Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azért szerintem a fele magot vedd meg most mástól ha van mert az a biztos nehogy aztán anyázzál itt emberekre mert rossz tippet adtak!
Elképzelhető hogy kereskedői kamuzás megy itt ezerrel sőt majdnem biztos de kevesebb a mag és akik közel vannak a tűzhöz már lefoglalták nem most, talán még tavaly a maguknak valót. Ha jut is lehet egészen másból majd, én helyedben készülnék azért a helyzetre...
A kereskedők állítása szerint (már) nincs eladható Dekalb kukorica vetőmag az országban és lehet hogy nem is lesz. Érdemes várni szerintetek vagy új fajták után kell nézni?
Én írtam már lehet nem olvastad koléga,
ősszel 200kg NPK 3x15-ös vagy 10-26-26-os, volt már 8-24-24 is egyébként.
Tavasszal vetéskor sormellé 2mázsa pétisó, állományban pedig sor közé 100kg N hatóanyag, amit mi bérbe csináltatunk ammóniával.
Sor mellé sem bántja a csírát a műtrágya, csak nem a vetősorba kell rakni hanem tényleg mellé kell állítani a műtrágya csoroszlyákat és kész megvan oldva.
nemtudom, hogy ott mennyi csapadék lehetett a télen, de jobban bízok most a 8 Ak-s réti földünkben (amin most még nem áll a víz :D ) mint ami a videón szerepel
szegény árva Mikó gazda!!
én úgy tudom elit talajokon gazdálkodik és az eső is több a Mezőségben!!!
ezt nem irigységből mondom de nagyban beleszól a termés eredményekbe s persze ez az erőltetett menet nagy súlyokat produkál!!
Akkor meg mikor mit mond!Egyébként már azt mondják egy kicsit meghibbant az öreg bele van betegedve elég sok dologba mostanság!Leginkább, hogy még mindig nem 2-vel kezdődik a rekordja!
De én úgy tudom hogy ősszel ad NPK alaptrágyát,tavasszal szétszór teljes területre is és vetéssel egy menetben is ad műkakát!Illetve lombtrágyát is ad!
Sziasztok!
AZ én tapasztalatom a 2012es évből tanulva itt szabolcsban nálunk 8-10 Ak földek vannak nem várunk 10 tonna felettit bár volt már 13 is de nekem még nem sikerült. DKC 4590 és 4490 volt tavaly és Stira mind a 3 fajta 7 tonna körül hozott. a Stira valamivel kevesebbet.
Műtrágyázás összel 2q 0-10-24 tavasszal vetéssel egy menetben 3X15 Linzer cinkes és huzatáskor 1 q Mas.
Mindjárt folytatom az idei tervekkel:)
Hello Hunter...és 9mázsa karbamidod szór ki,valamint a komlexet is tavasszal?Nem tudom mit vizsgált a a Mikó de ha nem a csírára szóród az anyagot akkor az bízoony nem bántja,mert én már szórtan tőmellé 550kg 34-est is és semmi baja nem volt több száz hektáron,DEEE nem is volt nagyobb a termés mint amit teljes területre szórtam 550kg
Összesen az Rt-nek, + a Tész-nek van kb 2000 zsák rendelése de kb. 30 féle, na ez a gáz, így már 1 fajta tulajdonosra levetítve nem is olyan nagy rendelések
Én is eldöntöttem már a számlát várom, de ahogy látom a feltett árakat jól döntöttem, a fajta meg ősszel mutatja ki a foga fehérjét.A remény hal meg utoljára.
Nekünk 20-25%-ot ígértek, de még nem igazolták vissza a rendeléstcsüt-péntek körül várja a kereskedőm a visszaigazolást, de nem mondta határozott meggyőződésselÉrdeklődjek abból baj nem lehet azt mondta
A Mikó biztos hogy nem ad ki nitrogént vetéskor, mert egyszer egy előadásában azt mondta, hogy vizsgálták, és a nitrogén károsította a csírát, és azóta nem tesz ki vetéssel egy menetben nitrogént.
