Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor meg mikor mit mond!Egyébként már azt mondják egy kicsit meghibbant az öreg bele van betegedve elég sok dologba mostanság!Leginkább, hogy még mindig nem 2-vel kezdődik a rekordja!
De én úgy tudom hogy ősszel ad NPK alaptrágyát,tavasszal szétszór teljes területre is és vetéssel egy menetben is ad műkakát!Illetve lombtrágyát is ad!
Sziasztok!
AZ én tapasztalatom a 2012es évből tanulva itt szabolcsban nálunk 8-10 Ak földek vannak nem várunk 10 tonna felettit bár volt már 13 is de nekem még nem sikerült. DKC 4590 és 4490 volt tavaly és Stira mind a 3 fajta 7 tonna körül hozott. a Stira valamivel kevesebbet.
Műtrágyázás összel 2q 0-10-24 tavasszal vetéssel egy menetben 3X15 Linzer cinkes és huzatáskor 1 q Mas.
Mindjárt folytatom az idei tervekkel:)
Hello Hunter...és 9mázsa karbamidod szór ki,valamint a komlexet is tavasszal?Nem tudom mit vizsgált a a Mikó de ha nem a csírára szóród az anyagot akkor az bízoony nem bántja,mert én már szórtan tőmellé 550kg 34-est is és semmi baja nem volt több száz hektáron,DEEE nem is volt nagyobb a termés mint amit teljes területre szórtam 550kg
Összesen az Rt-nek, + a Tész-nek van kb 2000 zsák rendelése de kb. 30 féle, na ez a gáz, így már 1 fajta tulajdonosra levetítve nem is olyan nagy rendelések
Én is eldöntöttem már a számlát várom, de ahogy látom a feltett árakat jól döntöttem, a fajta meg ősszel mutatja ki a foga fehérjét.A remény hal meg utoljára.
Nekünk 20-25%-ot ígértek, de még nem igazolták vissza a rendeléstcsüt-péntek körül várja a kereskedőm a visszaigazolást, de nem mondta határozott meggyőződésselÉrdeklődjek abból baj nem lehet azt mondta
A Mikó biztos hogy nem ad ki nitrogént vetéskor, mert egyszer egy előadásában azt mondta, hogy vizsgálták, és a nitrogén károsította a csírát, és azóta nem tesz ki vetéssel egy menetben nitrogént.
Nem kötekedni akarok de a régiek nem tudnak annyit mint az újak!Volt itt két gazdatársnak kukija egy csatorna választja el őket egymástól.Mindkettőnek búza volt az elővetemény.Azon a részen még eső is volt. Az egyiknek 90 q lett az volt az Okcitán,A MÁSIKNAK MEG 138 q az meg valami dekalb. Hogy melyik mit kapott tápanyagba azt nem tudom,de közel 50 q külömbség az magáért beszél!
Ennyit akartam elmondani.
A Feco ennek a felét adja ki szerintem,csak Ő 8-24-24-es párti lehet és mégis annyit termelt mint a Mikó,DEEE ilyen starttal" a Mikó verhetetlen lesz idén...Helyzeti előnye van...
Napra: 6tonna
Kukorica: 18 tonna
Búza: 9 tonna
Repce: 6 tonna
Ezek a rekordok !
De szerintem mínusz 25-30% ezekből a valóság , ami átlagban is összejön neki teljes területen.(ezek normál évekre értendőek , gondolom nem mint 2012 volt.)
A komlexet is kiszórja a Mikó tavasszal?5mázsa 34 és négy mázsa kompex lehet amit kiszór?Szerintem inkább két két mázsát ad a káliból meg foszforból is,de lehet hogy másképp...Tudja ezt valaki?Akkor viszont ha a Mikó egyszerre adja ki az egészet(és ezt főleg gondolom azért mert képtelenség 1000hektár felett ezt másképp szervezni,mint nálad is...)akkor normál évben nincs jelentősége hogy egyszerre vagy külön,mert a lényeg hogy oldat formájában felvehető legyen...Tudja valaki Mikó számát? Elmennék csinálnék egy talajvizságálatot ,mert szerintem az anyag 80 százaléka amit kiszórt még a földjében lehet...
