Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz lala #8564. hozzászólásáraA 4484 van olyan jó mint a Kashmir.
Üzletkötő ajánlotta,Kecskemét környékén nem volt rá panasz.
Idén Kashmir volt,a holt Tisza partján van egy földem,kb 50m a viztől 3m magas volt,jó csövekkel,a többin semmi.
Jövőre lucerna után trágyázott, helyenként szikes földbe menne kukorica. Dekalb 4555 vagy Mv tarján lenne jobb választás átlagos termelési szint mellett valószínűleg aszályos időben?
Válasz cross #8548. hozzászólásáratavaly sok ilyen volt hormon hatás, 5 levél felett, ez már visz a termésből sajna, mi is járunk
2,4d meg nagyon felejtős!!!
Válasz Gabro #8550. hozzászólásáraIlyen hatóanyag nem volt a vegyszerben, szerintem ez fajta jelleg. De kinyomja magát egy idő után, csak eleinte csúnya. Bánom is én mit csinál, csak teremjen.
Válasz cross #8548. hozzászólásáraTavaly nekem is ez volt, jó csúnyán nézett ki, gondoltam is hogy többet nem lesz ilyen fajta. Azt hittem a hormontól van, de a Syngenta szerint a nikoszulfuronra érzékenyebb ez a fajta és az okozza a levélkardosodást. Végül 11 tonna lett, úgyhogy talán mégsem okozott olyan nagy gondot.
Ez a csoda sy photon jól becsavarodott. Kb minden 10-ik így néz (nézett) ki. Kirúgja magát egy idő után, azzal nincsen gond. Csak érdekes, hogy ennél a fajtánál ez ennyire előjön.
Válasz timon85 #8545. hozzászólásáraNézz rá a vargnetunde kft-re,múlt héten küldtek emailt,hogy nem küldik vissza a magokat,hanem idei áron értékesítik.Hátha van köztük megfelelő.
Szép napot mindenkinek
7zsák dekalb vagy pioneer kukorica vetőmagot keresek ha valakinek véletlenül ki maradt,elsősorban Békés megye környékén
400 Fao körülit
Köszönöm További szép napot
Válasz Dominator106 #8535. hozzászólására22-10 16 os tárcsa és pontosan 75188 a napra is ugyan ez csak 14 es tárcsa az 64935 .
De ebből majd a fácán valamennyit kiszed na meg ami nem kel ki stb.
Válasz Gatti #8533. hozzászólásáraHát ez válltózó pl a 2010 nagy esős évben az ak homokok 13-16t tudtak míg a kötött talaj 11t .
Ebben a táblában volt már 4.2t napraforgó. Búzából 7t volt a leg jóbb igaz csak 3mázsa pétivel tehát nem volt nagy a ha hőltség . Domb oldal és a lap az mindíg jó a homok az 5t tudott 282 mm évi csapadék mellet .
De lesz majd videó a búzáról az mos olyan 30-40cm kőzőtt van. Meg majd a kukoricáról is és a napraforgó ről is . Most neki álltam videózgatni.
Válasz Gatti #8529. hozzászólásáraIgen ez a tábla elég vegyes , van homok,vörös agyagos rész és fekete rész a lapon . Tavaly 7.5 t /ha. Előtte 9,6t/ha lett a tiszta átlag . A leg jobb az 18 ba volt 10.8 t/ha tisztán .
Első vetés . Erős földbe ment a P0023, az 6 napja már földben van szépen már 1cm a csír.
Tegnap végeztem a tőbbivel . Oda P9414, P9537,P9610.
Sajna a P0710 nem tudtam kivetni mert valamiért az spc nem akarta kísérleti zsákban olyan nagy szemü volt hogy rázkódástól őssze állt és nem folyt a tárcsához .???? Majd megpróbálom síkporral .https://youtu.be/Pv_1tUhcQ9Y
Válasz medikus #8523. hozzászólására10 is adja, csak nem olyan pontos!
De a lényeg a próba, persze minél nagyobb magszám annál pontosabb az már igaz!
(Mondjuk, ha holnap vetni akar, akkor csak utólagos megnyugtatást szolgálhat, vagy nem!)
9219 hozzászólás
Válasz TeljesenMindegy #8567. hozzászólásáraAmi nem vizparton volt ott nem hozott semmit.Egy részét öntöztem,amit tudtam,úgy 0.3t /ha.Reméljük jövőre ettöl jobb lesz
Válasz TeljesenMindegy #8567. hozzászólásáraTehát a viztől 50 m-re,hozott csöveket,viszont utána semmit.Addig volt víz.
