Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A Poncho hatékony védelmet biztosít a vetőmagnak és a belőle kifejlődő növénynek, mivel kimagaslóan jó aktivitást mutat a kukorica valamennyi klasszikus rovarkártevője ellen.
Hatékonysága a legkülönfélébb talajviszonyok és időjárási körülmények között is érvényesül.
A klotianidin hatóanyag a növények gyökerein könnyen felszívódik, és a szállítónyalábokon keresztül a föld feletti, zöld részekbe is eljut, így a csávázott kukorica „belülrôl” válik védetté.
A Poncho dózisát az egy vetőmagra kijuttatandó hatóanyag mennyiség alapján állapították meg. Ezért a kukoricaszemek méretétôl függetlenül minden egyes magon azonos mennyiségű hatóanyag található, azaz minden egyes növény azonos védelembenrészesül.
A Poncho hatékony a kukorica talajlakó- (drótférgek, cserebogár pajor és mocskos pajor) és fiatalkori kártevői (barkók, fritlégy,levéltetvek, kabócák) ellen.
Adagolás:
42 ml/U(50 ezer mag) = 0,5 mg hatóanyag/mag.
A szert kizárólag a gyártó által meghatározott és jóváhagyott technológiai feltételekkel rendelkező vetőmag üzemekben használhatják fel!
Forgalmazási kategória: I.
Munkaegészségügyi várakozási idô: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idô: Elôírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás.
Válasz #1442. hozzászólásra
Tavaly esetleg... Vagy ha valahonnan éppen le esett vagy netán málna szörpel van csávázva!! Higgyétek el a VETŐMAG az nem játék!!Mert hatalmas kár keletkezhet jobb esetben csak termés kiesés..
Poncho Pro
A PonchoPRO alkalmazásával a vetőmag és a belőle kikelő fiatal növény is védettséget élvez a kukorica korai fejlődési szakaszában fellépő valamennyi klasszikus és újabban behurcolt rovarkártevője ellen.
A PonchoPRO dózisát alkalmazva hatékonyan védekezhetünk a kukorica talajlakó-, (drótférgek, cserebogár pajor és mocskos pajor) és fiatalkori kártevői (barkók, fritlégy, levéltetvek, kabócák), valamint az amerikai kukoricabogár ellen. A készítmény képes a kukoricabogár lárvakártétel mértékét a gazdasági kártételi küszöb alatt tartani, ott ahol az elöző évben a tojásrakó nőstényeket eredményesen gyérítették.
Adagolás:
104 ml/U(50 ezer mag) = 1,25 mg hatóanyag/mag.
A szert kizárólag a gyártó által meghatározott és jóváhagyott technológiai feltételekkel rendelkező vetőmag üzemekben használhatják fel!
Élelmezés-egészségügyi várakozási idô: Elôírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás.
Válasz #1436. hozzászólásra
Cruiseres Neoma 66.000 Ezt nagy tételben pl 100 zsák mennyiért lehet a legolcsóbban megvenni? Csak azért kérdezem mert én 45.000-t hallottam.
drótféreg, van ott sajnos, volt már qrva világ nekem ott 2-3 leveles korban Pyrinex 48 EC lehetne még, de a foszforsavészter meg korlátozza a felhasználható gyomírtók listáját ha jól tudom
csak folyadékot tudok nyomni, nem tudok most átálni hirtelen mikrogranulátumra. Folyékony FORCE meg már nincs sajnos. Szóval a Poncho-s csávázás fogja a drótférget meg a pajort?????
Válasz #1414. hozzászólásra
Van olyan hatása a ponchoval kezelt magnak mint a forcenak?...az idén én is fontolgatom a ponchoval csávázott magvásárlást.
Ha elfogadod a tanácsomat inkább a beszerzésre próbálnék figyelmet fordítani..Lista ár kérdése.. Áfa vissza igénylás..Esetleg valahogy valahonnan egy kis promóciós meg megszerzése csak próba képen..És akkor már sokat tudtál hozni a mag árából..
Végül is az olcsó magok közül tényleg említésre méltóak..Még a stira is közéjük tartozhat..De a mostani csúcs hibridek mellet igy is szembetűnő a hiányosságaik..De ezek már tudnak akár 10T is ha akarnak..Igaz ha ez megvalósul akkor egy korszerű modern fajta tudhat akár 15-20M is többet!!