Válasz #3407. hozzászólásra
nem olvastam csináljuk,nálunk még szabájok nincsenek,alig várjuk hogy behavazon rögtön indulunk szórni(ja szerbia,minden unióst nyugatnak tartunk)
Válasz #3395. hozzászólásra
hát kint nyugaton,nem mondom jobb csak kiváncsi voltam,amugy 46/-kos, hoszab ideig hat,olcsóbb,meg elehet hóban szórni a buzákra
9151 hozzászólás
Válasz #3449. hozzászólásra
láttam Szabolcsban a határt nem volt semmi a helyzet ott sem.ezek a termések nagyon jók olyan földeken!!!!
Válasz #3448. hozzászólásra
Akkor meg mikor mit mond!Egyébként már azt mondják egy kicsit meghibbant az öreg bele van betegedve elég sok dologba mostanság!Leginkább, hogy még mindig nem 2-vel kezdődik a rekordja!
De én úgy tudom hogy ősszel ad NPK alaptrágyát,tavasszal szétszór teljes területre is és vetéssel egy menetben is ad műkakát!Illetve lombtrágyát is ad!
Sziasztok!
AZ én tapasztalatom a 2012es évből tanulva itt szabolcsban nálunk 8-10 Ak földek vannak nem várunk 10 tonna felettit bár volt már 13 is de nekem még nem sikerült. DKC 4590 és 4490 volt tavaly és Stira mind a 3 fajta 7 tonna körül hozott. a Stira valamivel kevesebbet.
Műtrágyázás összel 2q 0-10-24 tavasszal vetéssel egy menetben 3X15 Linzer cinkes és huzatáskor 1 q Mas.
Mindjárt folytatom az idei tervekkel:)
Válasz #3439. hozzászólásra
Én a saját szájából hallottam hogy Pétisót használ(27%-os)...
Az Occitan szélsőségesen száraz időben jobb , nem ott ahol 130q ad egy Dekalb...
Felénk ez úgy nézett ki idén hogy Occitan 40-50q ...
A többi 5 20 30 40...
Hello Hunter...és 9mázsa karbamidod szór ki,valamint a komlexet is tavasszal?Nem tudom mit vizsgált a a Mikó de ha nem a csírára szóród az anyagot akkor az bízoony nem bántja,mert én már szórtan tőmellé 550kg 34-est is és semmi baja nem volt több száz hektáron,DEEE nem is volt nagyobb a termés mint amit teljes területre szórtam 550kg
Válasz #3445. hozzászólásra
bár így ahogy ránézek Magyarország talaj ph térképére, lehetséges.
pont erről az emberről nehéz elhinni, hogy karbamidot használ, vagy an-t. ami köztudott, hogy savanyítja a talajokat.
Válasz #3443. hozzászólásra
Összesen az Rt-nek, + a Tész-nek van kb 2000 zsák rendelése de kb. 30 féle, na ez a gáz, így már 1 fajta tulajdonosra levetítve nem is olyan nagy rendelések
Válasz #3442. hozzászólásra
Én is eldöntöttem már a számlát várom, de ahogy látom a feltett árakat jól döntöttem, a fajta meg ősszel mutatja ki a foga fehérjét.A remény hal meg utoljára.
Válasz #3434. hozzászólásra
Nekünk 20-25%-ot ígértek, de még nem igazolták vissza a rendeléstcsüt-péntek körül várja a kereskedőm a visszaigazolást, de nem mondta határozott meggyőződésselÉrdeklődjek abból baj nem lehet azt mondta
Válasz #3440. hozzászólásra
2q 8-24-24 ősszel, tavasszal 3,5-4q MAS, a cél 10+ Tonnába
hát ha itt tartunk akkor leírhatná mostmár mindenki mikor és mennyi npk tápanyagot ad a kukinak
Mikó Karbamidot használ vetés előtt adja ki kb 2 héttel!
