Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
grátiszt a vetőmaggyártó adja. Idén pl nemlehet választani szóval foglalkoznak mással is, de ami jár az jár!
pénzben úgysem adják ide így a magnak járnia kell és kész!
Más lenne ha volna gmo mentes szójájuk...
Akkor azt kértem volna és maradt volna a kalapban, igaz ez nemnagy segítség de legalább együttérzés
Persze erről nem a kismaszek tehet csak én már egész télen szóltam osztottam az információt a helyiekkel, hogy ha kijön az árlista rögtön lépni kell és szóljonak.
Ugyanez műtrágyával...errefel február 14-én szól még a traktorosunk is hogy neki kell 7hektárba naprafrogó, meg a másiknak is ennyi, amikor január elején rögtön már leadtam a rendelést és ezt tudták is...
Egyébként rendeltem volna többet is nem számoltam volna ennyire ki, csak problémánk van ránkjár a rúd és spórolni kell ahol lehet, esetünkben máson fogok főleg ha nem is szólt most ez van sajnos.
Szóljál majd aztán megbeszéljük mi hogy adja!
Végülis 67ezerrel vetem így a 80-ezres zsák durván 1,2ha-ba elég
Azért nem teszik mert manapság minden kereskedö csak a nagy halakra pályázik!!Azoknak mindent a kicsi meg miért nem igyekezett..Másrészt azokban úgy sem nagy az üzlet..
Válasz #2045. hozzászólásra
Máté barátom! A későn ébredő kismaszek nyugdíjasan gondolkodik! Nem tudja, hogy ezek a mai fiatalok ennyire rohannak! Vagy talán hajtják őket? De ha nagyon szorít a kapca FAO 280 miatt majd felhívlak.
Lehet van benne valami,én azt hallottam,ukrajnába jobb piac van,és oda eladták a magot.Namost gondolkozzunk,kinek volt jó ez a GMO kavarás?Magyarország vetőmag nélkül marad.
A kukorica magokkal mi rendben vagyunk, maximum aki nem szólt kis maszek hogy kell de majd vetéskor jönne neki nemlesz, ezzel nemtudok mit tenni...
Napraforgóból ma derült ki agyalás közben, hogy még 30hektár tudok vetni plusz jó 15hektár lesz két traktorosomnak is összesen, így még 20zákot berendeltem E82 volt még, nembánom, szeretjük!!!
Kérdeztem milesz ha mégis kell párzsák kukorica vagy makuka később? Annyit mondtak valamit csak találunk csak lehet nem olyat amilyet szeretnék
Egyébként piós napraforgó fog még később jönni LE25 is az lesz április vége felé ha úgyvn várunk kicsit ésvetünk még belőle, igaz elvileg mostmár rendben vagyok így a mai nappal bezárólag.
Plusz jön még a gratis mag kukoricából piótól vagy 10zsák így lesz anyag 210-220 hektárra itt "polcon"
Ezt tényleg nem értem..Vagy a jól értesültek GMO-ra hajtanak az idén?? De ritkán szokot budán kutya vásár lenni?? Vagy most kezd divatba jönni?? Ami biztos hogy én sem vagyok nyugodt azzal a néhány Papirral a zsebemben.. és néhány halvány ígérettel!!
ma lemondták az 5276-ot is. ma ment a telefonálgatás, mert elfogytak a magok a pio-nál is. v 74-et már nem kaptam. f38-at úgy kaptam, hogy megigértem az üzletkötőnek, hogy nem veszek jövőre 1 zsák dekalbot se
köszi már én is megvettem amugy a kukorica vetőmagot.
sikerült szereznem még danellát.nekem mindig ez van.a többit is próbáltam drágábbat is de nem tud többet mint ez.
Korninak:az egyik haverom itt Újfehértón szokott tőlem tavasszal venni a góréból kukoricát,nekem általában fao 450-550 közötti szokott lenni,(pl:colomba,pr 36t24,dk 526,dkc 4888,szóval én csőtörőzök engem hidegen hagy a vizleadás-egyébként idejében elvetve több év tapasztalata az nekem,hogy akármilyen a faoszáma,akkor is lemegy a viz 20%-ra vagy azalá.)szóval neki ezekből a fajtákból szoktama legszebb csövekből morzsolni 2-3Q-t,ő ezt elveti és olyan 10Ha átlagában 600Q-t tud neki.Én nem csinálnám...
Nagy részét tavaly megvettem az idei évre nem sok maradt egy két nyalánkság.
