Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
tavaly 65 q körül adott, de a fele petrezselyem utáni tavaszi szántásba ment 0 műkakival( bocs vízbeoldva levélre kapott 7kg N-t, meg is csípte). Nem véletlen, hogy több évtizede a köztermesztésbe tudott maradni, mert vagyunk még néhányan, akik extenzíven gazdálkodunk.
Nincs előttem a magyar szabvány, meg kellene kérdezni egy vetőmagost, de az még tuti belefér.
Növényenként eltér a repcét tudom, hogy ott 85% a határ, csak általában sokkal jobbak a magok
Tudna valaki segíteni kukorica vetőmag dolgában. 72 ha ra kellene 40ak ás földbe tápanyagot is kapott remélem eleget közepes tenyészidővel.Olyan ami szárazságot is tűri. elöre is köszönöm!
Válasz #2306. hozzászólásra
A furió oda való ahol elég a gyomírtásnál az alapkezelés,én egy alkalommal monsoonnal nyomtam le hát majdnem belehalt szegény ..tehát ahol cirok van nem jó választás,hiába olcsó.
Válasz #2298. hozzászólásra
És azt minek...? Mond el miért és mondunk valami okosabbat... Más a Furiót 19500 tudtuk megvenni ennyit let max alkudni csak hogy mindenki tudja és nem is kell ennél jóbb anyag mert drágább nagyon nagyon 30000-es különbség is van az 100kiló nitrogén pluszban helyette és ezt nem hozza be semmilyen genetika ezen nem is tud rajtam változtatni senki mert ez már benne van a génjeimbe
Válasz #2281. hozzászólásra
Üdv. Nekem tavaj volt NK Simba , meg egy havernak is, nagyon meg voltunk vele elégedve. Ismerősök, haverok az idén is rendeltek gyengébb területekre, én is csak azért nem mert most tuti jó földbe megy a kuki és drágább kategóriát meg lehet kockáztatni.
9233 hozzászólás
70 ezer vetőmagnak mennyi lehet a súlya?
Válasz #2329. hozzászólásra
tavaly 65 q körül adott, de a fele petrezselyem utáni tavaszi szántásba ment 0 műkakival( bocs vízbeoldva levélre kapott 7kg N-t, meg is csípte). Nem véletlen, hogy több évtizede a köztermesztésbe tudott maradni, mert vagyunk még néhányan, akik extenzíven gazdálkodunk.
nem tud valaki nékem 2 zsák 500fao körüli vetőmagot akinek lett kimaradva plusz ?????![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz #2329. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Nekem nem jött be!!
Üdv! Occitan fajtával mi a tapasztalatotok?
Márc 26. 6ha 70ezer szem/ha bevetve.Majd meg látjuk.
Érdekes ez a dolog , a P9578.Fao 320, egy hektárra a 80 ezer szemesnek a súlya 25 kg.
Volt vagy van ilyen valakinek, mi a tapasztalat vele ?
Szívesen venném ha valaki ezt megosztaná.
Válasz #2325. hozzászólásra
94% kell lenni,én is így tudom.
Válasz #2324. hozzászólásra
Nincs előttem a magyar szabvány, meg kellene kérdezni egy vetőmagost, de az még tuti belefér.
Növényenként eltér a repcét tudom, hogy ott 85% a határ, csak általában sokkal jobbak a magok
A 91% csíraképes az még kaphatott fémzárszámot? Gyanús, úgy tudtam 94%-tól jó a mag.
Üdv! Valakai tudna infot mondani dekalb 6120 vetőmagról?
Válasz #2319. hozzászólásra
N01 tuti jól bírja, a másikat nem tudom, de várj minimum 10 C-os talajra, felesleges előbb vetni
Válasz #2318. hozzászólásra
Áprils végére mindenből lesz,majd meglátjátok...
Válasz #2318. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Dehogy fogytak el..
A DKC 4795,N01 mennyire szeretheti a korai vetést?
Sztem napravetéssel kéne kezdeni kb jövö hétvégén márc 30körül...utána egyből kuki...
Válasz #2317. hozzászólásra
lehet még kapni? már február elején elfogytak a magok
Válasz #2309. hozzászólásra
4590 Dekalb
Válasz #2315. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Nem várom idén
Viszont a 4 éves ciklus szerint 2014-ben figyelni kell
Válasz #2314. hozzászólásra
tudsz valamit a dunáról? kijön?
Válasz #2310. hozzászólásra
AGROKÉMIA Mg. Szolg. Kft
(+36-30/993-6602)
Nekünk tavaly ők csinálták
Egy adag ma megjött. Remélem a tavaj megvett pioneer is befut hehe.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120321184242_DSC00541.JPG)
Válasz #2311. hozzászólásra
6-10 tonnára simán...