Válasz #3434. hozzászólásra
Ezek listaárak,15%-nál nem akarnak többet engedni.Szerintem valami kereskedői össze esküdés van.
A Mikó biztos hogy nem ad ki nitrogént vetéskor, mert egyszer egy előadásában azt mondta, hogy vizsgálták, és a nitrogén károsította a csírát, és azóta nem tesz ki vetéssel egy menetben nitrogént.
Válasz #3425. hozzászólásra
Nem csak nitrátérzékeny területre vonatkozik?Hol a jogszabály?
Válasz #3380. hozzászólásra
Nem kötekedni akarok de a régiek nem tudnak annyit mint az újak!Volt itt két gazdatársnak kukija egy csatorna választja el őket egymástól.Mindkettőnek búza volt az elővetemény.Azon a részen még eső is volt. Az egyiknek 90 q lett az volt az Okcitán,A MÁSIKNAK MEG 138 q az meg valami dekalb. Hogy melyik mit kapott tápanyagba azt nem tudom,de közel 50 q külömbség az magáért beszél!
Ennyit akartam elmondani.
Válasz #3404. hozzászólásra
Ettől vannak sokkal olcsóbbak, keresd a helyi vetőmaggal foglalkozókat.
Inkább istáló trágyát vennék annyi műkaki áron.Az javít legalább a talajon is, nem savanyítja annyira, meg több évig hasznosul.
Válasz #3430. hozzászólásra
Ez olyan 80-90e csak P és K.
Vannak itt olyan szerencsések, hogy szinte össz ráfordításuk ennyi és van nekik 7-9 tonna kuksz.
Válasz #3429. hozzászólásra
Na ez az , a legtöbben ki se bírnák ezt meríteni...
Válasz #3424. hozzászólásra
Lehet ő is 8-24-24-et használ , azt nem tudom .
Azt mondta P és K-ból 160-180 kilónyi hatóanyagot tesz ki.
Ez kb 3 mázsa MAP és 3 mázsa 60%-os KCL
Válasz #3427. hozzászólásra
A pénztárcámra...
Vett még kvótát magának lehet
Mé' , kire vonatkozik ?
Nem,mert a gilisztákkal termelteti meg a nitrogént...
Válasz #3421. hozzászólásra
rá nem vonatkozik a 170kg N hatóanyag
Válasz #3421. hozzászólásra
A Feco ennek a felét adja ki szerintem,csak Ő 8-24-24-es párti lehet és mégis annyit termelt mint a Mikó,DEEE ilyen starttal" a Mikó verhetetlen lesz idén...Helyzeti előnye van...
Válasz #3422. hozzászólásra
Napra: 6tonna
Kukorica: 18 tonna
Búza: 9 tonna
Repce: 6 tonna
Ezek a rekordok !
De szerintem mínusz 25-30% ezekből a valóság , ami átlagban is összejön neki teljes területen.(ezek normál évekre értendőek , gondolom nem mint 2012 volt.)
Válasz #3389. hozzászólásra
SZia. Azt megkérdezhetem,hogy milyen eredményeket, ér el a gazda, ekkora műtrágyamennyiséggel?
Köszi
Válasz #3416. hozzászólásra
Nem.
Kuka alá rak ki 6 mázsa 6-26-30-at és még 9 mázsa pétisót...
Azé nem sor mellé , mert kb meggyúlna tőle a sor...
A komplexet már nem emléxem mikor adja ki , de szerintem ősszel kellene lazítás előtt.
Kukorica barométerbe nekem 2011-es van,leírják a versenyzők technológiáját,műtrágya adagokat.Érdekes egynémejik.
Válasz #3411. hozzászólásra
"elgendőek a talajban lévő például K ellátottség szintentartásra ? "
Hát eddig nem igen jelentkezett hiánytünet...
Minek oda szám,megállsz az út mellett a földjénél,és szedsz magadnak.Szoktam arra járni,szedjek 1 vödörrel?
EGY FAO 240 -es PIótol optimális esetben mekkora hozamot lehet elvárni?
