Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ez nálunk is igy volt !!!! egy táblába volt vetve silonak valo kuki meg másik fajta ami magnak lett volna erre a magnak valot megették mind az özek meg ami érte a silosat meg nem bántották meg kellett hagyni mindent hogy lehessen szedni róla!!!!
Dekalb ill. a Syngenta-nál adnak valamiféle kedvezményt ha még most januárban megrendelem a vetőmagvakat?ha igen mennyit, és meddig lehet rendelni kedvezménnyel?
Hát igen az ember nem szívesen dolgozik azért hogy más meg elvigye a hasznot!!!
Mondjuk olyat már hallottam hogy valaki körbevetette a földjét olyan növénnyel amit a vadak szeretnek, aztán így azok nem nagyon mentek bele a táblába....
Vagy pedig tényleg egyezkedni kell a vadászokkal hogy egy kicsit gyérítsék meg az állományt!
Én is ezt a két fajtát termelem és szintén a mezőföldön.
Van egy 20 hektáros területem ami erdőhöz közel van, ahol a szarvasok és a disznók nagyon nagy kárt szoktak csinálni. Ide kellene olyan fajta amit nem szeretnek annyira a vadak. Van összefüggés a fajták és a vadak között. Pár éve nekünk is voltak fajtakísérleteink és volt amit földig abázoltak és volt amihez hozzá sem nyúltak, parcellánként, 6 soronként, élesen elvált. Tavaly a szomszéd földjében tized annyi kár sem volt, pedig az övé még közelebb van az erdőhöz (mellesleg övé a vadászterület). Ő van az erdő és én köztem. Aratáskor néztük vele a vadkárt és a megyétől az ő sorai épek, az enyém meg letaposva, itt-ott egy szál ami áll...
Válasz #1336. hozzászólásra
Mi maradunk a jól bevált Dekalb 4590-es és 4795-ös fajtáknál.Egyébként itt a mezőföld térségében is sok a vad, de ami ennél is érdekesebb hogy vadkár nem igen van.Legalábbis mi a saját földterületeinken nem nagyon tapasztaltuk eddig még Mondjuk szerintem a fajtával nem függ össze hogy szereti-e a vad vagy sem, lehet az akármilyen fajta, ha kell az állatnak akkor megesziEz van
Szabikám az naggyon jó anyag!
A kísérletben 16tonnás anyag volt. Tudom ne is mond, de annyit azért láthatsz hogy genetikailag bennevan, a többi félig rajtad múlik
Válasz #1323. hozzászólásra
Nk Symba volt, mellette volt 12 sor 4590, próbára adta a dekalbos képviselő, és látszott a különbség a két kuki között. A Symba sem volt olyan rossz, 80q/ha, de idén inkább dekalb. Ugy vagyunk vele, hogy amennyivel drágább a DKC, annyival többet is tud!
Válasz #1319. hozzászólásra
Az biztos hogy most DEKALB-éknál nagyon fut a szekér Ez most olyan nagy trendnek látszik mint a syngentánál a napraforgó!! Én most 21% kaptam ezek szerint szerencsés vagyok??
Mi döntöttünk.
Tegnap megrendeltük a kereskedőtől a kuki vetőmagot:
DKC 4014, 4590 és 4795.
Gondoltuk idejében szólunk nekik, nehogy tavasszal az legyen, hogy nincs már mag. Nameg az a 2000 Ft sem mindegy zsákonként, amit a dekalb ad 15-ig.
15% kedvezményt kaptunk a listaárból a kereskedőtől.
Tavaly ugyanitt 25% volt...
Válasz #1315. hozzászólásra
Idén mi nagyon sok zöld szárú tengerit vágtunk az első fagyokig fojt a viz a szárból.
Aztán az első fagyok után a zöld levelek gyorsan elszáradtak de bennük még maradt annyi nedvesség hogy mindenhez odatapadtak de a vágással nem volt baj ment rendesen és a fosztóhengerek és a szártépő kések is jól bírták talán még jobban mint a száraz szárat .
Szóval a gépben nem tesz kárt az biztos.
Ezt nem úgy kell képzelni, hogy tökig zöld és nyers a szára, simán viszi a kombájn.
