Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 407.83 Ft USD 393.55 Ft CHF 432.15 Ft GBP 488.04 Ft

Fórum

Kukorica vetőmagok

Létrehozta: Szabolcs , 2009-11-11 14:02:51

Kedvencekhez Segítség

9216 hozzászólás
#3566 Kisvuk
2013-01-28 20:55:38

Válasz #3565. hozzászólásra

Majd kiderül a 4626-os kivételével nekem mind új.

Nincs profilkép
#3565 TYLLA46
2013-01-28 20:20:16

Válasz #3562. hozzászólásra

ÜDV! A LUCIUS-t tippelem nyertesnek!

Nincs profilkép
#3564 Balu3
2013-01-28 19:19:33

Válasz #3563. hozzászólásra

oké,gondoltam tolok friss infót agroyálról

#3563 Mf-es
2013-01-28 18:01:46

Válasz #3561. hozzászólásra

Nem is vártam rájuk.

#3562 Kisvuk
2013-01-28 17:46:05

Megvannak az idei versenyzők
Pio N01
Dkc 4626
Ragt Phileaxx
Nk Lucius
Az utolsó 3 egy táblába kerül,őszre kiderül ki hogy viselkedik ugyanolyan feltételek mellett.

Nincs profilkép
#3561 Balu3
2013-01-28 17:33:43

Válasz #3540. hozzászólásra

Reggel beszéltem velük,és azt mondták, le húzták a rolót,nem lesz vetőmagjuk idén,nem erölködnek,inkább a növényvédelemre összpontosítanak

Nincs profilkép
#3560 fecee
2013-01-28 15:20:53

kukoricavetomag.hu-ról már vett valaki kukoricát
smile whistling,lesz-e még ennél is drágább a vetőmag?

#3559 Czanik Sanyi
2013-01-27 15:14:27

Válasz #3558. hozzászólásra
Az újak közül való.
A katalógus csupa jót ír, tavaly első helyezett volt, gyors vízleadás, rekord termő, korán nem vethető.

#3558 Atter
2013-01-27 12:51:57

Véleményeteket kérném a P9915 nevű kukorica hibridről?

Ki mikor veti, vetette stb?

#3557 Pintér Zoltán
2013-01-27 12:26:29

Válasz #3555. hozzászólásra

Üdv, nem állt szándékomban senkit sem becsmérelni, tessék szíves lenni elolvasni amit írtam ,összefüggéseiben és értelmezni. Üdvözlettel,

Hiánypszichózis a vetőmagpiacon.

Úgy tűnik, előszezon nélkül kezdődik el a jövő évi vetőmag-árusítás. A forgalmazók még csak soraikat rendezik, amikor a gazdák már a rajtkövön állnak. Mindeközben találgatások szítják a pánikot.

Láttam én, milyenek ezek a táblák, júliusban már lehetett volna őket csőtörőzni! Kisebb lesz az idei frakcióméret, kisebb a hektolitersúly, de muszáj lesz elvetni, csak nagyobb csíraszámmal. Én a magam részéről 80–100 ezres normára készülök” – mondja egy gyulai gazdálkodó, aki máris vadássza a jövő évi vetőmagot. Noha bölcsen „bespájzolt” a tavalyi kínálatból is.

Nincs ezzel egyedül, Bács-Kiskun megyében ugyanezt halljuk. Akik rutinosak a pályán, nem bízzák a véletlenre a vetőmagbeszerzést. Július óta megszállottan járják a fajtabemutatókat, értékelik saját fajtasoruk eredményeit, aztán – ha jónak ítélik a hibridet – két évre előre is elraknak belőle. „No, az idei magból nem érdemes félretenni!” – legyint egy Békés megyei termelő, aki egyébként „bigott monsantós”-ként aposztrofálja magát.

Tény, hogy idén a magyar kukoricatermés rendkívül rossz volt. A vetőmag-előállítás 34 ezer hektáros területe ugyan öntözött, de a légköri aszály miatt rosszul termékenyültek a csövek. A megmaradt magok minősége sem olyan, mint egy jobb évjáratban. A termelők máris tudni vélik, hogy éppen emiatt 55 ezer helyett 80 ezres csíraszámmal szerelik majd ki a zsákokat – igazodva a kisebb szemhez.

