Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én azt mondom ne egy kö keményen aszályos 2012-es évböl induljatok ki hanem abból amikor szinte minden klapol!! Én onnan viszonyítok. Aratás közben sokféle kukoricát látok igy van viszonyítási alapom!! Ezért is mondom azt hogy az Ocitan már nem korszerű fajta legfeljebb csak a vetőmag ára versenyképes de más semmi.. Mondom ezt úgy hogy nekem is volt szerencsém már 115 -öset vágni belőle!!! Az olcsóbb kategóriás magok közül nekem a 440-es dekalb sokkal szimpatikusabb!!! A jó pár éve mikor divatba jött jelentős élőrélepést hozott a termelésben!!!
Ilyen vetőmag áraknál lassan be kell fejezni a kukorica termesztést.Vetőmag 10 mázsa,műkaki 10 mázsa,vegyszer5 mázsa termés ára.Nem beszélve a bemunkálás költségét.
2eve 8t 10ak.földbe.tavaj egymasmelle vetve mv255,az altius semmi,a255 30mazsa.egyebkent rövid szara van iszonyu vastag csö.ha jo a földed nembanod meg.
Az nk lucius esös évbe nagyon szépen termett 9-10t-át,tavaly nagyon rossz lett.Volt egy 14h-os táblánk tavaly a két forgo és a szélén 24 sor lucius melette 4ha furio a többi m34.Az össz átlag 6t körül volt de a lucius nem volt jobb 3-4t-nál a furio az m34 egában volt.13 körüli vizekkel jött le mind három s ment kombájn alol eladásra.Nekünk az agyon szidott dkc 4590 nagyon bejött 6-8.5t-ás tábla átlagokkal arattuk szintén tök szárazon.
Nekünk volt több évbe kétcsövüségre hajlamos.Nem mutatos rekordra nem képes de életképes fajta.Több táblába volt vetve m34,a24,m81 egymás mellé az m81 volt a legrosszab mindig.De volt egy 1ha-os táblánk m81 totál lesülve,kis szárral,pici de 2-ös csövekkel nagyon szarul nézett ki.A kombájn került egyet tiszta vörös volt a föld a csutátol,és adott 67q-át.Nem tavaly 2006-ba.
A Dekalbok tavaly nálunk is besültek. Nekem 2,5 tlett 5170 es. Tavaly elött pedig tudta a 11 tonnát. Pio lett tavaly 5,5 t. f73 as volt, idén is tettem volna, de már elfogyott
csak a vastagcsövűségre szólalnék, Az NK Octet egy piszok vastag csövű fajta, főleg a cső alja, 9,4 tonnás volt tavaly a 4795-tel,. egy táblán, de nem volt vízhiány.
tarján viszonylag jól bírja a szárazságot és teremni is tud rendesen ha minden feltétel adott. a vize talán kicsit magasabban marad az átlagtól de ez 2012ben nem jelentett gondot... Koppány asszem 420as az már felénk rizikós ha esik nehezen szárad le.
a csapadék itt sem volt az átlag sem de folyópart mellett volt így pára volt. tápanyagot írtam. viszont az megjegyezném ha annyira szélsőséges az idő, tök mindegy hogy mi van a földben...
Ezen a fórumon mindenki tudja, hogy hány összetevőből áll össze a "dolog". Általánosítani nem lehet, és nyilván nem is érdemes.A lényeg, hogy mindenki megtalálja azt a fajtát, amiből a legnagyobb hasznot tudja kihozni. De ehhez sokszor a szakértelem is kevés...És persze van amin nem tudsz változtatni sem - talaj, időjárás - így az utóbbi miatt van, hogy a szerencsén is múlik...
9151 hozzászólás
Válasz #3146. hozzászólásra
és a 4590 mellett mit adott a 4490?
Válasz #3147. hozzászólásra
mi is átáltunk a pio no1-re de a rosszabb helyekre néha megy ocitán de már mi sem vessük ha lehet
Válasz #3148. hozzászólásra
Az idei évben milyen mellé vetést tervezel???