Nem kötekedni akarok de a régiek nem tudnak annyit mint az újak!Volt itt két gazdatársnak kukija egy csatorna választja el őket egymástól.Mindkettőnek búza volt az elővetemény.Azon a részen még eső is volt. Az egyiknek 90 q lett az volt az Okcitán,A MÁSIKNAK MEG 138 q az meg valami dekalb. Hogy melyik mit kapott tápanyagba azt nem tudom,de közel 50 q külömbség az magáért beszél!
Ennyit akartam elmondani.
A Feco ennek a felét adja ki szerintem,csak Ő 8-24-24-es párti lehet és mégis annyit termelt mint a Mikó,DEEE ilyen starttal" a Mikó verhetetlen lesz idén...Helyzeti előnye van...
Napra: 6tonna
Kukorica: 18 tonna
Búza: 9 tonna
Repce: 6 tonna
Ezek a rekordok !
De szerintem mínusz 25-30% ezekből a valóság , ami átlagban is összejön neki teljes területen.(ezek normál évekre értendőek , gondolom nem mint 2012 volt.)
9216 hozzászólás
Menjek külföldre, nem romába és vegyetek ott magot a Dekalbot meg hagyjátok a pi..ába...Ezerszer jobb a búza is kintről...
Válasz #3463. hozzászólásra
Azért szerintem a fele magot vedd meg most mástól ha van mert az a biztos nehogy aztán anyázzál itt emberekre mert rossz tippet adtak!
Elképzelhető hogy kereskedői kamuzás megy itt ezerrel sőt majdnem biztos de kevesebb a mag és akik közel vannak a tűzhöz már lefoglalták nem most, talán még tavaly a maguknak valót. Ha jut is lehet egészen másból majd, én helyedben készülnék azért a helyzetre...
Válasz #3463. hozzászólásra
Ez most még baromság... Nem akarnak engedni a listaárból , azért mondják.
Valószínű , hogy már nem nagyon lesz Áprilisban , csak a nagyobb kereskedőknél , és ott se minden , de nem már most Januárban , ez kamu.
A kereskedők állítása szerint (már) nincs eladható Dekalb kukorica vetőmag az országban és lehet hogy nem is lesz. Érdemes várni szerintetek vagy új fajták után kell nézni?
Válasz #3461. hozzászólásra
persze hogy nem bántja a sor "mellé" ahogy írod csak a sok über okos ember másképp látja a világot mint a többség!!
Válasz #3440. hozzászólásra
Én írtam már lehet nem olvastad koléga,
ősszel 200kg NPK 3x15-ös vagy 10-26-26-os, volt már 8-24-24 is egyébként.
Tavasszal vetéskor sormellé 2mázsa pétisó, állományban pedig sor közé 100kg N hatóanyag, amit mi bérbe csináltatunk ammóniával.
Sor mellé sem bántja a csírát a műtrágya, csak nem a vetősorba kell rakni hanem tényleg mellé kell állítani a műtrágya csoroszlyákat és kész megvan oldva.
Válasz #3458. hozzászólásra
jó magas lehet az a rang!!
P9528 ról valakinek van tapasztalata?
Válasz #3457. hozzászólásra
múltkor próbáltam, 3 hozzászószásra se jött össze
pedig egy másik fórumon (prohardver) elég magas rangon vagyok, és ilyen problémáim sosem voltak. a fórummotort nehéz megszoknom
Válasz #3453. hozzászólásra
Megtanúlhatnátok azt hogyan is kell normálisan ezt berakni!!
nemtudom, hogy ott mennyi csapadék lehetett a télen, de jobban bízok most a 8 Ak-s réti földünkben (amin most még nem áll a víz :D ) mint ami a videón szerepel
Válasz #3454. hozzászólásra
miért nem öntözz
Válasz #3453. hozzászólásra
Víz nélkül nem megy,még neki sem!
itt egy videó az öregről
http://kereso.nava.hu/document/show/id/1405884
10-15q műtrágya, nedvességmegörző technológia , minden a legjobb és a kukorica meg ...
ha a földjei így néztek ki, akkor elég nagyot bukhatott.