Fortélyos félelem

Az általános ijesztgetés megtette hatását: Békés megyében az a hír járja, hogy a gazdák ötöde jövőre „hoppon marad”. Egyikőjük egyenesen így fogalmaz: jegyrendszer lesz a kukoricamagra. Ezzel azt akarja érzékeltetni, hogy a foglalások sorrendjének az idén különösen nagy jelentősége lesz. Lapunk azt tapasztalta, hogy a termelők nagy része már most vakon leköti a jövő évi magot, noha a listaárról sem hallott még senki. A legkésőbbi vásárlási időpontként a januárt nevezték meg.

A nagy vetőmag-forgalmazók szempontjából Európa egységes előállító és felvevő piacnak számít, gyakorlatilag mindegy, hogy nálunk, vagy Franciaországban termett-e meg a mag. Márpedig a dél-francia régióban 66 ezer hektárnyi, kiváló adottságú, öntözött területen termesztik a vetőmagnak való tengerit.

Az ottani termést gyakorlatilag nem érte kár, így Európa vetőmagellátása összességében nincs veszélyben – nyugtatja a kedélyeket Ruthner Szabolcs, a Vetőmag Szövetség első embere.

Egységes piac

Maguk a gazdák éppen ettől az egységes piactól félnek. Kiviszik a magot Ukrajnába, Oroszországba, még Amerikába is! – hangzik el. A vetőmag útja most nem a kukorica őshazájából vezet hozzánk, hanem fordítva – bizonygatják a megkérdezettek az amerikai aszályra hivatkozva.

Ruthner Szabolcs nem ennyire borúlátó. Ezt azzal indokolja, hogy a három legnagyobb nemesítő cég egy átlagos évben megtermeli a hazai szükséglet 2-3-szorosát. Ezek a forgalmazók fontosnak tartják a magyar piacot, és a GMO-botrány óta alig hoznak be ide a tengeren túlról vetőmagot.

A rosszabb hazai szaporítás miatt a hiányzó készletet Nyugat-Európából pótolják, kivinni pedig nem lesz mit. A maga részéről kizártnak tartja, hogy a magyar gazdálkodó kukorica-vetőmag nélkül marad.

A termelők mégis féltik a hazai piacot. „Én azt tapasztaltam, hogy tavaszra a kurrens fajták mindig elfogynak. Külföldön biztos drágábban tudják eladni” – vélekedik egy dunatetétleni gazda. Ő a Pioneer és a Syngenta legújabb hibridjeit szokta vetni, és máris lefoglalta jövő évi kiszemeltjeit. Maguk a fajtatulajdonosok egye­lő­re hallgatnak. Egyedül a RAGT juttatta el hozzánk üzenetét: ők már pontosan tudják, melyik hibridjük milyen mennyiségben kerül a magyar piacra. A cég jövőre növekedést tervez a hazai piacon, ezért a tavalyi mennyiségnél 40%-kal több vetőmag érkezik Magyarországra.

Heves megyében egyéb szempontot is felhoznak az idei sietségre. „Régebben mindig márciusban vásároltuk a vetőmagot, de tavaly már egy decemberi előszezoni akcióban megvettük. Most is díjazzák, ha időben, nagy tételben rendelünk” – hangzik el Tarnaörsön, ahol eddig csak Pioneer-kukorica rúghatott labdába. Ám most a Saaten-Union képviselője hamarabb kopogtatott az ajtón – így a terület felén jövőre az ő kukoricájuk lesz. A RAGT szintén iparkodik, és decemberben már meg is kezdi a kiszállításokat a korán ébredőknek.

Zsákbamacska

Veszprém megyében egy apácatornai gazda a helyben jól ismert martonvásári hibridekben bízik. Ő tavaly még március elején vette meg a magot, most viszont januárra tervezi a vásárlást. Bízik benne, hogy ezzel még nem csúszik le a kedvenceiről. Ami az árakat illeti, biztosra veszi, hogy drágább lesz a vetőmag, mint tavaly.

„A kifutó, kipróbált fajták mindig olcsóbbak” – magyaráz egy Bács-Kiskun megyei gazda, aki egyébként szereti az újdonságokat. Már előjegyezte a magot, és bár nem tudja, hogy mennyiért, ez nem zavarja: „Egyrészt mindenképpen megvenném ezeket a hibrideket, másrészt nincs nagy eltérés az árakban a különböző kereskedőknél. Az se számít, hol vagyok az országban. Ha kijönnek egy árral Záhonyban, akkor az Létavértesen is ugyannyi lesz.”