Válasz #3145. hozzászólásra
igen bele mellette volt pio m34 ugyananyit kilóra pedig még az a címer helyén is tolt egy kis csövet itt ott
Én azt mondom ne egy kö keményen aszályos 2012-es évböl induljatok ki hanem abból amikor szinte minden klapol!! Én onnan viszonyítok. Aratás közben sokféle kukoricát látok igy van viszonyítási alapom!! Ezért is mondom azt hogy az Ocitan már nem korszerű fajta legfeljebb csak a vetőmag ára versenyképes de más semmi.. Mondom ezt úgy hogy nekem is volt szerencsém már 115 -öset vágni belőle!!! Az olcsóbb kategóriás magok közül nekem a 440-es dekalb sokkal szimpatikusabb!!! A jó pár éve mikor divatba jött jelentős élőrélepést hozott a termelésben!!!
Válasz #3144. hozzászólásra
itt az occitán is csak szárat hozott tavaly,csövet nem
Válasz #3139. hozzászólásra
Abba bele gondoltál már ha az ocitan-od adott 120m Akkor egy ütösebb fajta mit adott volna???
Válasz #3140. hozzászólásra
én tavaly ocitánt is vetettem mellettem 40 ezer ft-os kuk. volt és 1 mázsával termett többet nekem 57volt
Válasz #3141. hozzászólásra
mert az meg nem termett tavaly
Ilyen vetőmag áraknál lassan be kell fejezni a kukorica termesztést.Vetőmag 10 mázsa,műkaki 10 mázsa,vegyszer5 mázsa termés ára.Nem beszélve a bemunkálás költségét.
Válasz #3140. hozzászólásra
és miért nem 4590?
Válasz #3135. hozzászólásra
tavaly is viszonylag jól termett
Válasz #3138. hozzászólásra
az ocitán a luciust tavaly simán megverte és a mai napig elég szárazságtűrő 2011 ben 120 mázsát vágtunk 17-es vízzel
Válasz #3135. hozzászólásra
Atól lassan már nem lesz nehéz jobbnak lenni!!
Válasz #3134. hozzászólásra
közel egyforma. valahol a lucius, valahol a kansas teljesít jobban. rosszabb körülménynél a kansas a jobb
2012 pio M34 95 mázsa 15.7víz
rosszabb helyen ocitan 57 mázsa 15 víz
Válasz #3126. hozzászólásra
mit tud? jobb, mint az occitan?
Kansas és Lucius egymás mellett mit tudhat? Van e köztűk külömbség
Válasz #3130. hozzászólásra
kiváncsiságból vettetünk Luciust mellette egy Mv és egy Pio fajtával de ha nem én vetettem volna akkor nem gondoltam volna hogy ott van !!
Válasz #3122. hozzászólásra
Nekünk volt korábban. Sztem nem okoz csalódást...
Válasz #3121. hozzászólásra
2eve 8t 10ak.földbe.tavaj egymasmelle vetve mv255,az altius semmi,a255 30mazsa.egyebkent rövid szara van iszonyu vastag csö.ha jo a földed nembanod meg.
Válasz #3123. hozzászólásra
Az nk lucius esös évbe nagyon szépen termett 9-10t-át,tavaly nagyon rossz lett.Volt egy 14h-os táblánk tavaly a két forgo és a szélén 24 sor lucius melette 4ha furio a többi m34.Az össz átlag 6t körül volt de a lucius nem volt jobb 3-4t-nál a furio az m34 egában volt.13 körüli vizekkel jött le mind három s ment kombájn alol eladásra.Nekünk az agyon szidott dkc 4590 nagyon bejött 6-8.5t-ás tábla átlagokkal arattuk szintén tök szárazon.
Válasz #3120. hozzászólásra
2008-an pedig 150 mázsát termet 30-s vízzel!kétcsövűségre való hajlama nehezen van.csövei első nézésre ilyesztően kicsik de mégis jól tud teremni.
7 tonna nagyon kevés víz mellett!
akkor nem mind1?
