Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
DK 471 50 e = 14 860 Ft + Áfa (rövid időn belül rendelkezésre áll)
DK 440 50 e = 16 380 Ft + Áfa (raktárkészleten van)
DK 391 50 e = 16 380 Ft + Áfa (rövid időn belül rendelkezésre áll)
Válasz #1086. hozzászólásra
Itt az egyik kollégának volt , MT261-es, igen birja a korai vetést, terméseredményt konkrétann nem tudok, de nem volt rosz.
Sziasztok! Tippeket kernek , milyen fajta kukit vessek. Aranylag konnyen szarado kellene... Legkesobb oktober vegi aratassal. Mutragya nem sok lenne ra, szoval igenytelenebb fajta kene... Agromag Drava fajtajarol tud valaki valamit? Elore is kosz.
Válasz #1078. hozzászólásra
Jol teszed!! Mindenkit arra intek ne kapkodja el a vetés kezdetét mert a napra csak csak kibirja de a kukorica az sok embert megviccelt már.. Különbenis ha majd késöb is lesz vetve de megfelelö hömérsékleten behozza könyedén a lemaradást söt a kukorica az a hideg streszes álapotot soká hagyja el szóval csak nyugi.. Adigis nézegesétek és olvasgasátok az ezel kapcsolatos kisérleteket a vetömagos kiadványokban még szerencse hogy elvégezték hejetünkis ezeket a kisérleteket!!!
én nem tom hogy most a héten kéne elvetni mert jó időt mond hétvégére mondja már az esőt előtte lehet le bírnánk vetni! utána megint 1 hét esőt ír nem tom az 500 fao s kukit mikor érdemes kicsit még melegebbnek kéne lenni az biztos!! itt 2 nap alatt nagyon sokat szikkadt most is csak úgy tűz a nap!
Tudod nemvagyok irigy ember... Ezért örülök hogy boldogúltok!!!! Csak már azt unom hogy nálunk teljes bénultság van... Tényleg bazinagy szerencse és kibb jó idö kell a továbiakban hogy az idei évünkböl legyen valami...
JÓl előre vagy Mi még most meditálunk hogy mikor kéne szántást elmunkálni. Egy hét ilyen idő lenne akkor tudnánk mozgolódni. De hogy vetni... Majd április eleje-közepe. Meg még lehet feltúrjuk azokat a területeket amik időközben kibújtak a bíz alól.
Kicsitse értem miröl beszélsz!! Én amit látok az az hogy még a leg optimistább emberben is felmerült az hogy lehet-hogy elöfordulhat az hogy a legjobb indulat ellenére sem fog tudni kukoricát és napraforgót sem vetni idöben.. Julliusban megmár minek..
1 HÉT?? Mázlisták vagytok nekünk az optimista becslés szerint a kukorica vetés kezdete kb május elsö hetére tevödik hacsak valami közbe nem jön.. Ha még néhány a mostanihoz hasonló zóna bejön nemtartom kizártnak azt hogy a vetést is paszolni kell!!
Azon a szinten ahol ö játszik ez nem elirás!! Mi más lenne mint hatoanyag??? gondolj bele 170 kg mas tol hogy teremne 183m kukorica??? Ez a kérdés most olyan volt mint amikor az üzleti életben kimondanak egy számot pl egy szolgáltatás áraként azt mindenki tudja és tudhatja hogy az bizony nettóba értendö!! Csak egy -két ember érti félre...
Sorközművelést azért is érdemes csinálni,mivel a fenti szárazabb talaj keveredik a lenti nedvesebb rétegekkel és nitrogén keletkezik. Ezért van a gyorsabb növekedés!
Homokba 10AK-sba sajnálom a 20ezer forintos magot. Oda morzsolt tengerit vetettünk eddig, de idén nem volt mit letörni, mert már bizonyos emberek letörték előttünk
Te mit tennél 20AK-s vagy a feletti földekbe?
Régen én is töltögettem, talaj és időjárás függő, meghálálta. Mostanában nem, a kombájnosmármint én, nem szereti.Az időjárástól függ hányszor kultizok szárazság 1, esős 2-3 ha érkezek... , de kettőt általában itt felénk mindenki.
9099 hozzászólás
Válasz #1091. hozzászólásra
Ma kaptam valaszkent:
Megkeresésére az alábbi ajánlatot tudom adni:
A keresett fajták rendelkezésünkre állnak.