Szotyinál szokott olyan lenni, hogy még erősen zöldes, de a mag már 7-9% nedvességű
Valóban zöld száron érik és tényleg jobb és gyorsabb a vízleadás. Talán a rövid tenyészidejűekre jellemzőbb vagy nagyobb a jelentősége, mert a késői vetés ellenére is alacsonyabb a szem nedvessége. Nekem ebben az évben az első vetés /igaz nagyon kis területen/ csírát gyökeret eresztett, de nem indult be,ezért másodszorra 110 napos tenyészidejűt vetettem. A szemnedvesség kisebb lett mint a tavalyinak, a szára viszont töréskor zöld, nedves volt. Nagyon örült neki a barátom, aki azonnal vágta és szecskázta a marháknak. Amit nem azonnal használt fel azt is jobban ették az állatok. Hasonló jelenség mint a zölden kaszált és szárított, vagy az elöregedett, elszáradtan kaszált takarmány közti különbség.
Üdv 2266!Az lenne a kérdésem,hogy volt-e a DK kísérletedbe 4795-ös,és hány mázsával maradt le az elsőtől?Erre nem mondanak rosszat róla, de én nem vetettem.
Biztos láttad már azt a jelenséget,amikor szeptember elején,vagy aug. végén ránézel 1 normális kukoricára,akkor azt látod,hogy a cső szinten sárga éret csik van ,a csuhéjlevelek szárazak,akukorica növény egészében még zöld szint mutat!Ez a lényeg!
Egyébként a napraforgóra jellemzőbb a zöld száron érés!
Mit jelent az hogy egy kukorica zöld száron érik? Aratáskor is még zöld a szára? Egyáltalán nem szárad el a betakarításra? A válszokat előre is köszönöm.
A dekalb/monsanto-tól lehet közvetlenül vetőmagot vásárolni? Azaz érdemes? Vagy más kereskedőknél nagyobb kedvezményt lehet elérni? 30 zsákos tétel esetén mennyi kedvezmény a listaárból számít jónak? Már ha nem titok.
9101 hozzászólás
Válasz #1339. hozzászólásra
ez nálunk is igy volt !!!! egy táblába volt vetve silonak valo kuki meg másik fajta ami magnak lett volna erre a magnak valot megették mind az özek meg ami érte a silosat meg nem bántották meg kellett hagyni mindent hogy lehessen szedni róla!!!!
Válasz #1348. hozzászólásra
értem, köszi, sztem akkor be is vásárolok kuki vetőmagot!Syngenta-nál valaki nem tud valamiféle kedvezményt?
m
Válasz #1347. hozzászólásra
A singentát nem tudom ,de a dekalbnál 01.15-ig 2000ft-al alacsonyabb zs-ként a listaár...az is pííz!
Sziasztok!
Dekalb ill. a Syngenta-nál adnak valamiféle kedvezményt ha még most januárban megrendelem a vetőmagvakat?ha igen mennyit, és meddig lehet rendelni kedvezménnyel?
Syngenta Furio-ját elvileg nem annyira szeretik a vadak.
Válasz #1341. hozzászólásra
Hát igen az ember nem szívesen dolgozik azért hogy más meg elvigye a hasznot!!!
Mondjuk olyat már hallottam hogy valaki körbevetette a földjét olyan növénnyel amit a vadak szeretnek, aztán így azok nem nagyon mentek bele a táblába....
Vagy pedig tényleg egyezkedni kell a vadászokkal hogy egy kicsit gyérítsék meg az állományt!
ugyan itt a vetomag temanal?
Válasz #1342. hozzászólásra
1277 hozzászólásnál találsz egyet,a PR talán tegnap jött ki még nem láttam.
Udv mindenkinek! tud valaki kukorica, napra ar listarol tajekoztatni? minket ?
Válasz #1340. hozzászólásra
Hát igen, én felhízlalom a vadjait ő meg levadássza őket....
Válasz #1339. hozzászólásra
Akkor cserélni kellett volna a területet aratás idejére,ha már az ő vadjai taroltak,vagy idén már adja ő a vetőmagot a tiédbe is .
Válasz #1338. hozzászólásra
Én is ezt a két fajtát termelem és szintén a mezőföldön.
