Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1801. hozzászólásra Nagy hiba volt!!!Legalább néhány mellé vetés ereiéig meg kellet volna próbálni!! Pár éve én is szkeptikus voltam..De mára megvilágosodtam!!
Köszönöm szépen! Gondolom maximálisan elégedett voltál! Nekem tavaly KANSAS -om (is) volt, amely 121.15q/ha netto-t adott 14.6-15.8 víz % mellett. Az idén a LUCIUS-t próbálom ki...
Na köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
A föld elég jó 35ak átlagba, műkakit vetéskor kap csak, máskor nem, sztem olyan 65-70 körül belövöm és kíváncsi vagyok az eredményre!
Válasz #1774. hozzászólásra
Sajnos én is csak ennyit találtam a P 9025-ről.Terméseredmény sehol. Valakinek esetleg nem volt fajtasorban? Elég jó az akciós ára.
Srácok még mindig a tőszám?? Én már többször le írtam de most utoljára...Hogy nem az elvetet hanem a ki kelt tö számra koncentráljon mindenki!!Van ahol kicsinyke különbség van csupán a jó adottság és a jó teknikai háttér miatt!!De ahol az egyik vagy egyik-sem adott ott viszont érdemesebb magasabb tö számmal indítani és a rosz kelési arány miatt igy is lehetnek meglepetések.. Én már csak tudom!!Sajn volt részem már sokszor ilyesmiben.. És amikor utána számoltam igencsak kiábrándító volt a végeredmény!!Egyébként ezek a mostani kukorica vetőmagok igen jól bírják a tö szám sűrítést!!Ez már nem a LÓ-FOGÚ kukorica amit régen kis lépésre raktak!!
Szerintem a tőszám akkor számít igazán amikor mondjuk a 60ezer tőnek kivan használva a teteje is, tehát 30aranykoronás feletti fődön 6mázsa műtrágyával aranytiszta állapotban megfelelő mennyiségű csapadék mellett...
Ha gyengébb a főded meg nem kap annyi műtrágyát akkor a kevesebb tő is kb azt hozza amit a több, minden évben van tőszámos kísérletünk, van olyan ahol a 80ezres többet terem, pl 2010-ben ez igaz volt a túlzott csapadék végett, de általában a 65ezer körüli tőszámmal volt nálunk jobb a kukorica, mondjuk ezt még hibridje is válogatja!
pl P9578 kevesebbel jobban terem!!!
Még 4 zsákot nyugodtan rendelhetsz.Mi minden évben 72-73ezerrel vetünk és nem volt gond ezidáig.2007 nagy aszályban is megvolt a 70-80q/ha.Tavaly ettől egy kicsit jobb lett!
Hello! Ha a vetőgépet 60-62 állítod, akkor a talaj és a vetőgépet működtető kerekek között nem álandó a kapcsolat, megcsúszhat! Ebből adódóan nagyon kevés a tőszámveszteség, de elérheti akár az 1000 tő/hektárt! A másik veszteség a magok csiraképessége miatt adódik ami kb 90-95 %-os! Ez azt jelenti, hogy minden elvetett 10 magból csak 90- 95 kel ki. Tavaly az egyik táblán a vetőgépet 75ezerre állítva, 69 ezer termőtövet kaptunk, a másik táblán 72-re állítva 67 ezret! A méréseket pontosan végeztük el, éppen ezért, hogy tudjuk, hogy naggyából mennyi veszteséggel kell számolni! Egyébként egyik táblán 119 mázsát termett 69 ezer / hektár termőtővel kevesebb műtrágyával, mási ktáblán 128 mázsa / hektár 67ezer termőtővel, kicsit több műtrágyával!
Először is köszönöm a választ!Viszont azt nem értem hogy miért lenne csak 50-55 a termőtöveim száma, ezt megmagyaráznád? :)
Mennyit termett neked azzal a tőszámmal?
Válasz #1778. hozzászólásra
Nem biztos, hogy hibáznál a 62000 szemes vetéssel... Ha szárasság lesz, 70000 fölötti tőszámnál könnyen lehetnek meddő tövek, amik csak a tápanyagot viszik. Persze függ még sok mindentől... Augusztusban már okosabb leszel
Hello! Ha 60-62ezerrel veted, akkor 1 hektáron kb 50-55 ezer lesz a termőtöveid száma! Az pedig elég kevés! Nyugodtan vetheted 70-72vel is, mi is ennyivel vetettük tavaly!