Ruthner Szabolcs azzal biztatja a termelőket, hogy nincs miért aggódni, mi lesz abban a zsákban. Mivel a fajtatulajdonosok már most sejtik, melyik hibridből lehet hiány, elkezdték a felkészülést. Kereskedőik megpróbálnak FAO-számban, egyéb tulajdonságaikban és árfekvésükben a népszerű kukoricákhoz hasonló alternatívákat kínálni. Valami tehát kerül abba a zsákba, még ha nem is tudni, mennyiért.

Sok helyütt azonban máris más irányba terelődött a gazdák figyelme: inkább a napraforgó területét növelnék a kukorica rovására.

*A tápiószelei génbankban elérhető.

A legendás lila

Borsod és Szabolcs megyében igen nehéz megoldani a kukorica vagyonvédelmét. A sötét színű, már-már fekete szemeket azonban a tolvajok ehetetlennek vélik, és messze elkerülik – állítja egy olvasónk. Utánajártunk a lila kukorica legendájának.

Hazai forgalmazót nem találtunk a neten, ám számos kistermelőt igen, akik Erdélyből hozták a szabadelvirágzású fajta magját. Tudjuk azt is, hogy a tápiószelei génbankban rendelkeznek ilyen kukoricával (Japonica), továbbá az osztrákok, németek is foglalkoznak vele. A debreceni agráregyetem kutatói arra jöttek rá, hogy a lila, fekete és kék szemszínű változatok jelentős mennyiségű antocianidot tartalmaznak. Ez pedig hatékony antioxidáns. A színes kukorica tehát elsősorban élelmezési célra, kukoricalisztnek ajánlható. Maga a vörös színű kukoricacsutka is hasznosítható: a belőle készített tea köhögéscsillapító. A gyógyszeripar kukoricatablettát készít a csutkaőrleményből.

Egy szolnoki termelő (Daru István, mobil: 06-20/317-0810) azt tapasztalta, hogy lila kukoricája háromméteresre nő, emiatt silónak is kiváló. Szárszilárdsága jó, nem dől meg. Normál évjáratban 25–30 centis fekete csöveket hoz. Március végétől vethető, októberben érik. Vízleadása vontatottabb, mint a normál hibrideké. Kártevői ugyanazok, tápanyagból jóval kevesebbet igényel. Magja újra és újra elvethető. Idén 25 ezer forintért kínálja mázsáját.

Haszon Agrár magazin

#3555 mobily
2013-01-26 21:06:28

Válasz #3553. hozzászólásra

Kedves Zoltán ezen nem tudom hogy mi a jó hír neked?
Azért hirdetek mert van, gondolom ez egyértelmű nem?
Majd ha elfogy majd nem hirdetem.
Az utolsó megnyilvánulásodra nem kívánok reagálni magadat jellemzed. Ha utánnaolvastál volna, látnád már reagáltam rá, és maghoz is jutott ha jól értem. Ha úgy adódna, hogy mégse kapná meg, még segítek is majd neki.

Nem tudom miért szeretik itt sokan szapulni a másikat? Szerintem ennek a fórumnak nem az a célja.

Amúgy tetszenek az elméletek amik itt születnek a vetőmagokról, némelyik tényleg elég furcsa nem?

Nincs profilkép
#3554 Zsé22
2013-01-26 21:00:49

Sziasztok!
Üdvözlöm a fórumozókat,új felhasználó vagyok.Szeretnék kérdezni néhány dolgot, a kukorica magvetésétől az aratásig minden érdekelne.Azok segítségét várom akik szívesen megosztanák velem tapasztalataikat.bizsum@citromail.hu smile rolleyes

#3553 Pintér Zoltán
2013-01-26 10:15:33

Válasz #3532. hozzászólásra

Üdv, végre egy jó hír.:)
Azt nem tudom akkor miért hirdet ? Vagy ha elfogyott miért nem veszi le., az lenne korrekt,nem hülyíteni az embereket.

#3552 zt tomi
2013-01-26 08:14:17

Na megvan az idei mag.MT 261.Remélem jó lesz.smile innocent

#3551 ufo
2013-01-25 22:51:12

Valahol ezek a vetőmag kereskedők szerintem egy kézben vannak, mert van olyan vetőmag amely különböző neveken fut és több márkánál jelentkezik. Ez üzlet ő nekik meg pár milliárdot keresni kell a tavasszal. Itt az a lényeg hogy hitelre menjen sok helyen a mag stb. Ezzel tudja magát biztositani oda vidd a terményt és annyit ad amennyit nem szégyel.