Válasz KISMASZEK77 #8565. hozzászólásáraTehát a vízpart mellett jó volt a kashmir, a többi, nem vízpart melletti földön pedig semmit nem hozott?
Üdv.
Dkc4943 és 4709 vélemény?
Válasz lala #8564. hozzászólásáraA 4484 van olyan jó mint a Kashmir.
Üzletkötő ajánlotta,Kecskemét környékén nem volt rá panasz.
Idén Kashmir volt,a holt Tisza partján van egy földem,kb 50m a viztől 3m magas volt,jó csövekkel,a többin semmi.
Válasz KISMASZEK77 #8559. hozzászólásáraBrutális árak
Válasz Celtises #8556. hozzászólásáraÉn is fogok 2019-2020 vetőmagot vetni kissebb területen.
Dekalbok 73-109+áfa
Válasz Celtises #8558. hozzászólásáraHa jó helyen tároltad biztos ki kel.
Válasz Celtises #8556. hozzászólásáraMeg kellene csíràztatni, de ahhoz fel kellene bontani....
KukoricaKukorica
KWS Árak
Válasz Koczka József #8557. hozzászólásáraHa ki kell akkor nem adnám el :)
Válasz Celtises #8556. hozzászólásáraÁtveszem, jobb mint az idei.
Vásároltam hivatalos kereskedől kukorica vetőmagot. 2020 12. Havi fémzárszámmal. Nem kérdeztem rá előtte. Nem lehet gond vele vagy visszaküldjem?
Válasz Selvin #8553. hozzászólásáramég mielőtt megvennéd, kérdez rá a nőnél, hogy mikori fémzárolású.
gabona árakat láttátok?
2021es fémzár, 20000 nettó per mázsa
2020as fémzár meg 15500 nettó per mázsa.
most lehet a régi készletekből kiszállni.
Válasz Selvin #8553. hozzászólásáraDkc 4555 már az idén sem volt. De a dekalbot inkább ajánlanám.
Jövőre lucerna után trágyázott, helyenként szikes földbe menne kukorica. Dekalb 4555 vagy Mv tarján lenne jobb választás átlagos termelési szint mellett valószínűleg aszályos időben?
Válasz cross #8548. hozzászólásáratavaly sok ilyen volt hormon hatás, 5 levél felett, ez már visz a termésből sajna, mi is járunk
2,4d meg nagyon felejtős!!!
Válasz Gabro #8550. hozzászólásáraIlyen hatóanyag nem volt a vegyszerben, szerintem ez fajta jelleg. De kinyomja magát egy idő után, csak eleinte csúnya. Bánom is én mit csinál, csak teremjen.
Válasz cross #8548. hozzászólásáraTavaly nekem is ez volt, jó csúnyán nézett ki, gondoltam is hogy többet nem lesz ilyen fajta. Azt hittem a hormontól van, de a Syngenta szerint a nikoszulfuronra érzékenyebb ez a fajta és az okozza a levélkardosodást. Végül 11 tonna lett, úgyhogy talán mégsem okozott olyan nagy gondot.
Válasz cross #8548. hozzászólásáraGyomírtó gond, attól van ez!
Ez a csoda sy photon jól becsavarodott. Kb minden 10-ik így néz (nézett) ki. Kirúgja magát egy idő után, azzal nincsen gond. Csak érdekes, hogy ennél a fajtánál ez ennyire előjön.
Sziasztok! Homokra tudnátok valami jó fajtát ajanlani (jövőre)? Köszi
Válasz timon85 #8545. hozzászólásáraNézz rá a vargnetunde kft-re,múlt héten küldtek emailt,hogy nem küldik vissza a magokat,hanem idei áron értékesítik.Hátha van köztük megfelelő.
Szép napot mindenkinek
7zsák dekalb vagy pioneer kukorica vetőmagot keresek ha valakinek véletlenül ki maradt,elsősorban Békés megye környékén
400 Fao körülit
Köszönöm További szép napot
Válasz timon85 #8541. hozzászólására10zsák Pioneer P9610 os maradt, ha érdekel...
Válasz timon85 #8541. hozzászólásáraVan 5 zsák P9903. 06 30 2892584
Válasz timon85 #8541. hozzászólásárasy infiniti fao 400 50e szemes van eladó 35e ft/zsák
Jó estét mindenkinek
8 zsák ki maradt kukorica vetőmagot vennék ha esetleg van valakinek
Elsősorban dekalbot vagy pioneert 400fao körül
Válasz SanyiII #8537. hozzászólásáraGyanítom vethető!