Ne vesd korán , nem szereti a hideget .
Jó vízleadású és bőtermő fajta . Felénk (Heves M.) sokszor elveri az újabb , drágább fajtákat is .
Az Országban az egyik legnagyobb területen vetett fajta még manapság is.
Azt szeretném kérdezni hogy mire képes a DKC440es Köszönöm .
Tudnátok abban segíteni,hogy hol lehetne kukoricavetőmagot(a mag megvan) csáváztatni (poncho pro)?
Tudna valaki segíteni kukorica vetőmag dolgában. 72 ha ra kellene 40ak ás földbe tápanyagot is kapott remélem eleget közepes tenyészidővel.Olyan ami szárazságot is tűri. elöre is köszönöm!
Válasz #2307. hozzászólásra
Ott a Princi Pali" és a kíméletes Laudis,láthatod mindenre és mindenhol van jó válasz- tás"...
Válasz #2306. hozzászólásra
A furió oda való ahol elég a gyomírtásnál az alapkezelés,én egy alkalommal monsoonnal nyomtam le hát majdnem belehalt szegény ..tehát ahol cirok van nem jó választás,hiába olcsó.
Válasz #2298. hozzászólásra![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
És azt minek...? Mond el miért és mondunk valami okosabbat... Más a Furiót 19500 tudtuk megvenni ennyit let max alkudni csak hogy mindenki tudja és nem is kell ennél jóbb anyag mert drágább nagyon nagyon 30000-es különbség is van az 100kiló nitrogén pluszban helyette és ezt nem hozza be semmilyen genetika ezen nem is tud rajtam változtatni senki mert ez már benne van a génjeimbe
Válasz #2304. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Ráírja fele területre és kész...
Válasz #2299. hozzászólásra
Engedélyokiratban megadott minimum érték alatt kijuttatni növényvédőszert tilos!!!
És rizikós mert ha ellenőrzést kapsz röpül a növényvédelmi bírság.
dkc 4082 és dkc 4608 kellene valami infó volt már valakinek?
Válasz #2301. hozzászólásra
valoszinű, de váltsál át másik topic-ba, mert ez nem a napra gyomirtása! Pliz!
Válasz #2300. hozzászólásra
A WING-P MELLÉ?
Válasz #2299. hozzászólásra
Az elmúlt 2 évben simán kitettem 0,5 litert a G.Duplo-ból és nem volt gondom. Ott gyomosodott, ahol göröncsös maradt a tábla
a WING-P mellé érdemes betenni napraforgóban egy fél dózis GOAL DUPLÓT?
A mikádót használta már vki kukiban? Vélemény? köszi.![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Üdv. Az lenne a kérdésem, hogy bontott vetőmagot lehet tárolni(nem csak a kukoricára gondolok), illetve vegyszert?
Válasz #2295. hozzászólásra
Köszi csak azért kérdeztem mert meg kaptam a magokat és szerettem volna össze hasonlítani
Válasz #2293. hozzászólásra
Annyit mondok , hogy az integrátorok adhatnak akár 27% kedvezményt is a listaárakból, plusz még a vetőmag gyártó is adhat bónusz magot 5-10%-ban...
Ezek a kedvezmények , nagyrészt egyezség és terület nagyság függőek.
Válasz #2281. hozzászólásra
. Ismerősök, haverok az idén is rendeltek gyengébb területekre, én is csak azért nem mert most tuti jó földbe megy a kuki és drágább kategóriát meg lehet kockáztatni.
Üdv. Nekem tavaj volt NK Simba , meg egy havernak is, nagyon meg voltunk vele elégedve
sziasztok.ti mennyiért tudtátok megvenni a pr63e82 napraforgó és a pr37n01-es kukorica vetőmagot??
Válasz #2290. hozzászólásra
olcsó árkategóriába jók közé tartozik
Valaki probálta már a pio. resedát milyen tapasztalatok vannak? köszi.
Válasz #2286. hozzászólásra
Ok, köszi
Válasz #2286. hozzászólásra
a principált nem ajánlott occitánban használni
Válasz #2285. hozzászólásra
nyomhatod a mosoont,az bírja az occitán,én évekig azt használtam
Válasz #2285. hozzászólásra
a Monsoon jo, felso dozissal.
de en merem neked ajanlani a Principal Goldot. tavaj az volt, nagyon tetszet a munkaja.
Válasz #2284. hozzászólásra
És a monsoon? vagy az is szulfon-urea származék?
Válasz #2283. hozzászólásra
A Basis pedig nem javasolt az Occitan-nak.