Nincs profilkép
#3550 ottis
2013-01-25 22:41:04

Válasz #3548. hozzászólásra

tehát minden vetőmagház összes anyaga egy kereskedőnél van és nem adja csak majd később??? Nem hiszem. Csak mert az én olvasatom szerint az emberek bef.snak hogy nincs mag és megveszik a kisebb vetőházak anyagait hogy valami legyen. És azokra a hektárokra már nem kell eladni a "visszatartó" kereskedőnek. Ez megéri valakinek?

#3549 ufo
2013-01-25 22:37:12

Csak lehet nem fognak annyi kukit vetni mint tavaly mert sokan ráfáztak felénk

Nincs profilkép
#3548 KisRépa
2013-01-25 22:01:41

Válasz #3547. hozzászólásra

Ha felvásárolja majdnem a teljes készletet akkor nincs szerinted hiány??? Pont ezzel generálja a hiányt.

Nincs profilkép
#3547 ottis
2013-01-25 21:52:02

köhöm. a helyzet a következő. hiány biztos h van de az hogy tavaly is felszabadult néhány száz zsák mag az csakis azoknak köszönhető aki 2-3 helyre leadta a rendelését csak hogy legyen. Persze esze ágában sem volt 3 helyen megvenni. Egyik kereskedő sem hülye, hogy hoppon maradjon és visszatartsa a magot a nagyobb haszon érdekében. Nonszensz, hisz azt mondjátok nincs is hiány akkor ha valaki visszatartja akkor megveszik máshol, hisz nincs hiány...

#3546 ufo
2013-01-25 21:33:03

Nyugi van elég mag csak megy a tőzsde játék tavaly nyáron a meg marat vetőmagra adta a kedvezményt mindenki.
Most is ez lesz mert sokan hanyagolják a kukit a napra meg most volt a legtöbb területen az utolsó három évben
smile surrender

Nincs profilkép
#3545 KisRépa
2013-01-25 21:29:02

A tavalyi évhez hasonló a helyzet. Van pár nagy cég amelyek felvásárolták a vetőmagot, majd később nagyobb haszonnal próbálják értékesíteni. Tavaly is ez volt, februárban kerültek elő azok a magok amelyek már januárban elfogytak. Ettől a helyzettől függetlenül lesznek olyan gazdák amelyek nem azt a vetőmagot kapják amelyet szeretnék.smile nonono

#3544 pamko
2013-01-25 21:21:22

Válasz #3542. hozzászólásra
az szép ,de hiába vetted fel másnak,ha vele nem beszéltél
smile lol

Nincs profilkép
#3543 t.peti
2013-01-25 21:15:08

Válasz #3529. hozzászólásra

üdv!
Kezdek ideges lenni.....az itt hallottak miatt... mi már karácsony előtt megrendeltük a magokat(Csak dekalb)cruiseres csávázással, már jövőhéten megkérdezem hogy mi van nehogy hoppon maradás legyen, nekünk a legjobb mag kell, amit jelenleg a dekalbnál elérhető....

#3542 mobily
2013-01-25 20:23:23

Válasz #3532. hozzászólásra

Üdv! A "jóember" én lennék? Mert ha igen akkor csak jelzem most is vettem fel rendelést telefonon, pedig már 20 óra elmúlt...

#3541 Mf-es
2013-01-25 19:39:08

Válasz #3533. hozzászólásra

Tavalyi szitu.Nincs,aztán van.

#3540 Mf-es
2013-01-25 19:36:29

És mi van az agroyallal?Hívtam multhéten,még áruk se volt.

#3539 Cowboy
2013-01-25 19:21:22

Válasz #3538. hozzászólásra

p9528 volt, az lett.

#3538 röfik
2013-01-25 19:10:37

Válasz #3537. hozzászólásra

Ez már régebbi üzlet eredménye de ott is voltak, vannak vetömag problémák.Furio már nem lett nekünk se pedig még megállja a helyét mostis.Tavaly sem hagyott cserben.smile whistling

#3537 Cowboy
2013-01-25 19:05:27

Válasz #3535. hozzászólásra

én hétfőn voltam az ikr-nél p9494-et nem tudtak adni.

#3536 .Man
2013-01-25 19:00:35

Válasz #3535. hozzászólásra

Jah, azt hittem Bandi bácsi.

#3534 .Man
2013-01-25 18:48:08

Válasz #3533. hozzászólásra

9494 honnan lesz?