Válasz #3124. hozzászólásra
csak dk 4490-est
Nekünk volt több évbe kétcsövüségre hajlamos.Nem mutatos rekordra nem képes de életképes fajta.Több táblába volt vetve m34,a24,m81 egymás mellé az m81 volt a legrosszab mindig.De volt egy 1ha-os táblánk m81 totál lesülve,kis szárral,pici de 2-ös csövekkel nagyon szarul nézett ki.A kombájn került egyet tiszta vörös volt a föld a csutátol,és adott 67q-át.Nem tavaly 2006-ba.
Válasz #3123. hozzászólásra
most milyet vetsz?
nekem régebben volt,nem tudott többet mint az occitán
Nk thermo-rol kinek mi a véleménye,probára lesz 2 zsák.
Az NK altiusz-ról tudtok valamit?
PR37M81 Reseda-ról Tudtok valamit mondani? Kinek hogy teljesített tavaly.
Válasz #3118. hozzászólásra
A Dekalbok tavaly nálunk is besültek. Nekem 2,5 tlett 5170 es. Tavaly elött pedig tudta a 11 tonnát. Pio lett tavaly 5,5 t. f73 as volt, idén is tettem volna, de már elfogyott
Válasz #3104. hozzászólásra
Nálunk pont fordítva volt... A Dekalbnak igen csak reklámoznia kell, hogy felénk nagy bevétele legyen.
Válasz #3108. hozzászólásra
Pedig van úgy hogy befizet az ember, és nem táncol!!
Válasz #3110. hozzászólásra
Az no1ennyire rosz nálatok?Bár én sem szeretem...mi volta kísletedben a nyerő páros?
csak a vastagcsövűségre szólalnék, Az NK Octet egy piszok vastag csövű fajta, főleg a cső alja, 9,4 tonnás volt tavaly a 4795-tel,. egy táblán, de nem volt vízhiány.
Válasz #3113. hozzászólásra
ezzel megfogtál mivel Koppány nem nagyon van felénk.
Válasz #3112. hozzászólásra
melyik a vastagabb csövű?
Válasz #3094. hozzászólásra
tarján viszonylag jól bírja a szárazságot és teremni is tud rendesen ha minden feltétel adott. a vize talán kicsit magasabban marad az átlagtól de ez 2012ben nem jelentett gondot... Koppány asszem 420as az már felénk rizikós ha esik nehezen szárad le.
Válasz #3089. hozzászólásra
a csapadék itt sem volt az átlag sem de folyópart mellett volt így pára volt. tápanyagot írtam. viszont az megjegyezném ha annyira szélsőséges az idő, tök mindegy hogy mi van a földben...
Válasz #3107. hozzászólásra
Én se vagyok elájulva tőle, egyiket sem dicsérem de 11be a kísérletembe egyedül a dk391-es nem verte meg.
Ezen a fórumon mindenki tudja, hogy hány összetevőből áll össze a "dolog". Általánosítani nem lehet, és nyilván nem is érdemes.A lényeg, hogy mindenki megtalálja azt a fajtát, amiből a legnagyobb hasznot tudja kihozni. De ehhez sokszor a szakértelem is kevés...És persze van amin nem tudsz változtatni sem - talaj, időjárás - így az utóbbi miatt van, hogy a szerencsén is múlik...
én vettem 50 zsákkal nagy szám lenne ha a drága kukoricával beszívnánk
Válasz #3090. hozzászólásra
Egy olyan kuki, amit már kb. 2 éve a legnagyobb területen vetnek, nem lehet olyan rossz!!!
Válasz #3105. hozzászólásra
Nálunk meg tök jó volt az N01-es, dombos, agyagos földben.. 6,2 tonna, akkor most hogy van ez?
Válasz #3104. hozzászólásra
Van aki úgy szidta mint a bokrot...
Válasz #3090. hozzászólásra
nulla tavaly legalábbis. egy nagy szar volt, jó minőségű földön, nem volt rajt cső, de nem csak ezzel jártunk így. Dekalb a király.
Válasz #3096. hozzászólásra
Kereskedő és mennyiség függő.
idáig nálam 6 cég kérdezősködik hogy miből mennyi lesz vetve