Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Facsar Bálint #8667. hozzászólásáraNálam a P9415 évek óta mindent visz, szárazban is. A P9363 is hasonlóan eredményes. Magasabb FAO-t is vetek, de ezek rendre elverik a P9903-at és a P9978-at. Jó csapadékos évben fej-fej mellett vannak.
Válasz Boldizsar90 #8666. hozzászólásáraHát 20% lessz fao580-es a többi 490-es.
Április 10-ig szeretném elvetni,szept.-okt. pedig aratni de majd az idő megmondja.
Válasz Anonimus82 #8656. hozzászólásáraMivel idén volt először így nem tudom hova sorolni. Mellette levő táblában volt pio no1 meg kenéz duo. Pont annyira semilyen volt mind. néhol métereken semmi cső utána egy szép nagy. A növekedése is pont egyforma volt a három fajtának. Az olcsósága miatt vetném újra.
ja 62e szemmel volt vetve mind a három. Talán a pio egy héttel tovább volt zöld de az is felsült.
Válasz 44claasgarantos #8619. hozzászólásáraHáztájiban elmegy, max 7t. Magasra nő, sok szárat ad, lehet bálázni. Aki a kukorica versenyre megy annak ez nem való.
Vetni ugyan úgy 70 e. Kell, az 50e nagy hülyeség.
Érdekessége hogy az háztáji jószágok szívesebben fogyasztják mint más fajtákat.
Ja, és a zsákban volt mindenfajta szemméret, megmég borsó, meg birindek ecetera...
Válasz Anonimus82 #8653. hozzászólásáraNincs.
Odakell figyelni, mert a tarján 2-ős hasznosítású, a vízleadása elég lassú, normál éven a szemtermése megállt a 7 t. Körűl. Nem nagyon reagált a kapálásra sem. Saját felhasználásra azért meg jó lehet.
Válasz Hali Laci #8654. hozzászólásáraDe átlagos évben hová sorolnád 1-10 skálán? ép azért kérdem mert olcsó a dkc nagyon drágák pio szintén valahol faragni kell a költségeken mert műtrágya ki készít és még egy ilyen év oszt.........
Válasz Hali Laci #8654. hozzászólásáraHát az idén a dkc prémium mag is 1000/kg /hek volt akkor ehhez képest akkor a tied jól termet április 25 eset az eső és szeptember közepén ennyi szóval semmi eső nem volt
Válasz mtz1221 #8644. hozzászólásáraJókat írnak róluk, meg a koritos csávázás mintha használt volna a fácánok ellen Ajowan volt még ebből a szériából ami ha jól keresgéltem ki kék genetikás volt, de az se bírta jobban, viszont szép nagy növények lettek, csak elfogyott a víz mikor csövet kellett volna hozniuk...
Válasz R Sándor #8648. hozzászólásáraDe a 640-es az nem hibrid mag. Megboldogult öregapám 4-5 évig volt hogy visszavetette, a két tehenének. 3-4 centit lemorzsolt a tetejéről meg az aljáról is, és csak a közepét. De ezt is lehet csak azért, mert a régi mechanikus gépek nem szerették a különböző méreteket. Apám mindig csesztette hogy miért spórol, a végén kb egyforma csöves lett nekik.
Válasz uff #8645. hozzászólásáraÁllítólag a toxin eltűnik a lassú szárítás miatt. Csutkát mindenesetre elhordják, az olasz pizzériákba. Ha ott nem lesz bajuk tőle, kukoricának sem.
a vetőmag kukoricaszemben nincs meg gomba ami idén a toxint termelte???mert ha benne van az a jövő évit is fertőz(het)i?
vagy csak ami termény eladó az a problémás?
Válasz mtz1221 #8641. hozzászólásáraSzia, tavaly volt Nekem, katasztrófa szárazság volt akkor is, ugyanúgy kisült mint a többi, premeo és phileax volt a szomszédja 5-6q/ha sok helyen cső nélküli állomány volt mindegyik, viszont normális körülmények közt még nem volt.
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólásáraSzia szerintem be csapnak téged a kereskedők. Egy közép kategóriás vetőmag márkától függetlenül 50-60 ezer zsákja egy jobb úgy 80 ezer. Csak ne kereskedőtől vedd hanem a fajta tulajdonossal irasd ki hogy mit szeretnél és kitől.
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólásáraHát ves ilyet is olyat is,meglátod aratáskor.
5 hektárba már csak tudsz venni egy 80000 szemes vetőmagot,drágából,a többi meg tegyél ló fogut kell a horgászoknak.
Ha műtrágyát nem adsz neki olyat is ,olyat is ami kap.
De eső nélkül ne várj csodát.
