Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azt mondom hogy olcsóbb kategória a P0017-es anyag lesz ami a K85-ös "utódja" úgymond. Ez 400eleji kukorica, és a K85 is kettős hasznú volt tehát silózni is szerették.
Ebből lesz nekem is 30hektár feletti területen, szerintem fogod szeretni.
Árban nem tudom pontosan de huszonpárezer/80ezer szemes zsák körül lesz, kedvezménytől függ majd a vége
Szanber mi atapasztalatod a pioneerel kapcsolatba,mert ki akarom én is próbálni,idén volt egy zsákunk,de azt eladtuk ismerősnek,illetve cirkot vetettünk csak egy fél hektárt. Siló vagy korán érő típus érdekel,illetve ez az új aquamax milyen lehet? Általában dekálbot vettünk,mert tudtunk venni sima zsákba.meg martonvásárhelyit,nálunk homokba egész jó
Na végre normális zsákokat ad a dekalb is!
Viszont most látni az árkülönbözetet, olcsóbb kategória 36000Ft
Pioneerből az olcsóbb kategória annyit jelent hogy ennyiből kb 2zsákot veszel és fele az önköltséged, teremni meg terem akármennyit is, ritkán lehet kiaknázni genetikájuk felső határait.
pl.:nagyon olcsó akciós 280Fao-számú pioneer többször termett már 10-11tonna felett hoppá
Én már kaptam az egyik helyről árlistát, de csak DEKALB-osat! 80000 ezres kiszerelésben az olcsóbb kategória például DK391 (35700), a középkategóriából DKC 4964, 4983 (46600) és felsőkategória DKC 4995 (56000)!
EZ CSAK HÁROM PÉLDA! JA ÉS PLUSZ AZ ÁFA!!!!!!
Ismerősöm ásott (volna) a kertben valamit, 2 ásónyom után locsolni kellett volna, a közelben dolgozott egy gép, így kiásatta azzal, 1m-en már csontra porzott a föld.
próbáltál már önteni bele vödörrel? Akkor mindjárt magasabb lenne a vízszint, nem?
Hihetetlennek tűnik, hogy ennyire száraz az idő Békésben, minket sem önt ki a víz, de azért eseget, hó is volt...
Látod már most kezd bejönni a jóslatom, esik meg esik!!! Nálunk 4 csepergős nap termése 29 mili!!!! Tudod mint a reklámban amit már rég vetítettek "apu most kezdődik"!!!! Csak nálunk szerncsére folytatódik, szeptember óta 190 mili ha nem számoltam el magam!!!
odateszik az biztos, de a pálesz nem segít,tudod ez úgy volt hogy nálunk szegény volt anno a tsz tagság és ahol a tagság szegény ott a tsz erősés átmentették az egészet 3 kézbe innentől kezdve , és most hogy az igazgató már sajnos nincs közöttünkaz új vezető (a volt igazgató felesége) kezdett nyitni a kis maszekok felé, azóta lehet csak velük "közösülni"
ki a fax tudja előre hogy milyen év lesz??? talán ARES???? Ha ezt elfogadom akkor azt kell mondanom hogy ha az Rt-nek 4-500 hekire jó akkor nekem a tervezett 5!!!!! hekimre jó kell legyen, vagy odamegyek a kereskedőhöz és veszek nála listaáron az 5 hekimre
Mai ajánlat: dekalb listaár - 20-25% 1 feltétellel, ha azokból a hibridekből választok amit a helyi RT is hoz és akkor sok zsákra "sok" kedvezmény érvényesíthétő, január eleji rendelésig dönteni kell!!!!
Nekem volt 4964-es!! Szabolcsban vagyok! Évek óta megvan és mindig 10 t-fölött van idén 18-19 közötti vízzel! Hozzátéve hogy nem nagy értékűek errefelé a földek! Volt 4995 is 11t-s átlaggal hasonló vízzel!
Válasz #2691. hozzászólásra
Normál évben egyenlőek sztem. termésben, esetleg a 4490-nek 1-2%-al több a vize, márcsak a hosszabb tenyészidő miatt is.
Aszályban sztem. a 4490 a jobb.