Most van belőle nekünk 60zsákkal, majd kiderűl mit tud, milyen szívós hogy bírja a stresszt
(mert szerintem lesz ha nem esik még vagy 100mm csapadék a fődekre tavaszig)
Figyeljmár!
itt szerintem nincs egész 15aranykorona az átlag, 10-20közöttieken dógozunk általában kb kétharamd részben.
07-ben aszály volt az tény sokunknak elment a kukoricája.
de utánavaló éven meg azóta is jó kukoricák voltak.
Ha nem törte le a disznó és nem lopták el a felét akkor valamit nagyon elcseszhettél 40mázsás kukoricával a 22ak-s földön.
(kell neki műtrágya több és akkor legalább dupláját fogja teremni)
Nemrégen beszéltem egy idősebb termelő uriemberrel. Fajtasorban van neki rendszeresen martonvásári jobb magasabb fao-s hibridek és aztmondja hogy nem rosszak ám!!!
Meg szerintem egyre jobban fejlődnek majd ezek is, keleti piacra nemtudom termelnek e de előbbutóbb ottis meglesz a létjogosultságuk, mivel lassan ott tartunk hogy a többiek nem fogják győzni maggal kiszolgálni a vásárlókat aki nem lép időben annak csak valami maradék fog maradni áprilisra pióból monsantoból syngentából ...
Ha valaki nekem hozna kísérletet szívesen beilleszteném megfelelő helyre és mondjuk egy 380körüli martonvásárit összehasonlítanék 280-310-380-as pioneerekkel megnéznén mit mutatna
Most az eleje lesz száraz a vége meg lucskos
Azért tavaszig tőccse magát a főd! Most esik szépen a hó essen is hagy legyen lucsok mert jobban fog kelleni a jó termés mint eddig valaha!!!
bajok vannak
Remélem a szója is hozza majd magát úgy mint tavaly, most lesz több belőle aztán fakítani kéne neki.
Gézám te vetsz vissza kukorica után kukoricát???
Baxus itt lenne egyrakás hely neki nem is túl hitvány főd de olyan vadkárgyanús vagy ....gyanús a helyzet hogy egyszerűen nemlehet belevetni ilyet, lekorlátozza a gazdát sajnos...
De egyébként tényleg dúrva az hogy nagyrészt mindenki bevásárolt a vetömagból és tulajdonképpen már lehet a polcainkon van a les gyanús árú csak még nem tudunk rolla!!
9104 hozzászólás
Mt 261 valakinek volt már??
mv 277 kukoricát ismeri valaki?Vélemények?
Válasz #1801. hozzászólásra Nagy hiba volt!!!Legalább néhány mellé vetés ereiéig meg kellet volna próbálni!! Pár éve én is szkeptikus voltam..De mára megvilágosodtam!!
ma ráakartak beszélni dekalb anyagra de nemhagytam magam
Válasz #1799. hozzászólásra
Nekem meg 75- adott és igy is megvagyok vele elégedve csak azt sajnálom hogy a LUCIUS-t nem próbáltam de majd az idén!!
Válasz #1798. hozzászólásra
Köszönöm szépen! Gondolom maximálisan elégedett voltál! Nekem tavaly KANSAS -om (is) volt, amely 121.15q/ha netto-t adott 14.6-15.8 víz % mellett. Az idén a LUCIUS-t próbálom ki...
TYLLA Lucius14340kg 15,4 víz
N01 12918kg 16,1 víz
2q Timac ot és 2q 27-est kapott
De talaja válogatja meik mag hol mit tud
Válasz #1793. hozzászólásra
hát a helyén .......................
Ma meghozták a kuki vetőmagot:
dkc 4014 13,8kg/zsák
dkc 4590 17,7kg/zsák
dkc 4795 18,3kg/zsák
A 4014-es már fogásra is jóval könnyebbnek tűnt.
Na köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
A föld elég jó 35ak átlagba, műkakit vetéskor kap csak, máskor nem, sztem olyan 65-70 körül belövöm és kíváncsi vagyok az eredményre!
Válasz #1793. hozzászólásra
3 fajtát ír, de hol van elrejtve a 3. cső kukorica a képen?
Én tavaly 70-el vetettem de voltak benne meddő tövek az idén csak 65-el vetem
Válasz #1774. hozzászólásra
Sajnos én is csak ennyit találtam a P 9025-ről.Terméseredmény sehol. Valakinek esetleg nem volt fajtasorban? Elég jó az akciós ára.