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólásáraOlcsó husnak híg a leve , az azért 100 ezer forint mert csúcs hibrid, ha már 8 mázsával többet terem mint az olcsóbb már nem vesztettél semmit /de nem 8 al fog/ Van ott kék zsákos 70-80 ért is csak szét kell nézni. Én pl álltalában egy közeli 2000 hektáros gazdától szoktam vásárolni ,kb a vetőmag.hu árának 70 százalékáért ,hivaralosan számlásan .
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólására112000/ha a drágábbik dekalb, de ki tudod hozni 100 alatt is!
Nekem is csak 5ha lesz, de megvettem a drágát, nem lutrizok, ha bejön okés, ha meg jövőre is ilyen szar év lesz, még az önköltséget meghozhatja.
A jugoszláv a ló fogú kukoricáról mi a vélemény tudom hogy nem egy világ márkák de a boltos megriasztót hogy 100 ezer egy hektárba az elit mag nekem meg van őt hektár meg ezek vissza vethetők
Válasz 5465 #8633. hozzászólásáraKöszi!
Unokatesóm is azt rendelt, de gondoltam megkérdezem itt is, hátha van másoknak is gyakorlati tapasztalata.
Valószínűleg ezt rendelem én is, aztán csinálunk egy házi versenyt
Válasz Gumóka #8632. hozzászólásáraSzerintem most a 4897 a legjobb.
Nálunk (Pécs alatt) érdemi csapadék nélkül tudott idén 5 tonna felett, szeptember elején aratás 15-16-os vízzel.
Minden más mag bőven alatta maradt.
Itt Tolna megye Ék-i csücskében barna homokos talajra melyik Dkct lenne érdemes vetni?
3972-fao 310-320
4351 fao 340-360
4391 fao 320-340
4598 fao 350-370
4712 fao 350-370
4897 fao 390-410
5068 fao 420-440
5092 fao 390-410
5206 fao 460-480
Igazából olvasgattam mindről ma, de a leírásban mindegyik csúcs
Mondjuk az a 390-410 közötti fao lenne talán jó.
Ezekre kaptam most árat.
Eddig én meg nem vettem magot, a növényorvosom intézte, aztán nincs ismeretem benne.
Válasz 44claasgarantos #8619. hozzászólásáraA vetőgépbe biztos,hogy soha többé nem tenném bele a földbe se,akkor inkább hibrid mag talán az sincs olyan rossz mint ez a organikus f.s
Válasz Sk Laci #8620. hozzászólásáraSzia!
Erdeizsolt1990-nek válaszoltam, hogy az idei kukorica milyen és mennyi műtrágyát kapott, de idén is 10:26:26 lett szórva és tavasszal megvettük már, kites anyag volt.
9219 hozzászólás
Válasz Facsar Bálint #8667. hozzászólásáraNálam a P9415 évek óta mindent visz, szárazban is. A P9363 is hasonlóan eredményes. Magasabb FAO-t is vetek, de ezek rendre elverik a P9903-at és a P9978-at. Jó csapadékos évben fej-fej mellett vannak.
Válasz Boldizsar90 #8666. hozzászólásáraHát 20% lessz fao580-es a többi 490-es.
Április 10-ig szeretném elvetni,szept.-okt. pedig aratni de majd az idő megmondja.
most próbálom ki először a P9415 10ha és lesz Es Sensor 6ha , 2022ben a Sensor kiszáradt semmi nem lett belőle.
Válasz Róbert86 #8665. hozzászólásáraEzek ha jól tudom magas fao számuak, mikor veted és aratod?
Válasz Boldizsar90 #8664. hozzászólásáraÜdv.
DKC5685 , DKC5830 és Pioneer P0217 megrendelve.
Kipróbálok még pár hibridet ezektől. Ennyi.
Üdv.
Ki milyen magot vet idén?
ragt senki nem szokott vetni?
texero v palawan? esetleg korábbiak? tapasztalat?
Válasz Anonimus82 #8656. hozzászólásáraMivel idén volt először így nem tudom hova sorolni. Mellette levő táblában volt pio no1 meg kenéz duo. Pont annyira semilyen volt mind. néhol métereken semmi cső utána egy szép nagy. A növekedése is pont egyforma volt a három fajtának. Az olcsósága miatt vetném újra.
ja 62e szemmel volt vetve mind a három. Talán a pio egy héttel tovább volt zöld de az is felsült.
Válasz 44claasgarantos #8619. hozzászólásáraHáztájiban elmegy, max 7t. Magasra nő, sok szárat ad, lehet bálázni. Aki a kukorica versenyre megy annak ez nem való.
