Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nem semmi,hogy ZP párti embert találtam magyarországon:)én vetettem még a 684-est is,de többet nem kell,mert nagy a száratovábbi sok sikert a termesztéséhez.ZP napraforgóval még nem is találkoztam,pedig én szerb oldalon élek,inkább LG 56.35-ös.te hol gazdálkodsz?
Mind a kettöröl.
De tölünk 30kmre meg adott 110mázsát is a lucius szal nem tom mi volt a baja...lehet korán volt vetve..meg vetés után egyből kapott 50mm esőt...olyan kemény lett a föld teteje mint a beton....tehát nem stantard körülmények között lett 65mázsa...
Hallotam én már olyanról is hogy egy termelönek az OCITAN is termet 13T!! Ö azóta esküszik rá!!! A kérdés az az hogy akkor mi lehetet vólna ha egy modernebb fajta van elvetve?? Ja anak böven 20E alatt van a hektáronkénti vetömag költsége..
Tavaly volt haveroméknak pio9400 meg nk lucius...hát azt mondják birja a stresszt,korán április 10-20között el lett vetve..nem szivesen irom le,de 6-6,5t/ha eredmény lett...2-3 éve a thermo furio dkc 4626 jobban teljesitett mint ezek...mondjuk a 2010-es évjárat rendkivüli volt...1100mm csapadék nálunk....
Válasz #977. hozzászólásra
Én dk párti vok , de múltévbe a szomszéd (név nélkül)gagyi vmaggal rávert a edkc 3511-re:
nem tom , h hogy is csinálta de még a víze is jobb volt 1.5 %-al-de a termés is közel 100-105 q volt.
És mondanom se kell azért Én több mindent nyomta alá mint Ő!
Lehet , h a véletlennek köszönhető - de mind1.
Különben + , ki tudja , h mennyi csapadék lesz?
Próba -szerencse
egyébként a saját mintaparcelláimon is(megjegyzem ez nem az én mintaparcellám volt)...csak ZP-t vetek...szója,kukorica,napraforgó....esetleg megjegyezném még a 341-est a 434-es mellé
Válasz #966. hozzászólásra
Wyktor77!
a szerb ZP kukoricákról csak annyit szeretnék elárulni,hogy talán a 434 nevezetűt lehetne vetni(FAO 400)azt azonban tudni kell,hogy a vizleadása messze elmarad a pioneertol,vagy a dekalbtól.Én sokat láttam,nem igényes fajta a 100 mázsát hozza az is simán,de 4-5%-kal nedvesebb mint mondjuk az a24-es.egyébként hol találkoztál már ezzel a zp minta parcellával?
Szomszédomnak a rokona jugóból jött be.Volt a szomszédna 1 hold föld,nahát majd a rokon hoz neki jugó vetőmagot,azt én vetettem,de azt állították,ez nagyon jó,műtrágya se kell mellé.Gondolom a folytatást mindenki eltudja képzelni.
A régi "jugó" nemesítések nagyon jók voltak! A tavalyi P zsákomon is "Madein Szerbia" szerepelt.38R92.Ez milyen fajta? Itt nálunk tudod csak számlával működik a dolog az elszámolások miatt.
Válasz #962. hozzászólásra
Ezt csak meg erősíteni tudom,Mindenki isteniti a N01-es Pao-t,egy táblába azonos technológia és AK mellett amikor a DKC 4490 et vágtam 500m-en csak az egyik irányba vágtam tele lett a tartály, mikor melléfordultam a 01-est vágni már vissza is fordultam és félig volt és meg álltam körbejártam a gépet mert nem akartam elhinni hogy nem a géppel van valami gond, de nem volt.Nem kell ahhoz mázsára sem állni.Ránézésre talpon a Pao szinte többnek mutatta magát.1-2hónappal korábban szedtem 5-5db csövet No1,4490,Errage táblárol gram ra kimértem és akkor is a DKC volt a több, a másodikcsövet ebbe belesem mértem ami a dekálbra jellemző,és alig volt3-4cm-el kisebb.
Válasz #961. hozzászólásra
ne haragudj meg érte, de mar másoknál is észrevettem ezt a ''rekord majmolást'' (a top20 és a gosz-vszt kísérletek). az, hogy valakinek, valahol, valamiből x10 mázsa termett, az nem feltétlenül lesz érvenyes egy masik tájegységen.
sokban függ a talajtol, szevesanyag, ph, időjárás, hőmérséklet, mikroklima, tápanyag, tehnológia... és még 1001 dologtól.
azt kell figyelembe venni, hogy a Te vidékeden, melyik hibrid szereti a Te földedet, ahol jól érzi magát, főleg, ha megadsz neki mindent. abból fogod kihozni a maximumot.
