Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ki akartam próbálni, de valamiért elmaradt.
Egyrészt költségkímélés, ez annyit jelent, hogy a jobb kukis helyek nagy táblák lesznek 30hektárra nem akartam volna most olyat venni, kistábla meg ami jó kiadós nemnagyon lesz gy kimarad, illetve a gratis magot ebben szeretném majd kérni egy hely lesz amibe szánnám.
Nomeg tényleg felénk az A79 az szokta adni azt kb mint a jobbak itt, szóval majdnem mindegy mint már írtam is, most ez lesz
Igen 310-es,de mindegy.
amugy itt is sokan pioznak.Haveroméknak remélem N01 lesz sok...elvileg 70ha tengeri lesz..ebből Pio kws,meg 1-2zsák dekalb,de még változhat..timac árat hallotam valamelyik 19000/mázsa...pannon starter hektárköltsége mennyi lehet?
ROJÁL feltette a v.m. árakat , kérdés az lenne,hogy ez a listaár , vagy ebbe már van valami kedvezmény?
ezektöl az áraktol ki mennyivel vette olcsóbban
Érdeklődők, vetetett már valaki NK COBALT fajtájú kukoricát,mit tudott és mennyire szeretik a vadak.Tegnap hallottam,hogy a vadak nem szeretik, ez mennyire igaz.
De ezzel az a baj, hogy ha igaz hogy 5 év alatt leromlik valamelyik hibridnek a minősége, akkor most kikísérletezel teszem azt 2 év alatt valamit, hogy hova milyen hibridet éri meg neked termeszteni (nekünk legalább is van rendesen minőségi különbség a földeknél), aztán mire tudnád alkalmazni a dolgot addigra kezdheted a kísérletezést megint, mert addigra az előzőeknek már lejár az ideje.
Amúgy itt az 5 évnél elgondolkodtam a Pioneer Styra magján. Nem tudom mióta van forgalomban, nem most kezdték árulni az tuti, mi már legalább 3-4 éve vetjük és már azelőtt is volt és eddig árához képest mindig jót hozott, ugyanígy az A24 is. A többi gyártóval csak most kezdünk ismerkedni.
Válasz #1719. hozzászólásra
Ha valaki ezt a termést garantálja én tuti hogy megveszem rá!!
Akár már most is jöhetnek hozzám a kékek egyeztetni és a garantált termést papirra tenni!!
Srácok talán nem is az a lényeg hogy mi miért van..Hanem az hogy mi a végeredménye.. És abból egyenesen látszik hogy aki komoly eredményeket vár annak mindig az újak közül kel válogatnia persze nem vakon és feltételek nélkül..Szerintem a kukorica az épp egy olyan növény ahol érdemesebb több fajtával próbálkozni és kísérletezgetni..És mindenki a saját területéhez tud igy fajtát és gyártót is választani!! Nekem tavaly volt egy kis kísérletem kb 10 tétellel én abból le vontam a következtetéseket és egy jó darabig ehhez is tartom magam!!De ezt másoknak is ajánlom!! Legközelebb már csak gyártón belüli kísérletem lesz!!
kaptam egy levelet a kékektöl, van benne pár műtrágyás kísérlet , akinek van aktuális műtrágya árlistája számolja már ki mennyibe fájna most ennyi műtrágya
Tápanyag:
kora tavasszal
27% Linzer műtrágya
2,5q/ha
vetés előtt
Sulfammo 30
3,5 q/ha
vetéssel
Timac Euro Fertil Plus 38 NP
1,5 q/ha
kultivátorozással
Sulfammo 30
2 q/ha
június 14
Yara Zeatrel
4 l/ha
július 8
Yara Zintrac
1 l/ha
Növényvédelem:május 19
Shadow Gold
1,7 l/ha
A tenyészidőszakban mindössze 140 mm csapadék hullott a kengyeli földekre, amit 60 mm kiöntözött vízzel pótolt a gazda a kritikus augusztus-szeptemberi időszakban.
A betakarítás szeptember 28-án zajlott a következő eredménnyel:
Vannak a bogarak, amiket, ha sokáig fújsz ugyanazzal a vegyszerrel, akkor egy idő után immunisak lesznek rá valamilyen szinten és nem lesz hatásos, ezt értem, mert a bogár alkalmazkodik, ahogy az influenza vírus, hogy mindig másmilyen oltóanyagot kell csinálni hozzá.