Vetni ugyan úgy 70 e. Kell, az 50e nagy hülyeség.
Érdekessége hogy az háztáji jószágok szívesebben fogyasztják mint más fajtákat.
Ja, és a zsákban volt mindenfajta szemméret, megmég borsó, meg birindek ecetera...
Válasz Balázs. #8659. hozzászólásáraÍgy van egyet értek veled nagyon tartok tőle
Válasz Anonimus82 #8656. hozzászólásáraA vetőmaggal ha beválasztol egy sz@rt azzal sem vagy előrébb
Válasz Anonimus82 #8653. hozzászólásáraNincs.
Odakell figyelni, mert a tarján 2-ős hasznosítású, a vízleadása elég lassú, normál éven a szemtermése megállt a 7 t. Körűl. Nem nagyon reagált a kapálásra sem. Saját felhasználásra azért meg jó lehet.
Válasz Anonimus82 #8653. hozzászólásáraMv koppány szerintem jobb. Különösen az elmúlt év tükrében.
Válasz Hali Laci #8654. hozzászólásáraDe átlagos évben hová sorolnád 1-10 skálán? ép azért kérdem mert olcsó a dkc nagyon drágák pio szintén valahol faragni kell a költségeken mert műtrágya ki készít és még egy ilyen év oszt.........
Válasz Hali Laci #8654. hozzászólásáraHát az idén a dkc prémium mag is 1000/kg /hek volt akkor ehhez képest akkor a tied jól termet április 25 eset az eső és szeptember közepén ennyi szóval semmi eső nem volt
Válasz Anonimus82 #8653. hozzászólásáraAz idén 12 hektáron 16 tonna lett. Döntsd el ,hogy jó vagy nem. Olcsó.
Üdv.èrdeklödni szeretnék MG Tarján kukorica vetőmag milyen érdemes vetni soha nem vetettem még a MG.van olyan mint a sygenta magok ?
Válasz mtz1221 #8644. hozzászólásáraJókat írnak róluk, meg a koritos csávázás mintha használt volna a fácánok ellen Ajowan volt még ebből a szériából ami ha jól keresgéltem ki kék genetikás volt, de az se bírta jobban, viszont szép nagy növények lettek, csak elfogyott a víz mikor csövet kellett volna hozniuk...
Válasz R Sándor #8648. hozzászólásáraÉs minden gomba ehető.
Egyszer…
Válasz R Sándor #8648. hozzászólásáraDe a 640-es az nem hibrid mag. Megboldogult öregapám 4-5 évig volt hogy visszavetette, a két tehenének. 3-4 centit lemorzsolt a tetejéről meg az aljáról is, és csak a közepét. De ezt is lehet csak azért, mert a régi mechanikus gépek nem szerették a különböző méreteket. Apám mindig csesztette hogy miért spórol, a végén kb egyforma csöves lett nekik.
Válasz R Sándor #8648. hozzászólásáraÉn úgy tudom 30 % kal kevesebbet
Válasz mtz1221 #8642. hozzászólásáraMinden kukorica vetőmag vissza vethető , de nem terem csak kb 30 százalékot a fémzárolthoz képest!!!!!!!!!!!
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólásáraKWS vetőmagra nézz rá, eddig nem volt elszállva az ára, és van olyan jó mint a két nagy márka
Válasz uff #8645. hozzászólásáraÁllítólag a toxin eltűnik a lassú szárítás miatt. Csutkát mindenesetre elhordják, az olasz pizzériákba. Ha ott nem lesz bajuk tőle, kukoricának sem.
a vetőmag kukoricaszemben nincs meg gomba ami idén a toxint termelte???mert ha benne van az a jövő évit is fertőz(het)i?
vagy csak ami termény eladó az a problémás?
Válasz Isssti #8643. hozzászólásáraRendeltem belőle 11 zsákkal meg a TWEETOR-ból is. Majd a 217-es pio-val megversenyeztetjük őket.
Válasz mtz1221 #8641. hozzászólásáraSzia, tavaly volt Nekem, katasztrófa szárazság volt akkor is, ugyanúgy kisült mint a többi, premeo és phileax volt a szomszédja 5-6q/ha sok helyen cső nélküli állomány volt mindegyik, viszont normális körülmények közt még nem volt.
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólásáraNs 640 az is visszavethető. Jó időben csodát nem kell tőle várni, de valami megmagyarázatlan módon, idén csak az termett felénk.
EBBŐL, volt valakinek ??? Idén nagyon dicsérték.
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólásáraSzia szerintem be csapnak téged a kereskedők. Egy közép kategóriás vetőmag márkától függetlenül 50-60 ezer zsákja egy jobb úgy 80 ezer. Csak ne kereskedőtől vedd hanem a fajta tulajdonossal irasd ki hogy mit szeretnél és kitől.
