Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Olvasd el a hozzászólásomat még 1x aztán talán kítűnik hogy hányan is vagyunk kicsik a környéken, kivel is lehetne összefogni. Most a műtrágyát sikerült 1 kamionban lehozni úgy hogy 80 mázsát én hordtam szét 3 falu hosszába, mert még 1 rendszámos pótja sincs. Na ilyen sem lesz többet az biztos. Itt mindenki melózik, az AUDIBAN, RÁBA-ban, ipari park meg mittudomén, nem művelgeti a 10-20 hektárját, nincs rákényszerülve, kiadja a 600 hekisnek, mert eddig még van-volt melóhely, nem úgy van mint a dunán adaát, már megbocsáss de ez van itt.
Az oké, hogy pár zsákra ne adjanak húszon százalékokat de a tisztesség szerint ez a lista ár jan.16-tól él, előtte durván 4%-al olcsóbb !!!!!! Inkább a tisztességgel van bajom, ez a primag is csak lehúzza a parasztokat arra.......
így van Sanyi bácsi, sokszor úgy érzem nem írok többet, mert még itt is úgy vannak sokan, hogy mindent a maguk 4-5-600 hektárjához hasonlítanak, és minket kicsiket nemigen tartanak gazdálkodónak. De aztán mindig írok mégis, egyrészt tanulok is tőletek, másrészt meg azért mindig akad olyan is aki megéri a kicsiket is, most éppen te jöttél hála istennek
Válasz #1487. hozzászólásra
kicsik is fogjatok össze.Mi is ezt csináljuk.műkakit kakinontételben vásároljuk,vetőmagot összírjuk és egy tételben vásárolunk:Lehet alkudni a kerskedőkkel hidd el:
qrva jó helyen laktok ti, hát felénk ennyit adnak, itt van az AGROKER aki ilyen pár tíz hekis "gatyás parasztnak" mint mi nem ad semmit. 1-200 heki alatt jóformán nem is áll szóba veled, akkor van 5!!!!!!%. PRIMAGOT már ismeritek. IKR szerint mi talán nem is vagyunk gazdálkodók nekünk semmi, de az minden évben bőven KITÉ-vel nincs kapcsolatom, 1x akartam tőlük műtrágyát venni nem akarták elhinni hogy tudok utalni 70q műxar árát, előre akartak fizettetni. Felénk ilyen kis területen gazdálkodó qrva kevés van, a 100-150 hektáros is kicsinek számít ilyen 30-40 hekisből mint mi megtudom számolni 1 kezemen hogy a környező 15 faluban hányan vagyunk. Ez van.tudod itt nagyon sok TSZ egyben maradt és RT-ként működik tovább.
havernak szedtem agyagos domboldalban 110q/heki, jó mondjuk megkapta a kaját bőven kb 110-120kg/ha N hatóanyagot adott neki. Kb. ennyit számoltunk össze áratás után a pincében mikor megittuk az áldomást a melóra.
4014-es 10 ha-ra poncho-val csávázva megrendelve. Remélem nem fogok mellé, 10% árengedmény nem sok de az is valami, ha jól számolom akkor pont 1 ha Kicsik vagyunk ennek is örülni kell, nem tudunk a több 100 hekis engedményekkel versenyezni
Válasz #1472. hozzászólásra Nekem volt 4082 tiszai hullámtérbe 5 ha 105 mázsa/ ha átlag 17.5% vizzel, alapba 2 mázsa linzer start sor mellé 2 mázsa am nitrát.
2266!
Te 300-400-közti FAO-jú magból mennyit vetsz HA-onként? 60e/ha az mennyire lehet jó ezeken a kötött talajokon? Tanácsoltak nekem már 50e/ha-t is, de azt kicsit keveslem.
Válasz #1462. hozzászólásra
Nekem ebben Dkc 4995 volt ,szép hattyúnyak a lárvától,egy szélvihar rásegített kiadós jéggel, a 70%-a a földön feküdt.Az volt a szerencsém,hogy százaz idő volt aratáskor és jó kis borravalóval körítve szépen le lett aratva.
Szerintem ez sem egyértelmű mert van ilyen tapasztalatom is amikor az egyik fajta több helyen több elővetemény ellenére is le volt rogyva ..Rém álom volt learatni..Míg a szomszédé szépen állt egy másik fajtával!!
Válasz #1456. hozzászólásra
Azért ebben se légy biztos,nekem 15ha kukoricám a földig le volt rogyva,ahol búza volt az elővetemény..ez a qrva bogár már a gyomosabb tarlóra is lerakja a petéit.
most az van,hogy legjobb a vetésváltás,ha mégis duplázol kukoricában, bármi előfordulhat,az időjárás is nem kis tényező,szerncsére (már ha az a száraz ősz) idén 5 ha lesz visszavetve a 100 kukoricavetésemből
Szerintem átlagos bogarakat, férgeket simán visz minden ilyen szer . Nagyobb kuk.bogár inváziónál meg a force se ér semmit . Ha nagy a baj , bele kell menni valami kemény szerrel hidassal vagy helikopterrel...
