Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Boldizsar90 #8582. hozzászólásáraP9415 először vetem ezt a fajtát 10ha megprobálom mit tudd, a többi 8ha meg
kite sensor, igaz ez idén nem termett semmit
Elnézve az árakat jövőre biztos hogy elengedem a dekalbot, hiába van hosszú évek óta, kell helyette olcsóbb alternatíva. Más nemesítők fajtáit nem nagyon figyeltem eddig, ezért érdekelne mit ajánlanátok helyette fekete kötött földbe, max 400 fao-ig.
Válasz jocika0502 #8579. hozzászólásáraIdei tapasztalat RAGT Conexxion 0,5 t ugyan azon a táblán martonvásári 372 nulla az az nulla kg még csak meg se nőt. És a Conexxion nem reagált az egyszikű gyomirtásra semmi stressz jel nem volt.
Válasz jocika0502 #8579. hozzászólásáraAz Alexandra duo az idén 2.2 t adott egy hektár. Nem volt kényeztetve. Körülöttem mindenki 2 tonna alatt vágott. Normális évben tud 8-9 t. A kenéz duo az kevesebbet tud. Az Alexandra nagyon fajsúlyos kukorica. Ugyan azon a kocsin minimum egy tonnával több a köbméter súlya. Mi több éve vetjük . Nem a legtutibb mag de Tud teremni.
Szép Estét! Rezisztencia kialakulása miatt jövőre szeretnék duo system-es kukoricát vetni. Érdeklődnék kinek mi a tapasztalata a duos kukoricákkal. Tényleg jóval kevesebbet terem, mint a sima kukorica (nem az idei évből kiindulva)? KWS új duos és az RAGT duos kukoricáit nézegettem, valaki próbálta már? Vagy esetleg valami másik nemesítőház hibridje? Segítséget előre is köszönöm
Válasz Boldizsar90 #8576. hozzászólásáraFigyelj! Vásárlásoknál szétnézel! Ékszijra amikor Nálunk piacvezető bedobta,hogy 34+ Fa? Romániában vettek bruttó 17-ért! Variátortárcsa? 1,3 milla meg fa? Megrendelésre? Másnapra Mehettem Dunadeltábólküldve Szatmárra 289000-ért! Kicsit érdemes szétnézni! De Ukránbólis kb ugyanannyilettvolna!
Válasz Boldizsar90 #8576. hozzászólásáraFurio Gr 630 amit visszavetettem! Ez tudodmi? Góréból lefejtve 6.30 kor! Mert kevéslett vetőmag! Nagyjából hozta a kurvanagypénzest! Idén gondolkozok csőtörőzésesen! Góré van!
Télen talán ráérek?
De 100000-et namadok 1 heki vetőmagért! Akár romániábólis töredéke ennek az árnak!
Válasz Boldizsar90 #8573. hozzászólásáraVetettem! Termésre? Kb tudja! Hátránya? kézzel lekelltörnöd! Lekell fejteni vagy morzsolni utána rostálni! Frakciószerint!...... de ideiévután? ismétgondolkozokrajta mint napraforgónál! Ha nincseső nincs termés! Vethetsz akár 150-ezres vetőmagot!
Válasz lala #8564. hozzászólásáraA 4484 van olyan jó mint a Kashmir.
Üzletkötő ajánlotta,Kecskemét környékén nem volt rá panasz.
Idén Kashmir volt,a holt Tisza partján van egy földem,kb 50m a viztől 3m magas volt,jó csövekkel,a többin semmi.
Jövőre lucerna után trágyázott, helyenként szikes földbe menne kukorica. Dekalb 4555 vagy Mv tarján lenne jobb választás átlagos termelési szint mellett valószínűleg aszályos időben?
Válasz cross #8548. hozzászólásáratavaly sok ilyen volt hormon hatás, 5 levél felett, ez már visz a termésből sajna, mi is járunk
2,4d meg nagyon felejtős!!!
Válasz Gabro #8550. hozzászólásáraIlyen hatóanyag nem volt a vegyszerben, szerintem ez fajta jelleg. De kinyomja magát egy idő után, csak eleinte csúnya. Bánom is én mit csinál, csak teremjen.
Válasz cross #8548. hozzászólásáraTavaly nekem is ez volt, jó csúnyán nézett ki, gondoltam is hogy többet nem lesz ilyen fajta. Azt hittem a hormontól van, de a Syngenta szerint a nikoszulfuronra érzékenyebb ez a fajta és az okozza a levélkardosodást. Végül 11 tonna lett, úgyhogy talán mégsem okozott olyan nagy gondot.
Ez a csoda sy photon jól becsavarodott. Kb minden 10-ik így néz (nézett) ki. Kirúgja magát egy idő után, azzal nincsen gond. Csak érdekes, hogy ennél a fajtánál ez ennyire előjön.
Válasz timon85 #8545. hozzászólásáraNézz rá a vargnetunde kft-re,múlt héten küldtek emailt,hogy nem küldik vissza a magokat,hanem idei áron értékesítik.Hátha van köztük megfelelő.
