....
NK LUCIUS a vége és ennyi...... most beszéltem az RT képviselőjével, ebből volt neki plusz rendelése a vetéskor beeső vevők részére , hát most már nincs..... Valakinek van erről a hibridről tapasztalata esetleg??? 2 q 10-20-20 as anyagot tervezünk bedolgozni + 100 kg kürüli N hatóanyagot vetéskor és tenyészidőben sor mellé magosztva 2 részletben. Ennyi, erre van keret....... Ebből mit tud ez a hibrid kihozni 20 AK területen, normál csapadékviszonyok mellett??? (Ha nem az lesz akkor persze nem teljesülhet rendesen a termés, ezt már megtapasztaltuk mi is ) Szóval számomra talán véget ért az idei évre a vetőmag háború...... ha van tapsztalat szívesen fogadom, előre is köszönöm.
Válasz #3608. hozzászólásra
Szevasztok ez nem csak a monsantónál van ez így hanem a pioneernél is,nekem már január elején mondta hogy több fajta vetőmag nem lesz,vagy már el is fogyott!
Válasz #3605. hozzászólásra
Az hogy a kedves monstanto feltett olyan magokat is ami kb. már akkor tudható volt hogy nem, vagy csak korlátozottan lesz elérhető, kb 4-500 zsákra kaptak nemleges választ a dekalbtól és azt ígérték hogy helyettesítik valamivel, de dddig még semmi. Nem velük tolok ki az biztos, de a monstanto-tól ezután biztos hogy semmit sem, hiszen jan 02-én elment a rendelés, 28-án meg közölte hogy ez sincs, meg az sincs, meg amaz sincs, mi a qrva anyjáért hirdette akkor????? Már tudta az elején hogy ezek nem lesznek, na ez a gerinctelenség...... biztos hogy az én nem rendeléseim nem fogják őket a jövőben megrendíteni, de már csak elvből sem, ha minél többen így gondolnák akkor azt már lehet kicsit megéreznék......
Válasz #3606. hozzászólásra
Azt viszont tudod hogy nem velük tolsz ki
A kereskedő hétfő óta ígéri a vetőmagcserémet, szerda van.......... megeszem az ebédet, addig nem idegesítem magamat, aztán góré........
Válasz #3604. hozzászólásra
Pedig az volt hogy az RT az tuti biztosra megszerzi neked a magot... Mi történt??
Válasz #3603. hozzászólásra
nekem már vszeg az lesz, volt már olyan, nem is volt olyan rosz
Válasz #3602. hozzászólásra
esetleg górés f1...
Válasz #3600. hozzászólásra
mé' van más választásod
.Feco. az 5276 miből mennyi tápanyagot kapott? Mikor volt vetve, és mennyivel vetettétek?
véleményt Tőletek:saaten uniontól:suberbia-sumbra...el szabad őket vetni
Válasz #3597. hozzászólásra
Az kelni fog az TUTI!
Válasz #3597. hozzászólásra
Válasz #3595. hozzászólásra
Majd,ha kel az acat,akkor jó a talajhőmérséklet.
Válasz #3594. hozzászólásra
Az ocitán kukorica mai napig megállja a helyét, egyedűl itt a fórumon szokták szidni.
volt olyan, hogy pio m34-es -ocitán 10-10 hektárral összevetve szinte mázsára egyformát termett.
nekem több mint 10 évig csak az volt, a mai napig a rosszabb helyekre az kerűl kifejezetten jó aszálytűrő.
nem bírja a korai vetést ha hideg van össze-vissza kel
a termés: talaj, csapadék, tőszám, növényvédőszer, műtrágya függő
a genetikájában nagy szárazságtűrés és jó termés benne van
de biztos itt nem így gondolják nekem volt már 50 h-ról egy tárolóval
Válasz #3594. hozzászólásra
Üdv!A hozzáértők szerint soha nem a naptárhoz, hanem az időjáráshoz kell igazítani a vetést! A talaj hőmérséklete a lényeg.Legalább 10 fok kellene az Occitán-nak is neki. Állítólag még most is "kiállja" az idők próbáját. Hosszú-hosszú éveken át azt vetettük, összességében eredményesen,de 2 éve váltottunk.