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólásáraHát ves ilyet is olyat is,meglátod aratáskor.
5 hektárba már csak tudsz venni egy 80000 szemes vetőmagot,drágából,a többi meg tegyél ló fogut kell a horgászoknak.
Ha műtrágyát nem adsz neki olyat is ,olyat is ami kap.
De eső nélkül ne várj csodát.
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólásáraVissza vetéssel ne foglalkozz, itt is ezt csinálta az egyikük ember, de csak belátta hogy többett bukik mint nyer vele.
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólásáraOlcsó husnak híg a leve , az azért 100 ezer forint mert csúcs hibrid, ha már 8 mázsával többet terem mint az olcsóbb már nem vesztettél semmit /de nem 8 al fog/ Van ott kék zsákos 70-80 ért is csak szét kell nézni. Én pl álltalában egy közeli 2000 hektáros gazdától szoktam vásárolni ,kb a vetőmag.hu árának 70 százalékáért ,hivaralosan számlásan .
Válasz 44claasgarantos #8635. hozzászólására112000/ha a drágábbik dekalb, de ki tudod hozni 100 alatt is!
Nekem is csak 5ha lesz, de megvettem a drágát, nem lutrizok, ha bejön okés, ha meg jövőre is ilyen szar év lesz, még az önköltséget meghozhatja.
Reménykedünk!
A jugoszláv a ló fogú kukoricáról mi a vélemény tudom hogy nem egy világ márkák de a boltos megriasztót hogy 100 ezer egy hektárba az elit mag nekem meg van őt hektár meg ezek vissza vethetők
Válasz 5465 #8633. hozzászólásáraKöszi!
Unokatesóm is azt rendelt, de gondoltam megkérdezem itt is, hátha van másoknak is gyakorlati tapasztalata.
Valószínűleg ezt rendelem én is, aztán csinálunk egy házi versenyt
Válasz Gumóka #8632. hozzászólásáraSzerintem most a 4897 a legjobb.
Nálunk (Pécs alatt) érdemi csapadék nélkül tudott idén 5 tonna felett, szeptember elején aratás 15-16-os vízzel.
Minden más mag bőven alatta maradt.
Itt Tolna megye Ék-i csücskében barna homokos talajra melyik Dkct lenne érdemes vetni?
3972-fao 310-320
4351 fao 340-360
4391 fao 320-340
4598 fao 350-370
4712 fao 350-370
4897 fao 390-410
5068 fao 420-440
5092 fao 390-410
5206 fao 460-480
Igazából olvasgattam mindről ma, de a leírásban mindegyik csúcs
Mondjuk az a 390-410 közötti fao lenne talán jó.
Ezekre kaptam most árat.
Eddig én meg nem vettem magot, a növényorvosom intézte, aztán nincs ismeretem benne.
Válasz 44claasgarantos #8627. hozzászólásáraEz még a góréstól is rosszabb.Van aki a saját karán tanul van aki a másén.
Ott a képeken videón amit mutatnak egész más
Válasz 44claasgarantos #8627. hozzászólásáraNem terem szinte semmit,de mindenki maga tudja.
Válasz 44claasgarantos #8619. hozzászólásáraMár nagyon sokan nagyon sokszor leítruk hogy: FELEJTŐS. Aki mást mond hazudik!
Annyira gáz ez a kukorica mi a baj vele nem adja le a vizet vagy magas nagy a szártömeg vagy inkább görés
Válasz 44claasgarantos #8619. hozzászólásáraA vetőgépbe biztos,hogy soha többé nem tenném bele a földbe se,akkor inkább hibrid mag talán az sincs olyan rossz mint ez a organikus f.s
Válasz medikus #8624. hozzászólásáraA vetőmag árak mellet csak a kiváltságosók tudják megvenni
Válasz 44claasgarantos #8623. hozzászólásáraVan aki a hibridet veti vissza!
Válasz medikus #8622. hozzászólásáraIgen állitólag vissza vethető nem kellene a vetömagót venni még ha nem terem 10 t az se nagy baj
Válasz 44claasgarantos #8619. hozzászólásáraPk-ra gondolsz?
Válasz Sk Laci #8620. hozzászólásáraSzia!
Erdeizsolt1990-nek válaszoltam, hogy az idei kukorica milyen és mennyi műtrágyát kapott, de idén is 10:26:26 lett szórva és tavasszal megvettük már, kites anyag volt.
Válasz Vasas95 #8618. hozzászólásáraSzia! Kinél sikerült NPK 10:26:26 mütrágyát venni?