Amit vetek:
Kuki
4995
4590
Phileaxx
DA Sonka
MT 261 (ez után repce megy ha beérik meg az idő is olyan lesz,de még repcém nem volt de lehet nem is lesz)
Napra
H42
Burgonya
Lehet 1 szemet se kéne,de mivel van vető gumó így muszáj lesz.
Szinte ugyanaz ahogy emlékszem,de sok különbség nem volt köztük.A termésben is ugyanazokat az átlagokat produkálta.Nagyüzemben a 4590 128-132q tudott.
Kísérletben:
4590: 129,39q
4014: 129,55q
3705: 128,04q
Nekünk volt 4014 tavaly kísérleti fajtasorban 129q felett adott valamivel október elején vágtuk 12 volt a vize.A 3511 helyett fejlesztette ki a Monsanto.Szerintem jó anyag,nem kell tőle félni, 120q körül biztos ad ha rájár az idő.Ez után biztosan időben tudsz búzát vetni,feltéve ha akarsz.
Ezt nembírom felfogni miért.
Okés hogy ittis a kísérletekben jobban termett de annyival nem!!!
Pl.: A79-es 310-es Fao-val 12-14-et tudott több éven is ettől többet meg csak tavalyi portfólióban pl a P9494 vagy V74 azelőtt meg nem is voltak jobbak ezek
Jóestét mindenkinek.
Volna pár kérdésem.
Az idén vetünk Dkc 4014-es kukoricát ha valaki tudna róla infót azt megköszönném. A föld amibe lesz vetve az 25-30 AK-s.2 éve volt trágyázva 500 q lett rászórva /ha (csirke,disznó,ló trágya).
A vetés előtt szórnánk rá 3q pétisót. Szerintetek ez elég tápanyag?
Amúgy azért ezt a magot vetjük mert felénk elfogyott már majdnem minden. P9494-et, Pr37no1-et vagy Dkc 4590-et akartunk de az elfogyott. Egy ismerős ajánlotta még a KWS Amandha-t de azt nem ismerjük. Erről tudtok infót?
9104 hozzászólás
Válasz #2050. hozzászólásra
grátiszt a vetőmaggyártó adja. Idén pl nemlehet választani szóval foglalkoznak mással is, de ami jár az jár!
pénzben úgysem adják ide így a magnak járnia kell és kész!
Más lenne ha volna gmo mentes szójájuk...
Akkor azt kértem volna és maradt volna a kalapban, igaz ez nemnagy segítség de legalább együttérzés
Válasz #2051. hozzászólásra
Rendben van!
Persze erről nem a kismaszek tehet csak én már egész télen szóltam osztottam az információt a helyiekkel, hogy ha kijön az árlista rögtön lépni kell és szóljonak.
Ugyanez műtrágyával...errefel február 14-én szól még a traktorosunk is hogy neki kell 7hektárba naprafrogó, meg a másiknak is ennyi, amikor január elején rögtön már leadtam a rendelést és ezt tudták is...
Egyébként rendeltem volna többet is nem számoltam volna ennyire ki, csak problémánk van ránkjár a rúd és spórolni kell ahol lehet, esetünkben máson fogok főleg ha nem is szólt most ez van sajnos.
Szóljál majd aztán megbeszéljük mi hogy adja!
Végülis 67ezerrel vetem így a 80-ezres zsák durván 1,2ha-ba elég
Válasz #2050. hozzászólásra
Azért nem teszik mert manapság minden kereskedö csak a nagy halakra pályázik!!Azoknak mindent a kicsi meg miért nem igyekezett..Másrészt azokban úgy sem nagy az üzlet..
Máté barátom! A későn ébredő kismaszek nyugdíjasan gondolkodik! Nem tudja, hogy ezek a mai fiatalok ennyire rohannak! Vagy talán hajtják őket? De ha nagyon szorít a kapca FAO 280 miatt majd felhívlak.
Grátisz magokat nemkellene most eladni azoknak akiknek nem jutott??Már a kereskedőknek.
Válasz #2046. hozzászólásra
Lehet van benne valami,én azt hallottam,ukrajnába jobb piac van,és oda eladták a magot.Namost gondolkozzunk,kinek volt jó ez a GMO kavarás?Magyarország vetőmag nélkül marad.
Válasz #2047. hozzászólásra
Válasz #2046. hozzászólásra
IKR-nél hallottad mi...