Srácok még mindig a tőszám?? Én már többször le írtam de most utoljára...Hogy nem az elvetet hanem a ki kelt tö számra koncentráljon mindenki!!Van ahol kicsinyke különbség van csupán a jó adottság és a jó teknikai háttér miatt!!De ahol az egyik vagy egyik-sem adott ott viszont érdemesebb magasabb tö számmal indítani és a rosz kelési arány miatt igy is lehetnek meglepetések.. Én már csak tudom!!Sajn volt részem már sokszor ilyesmiben.. És amikor utána számoltam igencsak kiábrándító volt a végeredmény!!Egyébként ezek a mostani kukorica vetőmagok igen jól bírják a tö szám sűrítést!!Ez már nem a LÓ-FOGÚ kukorica amit régen kis lépésre raktak!!
Szerintem a tőszám akkor számít igazán amikor mondjuk a 60ezer tőnek kivan használva a teteje is, tehát 30aranykoronás feletti fődön 6mázsa műtrágyával aranytiszta állapotban megfelelő mennyiségű csapadék mellett...
Ha gyengébb a főded meg nem kap annyi műtrágyát akkor a kevesebb tő is kb azt hozza amit a több, minden évben van tőszámos kísérletünk, van olyan ahol a 80ezres többet terem, pl 2010-ben ez igaz volt a túlzott csapadék végett, de általában a 65ezer körüli tőszámmal volt nálunk jobb a kukorica, mondjuk ezt még hibridje is válogatja!
pl P9578 kevesebbel jobban terem!!!
Válasz #1787. hozzászólásra
Még 4 zsákot nyugodtan rendelhetsz.Mi minden évben 72-73ezerrel vetünk és nem volt gond ezidáig.2007 nagy aszályban is megvolt a 70-80q/ha.Tavaly ettől egy kicsit jobb lett!
Válasz #1784. hozzászólásra
Hello!köszi a válaszokat!Mi 20 hekire rendeltünk 25 zsák 50eszemes zsákot!Akkor azt mondod kevés lesz és rendeljünk még hozzá?
Válasz #1785. hozzászólásra
Köszönöm szépen előre is! Persze, hogy érdekel, nagyon is!
TILLA46 nekem volt kisérletbe is vetve az N01 -et megverte vízbe és súlyba is majd megirom pontosan mennyivel ha érdekel.
Válasz #1782. hozzászólásra
Hello! Ha a vetőgépet 60-62 állítod, akkor a talaj és a vetőgépet működtető kerekek között nem álandó a kapcsolat, megcsúszhat! Ebből adódóan nagyon kevés a tőszámveszteség, de elérheti akár az 1000 tő/hektárt! A másik veszteség a magok csiraképessége miatt adódik ami kb 90-95 %-os! Ez azt jelenti, hogy minden elvetett 10 magból csak 90- 95 kel ki. Tavaly az egyik táblán a vetőgépet 75ezerre állítva, 69 ezer termőtövet kaptunk, a másik táblán 72-re állítva 67 ezret! A méréseket pontosan végeztük el, éppen ezért, hogy tudjuk, hogy naggyából mennyi veszteséggel kell számolni! Egyébként egyik táblán 119 mázsát termett 69 ezer / hektár termőtővel kevesebb műtrágyával, mási ktáblán 128 mázsa / hektár 67ezer termőtővel, kicsit több műtrágyával!
Válasz #1781. hozzászólásra
Igen, ezért is gondolkodunk alacsonyabb számban, bár elég jó földek! :)
Válasz #1779. hozzászólásra
Először is köszönöm a választ!Viszont azt nem értem hogy miért lenne csak 50-55 a termőtöveim száma, ezt megmagyaráznád? :)
Mennyit termett neked azzal a tőszámmal?
Nem biztos, hogy hibáznál a 62000 szemes vetéssel... Ha szárasság lesz, 70000 fölötti tőszámnál könnyen lehetnek meddő tövek, amik csak a tápanyagot viszik. Persze függ még sok mindentől... Augusztusban már okosabb leszel
Üdv Mindenkinek! Mi a véleményetek az NK Lucius-ról? Van valakinek személyes tapasztalata?
Hello! Ha 60-62ezerrel veted, akkor 1 hektáron kb 50-55 ezer lesz a termőtöveid száma! Az pedig elég kevés! Nyugodtan vetheted 70-72vel is, mi is ennyivel vetettük tavaly!
Sziasztok!
Dkc 4590-est szeretnénk vetni olyan 60-62e/ha tőszámmaszal Hajdú-Biharban!Szerintetek ez kevés, vethetünk többet is?
Köszönöm a válaszokat!
Válasz #1772. hozzászólásra
Most van belőle nekünk 60zsákkal, majd kiderűl mit tud, milyen szívós hogy bírja a stresszt
(mert szerintem lesz ha nem esik még vagy 100mm csapadék a fődekre tavaszig)
Válasz #1771. hozzászólásra
"22aranykoronás tápanyagszegény földbe..."