Félre ne érts..De igy csak beljebb mész az erdőbe. és nem kijjebb!! Ezt nézd úgyy mint egy befektetést!!Keveset teszel bele keveset keresel és fordítva is. Akkor azt képzeld el amikor meglátam hogy egymás mellett -6-8-10- 15 m al több termett egyik a másikától!!És ezt a számot szorozd meg 5E lel!! Annyi bevétel böl sok sok évig megveszed a vetőmagot..De amíg csetlesz botlasz minden féle Sz al.. Nem lesz sajnos jelentős termésed!!Nem véletlenül ajánlom a kísérletet és a próbát hogy lásd miről is beszélek !!
Vess martonvásárit a magyarok közül még azok tudnak a legtöbbet. Nekünk volt már a dunai öntés talajokon 9-11 t/ha is. De erre legjobban mennek a DK magokSyngenta nemigen
Ezek szerint te még nem tudod hogy meik a leggdrágább mag.. Elárulom ameikSZ ul terem..És nagyon sanszos az hogy ezek a magok lesznek azok!!És könyen megesik hogy a 25-30 E magok meg duplán meg triplán visza hozzák az ár különbségeket!!Tudod mit csinálj egy saját kísérletet és meg fogod látni!! Énis ezt tetem!És nem lett kérdé az hogy kék zsákos magot fogok vetni..
Sajnos a spórolás és a rossz gazdasági környezet miatt felénk is vetetek elözö évi magot..Talán 1 éves maggal nem is volt gond..De itt az egyik koma olyan naprát vetet ami jócskán visszapofázott neki és amikor kérdezték hogy mikori a mag még nem is emlékezett rá,..Szóval a vetőmag az nem játék tehát csak óvatosan mert sok pénz bánja!!
9099 hozzászólás
Válasz #1446. hozzászólásra
gyorsabb voltál, bocs!
Fontos információk • Poncho 0,5
A Poncho hatékony védelmet biztosít a vetőmagnak és a belőle kifejlődő növénynek, mivel kimagaslóan jó aktivitást mutat a kukorica valamennyi klasszikus rovarkártevője ellen.
Hatékonysága a legkülönfélébb talajviszonyok és időjárási körülmények között is érvényesül.
A klotianidin hatóanyag a növények gyökerein könnyen felszívódik, és a szállítónyalábokon keresztül a föld feletti, zöld részekbe is eljut, így a csávázott kukorica „belülrôl” válik védetté.
A Poncho dózisát az egy vetőmagra kijuttatandó hatóanyag mennyiség alapján állapították meg. Ezért a kukoricaszemek méretétôl függetlenül minden egyes magon azonos mennyiségű hatóanyag található, azaz minden egyes növény azonos védelembenrészesül.
A Poncho hatékony a kukorica talajlakó- (drótférgek, cserebogár pajor és mocskos pajor) és fiatalkori kártevői (barkók, fritlégy,levéltetvek, kabócák) ellen.
Adagolás:
42 ml/U(50 ezer mag) = 0,5 mg hatóanyag/mag.
Az AKG programokban alkalmazható.
Forrás: http://www.bayercropscience.hu/
MOST AKKOR MI VAN??????
Tavaly esetleg... Vagy ha valahonnan éppen le esett vagy netán málna szörpel van csávázva!! Higgyétek el a VETŐMAG az nem játék!!Mert hatalmas kár keletkezhet jobb esetben csak termés kiesés..
Válasz #1440. hozzászólásra
Ez az erősebbik Poncho , a Poncho Pro:
Poncho Pro
A PonchoPRO alkalmazásával a vetőmag és a belőle kikelő fiatal növény is védettséget élvez a kukorica korai fejlődési szakaszában fellépő valamennyi klasszikus és újabban behurcolt rovarkártevője ellen.
A PonchoPRO dózisát alkalmazva hatékonyan védekezhetünk a kukorica talajlakó-, (drótférgek, cserebogár pajor és mocskos pajor) és fiatalkori kártevői (barkók, fritlégy, levéltetvek, kabócák), valamint az amerikai kukoricabogár ellen. A készítmény képes a kukoricabogár lárvakártétel mértékét a gazdasági kártételi küszöb alatt tartani, ott ahol az elöző évben a tojásrakó nőstényeket eredményesen gyérítették.