Szép napot mindenkinek
7zsák dekalb vagy pioneer kukorica vetőmagot keresek ha valakinek véletlenül ki maradt,elsősorban Békés megye környékén
400 Fao körülit
Köszönöm További szép napot
9140 hozzászólás
Saatbau Linztől :Peracino, Illustrado,Multipel
Válasz Agrokópé #8588. hozzászólásáraMinerva nem drága?
Válasz Boldizsar90 #8582. hozzászólásáraP9415, Minerva mi ezt a kettő magot vetjük
Válasz Boldizsar90 #8582. hozzászólásáraP9415 először vetem ezt a fajtát 10ha megprobálom mit tudd, a többi 8ha meg
kite sensor, igaz ez idén nem termett semmit
Elnézve az árakat jövőre biztos hogy elengedem a dekalbot, hiába van hosszú évek óta, kell helyette olcsóbb alternatíva. Más nemesítők fajtáit nem nagyon figyeltem eddig, ezért érdekelne mit ajánlanátok helyette fekete kötött földbe, max 400 fao-ig.
Válasz Boldizsar90 #8582. hozzászólásáraPK007
Az is tudja a 2 tonna / hektárt.
Válasz Boldizsar90 #8582. hozzászólásáraKWS RONALDINIO, KWS KINEMAS, PIGEON.
Válasz Boldizsar90 #8582. hozzászólásáraP9415
De csak 1,5 hektárt az itthonra a malacoknak. Többet nem merek, napraforgó lesz majd a kalászosok mellé.
Jövőre ki milyen fajtát vet?
Válasz jocika0502 #8579. hozzászólásáraIdei tapasztalat RAGT Conexxion 0,5 t ugyan azon a táblán martonvásári 372 nulla az az nulla kg még csak meg se nőt. És a Conexxion nem reagált az egyszikű gyomirtásra semmi stressz jel nem volt.
Válasz jocika0502 #8579. hozzászólásáraAz Alexandra duo az idén 2.2 t adott egy hektár. Nem volt kényeztetve. Körülöttem mindenki 2 tonna alatt vágott. Normális évben tud 8-9 t. A kenéz duo az kevesebbet tud. Az Alexandra nagyon fajsúlyos kukorica. Ugyan azon a kocsin minimum egy tonnával több a köbméter súlya. Mi több éve vetjük . Nem a legtutibb mag de Tud teremni.
Szép Estét! Rezisztencia kialakulása miatt jövőre szeretnék duo system-es kukoricát vetni. Érdeklődnék kinek mi a tapasztalata a duos kukoricákkal. Tényleg jóval kevesebbet terem, mint a sima kukorica (nem az idei évből kiindulva)? KWS új duos és az RAGT duos kukoricáit nézegettem, valaki próbálta már? Vagy esetleg valami másik nemesítőház hibridje? Segítséget előre is köszönöm
Válasz Boldizsar90 #8576. hozzászólásáraFigyelj! Vásárlásoknál szétnézel! Ékszijra amikor Nálunk piacvezető bedobta,hogy 34+ Fa? Romániában vettek bruttó 17-ért! Variátortárcsa? 1,3 milla meg fa? Megrendelésre? Másnapra Mehettem Dunadeltábólküldve Szatmárra 289000-ért! Kicsit érdemes szétnézni! De Ukránbólis kb ugyanannyilettvolna!
Válasz Boldizsar90 #8576. hozzászólásáraFurio Gr 630 amit visszavetettem! Ez tudodmi? Góréból lefejtve 6.30 kor! Mert kevéslett vetőmag! Nagyjából hozta a kurvanagypénzest! Idén gondolkozok csőtörőzésesen! Góré van!
Télen talán ráérek?
De 100000-et namadok 1 heki vetőmagért! Akár romániábólis töredéke ennek az árnak!
Válasz Megmondó #8575
Bízunk, hogy kegyelmes lesz hozzánk az Úr!
Válasz Boldizsar90 #8573. hozzászólásáraVetettem! Termésre? Kb tudja! Hátránya? kézzel lekelltörnöd! Lekell fejteni vagy morzsolni utána rostálni! Frakciószerint!...... de ideiévután? ismétgondolkozokrajta mint napraforgónál! Ha nincseső nincs termés! Vethetsz akár 150-ezres vetőmagot!
Válasz Boldizsar90 #8573. hozzászólásáraDehát azt nem szabad!!!
Mondjuk bevallom én is elgondolkodtam, mikor megláttam a 100 ezres vetőmagárat. "Simán bevállalható" mellette a 20% terméskiesés.
Valaki vetett már vissza f2 magot?
Válasz TeljesenMindegy #8571. hozzászólásáraDekalbok voltak erre,holt Tisza partján szintén lett rajta cső,a reggeli pára ami volt néha meg eső .Csak dekalb..
Válasz KISMASZEK77 #8569. hozzászólásáraAkkor a kashmir sem egy nagy durranás. De cserébe jó drága a vetőmagja.