Válasz #3450. hozzászólásra
szegény árva Mikó gazda!!
én úgy tudom elit talajokon gazdálkodik és az eső is több a Mezőségben!!!
ezt nem irigységből mondom de nagyban beleszól a termés eredményekbe s persze ez az erőltetett menet nagy súlyokat produkál!!
Válasz #3449. hozzászólásra
láttam Szabolcsban a határt nem volt semmi a helyzet ott sem.ezek a termések nagyon jók olyan földeken!!!!
Válasz #3448. hozzászólásra
Akkor meg mikor mit mond!Egyébként már azt mondják egy kicsit meghibbant az öreg bele van betegedve elég sok dologba mostanság!Leginkább, hogy még mindig nem 2-vel kezdődik a rekordja!
De én úgy tudom hogy ősszel ad NPK alaptrágyát,tavasszal szétszór teljes területre is és vetéssel egy menetben is ad műkakát!Illetve lombtrágyát is ad!
Sziasztok!
AZ én tapasztalatom a 2012es évből tanulva itt szabolcsban nálunk 8-10 Ak földek vannak nem várunk 10 tonna felettit bár volt már 13 is de nekem még nem sikerült. DKC 4590 és 4490 volt tavaly és Stira mind a 3 fajta 7 tonna körül hozott. a Stira valamivel kevesebbet.
Műtrágyázás összel 2q 0-10-24 tavasszal vetéssel egy menetben 3X15 Linzer cinkes és huzatáskor 1 q Mas.
Mindjárt folytatom az idei tervekkel:)
Válasz #3439. hozzászólásra
Én a saját szájából hallottam hogy Pétisót használ(27%-os)...
Az Occitan szélsőségesen száraz időben jobb , nem ott ahol 130q ad egy Dekalb...
Felénk ez úgy nézett ki idén hogy Occitan 40-50q ...
A többi 5 20 30 40...
Hello Hunter...és 9mázsa karbamidod szór ki,valamint a komlexet is tavasszal?Nem tudom mit vizsgált a a Mikó de ha nem a csírára szóród az anyagot akkor az bízoony nem bántja,mert én már szórtan tőmellé 550kg 34-est is és semmi baja nem volt több száz hektáron,DEEE nem is volt nagyobb a termés mint amit teljes területre szórtam 550kg
Válasz #3445. hozzászólásra
bár így ahogy ránézek Magyarország talaj ph térképére, lehetséges.
pont erről az emberről nehéz elhinni, hogy karbamidot használ, vagy an-t. ami köztudott, hogy savanyítja a talajokat.
Válasz #3443. hozzászólásra
Összesen az Rt-nek, + a Tész-nek van kb 2000 zsák rendelése de kb. 30 féle, na ez a gáz, így már 1 fajta tulajdonosra levetítve nem is olyan nagy rendelések
Válasz #3442. hozzászólásra
Én is eldöntöttem már a számlát várom, de ahogy látom a feltett árakat jól döntöttem, a fajta meg ősszel mutatja ki a foga fehérjét.A remény hal meg utoljára.
Válasz #3434. hozzászólásra
Nekünk 20-25%-ot ígértek, de még nem igazolták vissza a rendeléstcsüt-péntek körül várja a kereskedőm a visszaigazolást, de nem mondta határozott meggyőződésselÉrdeklődjek abból baj nem lehet azt mondta
Válasz #3440. hozzászólásra
2q 8-24-24 ősszel, tavasszal 3,5-4q MAS, a cél 10+ Tonnába
hát ha itt tartunk akkor leírhatná mostmár mindenki mikor és mennyi npk tápanyagot ad a kukinak
Mikó Karbamidot használ vetés előtt adja ki kb 2 héttel!