Adagolás:
104 ml/U(50 ezer mag) = 1,25 mg hatóanyag/mag.
Az AKG programokban alkalmazható.
Válasz #1441. hozzászólásra
akkor most mi a fófaxt csináljak, mondom nekem csak drótférgem van?
-33% az már jóde igaz
Válasz #1435. hozzászólásra
A cruizeres is jó a drótféreg ellen+a légy ellen is jó mert felszívódik. A ponchó tudtommal nem szívódik fel
Cruiseres Neoma 66.000 Ezt nagy tételben pl 100 zsák mennyiért lehet a legolcsóbban megvenni? Csak azért kérdezem mert én 45.000-t hallottam.
Válasz #1434. hozzászólásra
gaucho,poncho,cruiser,santana,...egyikről sem hallottam ,hogy valaki dicsérte volna.
mostmár akkor semmit nem értek, szóval mehet a poncho drótféreg ellen, vagy szart sem ér????
Nekik is meg kell élni valamiből
??? mondj olcsóbbat
Válasz #1418. hozzászólásra
K85 vizállásba május közepén vetve 90q adott az azért nem rosz egy olcsób kategoriás magtól.
Válasz #1419. hozzászólásra
Hát ezek a lista árak eléggé meg vannak turbózva az ajánlott lista árhoz képest..........
mostmár akkor semmit nem értek, szóval mehet a poncho drótféreg ellen, vagy szart sem ér????
Válasz #1431. hozzászólásra
Akkor marad a "házi" csávázás, pedig már szinte megrendeltem a cruiserest.....
Válasz #1425. hozzászólásra
Na ez a 4014-es engem is érdekelne !! Próbáltam itt vissza keresni de senki nem írt róla...
Válasz #1431. hozzászólásra
ne baxxxááááá ki velem, akkor a rovarölő csávázás csak enyit ér????
Válasz #1430. hozzászólásra
bocs itt a kukoricabogárra gondoltam,de a drótféreg egy kuncsaftomnál okozott nagy kárt 2 éve,cruizeres maggal volt vetve
Válasz #1428. hozzászólásra
drótféreg, van ott sajnos, volt már qrva világ nekem ott 2-3 leveles korban Pyrinex 48 EC lehetne még, de a foszforsavészter meg korlátozza a felhasználható gyomírtók listáját ha jól tudom
Válasz #1427. hozzászólásra
csak folyadékot tudok nyomni, nem tudok most átálni hirtelen mikrogranulátumra. Folyékony FORCE meg már nincs sajnos. Szóval a Poncho-s csávázás fogja a drótférget meg a pajort?????
Válasz #1426. hozzászólásra
oda felesleges,de ha meg akarod nyugtatni magad bajt nem csinálsz vele
Válasz #1424. hozzászólásra
Mi force-zunk több éve mellettem egy gazda poncsózot,volt külömbség (2009) ,sajnos a force-val is a max dózissal kell menni,
Válasz #1422. hozzászólásra
nekem búza után megy, ott nemigen leht kuki bogár lárva, drótférget, meg a pajort viszi nem????? Vagy oda sem jó???
Esetleg idén volt valakinek dekalb 4014-es kuki kísérletbe, vagy táblába? Érdekelne, hogy mondjuk mennyivel tud többet mint egy 4590, 4795 pl...
Válasz #1422. hozzászólásra
na ennyit a terveimről,akkor gyanítom használtad,vagy más kárán...
Claastranak igaza van ( vagy még egy csókot sem ér....)
Válasz #1421. hozzászólásra
ha komolyabban fertőzött a terület,mint halottnak a csók
Válasz #1414. hozzászólásra
Van olyan hatása a ponchoval kezelt magnak mint a forcenak?...az idén én is fontolgatom a ponchoval csávázott magvásárlást.
Válasz #1417. hozzászólásra
Ha elfogadod a tanácsomat inkább a beszerzésre próbálnék figyelmet fordítani..Lista ár kérdése.. Áfa vissza igénylás..Esetleg valahogy valahonnan egy kis promóciós meg megszerzése csak próba képen..És akkor már sokat tudtál hozni a mag árából..