Válasz #3389. hozzászólásra
A komlexet is kiszórja a Mikó tavasszal?5mázsa 34 és négy mázsa kompex lehet amit kiszór?Szerintem inkább két két mázsát ad a káliból meg foszforból is,de lehet hogy másképp...Tudja ezt valaki?Akkor viszont ha a Mikó egyszerre adja ki az egészet(és ezt főleg gondolom azért mert képtelenség 1000hektár felett ezt másképp szervezni,mint nálad is...)akkor normál évben nincs jelentősége hogy egyszerre vagy külön,mert a lényeg hogy oldat formájában felvehető legyen...Tudja valaki Mikó számát? Elmennék csinálnék egy talajvizságálatot ,mert szerintem az anyag 80 százaléka amit kiszórt még a földjében lehet...
nem olvastam csináljuk,nálunk még szabájok nincsenek,alig várjuk hogy behavazon rögtön indulunk szórni(ja szerbia,minden unióst nyugatnak tartunk)
Válasz #3413. hozzászólásra
Egy elfekvőkészletet kínáltak 19 +áfa nem ismmerem a fajtát meg 240fao
Válasz #3412. hozzászólásra
Mi az a kedvező?
Kaptam egy kedvező ajánlatot PR39G12 magra de nincs ismeretem róla, ebben kérném segítségetek.
Egykorai fajta és kettőhasznosítású.
Válasz #3409. hozzászólásra
hát hallod, nemtudom
azért az 50-80 q kuki kiszedegeti a földből a tápanyagot
több helyesn olvasható hogy például 1 tonna kuki szemterméshez és a hozzá tartozó szármaradványokhoz mennyi tápanyagot szed ki a földből
jó persze az alap dolog hogy otthagyom a szármaradványokat és megy vissza a földbe, persze az is jelent pár kg hatóanyagot
azt is értem hogy jól ellátottak a földek
de a növények azért csak szedegetik ki évről évre és ilyen alacsony dózisok elgendőek a talajban lévő például K ellátottség szintentartásra ?
De hasznosabb mint máskor kirakni...
Válasz #3408. hozzászólásra
Én semmit mert csak dolgozó vagyok .
Nem 40kilót , átlagosan még annyit se...
Itt jó Káli ellátottságúak a földek alapból , ráadásul a környéken az a tapasztalat , hogy a Kálit nagy mennyiségben meg sem hálálja semmi.
A Foszfort már érezhetően jobban.
De itt a kapások nem is nagyon kapnak Pés K-t csak N-t...
A búzát szokták kínálni jobban :
20-30 kilo N hatóanyag
40-80 kilo P hatóanyag
20-40 kilo K hatóanyag
Ennek ellenére normál éven terem ha rendbe van minden:
40-60q Búza
50-80q Kukorica
20-30q Napra
Kötött fekete földek , 15-25 AK -val.
Válasz #3401. hozzászólásra
na ne márrrr
azt mondod hogy te évi pl: kb 40 kg/ha K hatóanyagot adsz ki ??
főleg egy ilyen növénynek mint a kuki, ami K igényes
vagy nem jól értelmezlek??
Válasz #3405. hozzászólásra
Ezt hol olvastad??? Hóban és fagyos földre semmit se szabad!! Iletve szabály ellenes..
Válasz #3405. hozzászólásra
Nyugat , azt nem itt van...
Te honnan írsz ?
Válasz #3395. hozzászólásra
hát kint nyugaton,nem mondom jobb csak kiváncsi voltam,amugy 46/-kos, hoszab ideig hat,olcsóbb,meg elehet hóban szórni a buzákra
Válasz #3403. hozzászólásra
http://www.primag.hu/
Üdv mindenkinek! Tud valaki belinkelni ide aktuális fajtakínálatot és árakat? Köszönöm!
Válasz #3399. hozzászólásra
Ha szárazság lesz,későn fog felvehető nitrogénhez jutni.Korán bedolgozod,a téli csapadékkal feloldódik.Lesz tök.