#3533 röfik
2013-01-25 18:46:18

Válasz #3531. hozzászólásra

Nálunk is ment a vetömag mizéria.Amit szerettünk volna nem lett válogattunk mást még e honap elején és most a kereskedö telefonált hogy van ami kelett volna és vissza veszik a többit.Igy lesz Thermo,M34,Dkc4590,P9494.Naprábol is sikerült teljes területre a Neoma.Bizunk hozzá ki is szállitják vetésig.smile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

Nincs profilkép
#3532 Tibite
2013-01-25 17:48:14

Válasz #3517. hozzászólásra

Fel sem veszi a jóember a telefont.Akartam Stirát rendelni,de nem bánom,m kaptam 21500-ért ajánlatot.Meg is vettem azonnal.smile thumbup

#3531 gazda001
2013-01-25 17:24:55

Válasz #3530. hozzászólásra

Nem vok bexarva, pont ezt mondtam az előbb a feleségemnek, lehet hogy kapunk egy általunk nem ismert fajtát, és olyan jó lesz hogy többet el sem hagyjuksmile whistling Akinél rendeltem (helyi MgRT) mai közlése szerint kb 4-500 zsákra kapott nemleges választ, és hétfőn jön a kereskedő képviselője hogy orvosolja a problémát, őt nem ismerem, de az RT képviselőjének nem érdeke hogy ezek az emberek (velem együtt) jövőre máshol vásároljanak, -ja meg rokonom is-a csávósmile whistling. Megoldják, azt ígérte, Pio, MV, LG hibridekről beszélgetett ma + Dow, ebből valami csak összejön hétfőn, Pio felénk nem annyira megy, de akinek eddig volt nem panaszkodott, MV pedig kb. az elmúlt 10 év kivételével szinte egyeduralkodó volt a tájunkon. Meglátjuk, emiatt nyugodtan alszom, végül is a góréban is van még tavalyi lábán száradt Mv 277-essmile tonguep ja és csak 5 koszos heki lennesmile rolleyes

#3530 CNHS
2013-01-25 15:23:21

Válasz #3529. hozzászólásra
Ez a vetőmag mizéria már tavaly elkezdődött mert vegyszerest kértem 4490 böl ezért ezt még jan 15 körűl megtettem és nagy halgatás volt majd vetés elött 3nappal közölték hogy nemtudnak adni ,Köszönhetö egy Sárbogárdi 70HA vetni akaró gazdának,aki el vitte, és kaptam helyette 4590-et.Amit utóllag nembántam meg.Lehet hogy ez évben sokan váltanak más márkára ami lehet akár siker is és ezután már annál marad. Lehet hogy éppen ez acél?

#3529 gazda001
2013-01-25 14:35:11

Elmehet a monstanto (is) a pi...ba, január 2.án megrendeltük a 4590-est, most meg azt mondja a visszaigazolásban hogy nem tud adni, mert elfogyott, korlátozottak voltak a készletek. Ez vagy kamu, vagy tudta az elején, de nem közölte. Namost nem az a gáz hogy nem lesz dekalb, amúgy sem voltam hasra esve tőle, hagytam magam rábeszélni az idén. Más meg télleg lett volna ami nekem jól bevált volt, de már az sincs esetleg és majd most válogathatok a maradékból, nem vagyok bexarva, vetettem én már góréból is, elfogadnám az akkori termését az idénre előre borítékolvasmile whistling(lehet elkap a harcidhév és az leszaz idén issmile lol) Egy azonban biztos, mindegyik fajtatulajdonos nagy g..i, belőlünk él és nagyíven lexar, úgy hogy ennyit arról hogy valamelyik hibrid mellett letegyem a nagyeskütsmile nononosmile nononosmile nononoHétfőre ígértek helyette valamit, megvárom, ha az sem akkor felhúzom öregapám kézi morzsolóját a jobb kezemre, befűtök a műhelybe és viszek ki egy 1/2 liter házit, és nekem nem lesz vetőmagköltségem ai idén. De nehogy ne legyen akkor sem amikor nekik meg minden qrván eladó lesz, mondjuk jövőresmile whistlingsmile oops

Nincs profilkép
#3528 DREDD
2013-01-25 14:28:48

Válasz #3524. hozzászólásra
Van vetőmag még fog kimaradni is .Sajnos az üzletkötők is szeretnek kamukázni.Tavaly is ugyanezt csinálták,hogy nincs mag utána meg rajtuk maradt amiből sokat eladnak az idén.Kináltak már kétéves maggal olcsón tavaly is .