Válasz #1416. hozzászólásra
http://www.primag.hu/doktar/tavaszi_vetes/2012/Arjegyzek_2012_tav_KN.pdf nekem DKC 4014 vagy a 4590 lesz a befutó még alszok rá 1-et, holnap megyek alkudni
Válasz #1404. hozzászólásra
Végül is az olcsó magok közül tényleg említésre méltóak..Még a stira is közéjük tartozhat..De a mostani csúcs hibridek mellet igy is szembetűnő a hiányosságaik..De ezek már tudnak akár 10T is ha akarnak..Igaz ha ez megvalósul akkor egy korszerű modern fajta tudhat akár 15-20M is többet!!
értem miről beszélsz és teljes mértékben igazat adok neked
Lintunen elküldenéd a martonvásári árlistát !!
oozoli@citromail.hu
köszi
Válasz #1409. hozzászólásra
Félre ne érts..De igy csak beljebb mész az erdőbe. és nem kijjebb!! Ezt nézd úgyy mint egy befektetést!!Keveset teszel bele keveset keresel és fordítva is. Akkor azt képzeld el amikor meglátam hogy egymás mellett -6-8-10- 15 m al több termett egyik a másikától!!És ezt a számot szorozd meg 5E lel!! Annyi bevétel böl sok sok évig megveszed a vetőmagot..De amíg csetlesz botlasz minden féle Sz al.. Nem lesz sajnos jelentős termésed!!Nem véletlenül ajánlom a kísérletet és a próbát hogy lásd miről is beszélek !!
Válasz #1411. hozzászólásra
kösz! én sem tudok ilyet, de hát több ember többet tapasztalt már
Válasz #1409. hozzászólásra
Vess martonvásárit a magyarok közül még azok tudnak a legtöbbet. Nekünk volt már a dunai öntés talajokon 9-11 t/ha is. De erre legjobban mennek a DK magokSyngenta nemigen
egymás mellé vetett olcsó-drága vetőmag kisérlete volt valakinek ?
leírná a tapasztalatait ??
Válasz #1410. hozzászólásra
Tudtommal nincs
Poncho-val csávázott magra van valamilyen gyomírtószer korlátozás? A válaszokat előre is köszönöm!
ha tápanyagba szegény a földem akkor cseszhetem a drága magot,ott a drága jó minőségű vetőmag sem tud jól teremni
inkább tápanyagot veszek és olcsobb kategóriás magot
sajnos ez van ha korlátozottak az anyagi lehetőségeid
Válasz #1406. hozzászólásra
Ezek szerint te még nem tudod hogy meik a leggdrágább mag.. Elárulom ameikSZ ul terem..És nagyon sanszos az hogy ezek a magok lesznek azok!!És könyen megesik hogy a 25-30 E magok meg duplán meg triplán visza hozzák az ár különbségeket!!Tudod mit csinálj egy saját kísérletet és meg fogod látni!! Énis ezt tetem!És nem lett kérdé az hogy kék zsákos magot fogok vetni..
Válasz #1406. hozzászólásra
de azért próbából vegyél egy zsák occit 20ért a 80 ezreset és tedd mellé
MERT A 70000-SZEM 8000FT NETTÓ,ÉS FELÉNK AZ 50000FT-OS MAG IS CSAK 7 TONNÁT TUD
Vagy pio K85, coralba és amik az alsó osztályban vannak.........
Válasz #1402. hozzászólásra
de minek vesztek ilyeneket? minimum occitán,vagy dk440 ezek elég olcsók is
Sajnos a spórolás és a rossz gazdasági környezet miatt felénk is vetetek elözö évi magot..Talán 1 éves maggal nem is volt gond..De itt az egyik koma olyan naprát vetet ami jócskán visszapofázott neki és amikor kérdezték hogy mikori a mag még nem is emlékezett rá,..Szóval a vetőmag az nem játék tehát csak óvatosan mert sok pénz bánja!!
HALI KISKUN SC4390-ES VETŐMAGROL MIT KELL TUDNI? VETETT VALAKI ILYET VALAMIKOR?ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
Az a lényeg a régebbi magoknál, hogy a bogár, molylepke, kukacok ne tudjanak benne megtelepedni !!!!!
Válasz #1399. hozzászólásra
Persze,nekem is maradt 6 zsák. Fel sem merült bennem,hogy nem vetem el.