Van egy 20 hektáros területem ami erdőhöz közel van, ahol a szarvasok és a disznók nagyon nagy kárt szoktak csinálni. Ide kellene olyan fajta amit nem szeretnek annyira a vadak. Van összefüggés a fajták és a vadak között. Pár éve nekünk is voltak fajtakísérleteink és volt amit földig abázoltak és volt amihez hozzá sem nyúltak, parcellánként, 6 soronként, élesen elvált. Tavaly a szomszéd földjében tized annyi kár sem volt, pedig az övé még közelebb van az erdőhöz (mellesleg övé a vadászterület). Ő van az erdő és én köztem. Aratáskor néztük vele a vadkárt és a megyétől az ő sorai épek, az enyém meg letaposva, itt-ott egy szál ami áll...
Válasz #1336. hozzászólásra
Mi maradunk a jól bevált Dekalb 4590-es és 4795-ös fajtáknál.Egyébként itt a mezőföld térségében is sok a vad, de ami ennél is érdekesebb hogy vadkár nem igen van.Legalábbis mi a saját földterületeinken nem nagyon tapasztaltuk eddig még Mondjuk szerintem a fajtával nem függ össze hogy szereti-e a vad vagy sem, lehet az akármilyen fajta, ha kell az állatnak akkor megesziEz van
Válasz #1329. hozzászólásra
Szabikám az naggyon jó anyag!
A kísérletben 16tonnás anyag volt. Tudom ne is mond, de annyit azért láthatsz hogy genetikailag bennevan, a többi félig rajtad múlik
Tudna e nekem ajánlani valaki olyan kukorica fajtákat, amit nem szeretnek annyira a vadak? Tapasztalat? Előre is köszönöm!
Válasz #1334. hozzászólásra
200zsák felett nem könnyen hagyják ott az embert,a kereskedők.
Válasz #1333. hozzászólásra
Igen, de hány zsákkal vesztek összesen, ha szabad tudnom? Gondolom nagyobb tételnél nagyobb a kedvezmény is!
Válasz #1332. hozzászólásra
Így a Dk legdrágább magja 25523Ft.Úgy érzem ez elfogadható ár.
Mivel két fele vették,1 és 2-es kategóriába sorolják a magokat ár szerint,így 26% és 20%-ot tudtunk kialkudni.
Válasz #1329. hozzászólásra
Békés megye,a 9578 nagyon jó, eddig a N01 et favorizáltam de tavaly már azért nem termett olyan jól.
Válasz #1327. hozzászólásra
Ezek közül mi a sorrend
9578 mit tud?
merre termelsz?
50000 tuti!
Válasz #1326. hozzászólásra
Én úgy hallottam hogy idén már 70vagy80 ezer szem lesz egy Dekalbos zsákban
N01 és Y12 szoktam vetni, de kipróbáltam már a 9494-est és a 9578-ast is.
Válasz #1325. hozzászólásra
31+fa/zsák (50000).
Ebből jön le a kedvezmény. Nem olcsó, de reméljük megéri.
Pióból miket vetsz?
És így mennyibe kerülnek most ezek a magok ? Cruiserest vettél vagy simát? Én Pioneert vetek ,meg nem csalódtam benne.
Válasz #1323. hozzászólásra
Nk Symba volt, mellette volt 12 sor 4590, próbára adta a dekalbos képviselő, és látszott a különbség a két kuki között. A Symba sem volt olyan rossz, 80q/ha, de idén inkább dekalb. Ugy vagyunk vele, hogy amennyivel drágább a DKC, annyival többet is tud!
Válasz #1321. hozzászólásra
mik voltak idén
Az biztos hogy most DEKALB-éknál nagyon fut a szekér Ez most olyan nagy trendnek látszik mint a syngentánál a napraforgó!! Én most 21% kaptam ezek szerint szerencsés vagyok??
Válasz #1320. hozzászólásra
Aha!
Idén nekünk nem az volt, de néhány gazdának igen, és az eredmény
csak dekalb lesz
Mi döntöttünk.
Tegnap megrendeltük a kereskedőtől a kuki vetőmagot:
DKC 4014, 4590 és 4795.