Válasz #3434. hozzászólásra
Ezek listaárak,15%-nál nem akarnak többet engedni.Szerintem valami kereskedői össze esküdés van.
A Mikó biztos hogy nem ad ki nitrogént vetéskor, mert egyszer egy előadásában azt mondta, hogy vizsgálták, és a nitrogén károsította a csírát, és azóta nem tesz ki vetéssel egy menetben nitrogént.
Válasz #3425. hozzászólásra
Nem csak nitrátérzékeny területre vonatkozik?Hol a jogszabály?
Válasz #3380. hozzászólásra
Nem kötekedni akarok de a régiek nem tudnak annyit mint az újak!Volt itt két gazdatársnak kukija egy csatorna választja el őket egymástól.Mindkettőnek búza volt az elővetemény.Azon a részen még eső is volt. Az egyiknek 90 q lett az volt az Okcitán,A MÁSIKNAK MEG 138 q az meg valami dekalb. Hogy melyik mit kapott tápanyagba azt nem tudom,de közel 50 q külömbség az magáért beszél!
Ennyit akartam elmondani.
Válasz #3404. hozzászólásra
Ettől vannak sokkal olcsóbbak, keresd a helyi vetőmaggal foglalkozókat.
Inkább istáló trágyát vennék annyi műkaki áron.Az javít legalább a talajon is, nem savanyítja annyira, meg több évig hasznosul.
Válasz #3430. hozzászólásra
Ez olyan 80-90e csak P és K.
Vannak itt olyan szerencsések, hogy szinte össz ráfordításuk ennyi és van nekik 7-9 tonna kuksz.
Válasz #3429. hozzászólásra
Na ez az , a legtöbben ki se bírnák ezt meríteni...
Válasz #3424. hozzászólásra
Lehet ő is 8-24-24-et használ , azt nem tudom .
Azt mondta P és K-ból 160-180 kilónyi hatóanyagot tesz ki.
Ez kb 3 mázsa MAP és 3 mázsa 60%-os KCL
Válasz #3427. hozzászólásra
A pénztárcámra...
Vett még kvótát magának lehet
Mé' , kire vonatkozik ?
Nem,mert a gilisztákkal termelteti meg a nitrogént...
Válasz #3421. hozzászólásra
rá nem vonatkozik a 170kg N hatóanyag
Válasz #3421. hozzászólásra
A Feco ennek a felét adja ki szerintem,csak Ő 8-24-24-es párti lehet és mégis annyit termelt mint a Mikó,DEEE ilyen starttal" a Mikó verhetetlen lesz idén...Helyzeti előnye van...
Válasz #3422. hozzászólásra
Napra: 6tonna
Kukorica: 18 tonna
Búza: 9 tonna
Repce: 6 tonna
Ezek a rekordok !
De szerintem mínusz 25-30% ezekből a valóság , ami átlagban is összejön neki teljes területen.(ezek normál évekre értendőek , gondolom nem mint 2012 volt.)
Válasz #3389. hozzászólásra
SZia. Azt megkérdezhetem,hogy milyen eredményeket, ér el a gazda, ekkora műtrágyamennyiséggel?
Köszi
Válasz #3416. hozzászólásra
Nem.
Kuka alá rak ki 6 mázsa 6-26-30-at és még 9 mázsa pétisót...
Azé nem sor mellé , mert kb meggyúlna tőle a sor...
A komplexet már nem emléxem mikor adja ki , de szerintem ősszel kellene lazítás előtt.
Kukorica barométerbe nekem 2011-es van,leírják a versenyzők technológiáját,műtrágya adagokat.Érdekes egynémejik.
Válasz #3411. hozzászólásra
"elgendőek a talajban lévő például K ellátottség szintentartásra ? "
Hát eddig nem igen jelentkezett hiánytünet...
Minek oda szám,megállsz az út mellett a földjénél,és szedsz magadnak.Szoktam arra járni,szedjek 1 vödörrel?
EGY FAO 240 -es PIótol optimális esetben mekkora hozamot lehet elvárni?