Nincs profilkép
#3527 iron90
2013-01-25 14:02:24

Valaki hallott már róla?
jellemzői?

RAGT RH 11082 fao 350

#3526 CNHS
2013-01-25 13:55:01

Ez egy kicsit hasonlít az őszi kukoricaárak generálásához mikor bedobták hogy jön az olcsó Ukrán kukorica.

Le is ment az ára azonnal aztán kiderült hogy ahír kamu.

Az árak meg ott maradtak ahonnét nagyon ovatosan kúszott vissza valamennyit.

Bevált gyakorlat az is ha elakarod valamiről terelni a figyelmet pld ez az egyforma magas szintre emelt mag árak,csapj egy jó nagy káoszt valamivel pld hiány, és már is kisebbítve a valós ok.Bár nelenne igazam.

#3525 Mf-es
2013-01-25 13:53:22

Szerintem is,üzleti fogás.Majd mikor a kereskedő bejelenti,hogy csak tud adni,akkor a paraszt örömébe alkudni se fog.

#3524 CNH betyár
2013-01-25 13:42:23

Nem hiszem el, hogy tényleg nincsen vetőmag. Szerintem majd vetés előtt hirtelen előkerülnek a készletek, én majd akkor választok. Így volt 4-5 évvel ezelőtt, akkor sem lehetett választani bármit, a végén meg előkerültek a jó chilei magok. Legalábbis nekem azt adtak. Tavaly jó előre lekötöttem a DK440-est meg a DKC4590-est, aztán semmi sem lett belőle.(legalábbis termésben) Én már nem esek hanyatt előttük. A 440-es sem úgy termett már az utóbbi években, mint előtte, hirtelen a tesztekből is kikerültek. Szerintem ne generáljátok magatoknak a problémát.Üdv.

#3523 CNHS
2013-01-25 13:05:07

Válasz #3522. hozzászólásra
Az kellene hozzá.

#3522 Mf-es
2013-01-25 12:43:06

Válasz #3521. hozzászólásra

Passz,elöször mag legyen.

#3521 CNHS
2013-01-25 12:40:58

Válasz #3516. hozzászólásra
Mikor akarod vetni?

Nekem azt mondta a szaki hogy lehet korán, de ápr. 10 elött nem ajánlja.Leírásban 8fokot ír.

#3520 Trust
2013-01-25 12:38:02

Válasz #3496. hozzászólásra

Végeredmény mennyi lett?
Mennyi műtrágyával?
Nem ezt akartam de csak ez volt ilyen FAO szám mellet.smile hammer

#3518 Czanik Sanyi
2013-01-25 12:19:03

Válasz #3517. hozzászólásra

Igen olvastam a múltkor, de nem akarok váltani integrátort, meg ez nem olyan olcsó, ettől sokkal olcsóbban jutottam volna hozzá.smile rolleyesAzért köszönöm.smile thumbupcool

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Eljárási költséggel egészülnek ki a fajtakísérleti vizsgálatok
Eljárási költséggel egészülnek ki a fajtakísérleti vizsgálatok
A kiegészítő díj a vizsgálatok járulékos elemeinek fedezésére szolgál.
Felszólító leveleket küldött ki a Gazdasági Versenyhivatal
Felszólító leveleket küldött ki a Gazdasági Versenyhivatal
Az alapvető élelmiszerek árának csökkentése a cél.
AMAC LK 4, 4 SOROS BAKHÁTZÚZÓ,  BAKHÁTSZÁRZÚZÓ,  BURGONYA SZÁRZÚZÓ
AMAC LK 4, 4 SOROS BAKHÁTZÚZÓ,...

1.350.000 Ft

CLAAS LINER 1550 PROFIL,  RENDKÉPZŐ,  RENDSODRÓ,  OLDALRENDKÉPZŐ
CLAAS LINER 1550 PROFIL, RENDKÉPZŐ,...

3.000.000 Ft

REGENT ÖKOSTAR 900, 9 MÉTERES GYOMFÉSŰ
REGENT ÖKOSTAR 900, 9 MÉTERES GYOMFÉSŰ

2.350.000 Ft

CRAMER PATENT 2 soros automata hiánypótlós Burgonyavető,  Burgonyaültető
CRAMER PATENT 2 soros automata...

450.000 Ft