DK 471 50 e = 14 860 Ft + Áfa (rövid időn belül rendelkezésre áll)
DK 440 50 e = 16 380 Ft + Áfa (raktárkészleten van)
DK 391 50 e = 16 380 Ft + Áfa (rövid időn belül rendelkezésre áll)
Válasz #1088. hozzászólásra
régiek
Válasz #1092. hozzászólásra
7-7,5 t /ha többet nem tud
opt időben sept vége aratás
Válasz #1092. hozzászólásra
Ha majd megkérdeznéd mit kapott , milyen földbe , mennyit adott és volt e mellette valami konkurens fajt és ahhoz képest mit adott ????
Megköszönném ...
Válasz #1094. hozzászólásra
Szervestrágyázva 3 éve volt, és 2 mázsa An 34 et kapott.
Válasz #1089. hozzászólásra
Feletek mennyi szamit keves mutragyanak ehhez a termeshez? Szervestragya volt melle?
Válasz #1091. hozzászólásra
Ezt hogy erted? Felvasaroltak az idei keszletet, vagy nem termesztik?
Itt az egyik kollégának volt , MT261-es, igen birja a korai vetést, terméseredményt konkrétann nem tudok, de nem volt rosz.
tulajdonképpen ez a kérdés már majdnem fölösleges. Ezek a fajták már elfogytak....
440 nemrossz, 2009-2010 95q , idén lesz lecserélve
A dkc 471 -es 2009be aszályba kevés műtrágyával 75 mázsát tudott.
DK 440, DK 391, DK 471, fajtak kozul ismeri valaki valamelyiket?
Üdv!
vegyszer árak topicba benéznél, tegnap írtam, kérdeztem pár dolgot
DOW AGRO-s kukája volt már valakinek ?
Állítólag bírják a korai vetést és a hideget.
Válasz #1083. hozzászólásra
Szerintem is a már jól bevált, kipróbált hibridek közül érdemes választani.
Válasz #1083. hozzászólásra
Szarokkal ne kínlódj !
Ha már veszel PIONEER , DEKALB , SYNGENTA.
Mindháromnak megvannak az extra olcsó rövid tenyészidejű kukoricái .
Sziasztok! Tippeket kernek , milyen fajta kukit vessek. Aranylag konnyen szarado kellene... Legkesobb oktober vegi aratassal. Mutragya nem sok lenne ra, szoval igenytelenebb fajta kene... Agromag Drava fajtajarol tud valaki valamit? Elore is kosz.
Jol teszed!! Mindenkit arra intek ne kapkodja el a vetés kezdetét mert a napra csak csak kibirja de a kukorica az sok embert megviccelt már.. Különbenis ha majd késöb is lesz vetve de megfelelö hömérsékleten behozza könyedén a lemaradást söt a kukorica az a hideg streszes álapotot soká hagyja el szóval csak nyugi.. Adigis nézegesétek és olvasgasátok az ezel kapcsolatos kisérleteket a vetömagos kiadványokban még szerencse hogy elvégezték hejetünkis ezeket a kisérleteket!!!
Válasz #1080. hozzászólásra
Nekünk tavaly volt 5143-as 40 hektáron.
Vet valaki DKC 5143?
Tapasztalat?
én is a körülre számoltam kérdés hogy az idő addig mire változik!!
Válasz #1076. hozzászólásra
azért én 10-e elött nem rakok magot a földbe. akkor kezdem az f38-at és a 5276-ot
Jővő hét után már mi is kezdjük a vetéseket, néhol úgy kiszáradtak már a földek, hogy teljesen porzanak.
én nem tom hogy most a héten kéne elvetni mert jó időt mond hétvégére mondja már az esőt előtte lehet le bírnánk vetni! utána megint 1 hét esőt ír nem tom az 500 fao s kukit mikor érdemes kicsit még melegebbnek kéne lenni az biztos!! itt 2 nap alatt nagyon sokat szikkadt most is csak úgy tűz a nap!
Válasz #1073. hozzászólásra
Tudod nemvagyok irigy ember... Ezért örülök hogy boldogúltok!!!! Csak már azt unom hogy nálunk teljes bénultság van... Tényleg bazinagy szerencse és kibb jó idö kell a továbiakban hogy az idei évünkböl legyen valami...
Válasz #1071. hozzászólásra
JÓl előre vagy Mi még most meditálunk hogy mikor kéne szántást elmunkálni. Egy hét ilyen idő lenne akkor tudnánk mozgolódni. De hogy vetni... Majd április eleje-közepe. Meg még lehet feltúrjuk azokat a területeket amik időközben kibújtak a bíz alól.