Érdeklődnék az occitanról mit tudtok,?mit tud ez 20 ak-s földön 2 mázsa pétisóval?Előre is köszi!Mennyire vethető ez korán mondjuk április 10 körül?
Ma 15 ha-ra sikerült DKC 4590 milyen?Jó földbe és mennyit alá cél 12 tonna!?
Válasz #3590. hozzászólásra
Szia a K85 2013-ban már lekerült a listáról.
Moderálta: Szabi. (11018) 2013-01-29 13:49:35
Válasz #3583. hozzászólásra
Szia! Van valahol K-85 vetőmag? A listáról hiányzik!
Válasz #3588. hozzászólásra
te legalább kaptál ajánlatot valamire, nekem tegnap óta ígérik a cserét de még mindig semmi, holnapig várok osz körülnézek máshol, ha egyáltalán van értelme.
Saten Union SUM 0307 SZEMES KUKORICA
Volt-e már vetve vkinek ez a fajta?
Válasz #2947. hozzászólásra
Szanberg csütörtökön,szombaton megyek mashexpora. Találkozhatnánk,ha valamelyik nap fenn vagy.
ma volt nalam az ikr területi kepviselője,azt mondta a heten gyakorlatilag az összes kuk vetőmag elfogyik.
Válasz #3583. hozzászólásra
Nem nagyon volt választék kb 10 fajta közül lehetett választani és azok is korlátozott számban voltak (máskor 20-30 közül lehet) gyorsan kellett dönteni és így ezek maradtak.
Válasz #3577. hozzászólásra
Jó stabil fajta 12-13 tonna is benne van a vizét kicsit nehezebben adja le mint a többi de nem veszélyes
Válasz #3562. hozzászólásra
A Ragt megveri itt az NK-át és az N01 helyett a K85 versenyképesebb,főleg ha az árat nézed...Valahogy nincsen az N01-ben az óriási rekord gyakori lehetősége,ha meg az árkülönbség tápanyagra van fordítva akkor meg pláne...
Válasz #3579. hozzászólásra
Válasz #3578. hozzászólásra
Hát akkor a neomára miért mondták azt hogy nem rendelhető? a kukoricát mi már decemberbe megrendeltük, csak a napra maradt ki mert nem volt ár a syngentának és januárba most meg nem voltunk résen
Válasz #3576. hozzászólásra
Nem volt. Napraforgó után, 40 AK fölötti földben, 3q/ha műtrágya felhasználása mellett adta...
Válasz #3577. hozzászólásra
Jó
Válasz #3571. hozzászólásra
Rendelni lehet majd márciusban közlik hogy olyan nincs válassz mást ,itt is eljátszották csak a gazda azonnali szállítást kért
Thermorol mik a vélemények????????
Válasz #3575. hozzászólásra
Előtte évben akkor a terület nem volt víz problémás?
Válasz #3572. hozzászólásra
Szerintem sem fogsz csalódni!2011-ben próbáltam, 121.15q/ha netto-t adott 14.6-15.8 víz % mellett!Az idén is kiegyeznék egy ilyen terméssel...
Válasz #3573. hozzászólásra
Ámen!
Válasz #3572. hozzászólásra
Nem fog!
mi kipróbáljuk az NK Kansast. remélem nem okoz csalódást!
Üdv!
Nálunk(borsod)a kuk vetőmag(dekalb) nincs kifogyva, még most is lehet rendelni, viszont neomát nem tudtunk ma rendelni már
Válasz #3568. hozzászólásra
Helyi tsz 14.5 tonna/ha csinált 2011-ben,gondolom a kaja oda volt neki téve rendesen.
Válasz #3568. hozzászólásra
bocs, most látom, hogy nem volt még eddig
Válasz #3562. hozzászólásra
Phileaxx, hogy szerepelt nálad korábban?
Válasz #3565. hozzászólásra
Nálunk eléggé leszerepelt tavaly mellete a furio sokkal jobb volt.