Figyeljmár!
itt szerintem nincs egész 15aranykorona az átlag, 10-20közöttieken dógozunk általában kb kétharamd részben.
07-ben aszály volt az tény sokunknak elment a kukoricája.
de utánavaló éven meg azóta is jó kukoricák voltak.
Ha nem törte le a disznó és nem lopták el a felét akkor valamit nagyon elcseszhettél 40mázsás kukoricával a 22ak-s földön.
(kell neki műtrágya több és akkor legalább dupláját fogja teremni)
Nekem van 2012-es pioneeros füzetem:jó ár-érték arány,korai 310-es fao,őszi kalászos tervezhető utána,szára,gyökere erős,jól birja a szélsőséges termőhelyeket.68-72ezer tő...
hasonlo a M81-hez Resedához.De ez ujabb genetika,mindenképp érdemes kipróbálni.
Válasz #1772. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne.Nem találok semmi ismertetőt rola.
Üdv! P 9025-ről valakinek vélemény, tapasztalat?
tápanyagszegény földbe átlag 22 ak
nekem 2007-be dkc 3511 22q/ha
2009-be dkc 3511 48/ha
2011-be MV 277 65/ha
Köszi Szanberg,talán a még mindig standard Florenciáról egy közelebbi tapasztalat..
Nemrégen beszéltem egy idősebb termelő uriemberrel. Fajtasorban van neki rendszeresen martonvásári jobb magasabb fao-s hibridek és aztmondja hogy nem rosszak ám!!!
Meg szerintem egyre jobban fejlődnek majd ezek is, keleti piacra nemtudom termelnek e de előbbutóbb ottis meglesz a létjogosultságuk, mivel lassan ott tartunk hogy a többiek nem fogják győzni maggal kiszolgálni a vásárlókat aki nem lép időben annak csak valami maradék fog maradni áprilisra pióból monsantoból syngentából ...
Ha valaki nekem hozna kísérletet szívesen beilleszteném megfelelő helyre és mondjuk egy 380körüli martonvásárit összehasonlítanék 280-310-380-as pioneerekkel megnéznén mit mutatna
Martonvásári -mv 500 ról vélemény,esetleg a Mirandáról,vagy úgy általában a fao 450 től fölfelé mondjuk fao 530-ig?(nem silózni kell,hanem csőtörős kukinak...)
Válasz #1766. hozzászólásra Elég mély növésű ez a fószer.
Válasz #1765. hozzászólásra
ez megfelelne?
csakhogy lazításnak tűnjön ne munkának
Ezt sajnos nemlehet ebben a formában kivitelezni...
Nekem egy kanadai legnagyobb Cater dojjzer kellene, eltúrnám az összes sort hátul meg leereszteném méterre a lazítókéseket
Válasz #1762. hozzászólásra
Bogarat mikro szóróval, ....t sörét szóróval írtunk !!!!
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 16:00:55
Válasz #1761. hozzászólásra
Most az eleje lesz száraz a vége meg lucskos
Azért tavaszig tőccse magát a főd! Most esik szépen a hó essen is hagy legyen lucsok mert jobban fog kelleni a jó termés mint eddig valaha!!!
bajok vannak
Remélem a szója is hozza majd magát úgy mint tavaly, most lesz több belőle aztán fakítani kéne neki.
Gézám te vetsz vissza kukorica után kukoricát???
Baxus itt lenne egyrakás hely neki nem is túl hitvány főd de olyan vadkárgyanús vagy ....gyanús a helyzet hogy egyszerűen nemlehet belevetni ilyet, lekorlátozza a gazdát sajnos...
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 14:44:26
Válasz #1759. hozzászólásra
De csak a vége ,az eleje az lucskos volt.
Válasz #1759. hozzászólásra
Baz+ te az idén is áztál egész nyáron
Válasz #1757. hozzászólásra
logikus. egy száraz évet egy csapadékos követ. tavaly száraz volt
Válasz #1746. hozzászólásra
Timac Sulfammo 21 18500+áfa, Sulfammo 30 19500+áfa. Nem gyenge ára van
Válasz #1756. hozzászólásra
Ezekszerint te tudsz valamit??
Válasz #1755. hozzászólásra
fene se bánja. idén lesz olyan földbe kukoricám, amibe még soha se volt
Válasz #1753. hozzászólásra
De egyébként tényleg dúrva az hogy nagyrészt mindenki bevásárolt a vetömagból és tulajdonképpen már lehet a polcainkon van a les gyanús árú csak még nem tudunk rolla!!