Mi is szabolcsiak vagyunk, de még eddig nem mentünk 400 Fao fölé. Eddig Fao 330-350 volt max, de idén volt a 4795, az meg 380-as. Nem volt vizesebb, mint a többi, igaz az idén egyik kuki se volt vizes...
kötött réti földekbe lesz jövőre kukorica. fao 400 fölötti nem ide való szerintem. van egy homokosabb terület majd ott lesz egyszer 400 fölötti. ez a fao 300 végi 4995 is csak olyan helyre fog kerülni ami közel van kövesúthoz. ha meg nem száradna le, akkor van pár mobilszárító a faluban, valaki bérbe leszárítaná. szóval csak így merjük, illetve én bátorkodok kipróbálni.
Válasz #2683. hozzászólásra
4490 től a 4590-es nek egy fokkal jobb a vízleadó képessége,hasonlóan mint a 3511-nek.Nem aszályos évben a korai aratás 4490-nél nem nagyon jön be.17 alá nem akar a vize alá menni.
ez csak saját vélemény. fajtakisérletekből, adatokból, fórumból, barátok, ismerősök elmondása szerint ezt szűrtem le. jó évben meg terem mint a bolond. de inkább az ideihez hasonló évre készülünk fel.
nekünk RAGT-os magok voltak ebben az évben. oxxygen, poluxx, brixxo
poluxx-brixxo 30-40q réti földön
az oxxygen jobb volt, ez hozta fel az átlagot 72q-ra
volt ahol 95q-val vágtuk 14,7-es vízzel.
pedig a legnagyobb táblát virágzásban elverte egy jégeső.
nem teljesítettek rosszúl, és csomagban elég kedvező volt az áruk. de így soha többet nem kell vetőmag, hogy a jó (oxxygén) mellé csapnak 30% gyenge (poluxx-brixxo) vetőmagot.
dekalb lesz jövőre.
egyébként a Winxx magjuk elég jó, benne van a Top 10 kukoricában, a kisérleti adatok szerint.
9219 hozzászólás
Válasz #2715. hozzászólásra
Ne haragudj eddog hol voltál?????mi már 1 hete kb ezen rágódunkhogy mi is van a dekalbokkal
Válasz #2717. hozzászólásra
Azt mondom hogy olcsóbb kategória a P0017-es anyag lesz ami a K85-ös "utódja" úgymond. Ez 400eleji kukorica, és a K85 is kettős hasznú volt tehát silózni is szerették.
Ebből lesz nekem is 30hektár feletti területen, szerintem fogod szeretni.
Árban nem tudom pontosan de huszonpárezer/80ezer szemes zsák körül lesz, kedvezménytől függ majd a vége
Szanber mi atapasztalatod a pioneerel kapcsolatba,mert ki akarom én is próbálni,idén volt egy zsákunk,de azt eladtuk ismerősnek,illetve cirkot vetettünk csak egy fél hektárt. Siló vagy korán érő típus érdekel,illetve ez az új aquamax milyen lehet? Általában dekálbot vettünk,mert tudtunk venni sima zsákba.meg martonvásárhelyit,nálunk homokba egész jó
Válasz #2715. hozzászólásra
Na végre normális zsákokat ad a dekalb is!
Viszont most látni az árkülönbözetet, olcsóbb kategória 36000Ft
Pioneerből az olcsóbb kategória annyit jelent hogy ennyiből kb 2zsákot veszel és fele az önköltséged, teremni meg terem akármennyit is, ritkán lehet kiaknázni genetikájuk felső határait.
pl.:nagyon olcsó akciós 280Fao-számú pioneer többször termett már 10-11tonna felett hoppá
Én már kaptam az egyik helyről árlistát, de csak DEKALB-osat! 80000 ezres kiszerelésben az olcsóbb kategória például DK391 (35700), a középkategóriából DKC 4964, 4983 (46600) és felsőkategória DKC 4995 (56000)!
EZ CSAK HÁROM PÉLDA! JA ÉS PLUSZ AZ ÁFA!!!!!!
Ismerősöm ásott (volna) a kertben valamit, 2 ásónyom után locsolni kellett volna, a közelben dolgozott egy gép, így kiásatta azzal, 1m-en már csontra porzott a föld.
Válasz #2700. hozzászólásra
Üdv.Sajnálom,még nem kaptam meg én is türelmetlenül várom,holnap megint baxogatom az illetékest,hogy virítsa a listát.Felteszem mihelyst megkapom.