Gondoltuk idejében szólunk nekik, nehogy tavasszal az legyen, hogy nincs már mag. Nameg az a 2000 Ft sem mindegy zsákonként, amit a dekalb ad 15-ig.
15% kedvezményt kaptunk a listaárból a kereskedőtől.
Tavaly ugyanitt 25% volt...
Idén mi nagyon sok zöld szárú tengerit vágtunk az első fagyokig fojt a viz a szárból.
Aztán az első fagyok után a zöld levelek gyorsan elszáradtak de bennük még maradt annyi nedvesség hogy mindenhez odatapadtak de a vágással nem volt baj ment rendesen és a fosztóhengerek és a szártépő kések is jól bírták talán még jobban mint a száraz szárat .
Szóval a gépben nem tesz kárt az biztos.
Válasz #1316. hozzászólásra
tehát mire megérik a szem addigra a szár is érik valamelyest?
Ezt nem úgy kell képzelni, hogy tökig zöld és nyers a szára, simán viszi a kombájn.
Szotyinál szokott olyan lenni, hogy még erősen zöldes, de a mag már 7-9% nedvességű
Válasz #1314. hozzászólásra
köszönöm, még annyi lenne a kérdésem hogy a törőhengerek mit szóllnak ehhez, nem nehezebb a betakarítás?
Válasz #1307. hozzászólásra
Valóban zöld száron érik és tényleg jobb és gyorsabb a vízleadás. Talán a rövid tenyészidejűekre jellemzőbb vagy nagyobb a jelentősége, mert a késői vetés ellenére is alacsonyabb a szem nedvessége. Nekem ebben az évben az első vetés /igaz nagyon kis területen/ csírát gyökeret eresztett, de nem indult be,ezért másodszorra 110 napos tenyészidejűt vetettem. A szemnedvesség kisebb lett mint a tavalyinak, a szára viszont töréskor zöld, nedves volt. Nagyon örült neki a barátom, aki azonnal vágta és szecskázta a marháknak. Amit nem azonnal használt fel azt is jobban ették az állatok. Hasonló jelenség mint a zölden kaszált és szárított, vagy az elöregedett, elszáradtan kaszált takarmány közti különbség.
Üdv 2266!Az lenne a kérdésem,hogy volt-e a DK kísérletedbe 4795-ös,és hány mázsával maradt le az elsőtől?Erre nem mondanak rosszat róla, de én nem vetettem.
Válasz #1311. hozzászólásra
Nem tudom,a pioneer az 10% bónuszt ad.
Válasz #1309. hozzászólásra
70zsáknál,mennyi bónusz zsákot szoktak adni?
Biztos láttad már azt a jelenséget,amikor szeptember elején,vagy aug. végén ránézel 1 normális kukoricára,akkor azt látod,hogy a cső szinten sárga éret csik van ,a csuhéjlevelek szárazak,akukorica növény egészében még zöld szint mutat!Ez a lényeg!
Egyébként a napraforgóra jellemzőbb a zöld száron érés!
Válasz #1305. hozzászólásra
70 zsák felett.
ahha, ezt. állítólag jobban le tudja adni a vizet...
Mit jelent az hogy egy kukorica zöld száron érik? Aratáskor is még zöld a szára? Egyáltalán nem szárad el a betakarításra? A válszokat előre is köszönöm.
Válasz #1277. hozzászólásra
Szia Moly lattam hogy folraktal egy DK Arlistat ha megkerhetlek elkuldened nekem is, elore nagyon kosz az email cimem wagnererik20@msn.com
Kérjél tőle bónusz zsákot! (azt szoktak adni)
A dekalb/monsanto-tól lehet közvetlenül vetőmagot vásárolni? Azaz érdemes? Vagy más kereskedőknél nagyobb kedvezményt lehet elérni? 30 zsákos tétel esetén mennyi kedvezmény a listaárból számít jónak? Már ha nem titok.
Előre is köszi.
Válasz #1300. hozzászólásra
Igazad van, 10kg alatti zsákot el sem hozok ,mert ha könnyü akkor ocsú a mag, és vetőgép legyen a talpán amelyik pontosan elveti.
Válasz #1299. hozzászólásra
Jövőre sok lesz a kukorica, meg a napraforgó is, lehet szabályozza az árat.