Úgy hallottam megint voltak gondok gmo ügyben,ezért is fogynak a készletek gyorsabban. A gyanus magok mentek keletebbre
A kukorica magokkal mi rendben vagyunk, maximum aki nem szólt kis maszek hogy kell de majd vetéskor jönne neki nemlesz, ezzel nemtudok mit tenni...
Napraforgóból ma derült ki agyalás közben, hogy még 30hektár tudok vetni plusz jó 15hektár lesz két traktorosomnak is összesen, így még 20zákot berendeltem E82 volt még, nembánom, szeretjük!!!
Kérdeztem milesz ha mégis kell párzsák kukorica vagy makuka később? Annyit mondtak valamit csak találunk csak lehet nem olyat amilyet szeretnék
Egyébként piós napraforgó fog még később jönni LE25 is az lesz április vége felé ha úgyvn várunk kicsit ésvetünk még belőle, igaz elvileg mostmár rendben vagyok így a mai nappal bezárólag.
Plusz jön még a gratis mag kukoricából piótól vagy 10zsák így lesz anyag 210-220 hektárra itt "polcon"
Válasz #2043. hozzászólásra
Miért Feribátyának mennyi terem általában???
Aztán meg lehet búráskodni hogy még FERI-bátyánkat is megvered kukoricában! !Mert meg terem vagy 20 tonna is...Válasz #2041. hozzászólásra
Válasz #2040. hozzászólásra
Ezt tényleg nem értem..Vagy a jól értesültek GMO-ra hajtanak az idén?? De ritkán szokot budán kutya vásár lenni?? Vagy most kezd divatba jönni?? Ami biztos hogy én sem vagyok nyugodt azzal a néhány Papirral a zsebemben.. és néhány halvány ígérettel!!
Válasz #2037. hozzászólásra
nekem meg küld a húgom usából. 3 hét alatt itt a konténer
Válasz #2038. hozzászólásra
haverom gyors volt. ő leadta a rendelést január elején. a felét meg is kapja annak
Válasz #2035. hozzászólásra
Én jan.30. adtam le,és azt állítsák,meglesz.
Akkor le ölök valakit ha itt is gond lesz..Semmi kedvem kunsági maggal be vetni a területeimet..Válasz #2036. hozzászólásra
Válasz #2036. hozzászólásra
majd morzsolok a górébol
Válasz #2033. hozzászólásra
akkor vigyorogj ha nálad lesz a mag
Válasz #2032. hozzászólásra
3 hete leadtuk a rendelést sokszáz zsákra. most derült ki, hogy már nem jut
Válasz #2033. hozzászólásra
én se, máskor ilyenkor még nem is gondoltunk a magra,most meg nem kapni a jobbakbol(pio)
Válasz #2031. hozzászólásra
Semmi baj..Több jut nekünk..Már ehez is protekció kell? ?Nem is értem ezt a mostani világot..
Válasz #2030. hozzászólásra
De miért csak most ébredtél?? Nem vagy már kezdö!!Söt ugyan régi motoros vagy..Ezt most tényleg nem értem???!!!
Válasz #2030. hozzászólásra
Azt én is megigértem
ma lemondták az 5276-ot is. ma ment a telefonálgatás, mert elfogytak a magok a pio-nál is. v 74-et már nem kaptam. f38-at úgy kaptam, hogy megigértem az üzletkötőnek, hogy nem veszek jövőre 1 zsák dekalbot se
nekünk mindig ez volt és nincs rá panasz.
meg aztán jobban tiszai földbe kerül.
Válasz #2026. hozzászólásra
Már lerendeltem ennyiért, 10-12 ha lesz belőle,felénk nem nagyon rajonganak a furioért pedig ha van vize kevés műtrágyából is 10 tonna felett tud
a parlamenti közvetítésben GMO vetőmagokról beszélnek..duna tv
Válasz #2024. hozzászólásra
Valahol hallottam hogy 18-20 között meglehet venni a Furiot, nemis tudom ki mondta már nemrégen.
Válasz #2024. hozzászólásra
köszi
Válasz #2022. hozzászólásra
22000 FT
Válasz #2021. hozzászólásra
köszi már én is megvettem amugy a kukorica vetőmagot.
sikerült szereznem még danellát.nekem mindig ez van.a többit is próbáltam drágábbat is de nem tud többet mint ez.
hali.
Furio árat tud esetleg valaki?