9099 hozzászólás
Válasz #1494. hozzászólásra
Erre sem könnyű, de vannak korrekt emberek s lehozatják a nagyoknál, meg átvesszük abban az árban.Keressük a legoptimálisabb megoldást.
Válasz #1496. hozzászólásra
Az idén szegényebbek(állítólag) de kalapálni kell őket, mert a piacból kell mindnek nagyobb-nagyobb szelet..........
Válasz #1493. hozzászólásra
akkor kaptam 6%-ot, + ingyenes házhoz szállítást
Most újabban szokott lenni olyan is 10zsák után egy plusz, kíváncsian várom a listát itt 16. lesz, s akkor döntök mennyi a kukorica ,napraforgó.
megteheti, és ezt nagyon jól tudja
Válasz #1489. hozzászólásra
Olvasd el a hozzászólásomat még 1x aztán talán kítűnik hogy hányan is vagyunk kicsik a környéken, kivel is lehetne összefogni. Most a műtrágyát sikerült 1 kamionban lehozni úgy hogy 80 mázsát én hordtam szét 3 falu hosszába, mert még 1 rendszámos pótja sincs. Na ilyen sem lesz többet az biztos. Itt mindenki melózik, az AUDIBAN, RÁBA-ban, ipari park meg mittudomén, nem művelgeti a 10-20 hektárját, nincs rákényszerülve, kiadja a 600 hekisnek, mert eddig még van-volt melóhely, nem úgy van mint a dunán adaát, már megbocsáss de ez van itt.
Az oké, hogy pár zsákra ne adjanak húszon százalékokat de a tisztesség szerint ez a lista ár jan.16-tól él, előtte durván 4%-al olcsóbb !!!!!! Inkább a tisztességgel van bajom, ez a primag is csak lehúzza a parasztokat arra.......
tavaj 25%-ot kaptunk kuku és napra árból
így van Sanyi bácsi, sokszor úgy érzem nem írok többet, mert még itt is úgy vannak sokan, hogy mindent a maguk 4-5-600 hektárjához hasonlítanak, és minket kicsiket nemigen tartanak gazdálkodónak. De aztán mindig írok mégis, egyrészt tanulok is tőletek, másrészt meg azért mindig akad olyan is aki megéri a kicsiket is, most éppen te jöttél hála istennek
kicsik is fogjatok össze.Mi is ezt csináljuk.műkakit kakinontételben vásároljuk,vetőmagot összírjuk és egy tételben vásárolunk:Lehet alkudni a kerskedőkkel hidd el:
Szoktam én is örülni a 10%-ak, erre sem adnak többet nekünk kicsiknek.
Ezek a 400 fölötti kukoricák behozzák termésbe a plusz szárítási költségeket? Vagy jobban bírják az aszályt?
Válasz #1485. hozzászólásra
qrva jó helyen laktok ti, hát felénk ennyit adnak, itt van az AGROKER aki ilyen pár tíz hekis "gatyás parasztnak" mint mi nem ad semmit. 1-200 heki alatt jóformán nem is áll szóba veled, akkor van 5!!!!!!%. PRIMAGOT már ismeritek. IKR szerint mi talán nem is vagyunk gazdálkodók nekünk semmi, de az minden évben bőven KITÉ-vel nincs kapcsolatom, 1x akartam tőlük műtrágyát venni nem akarták elhinni hogy tudok utalni 70q műxar árát, előre akartak fizettetni. Felénk ilyen kis területen gazdálkodó qrva kevés van, a 100-150 hektáros is kicsinek számít ilyen 30-40 hekisből mint mi megtudom számolni 1 kezemen hogy a környező 15 faluban hányan vagyunk. Ez van.tudod itt nagyon sok TSZ egyben maradt és RT-ként működik tovább.
Válasz #1482. hozzászólásra
Csak ennyi féle ?
Válasz #1484. hozzászólásra
ettől többet adnak a gazdaboltok is, szerintem...
Válasz #1481. hozzászólásra
abból, miért tunál jobbat?
Válasz #1480. hozzászólásra
havernak szedtem agyagos domboldalban 110q/heki, jó mondjuk megkapta a kaját bőven kb 110-120kg/ha N hatóanyagot adott neki. Kb. ennyit számoltunk össze áratás után a pincében mikor megittuk az áldomást a melóra.
A mi kívánságlistánk:
DKC 5276, 5007, 4995, 4490, 5143, valamint PR K67, V74, M34
Válasz #1479. hozzászólásra
Ebből kaptál 10-et ???
pio y12 vagy p9494 volt valakinek
4014-es 10 ha-ra poncho-val csávázva megrendelve. Remélem nem fogok mellé, 10% árengedmény nem sok de az is valami, ha jól számolom akkor pont 1 ha Kicsik vagyunk ennek is örülni kell, nem tudunk a több 100 hekis engedményekkel versenyezni
Válasz #1476. hozzászólásra
Amint látom nem bizod kicsit sem a véletlenre a dolgot..