Válasz SanyiII #8537. hozzászólásáraJa azt nem mondtad, hogy Norvégiába végítéletraktárba tároltad - 30 fokon.
Válasz blsjela #8536. hozzászólásáraEz 70cm-es sortávra vonatkozik,75cm-nél kb. 70000db a tőszám,szerintem.
Válasz A.I. #8522. hozzászólására20/20
2018.01. Pio.
Mondjuk tényleg jó helyen volt tárolva.
Válasz Dominator106 #8535. hozzászólására22-10 16 os tárcsa és pontosan 75188 a napra is ugyan ez csak 14 es tárcsa az 64935 .
De ebből majd a fácán valamennyit kiszed na meg ami nem kel ki stb.
Válasz blsjela #8531. hozzászólásáraJó estét
spcvel melyik beállítással lehet 75600 szemet kivetni?
Válasz Gatti #8533. hozzászólásáraHát ez válltózó pl a 2010 nagy esős évben az ak homokok 13-16t tudtak míg a kötött talaj 11t .
Ebben a táblában volt már 4.2t napraforgó. Búzából 7t volt a leg jóbb igaz csak 3mázsa pétivel tehát nem volt nagy a ha hőltség . Domb oldal és a lap az mindíg jó a homok az 5t tudott 282 mm évi csapadék mellet .
De lesz majd videó a búzáról az mos olyan 30-40cm kőzőtt van. Meg majd a kukoricáról is és a napraforgó ről is . Most neki álltam videózgatni.
Válasz blsjela #8532. hozzászólásáraés melyik talajtipusba a legjobb a kukorica vagy egyéb kultúrnövény?
Válasz Gatti #8529. hozzászólásáraIgen ez a tábla elég vegyes , van homok,vörös agyagos rész és fekete rész a lapon . Tavaly 7.5 t /ha. Előtte 9,6t/ha lett a tiszta átlag . A leg jobb az 18 ba volt 10.8 t/ha tisztán .
Válasz mtz1221 #8528. hozzászólására8-8.2 kőzőtt. Eddig 70500 vetettem most 75600 ra lett állítva a napraforgót 58000helyett 62000 re emeltük.
Válasz SanyiII #8521. hozzászólására2018 as kaka lesz
Válasz blsjela #8527. hozzászólásáraez jó homokos föld, felénk ilyet csak a homokbányába látni
Válasz blsjela #8527. hozzászólásáraHány km/h-val nyomod, vagy csak a videón tűnik hogy 10 felett mész ???
Első vetés . Erős földbe ment a P0023, az 6 napja már földben van szépen már 1cm a csír.
Tegnap végeztem a tőbbivel . Oda P9414, P9537,P9610.
Sajna a P0710 nem tudtam kivetni mert valamiért az spc nem akarta kísérleti zsákban olyan nagy szemü volt hogy rázkódástól őssze állt és nem folyt a tárcsához .???? Majd megpróbálom síkporral .https://youtu.be/Pv_1tUhcQ9Y
Sziasztok!
Végeztünk a kukorica vetéssel, maradt 10zsák Pioneer P9610, ha esetleg valakinek kevés lenne tudok segíteni...
Válasz SanyiII #8521. hozzászólásáraEmeld meg a tőszàmot vagy 10-15 százalékkal , szerintem , és mehet.
Válasz medikus #8523. hozzászólására10 is adja, csak nem olyan pontos!
De a lényeg a próba, persze minél nagyobb magszám annál pontosabb az már igaz!
(Mondjuk, ha holnap vetni akar, akkor csak utólagos megnyugtatást szolgálhat, vagy nem!)
Válasz A.I. #8522. hozzászólására100 szem adja a százalékot!!!!
Válasz SanyiII #8521. hozzászólására10-20 szemet csiráztass meg, nem kell neki sok és kiderül mit tud! (Szerintem jó lesz!)
Sziasztok.
Van egy fél zsák Pio F73 2018.01.
Elvetnétek még?
Sajnálnám kidobni.
Papírzsákjában plusz dobozba volt tárolva.
Válasz mtz1221 #8519. hozzászólásáraNa megvettem a kukorica magokat.
Pio 0900
1114
0217
Egyébként köszi,hogy irtál!