De a kukorica mire lesz immunis, hogy 5 év után nem hajlandó ugyanolyan körülmények között ugyanolyan termés átlagot hozni? Ha egyszer azt a hibridet kitalálták és képes volt produkálni magát, akkor ugyanazt a hibridet újra és újra ki lehet tenyészteni ugyanolyan minőségűre minden évben szerintem (legalábbis a józan paraszti ész ezt diktálja).
Udv mindenkinek ! nekem is azt monta egy pio kepviselo hogy MAX 5 evig teljesit jol egy hibrid , szerintem ezet is hoznak ki mindig uj korszerubb fajtakat
2009 ben nagyon berágtam emiatt és egy bemutatón leültettem 3 kék ter képviselőt még valakit aki a vetőmagtermesztésben dolgozik , hogy magyarázzák el, hogy is van ez a leromlás dolog,azt mondták ,hogy maguktól romlanak le a hibridek amit én nem hittem el,és hogy nem szükséges megvenni a legújabb hibrideket,de a legolcsóbbakat sem szabad............
tavaly kaptam 5143-ast bónuszba, egy parcellába volt vetve a 5... -l és 1.2 t volt a terméskülömbség az újabbik 5-ös javára
szerintem is ott az igazság amit Fecó leirt, de ezt senki se fogja hivatalosan bevallani
Nekünk volt már Nele fajtasorban, de nem sok mindennek hívják fővetsben.
Viszont amire nekünk is, meg mindenki másnak, aki ilyet csinál ilyen szokott lenni másodvetésben. Silóként 35 tonnát, szemesként olyan 8-9 tonnát tud teremni 70e-res tőszámmal repce, zöldborsó, árpa, vagy takarmánykeverékek után! nem rosz fajta, de fővetésben gyalázatosan rövid ez a tenyészidő, és nagyon nem jó eredményeket hoz...
Mi itt tényleg magasan vagyunk, emlékszem tavaly amikor mentünk frumtalálkozóra Adorexel Lyagrival nagyban egyeztettünk, hogy ugye ők jönnek Szlovákból majd nálunk átülnek hozzánk és megyünk együtt, íy jobban járnak közben meg haverkodunk...
Aztán kiröhögtek mert nekik 150km-re volt Bugac a szlovák alföldről nekünk meg 300km felett észak Magyarországról
9104 hozzászólás
Válasz #1752. hozzászólásra
még szeptemberben kifizette a cég. adómentes
szóltam is, hogy csak olyat kérek
Válasz #1751. hozzászólásra
El is felejtettem, nálad is gond volt? az egésszel?De a nagy lóvét megkeptad
Válasz #1751. hozzászólásra
Tényleg!!Mi lett a GMO-s botrány vége?? Persze csak ami rám is tartozik..
Válasz #1750. hozzászólásra
idén biztosra megyek. csak gmo-sat vetek
Válasz #1748. hozzászólásra
Milyen felállással mész idén? Luciusz milyen volt?
Válasz #1746. hozzászólásra
Ki akartam próbálni, de valamiért elmaradt.
Egyrészt költségkímélés, ez annyit jelent, hogy a jobb kukis helyek nagy táblák lesznek 30hektárra nem akartam volna most olyat venni, kistábla meg ami jó kiadós nemnagyon lesz gy kimarad, illetve a gratis magot ebben szeretném majd kérni egy hely lesz amibe szánnám.
Nomeg tényleg felénk az A79 az szokta adni azt kb mint a jobbak itt, szóval majdnem mindegy mint már írtam is, most ez lesz
Válasz #1740. hozzászólásra
számold ki! 5007,4608 listaára 33500 netto
4795,5170, 5276 listaára 32300
Válasz #1746. hozzászólásra
Tavaly olyan 15-16000 ft-ra jött ki hektáronként a pannon starter.
Igen 310-es,de mindegy.
amugy itt is sokan pioznak.Haveroméknak remélem N01 lesz sok...elvileg 70ha tengeri lesz..ebből Pio kws,meg 1-2zsák dekalb,de még változhat..timac árat hallotam valamelyik 19000/mázsa...pannon starter hektárköltsége mennyi lehet?
Válasz #1743. hozzászólásra
Lehet én 330-ra emlékeztem, gyakorlatilag teljesen mindegy...
Válasz #1743. hozzászólásra
én GKI magot szoktam vetni.
Válasz #1741. hozzászólásra
Pio szerint a PR38A79 310-es
udv,
Ti kitol/kiktol szoktatok rendelni a tengeri vetomagot?
Dekalb erdekelne leginkabb.
koszi
udv
robi
Leadtam a végleges rendelést kukoricára.