Válasz #1981. hozzászólásra
Korninak:az egyik haverom itt Újfehértón szokott tőlem tavasszal venni a góréból kukoricát,nekem általában fao 450-550 közötti szokott lenni,(pl:colomba,pr 36t24,dk 526,dkc 4888,szóval én csőtörőzök engem hidegen hagy a vizleadás-egyébként idejében elvetve több év tapasztalata az nekem,hogy akármilyen a faoszáma,akkor is lemegy a viz 20%-ra vagy azalá.)szóval neki ezekből a fajtákból szoktama legszebb csövekből morzsolni 2-3Q-t,ő ezt elveti és olyan 10Ha átlagában 600Q-t tud neki.Én nem csinálnám...
Válasz #2018. hozzászólásra
kuki:
vetéssel egym.be
2q 35NP+1q Péti + húzatás 2q Amnitrát
Napra:
vetéssel egym.be
2q 34NPK+1PatentKali +húzatás
Válasz #2018. hozzászólásra
Üdv!
Nagy részét tavaly megvettem az idei évre nem sok maradt egy két nyalánkság.
Amit vetek:
Kuki
4995
4590
Phileaxx
DA Sonka
MT 261 (ez után repce megy ha beérik meg az idő is olyan lesz,de még repcém nem volt de lehet nem is lesz)
Napra
H42
Burgonya
Lehet 1 szemet se kéne,de mivel van vető gumó így muszáj lesz.
Válasz #2016. hozzászólásra
Hy !
Miket vetsz idén , műtrágya mennyi ?
Megvan már a magod ?
Válasz #2016. hozzászólásra
Köszi szépen
Idén milyen fajtákat vetel nagyüzemben?
Gondolom kéket
Válasz #2014. hozzászólásra
Szinte ugyanaz ahogy emlékszem,de sok különbség nem volt köztük.A termésben is ugyanazokat az átlagokat produkálta.Nagyüzemben a 4590 128-132q tudott.
Kísérletben:
4590: 129,39q
4014: 129,55q
3705: 128,04q
Válasz #2013. hozzászólásra
Köszönöm a választ. Elvileg búza megy utánna ha minden öszzejön. A 3 q pétisó vetés előtt szerinted elég vagy megosztva szórjuk ki?
Válasz #2013. hozzászólásra
Hali
arra nem emlékszel véletlenül, hogy a csövei milyenek? Hasonló a 4590-hez, vagy vékonyabb?
Válasz #2009. hozzászólásra
Nekünk volt 4014 tavaly kísérleti fajtasorban 129q felett adott valamivel október elején vágtuk 12 volt a vize.A 3511 helyett fejlesztette ki a Monsanto.Szerintem jó anyag,nem kell tőle félni, 120q körül biztos ad ha rájár az idő.Ez után biztosan időben tudsz búzát vetni,feltéve ha akarsz.
Válasz #2011. hozzászólásra
a 9494 leszerepelt nálam véglegesen
Válasz #2007. hozzászólásra
Ezt nembírom felfogni miért.
Okés hogy ittis a kísérletekben jobban termett de annyival nem!!!
Pl.: A79-es 310-es Fao-val 12-14-et tudott több éven is ettől többet meg csak tavalyi portfólióban pl a P9494 vagy V74 azelőtt meg nem is voltak jobbak ezek
Válasz #2008. hozzászólásra
2g karbamid bedolgozva és sor mellé 180kg 8-24-24. ja és harmadvetés volt
Jóestét mindenkinek.
Volna pár kérdésem.
Az idén vetünk Dkc 4014-es kukoricát ha valaki tudna róla infót azt megköszönném. A föld amibe lesz vetve az 25-30 AK-s.2 éve volt trágyázva 500 q lett rászórva /ha (csirke,disznó,ló trágya).
A vetés előtt szórnánk rá 3q pétisót. Szerintetek ez elég tápanyag?
Amúgy azért ezt a magot vetjük mert felénk elfogyott már majdnem minden. P9494-et, Pr37no1-et vagy Dkc 4590-et akartunk de az elfogyott. Egy ismerős ajánlotta még a KWS Amandha-t de azt nem ismerjük. Erről tudtok infót?
Válasz #2005. hozzászólásra
pontosan milyen és mennyi műtrágyával?
Válasz #2006. hozzászólásra
nálam azok a szarok jó ha a felét teremték volna. mellettem a szomszédnak a reseda 60-at tudott
Válasz #2005. hozzászólásra
bammmmmeg a 270-es R56 meg M81 talán ez a neve, szóval ezek is megteremték tavaly ezt a jobb fődeken!
11 ezerért/zsákja áron
Válasz #2003. hozzászólásra
100