Válasz #1072. hozzászólásra
ne aggódj koma, májusban itt már nem vet senki, akkor ráérek. tudod, májusban a mag a zsákban marad
Válasz #1071. hozzászólásra
Na menj a pba...!!! Ha van felesleges kapacitásod akár ideis jöhetsz!!!
Válasz #1070. hozzászólásra
én már a jövőhéten felrakom a vetőgépet és kilakoltatom a pókokat és kezdődhet a vetés
Válasz #1069. hozzászólásra
Kicsitse értem miröl beszélsz!! Én amit látok az az hogy még a leg optimistább emberben is felmerült az hogy lehet-hogy elöfordulhat az hogy a legjobb indulat ellenére sem fog tudni kukoricát és napraforgót sem vetni idöben.. Julliusban megmár minek..
Békésben a kötött gyenge, savanyú talajokon is
jól terem kevés műtrágyával, alacsony vízzel, igyekezz fogynak a készletek :)nekünk bevált, szeretjük
NK SYMBA-ról valaki tud mondani valami jót-rosszat ?
Válasz #1066. hozzászólásra
35 AK a föld,1,6q a műtrágya 2/3 rész 35NP Timak 1/3AMNITRÁT ennyi.
Az idén a Phileaxot vetem,illetve lesz egy 8-10 fajtasoros RAGAT kísérletem.
Válasz #1062. hozzászólásra
Milyen AK földbe,és mennyi mükakival?
Dk 471ről milyen tapasztalatok vannak?
Válasz #1063. hozzászólásra
Ott most nem esik, mert ha igen... akkor tolódik.
Válasz #1061. hozzászólásra
1 HÉT?? Mázlisták vagytok nekünk az optimista becslés szerint a kukorica vetés kezdete kb május elsö hetére tevödik hacsak valami közbe nem jön.. Ha még néhány a mostanihoz hasonló zóna bejön nemtartom kizártnak azt hogy a vetést is paszolni kell!!
Válasz #1056. hozzászólásra
Tavaly volt polux 128q-t tudott október vége fele vágtuk 18-19 vízzel.
Válasz #1060. hozzászólásra
mondjuk itt is mert ma annyi esett hogy 1 hét kell mire felszárad de most néztem az előre jelzést 1 hét mulva megint ír 2 nap esőt!!!
Válasz #1059. hozzászólásra
Nálunk ezel nem lesz gond tuti!! Mire fölszárad a határ már tuti jó lesz a talajhömérséklet is...
f38 as kukit mikor illik vetni vagyis mennyire korán?? mert asszem 500 fao, mihelyst mehetek a földre???
Válasz #1054. hozzászólásra
Azon a szinten ahol ö játszik ez nem elirás!! Mi más lenne mint hatoanyag??? gondolj bele 170 kg mas tol hogy teremne 183m kukorica??? Ez a kérdés most olyan volt mint amikor az üzleti életben kimondanak egy számot pl egy szolgáltatás áraként azt mindenki tudja és tudhatja hogy az bizony nettóba értendö!! Csak egy -két ember érti félre...
Válasz #1040. hozzászólásra
Sorközművelést azért is érdemes csinálni,mivel a fenti szárazabb talaj keveredik a lenti nedvesebb rétegekkel és nitrogén keletkezik. Ezért van a gyorsabb növekedés!
Ismeri valaki a RAGT kuki vetőmagokat?Vélemény ha valaki vetett már.
Válasz #1054. hozzászólásra
Üdv, meglehet hogy elírás, nem tudom.:)
Válasz #1053. hozzászólásra
Gondolom Mikó 170 kg MAS -al 170 kg N hatóanyagra gondolt ?
Helyezések
Gratulálok a helyezésekhez Mindenkinek.
Válasz #1049. hozzászólásra
Homokba 10AK-sba sajnálom a 20ezer forintos magot. Oda morzsolt tengerit vetettünk eddig, de idén nem volt mit letörni, mert már bizonyos emberek letörték előttünk
Te mit tennél 20AK-s vagy a feletti földekbe?
Egyáltalán nem sértődtem meg.
Válasz #1048. hozzászólásra
Lemaradt.. a legegyszerűbb is jó, régen lóval is 2- meghúzatták..!!
Válasz #1048. hozzászólásra
Régen én is töltögettem, talaj és időjárás függő, meghálálta. Mostanában nem, a kombájnosmármint én, nem szereti.Az időjárástól függ hányszor kultizok szárazság 1, esős 2-3 ha érkezek... , de kettőt általában itt felénk mindenki.