Természetesen Pioneer minden:
70zsák PR38A79 (330)
60zsák P9025 (310)
40zsák P8529(280)
ROJÁL feltette a v.m. árakat , kérdés az lenne,hogy ez a listaár , vagy ebbe már van valami kedvezmény?
ezektöl az áraktol ki mennyivel vette olcsóbban
Válasz #1738. hozzászólásra
dehogynem!
ha van kinálat akkor válogat az rendesen ha nincs akkor azt eszi ami van....
Válasz #1737. hozzászólásra
Szerintem a vadak nem tesznek különbséget a kukorica fajták között!!
Érdeklődők, vetetett már valaki NK COBALT fajtájú kukoricát,mit tudott és mennyire szeretik a vadak.Tegnap hallottam,hogy a vadak nem szeretik, ez mennyire igaz.
Válasz #1734. hozzászólásra
örülök hogy nálatok minden olyan szuper!
írhatjuk a 2012-es papírra hogy 111q nettó?
Válasz #1730. hozzászólásra
10 felett 14 alatt
Válasz #1733. hozzászólásra
Kevermesen az esőt csak hírből ismerik mégse termelnek 110q alatt.
Válasz #1730. hozzászólásra
Orosháza - eső az sűrűn elkerül minket...
vannak itt helyi gazdatársak, mesélnek ők majd a 15-16 tonnás kukoricákról...
Válasz #1723. hozzászólásra
víz nélkül ott sem!!!!
Válasz #1727. hozzászólásra
Ez 2010 ben volt és nem én termeltem hanem az egyik gazdatárs.
Válasz #1727. hozzászólásra
Mit jelent az a köszönő viszonyban sem?
DKC3511 vagy P9578 vagy P9400
Piók. közül a koraiakat nem ismerem.
Válasz #1726. hozzászólásra
Nettó? Mekkora víztatalommal?
Válasz #1726. hozzászólásra
ez melyik évben volt? mert mi 35ak fölött vagyunk... de köszönő viszonyban sem vagyunk a 15,5tonnával (békési földön)
Válasz #1725. hozzászólásra
Két héttel vetés előtt 3.5 q karbamid lett kiszórva bedolgozva kombinátorral és 155mázsa/hektár 33 aranykoronás békési földön,Pioneer Y12.
Válasz #1723. hozzászólásra
2266
megosztanád velünk a kísérleted eredményeit
Válasz #1721. hozzászólásra
jó földön megterem az ennyi fölösleges kiadás nélkül is
Válasz #1720. hozzászólásra
De ezzel az a baj, hogy ha igaz hogy 5 év alatt leromlik valamelyik hibridnek a minősége, akkor most kikísérletezel teszem azt 2 év alatt valamit, hogy hova milyen hibridet éri meg neked termeszteni (nekünk legalább is van rendesen minőségi különbség a földeknél), aztán mire tudnád alkalmazni a dolgot addigra kezdheted a kísérletezést megint, mert addigra az előzőeknek már lejár az ideje.
Amúgy itt az 5 évnél elgondolkodtam a Pioneer Styra magján. Nem tudom mióta van forgalomban, nem most kezdték árulni az tuti, mi már legalább 3-4 éve vetjük és már azelőtt is volt és eddig árához képest mindig jót hozott, ugyanígy az A24 is. A többi gyártóval csak most kezdünk ismerkedni.
Válasz #1719. hozzászólásra
Ha valaki ezt a termést garantálja én tuti hogy megveszem rá!!
Akár már most is jöhetnek hozzám a kékek egyeztetni és a garantált termést papirra tenni!!
Srácok talán nem is az a lényeg hogy mi miért van..Hanem az hogy mi a végeredménye.. És abból egyenesen látszik hogy aki komoly eredményeket vár annak mindig az újak közül kel válogatnia persze nem vakon és feltételek nélkül..Szerintem a kukorica az épp egy olyan növény ahol érdemesebb több fajtával próbálkozni és kísérletezgetni..És mindenki a saját területéhez tud igy fajtát és gyártót is választani!! Nekem tavaly volt egy kis kísérletem kb 10 tétellel én abból le vontam a következtetéseket és egy jó darabig ehhez is tartom magam!!De ezt másoknak is ajánlom!! Legközelebb már csak gyártón belüli kísérletem lesz!!
kaptam egy levelet a kékektöl, van benne pár műtrágyás kísérlet , akinek van aktuális műtrágya árlistája számolja már ki mennyibe fájna most ennyi műtrágya
Tápanyag:
kora tavasszal
27% Linzer műtrágya
2,5q/ha
vetés előtt
Sulfammo 30
3,5 q/ha
vetéssel
Timac Euro Fertil Plus 38 NP
1,5 q/ha
kultivátorozással
Sulfammo 30
2 q/ha
június 14
Yara Zeatrel
4 l/ha
július 8
Yara Zintrac
1 l/ha
Növényvédelem:május 19
Shadow Gold
1,7 l/ha
A tenyészidőszakban mindössze 140 mm csapadék hullott a kengyeli földekre, amit 60 mm kiöntözött vízzel pótolt a gazda a kritikus augusztus-szeptemberi időszakban.