Válasz Boldizsar90 #8566. hozzászólására4943 az egy jó fajta
Válasz TeljesenMindegy #8567. hozzászólásáraAmi nem vizparton volt ott nem hozott semmit.Egy részét öntöztem,amit tudtam,úgy 0.3t /ha.Reméljük jövőre ettöl jobb lesz
Válasz TeljesenMindegy #8567. hozzászólásáraTehát a viztől 50 m-re,hozott csöveket,viszont utána semmit.Addig volt víz.
Válasz KISMASZEK77 #8565. hozzászólásáraTehát a vízpart mellett jó volt a kashmir, a többi, nem vízpart melletti földön pedig semmit nem hozott?
Üdv.
Dkc4943 és 4709 vélemény?
Válasz lala #8564. hozzászólásáraA 4484 van olyan jó mint a Kashmir.
Üzletkötő ajánlotta,Kecskemét környékén nem volt rá panasz.
Idén Kashmir volt,a holt Tisza partján van egy földem,kb 50m a viztől 3m magas volt,jó csövekkel,a többin semmi.
Válasz KISMASZEK77 #8559. hozzászólásáraBrutális árak
Válasz Celtises #8556. hozzászólásáraÉn is fogok 2019-2020 vetőmagot vetni kissebb területen.
Dekalbok 73-109+áfa
Válasz Celtises #8558. hozzászólásáraHa jó helyen tároltad biztos ki kel.
Válasz Celtises #8556. hozzászólásáraMeg kellene csíràztatni, de ahhoz fel kellene bontani....
KukoricaKukorica
KWS Árak
Válasz Koczka József #8557. hozzászólásáraHa ki kell akkor nem adnám el :)
Válasz Celtises #8556. hozzászólásáraÁtveszem, jobb mint az idei.
Vásároltam hivatalos kereskedől kukorica vetőmagot. 2020 12. Havi fémzárszámmal. Nem kérdeztem rá előtte. Nem lehet gond vele vagy visszaküldjem?
Válasz Selvin #8553. hozzászólásáramég mielőtt megvennéd, kérdez rá a nőnél, hogy mikori fémzárolású.
gabona árakat láttátok?
2021es fémzár, 20000 nettó per mázsa
2020as fémzár meg 15500 nettó per mázsa.
most lehet a régi készletekből kiszállni.
Válasz Selvin #8553. hozzászólásáraDkc 4555 már az idén sem volt. De a dekalbot inkább ajánlanám.
Jövőre lucerna után trágyázott, helyenként szikes földbe menne kukorica. Dekalb 4555 vagy Mv tarján lenne jobb választás átlagos termelési szint mellett valószínűleg aszályos időben?
Válasz cross #8548. hozzászólásáratavaly sok ilyen volt hormon hatás, 5 levél felett, ez már visz a termésből sajna, mi is járunk
2,4d meg nagyon felejtős!!!
Válasz Gabro #8550. hozzászólásáraIlyen hatóanyag nem volt a vegyszerben, szerintem ez fajta jelleg. De kinyomja magát egy idő után, csak eleinte csúnya. Bánom is én mit csinál, csak teremjen.
Válasz cross #8548. hozzászólásáraTavaly nekem is ez volt, jó csúnyán nézett ki, gondoltam is hogy többet nem lesz ilyen fajta. Azt hittem a hormontól van, de a Syngenta szerint a nikoszulfuronra érzékenyebb ez a fajta és az okozza a levélkardosodást. Végül 11 tonna lett, úgyhogy talán mégsem okozott olyan nagy gondot.
Válasz cross #8548. hozzászólásáraGyomírtó gond, attól van ez!
Ez a csoda sy photon jól becsavarodott. Kb minden 10-ik így néz (nézett) ki. Kirúgja magát egy idő után, azzal nincsen gond. Csak érdekes, hogy ennél a fajtánál ez ennyire előjön.
Sziasztok! Homokra tudnátok valami jó fajtát ajanlani (jövőre)? Köszi
Válasz timon85 #8545. hozzászólásáraNézz rá a vargnetunde kft-re,múlt héten küldtek emailt,hogy nem küldik vissza a magokat,hanem idei áron értékesítik.Hátha van köztük megfelelő.
Szép napot mindenkinek
7zsák dekalb vagy pioneer kukorica vetőmagot keresek ha valakinek véletlenül ki maradt,elsősorban Békés megye környékén
400 Fao körülit
Köszönöm További szép napot
Válasz timon85 #8541. hozzászólására10zsák Pioneer P9610 os maradt, ha érdekel...
Válasz timon85 #8541. hozzászólásáraVan 5 zsák P9903. 06 30 2892584
Válasz timon85 #8541. hozzászólásárasy infiniti fao 400 50e szemes van eladó 35e ft/zsák
Jó estét mindenkinek
8 zsák ki maradt kukorica vetőmagot vennék ha esetleg van valakinek
Elsősorban dekalbot vagy pioneert 400fao körül