Válasz #2711. hozzászólásra
nincs árlistájuk még
Jó napot.Tud-e valaki Békés Megyében pio-s árakat.9175 érdekelne.Köszi előre is.
A ma reggelig lehullott 2 mm esővel szeptember óta 115 mm-nél tartunk.
Válasz #2708. hozzászólásra
próbáltál már önteni bele vödörrel? Akkor mindjárt magasabb lenne a vízszint, nem?
Hihetetlennek tűnik, hogy ennyire száraz az idő Békésben, minket sem önt ki a víz, de azért eseget, hó is volt...
Válasz #2707. hozzászólásra
Itt nem esik!Az ásott kútba a talajvízszint a nyári szinten van még mindíg.
Válasz #2704. hozzászólásra
Látod már most kezd bejönni a jóslatom, esik meg esik!!! Nálunk 4 csepergős nap termése 29 mili!!!! Tudod mint a reklámban amit már rég vetítettek "apu most kezdődik"!!!! Csak nálunk szerncsére folytatódik, szeptember óta 190 mili ha nem számoltam el magam!!!
Válasz #2705. hozzászólásra
odateszik az biztos, de a pálesz nem segít,tudod ez úgy volt hogy nálunk szegény volt anno a tsz tagság és ahol a tagság szegény ott a tsz erősés átmentették az egészet 3 kézbe innentől kezdve , és most hogy az igazgató már sajnos nincs közöttünkaz új vezető (a volt igazgató felesége) kezdett nyitni a kis maszekok felé, azóta lehet csak velük "közösülni"
Válasz #2704. hozzászólásra
A nagy rt. vetőmag mellé is odatesznek akármilyet 5 hekire.Sőtt,még bónuszba is megkaphatod,az rt.-nek viszel egy kis pálinkát.
Válasz #2701. hozzászólásra
ki a fax tudja előre hogy milyen év lesz??? talán ARES???? Ha ezt elfogadom akkor azt kell mondanom hogy ha az Rt-nek 4-500 hekire jó akkor nekem a tervezett 5!!!!! hekimre jó kell legyen, vagy odamegyek a kereskedőhöz és veszek nála listaáron az 5 hekimre
Válasz #2695. hozzászólásra
Nekem is volt 4964,tavaly 100 mázsa,idén talán 10 mázsa/ha.Úgyhogy kár itt a fajtákkal dobálózni,ha nem esik az eső.
http://agrosat.hu/traktorok/mtz_belarus_minszk_/mtz_820__belarus_82le_hagyomanyos_elsohid__oldalt_valtos_eroszab___sulyokkal_lampakkal__
Válasz #2696. hozzászólásra
Csak nehogy bele válasszatok mert akkor nem most hanem az ősszel fog ugrani sok sok-20%
KWS kukorica árlistát Tibite, ha lehetne szivesen megnéznénk, mára igérted, köszönjük,
Válasz #2698. hozzászólásra
Akkor jó, mert nem értettem...
Válasz #2697. hozzászólásra
Asszem semmi
Válasz #2696. hozzászólásra
Mi a gond?
Mai ajánlat: dekalb listaár - 20-25% 1 feltétellel, ha azokból a hibridekből választok amit a helyi RT is hoz és akkor sok zsákra "sok" kedvezmény érvényesíthétő, január eleji rendelésig dönteni kell!!!!
Válasz #2689. hozzászólásra
Nekem volt 4964-es!! Szabolcsban vagyok! Évek óta megvan és mindig 10 t-fölött van idén 18-19 közötti vízzel! Hozzátéve hogy nem nagy értékűek errefelé a földek! Volt 4995 is 11t-s átlaggal hasonló vízzel!
Korábbi beérés és a jobb víz leadás végett a 4590 lehet jobb.Termésben sem marad el.
4490nek erös vastag szára van. Ahol erős széljárás van oda ez jobb.
RAGT galex rulex az iden tudott 15q/ha az oxygen és a brixo 50q/ha Én maradok a dekalb-nál
Normál évben egyenlőek sztem. termésben, esetleg a 4490-nek 1-2%-al több a vize, márcsak a hosszabb tenyészidő miatt is.
Aszályban sztem. a 4490 a jobb.