A betakarítás szeptember 28-án zajlott a következő eredménnyel:
Hibrid Termés Szemnedvesség
DKC 4608 15,89t/ha 14%
Válasz #1717. hozzászólásra
lehet mindig ugyanazokat a hibrideket tenyésztik ki, csak más nevet írnak a címkére
Vannak a bogarak, amiket, ha sokáig fújsz ugyanazzal a vegyszerrel, akkor egy idő után immunisak lesznek rá valamilyen szinten és nem lesz hatásos, ezt értem, mert a bogár alkalmazkodik, ahogy az influenza vírus, hogy mindig másmilyen oltóanyagot kell csinálni hozzá.
De a kukorica mire lesz immunis, hogy 5 év után nem hajlandó ugyanolyan körülmények között ugyanolyan termés átlagot hozni? Ha egyszer azt a hibridet kitalálták és képes volt produkálni magát, akkor ugyanazt a hibridet újra és újra ki lehet tenyészteni ugyanolyan minőségűre minden évben szerintem (legalábbis a józan paraszti ész ezt diktálja).
Udv mindenkinek ! nekem is azt monta egy pio kepviselo hogy MAX 5 evig teljesit jol egy hibrid , szerintem ezet is hoznak ki mindig uj korszerubb fajtakat
Válasz #1688. hozzászólásra
2009 ben nagyon berágtam emiatt és egy bemutatón leültettem 3 kék ter képviselőt még valakit aki a vetőmagtermesztésben dolgozik , hogy magyarázzák el, hogy is van ez a leromlás dolog,azt mondták ,hogy maguktól romlanak le a hibridek amit én nem hittem el,és hogy nem szükséges megvenni a legújabb hibrideket,de a legolcsóbbakat sem szabad............
tavaly kaptam 5143-ast bónuszba, egy parcellába volt vetve a 5... -l és 1.2 t volt a terméskülömbség az újabbik 5-ös javára
szerintem is ott az igazság amit Fecó leirt, de ezt senki se fogja hivatalosan bevallani
Válasz #1713. hozzászólásra
konkrétan a 4590 érdekelne!
Sziasztok?
dkc fajtákat milyen tőszámmal érdemes vetni?
Válasz #1699. hozzászólásra
Nekünk volt már Nele fajtasorban, de nem sok mindennek hívják fővetsben.
Viszont amire nekünk is, meg mindenki másnak, aki ilyet csinál ilyen szokott lenni másodvetésben. Silóként 35 tonnát, szemesként olyan 8-9 tonnát tud teremni 70e-res tőszámmal repce, zöldborsó, árpa, vagy takarmánykeverékek után! nem rosz fajta, de fővetésben gyalázatosan rövid ez a tenyészidő, és nagyon nem jó eredményeket hoz...
Válasz #1709. hozzászólásra
jaaaa akkor messzi....
Mi itt tényleg magasan vagyunk, emlékszem tavaly amikor mentünk frumtalálkozóra Adorexel Lyagrival nagyban egyeztettünk, hogy ugye ők jönnek Szlovákból majd nálunk átülnek hozzánk és megyünk együtt, íy jobban járnak közben meg haverkodunk...
Aztán kiröhögtek mert nekik 150km-re volt Bugac a szlovák alföldről nekünk meg 300km felett észak Magyarországról
Üdv!
MV Tarjánja volt-e már valakinek, mi a tapasztalat vele?Köszi
Válasz #1708. hozzászólásra
fejér megye északi része (Mór)
Válasz #1705. hozzászólásra
Te holvagy?
Csakmert mi vagyunk itt a legmagasabbon BAZ megyében de a 300-as pont jó anyag
Borsod megye, Szendrő!
Válasz #1698. hozzászólásra
szanberg merre laksz északon melyik megye
Válasz #1703. hozzászólásra
Sajna itt csak korai jöhet számba,mert néha a 300 körüliekkel is gond van.Jó tudom,a 170 kicsit túlzó de van nekik 200 körüli is.