Válasz #1472. hozzászólásra Nekem volt 4082 tiszai hullámtérbe 5 ha 105 mázsa/ ha átlag 17.5% vizzel, alapba 2 mázsa linzer start sor mellé 2 mázsa am nitrát.
Lecsapva:
N01
4014
4795
5276
Válasz #1472. hozzászólásra
Nekünk volt tavaly,de a 3511 kb 1 tonnával jobb volt ua táblában.A 4014-et ajánlják helyette.
Haveromék biztos,NO1 lett mindenközül a legjobb!!
No1 sok elsz vetve meg melette valamien kws...dkc nem tom mennyi lesz..lesz-e..
Válasz #1468. hozzászólásra
Úgy tudom az NK kondi-ra van némi akció ha bizonyos zsákszám megvan. Igaz ez? De ezek az árak csak listaárak ugye????
sziasztok dkc4082-röl valakinek van tapasztalata? 3511 est akarom lecserélni én ezt nézetem ki helyette.
Na ki lesz idén Pioneer Farmer?
Válasz #1466. hozzászólásra
remélem én is h bejönnek, az utóbbi években nem nagyon sikerült jól választani!
Válasz #1467. hozzászólásra
a dkc az 32000/zsák, nk 64000/zsák, de mind2 re sikerült alkudni!
Válasz #1464. hozzászólásra
Szia. Milyen árban dobálják ezeket a magokat?????
Válasz #1464. hozzászólásra
Jó párosítás!
Van egy olyan érzésem, hogy erről a két fajtáról idén még sokat fogunk hallani!!!
2266!
Te 300-400-közti FAO-jú magból mennyit vetsz HA-onként? 60e/ha az mennyire lehet jó ezeken a kötött talajokon? Tanácsoltak nekem már 50e/ha-t is, de azt kicsit keveslem.
dkc 4590 és nk kondi megrendelve...
Válasz #1462. hozzászólásra
Nekem ebben Dkc 4995 volt ,szép hattyúnyak a lárvától,egy szélvihar rásegített kiadós jéggel, a 70%-a a földön feküdt.Az volt a szerencsém,hogy százaz idő volt aratáskor és jó kis borravalóval körítve szépen le lett aratva.
Válasz #1460. hozzászólásra
Szerintem ez sem egyértelmű mert van ilyen tapasztalatom is amikor az egyik fajta több helyen több elővetemény ellenére is le volt rogyva ..Rém álom volt learatni..Míg a szomszédé szépen állt egy másik fajtával!!
Válasz #1458. hozzászólásra
rovarcsapdákat kell folyamatosan figyelgetni és ebből előrejelzéseket felállítani az is valami...
Azért ebben se légy biztos,nekem 15ha kukoricám a földig le volt rogyva,ahol búza volt az elővetemény..ez a qrva bogár már a gyomosabb tarlóra is lerakja a petéit.
De ügyelj rá , hogy csak a sima alap(Poncho-t)kérd , ne az erősebb Poncho Pro-t , mert az már drágább és inkább csak kukorica bogárra indokolt...
Válasz #1453. hozzászólásra
most az van,hogy legjobb a vetésváltás,ha mégis duplázol kukoricában, bármi előfordulhat,az időjárás is nem kis tényező,szerncsére (már ha az a száraz ősz) idén 5 ha lesz visszavetve a 100 kukoricavetésemből
Válasz #1450. hozzászólásra
Ja , nem szívódik fel , mikor rajta van a magon ami átázik annyira hogy ki kel , de a szer nem szívódik fel...
Ráadásul a Santana és a Poncho hatóanyaga ugyanaz...
Válasz #1454. hozzászólásra
Én is ezt a véleményt osztom , úgy hogy én lecsáváztatom, a búza helyén kuki bogár lárva nem lehet, a drótféget meg eltakarítja remélem. PONT.
Válasz #1453. hozzászólásra
Ez az egyik legjobban idevágó idézet!!De tényleg..
Válasz #1452. hozzászólásra
Szerintem átlagos bogarakat, férgeket simán visz minden ilyen szer . Nagyobb kuk.bogár inváziónál meg a force se ér semmit . Ha nagy a baj , bele kell menni valami kemény szerrel hidassal vagy helikopterrel...
Itt is írja a 3.oldalon a Poncho-t:
http://www.bayercropscience.hu/WEBSET_DOWNLOADS/82/Kukoricala4_2012.pdf
MOST AKKOR MI VAN??????Válasz #1448. hozzászólásra
Minden .... a saját lovát dicséri...
Moderálta: (3932) 2013-11-13 14:27:23
Válasz #1450. hozzászólásra
baxátok meg minél többet, többen beszélünk itt róla annál bizonytalanabb leszek
Válasz #1445. hozzászólásra
A drótférget sztem bármelyik hanyatt baxa,a felsorolt szereket kuki bogár ellen nem dicsérgetik...
Válasz #1448. hozzászólásra
nekem a santanás ter képviselő előadást tartott erről,szerinte a poncho kötődik a talajhoz és nem szívódik fel