Válasz #2686. hozzászólásra
Termésben melyik tud többet?? Szárazságtűrésük milyen?? Szerinted melyik lenne jobb választás??
Egyik gazdának dkc 4590 tavaly 125q/ha, idén 60q/ha.
Amit még esetleg kipróbálnék jövőre, az a 4964, 4983 és az új 4717-es.
Volt esetleg valakinek fajtasorban idén, 390-es.
Mi is szabolcsiak vagyunk, de még eddig nem mentünk 400 Fao fölé. Eddig Fao 330-350 volt max, de idén volt a 4795, az meg 380-as. Nem volt vizesebb, mint a többi, igaz az idén egyik kuki se volt vizes...
Válasz #2685. hozzászólásra
kötött réti földekbe lesz jövőre kukorica. fao 400 fölötti nem ide való szerintem. van egy homokosabb terület majd ott lesz egyszer 400 fölötti. ez a fao 300 végi 4995 is csak olyan helyre fog kerülni ami közel van kövesúthoz. ha meg nem száradna le, akkor van pár mobilszárító a faluban, valaki bérbe leszárítaná. szóval csak így merjük, illetve én bátorkodok kipróbálni.
4490 től a 4590-es nek egy fokkal jobb a vízleadó képessége,hasonlóan mint a 3511-nek.Nem aszályos évben a korai aratás 4490-nél nem nagyon jön be.17 alá nem akar a vize alá menni.
Válasz #2680. hozzászólásra
4995 helyett 5007est ajánlanám
ez csak saját vélemény. fajtakisérletekből, adatokból, fórumból, barátok, ismerősök elmondása szerint ezt szűrtem le. jó évben meg terem mint a bolond. de inkább az ideihez hasonló évre készülünk fel.
4590-es miért nem stabil?? Nekünk jövőre lesz először kukorica, 4490 és 4590 között vacilálok. De nem tudom, hogy a 370 FAO-val beérne-e itt nógrádban
Válasz #2681. hozzászólásra
Szabolcs-Szatmár, szatmári rész.
Mi is azt tervezzük a zömébe!
Merre gazdálkodsz?
Válasz #2679. hozzászólásra
4490-es van tervezve a területek 90%-ba.
ami még szóba jöhet 4795, 4995, 3511
4590 tuti nem, nem egy stabil mag.
Válasz #2678. hozzászólásra
dekalbon belül melyik?
Válasz #2675. hozzászólásra
nekünk RAGT-os magok voltak ebben az évben. oxxygen, poluxx, brixxo
poluxx-brixxo 30-40q réti földön
az oxxygen jobb volt, ez hozta fel az átlagot 72q-ra
volt ahol 95q-val vágtuk 14,7-es vízzel.
pedig a legnagyobb táblát virágzásban elverte egy jégeső.
nem teljesítettek rosszúl, és csomagban elég kedvező volt az áruk. de így soha többet nem kell vetőmag, hogy a jó (oxxygén) mellé csapnak 30% gyenge (poluxx-brixxo) vetőmagot.
dekalb lesz jövőre.
egyébként a Winxx magjuk elég jó, benne van a Top 10 kukoricában, a kisérleti adatok szerint.
Válasz #2666. hozzászólásra
Feco az bövebben tudna nyilatkozni ök kiemelkedö eredményt értek el vele!! Egyébként engem is foglalkoztat a gondolat
Válasz #2675. hozzászólásra
Nekem voltak..A későbbi érésűek többet hoztak de a kékeket meg sem közelítették.. Én nem vetek belölle
Válasz #2674. hozzászólásra
Ragt-os magokat nem probáltátok? Itt PR d25, n01-ről többen váltottak oxxygen, brixxó,phielexx-ra. Egymás mellé vetve jobbat mutatott.
Válasz #2673. hozzászólásra
Válasz #2672. hozzászólásra
Úgy is mondhatjuk
Azt hittem te vagy a serif
Válasz #2670. hozzászólásra
hús futár hazájából vagy ?
F.K.Z ő nálatok serif ?
Válasz #2664. hozzászólásra
Lesz belőle ,de nem sok , jövőre sok lesz a sütős partos föld kukinak, oda ezt nem kockáztatom .
Válasz #2669. hozzászólásra
Tőled egy tízessel nyugatra
F.K.Z.