(én pl tudom, hogy a regi dekalbok jobban szeretik az én ''homokozómat'' mint a csúcs pio-k, szotyiban a syingenta érzi jól magát-pio v LG kevésbé)
szóval, ne olyat válassz, amirol hallotad, hogy xy 180q-t szedett (ha a szomszédod, akkor igen)
A top20 és a gosz-vszt kísérlet alapján,a p9578 termésben kevesebbet mutat mint a dkc 4590. A p9494 az ami termésben eléri, esetleg megelőzheti a 4590-est. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem termhet többeta p9578 ... A kétcsövüség meg nem mindig jelent többlet-termést.
A P9494, éréscsoportjának győztese volt 2010-ben,persze a 4590 se kutya!
(forrás:GOSZ-VSZT kukorica posztregisztrációs fajtakísérletek FAO300-399-es csoport 2010.)
Még senki semmit. Én is próbálkoztam, de egyelőre nincsenek tapasztalatok. Még nem is veszünk ilyet, de ősszel remélem már többen tudnak majd mesélni róla
55.000 vetett tőszám az 52.000-es termőtövet jelent, az pedig harmatgyenge. Ezzel gyakorlatilag a legoptimálisabb időjárás, és max tápanyag mellett is kódolsz egy 8 tonnás körüli hozamot. És minden stressz, szélsőség, hiba, stb. ezt kezdi csökkenteni, így 5-6 tonna fölé nehezen juthatsz...
Teljesen indokolatlan ilyen alacsony tőszámmal vetni...
Mi 70e alá nem megyünk még vakolóhomokon, és szíken sem...
9233 hozzászólás
Válasz #976. hozzászólásra
további sok sikert a termesztéséhez.ZP napraforgóval még nem is találkoztam,pedig én szerb oldalon élek,inkább LG 56.35-ös.te hol gazdálkodsz?
nem semmi,hogy ZP párti embert találtam magyarországon:)én vetettem még a 684-est is,de többet nem kell,mert nagy a szára
Válasz #980. hozzászólásra
Mind a kettöröl.
De tölünk 30kmre meg adott 110mázsát is a lucius szal nem tom mi volt a baja...lehet korán volt vetve..meg vetés után egyből kapott 50mm esőt...olyan kemény lett a föld teteje mint a beton....tehát nem stantard körülmények között lett 65mázsa...
Válasz #978. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Hallotam én már olyanról is hogy egy termelönek az OCITAN is termet 13T!! Ö azóta esküszik rá!!! A kérdés az az hogy akkor mi lehetet vólna ha egy modernebb fajta van elvetve?? Ja anak böven 20E alatt van a hektáronkénti vetömag költsége..
Válasz #979. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A Lucius-ról engem is érdekel a tapasztalat!!![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Te most meik fajtárol beszélsz pontosan?? a P9400 ról vagy az NK lucius -ról!
Tavaly volt haveroméknak pio9400 meg nk lucius...hát azt mondják birja a stresszt,korán április 10-20között el lett vetve..nem szivesen irom le,de 6-6,5t/ha eredmény lett...2-3 éve a thermo furio dkc 4626 jobban teljesitett mint ezek...mondjuk a 2010-es évjárat rendkivüli volt...1100mm csapadék nálunk....
Válasz #977. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Én dk párti vok , de múltévbe a szomszéd (név nélkül)gagyi vmaggal rávert a edkc 3511-re:
nem tom , h hogy is csinálta de még a víze is jobb volt 1.5 %-al-de a termés is közel 100-105 q volt.
És mondanom se kell azért Én több mindent nyomta alá mint Ő!
Lehet , h a véletlennek köszönhető - de mind1.
Különben + , ki tudja , h mennyi csapadék lesz?
Próba -szerencse
15-20 AK homokosabb földekbe mit ajánlatok?
Viszonylag olcso mag legyen,mert pusztit a vad.
R92-ről vélemény?
Pio,Dekalb érdekelne inkább.
Válasz #975. hozzászólásra
egyébként a saját mintaparcelláimon is(megjegyzem ez nem az én mintaparcellám volt)...csak ZP-t vetek...szója,kukorica,napraforgó....esetleg megjegyezném még a 341-est a 434-es mellé
Wyktor77!
a szerb ZP kukoricákról csak annyit szeretnék elárulni,hogy talán a 434 nevezetűt lehetne vetni(FAO 400)azt azonban tudni kell,hogy a vizleadása messze elmarad a pioneertol,vagy a dekalbtól.Én sokat láttam,nem igényes fajta a 100 mázsát hozza az is simán,de 4-5%-kal nedvesebb mint mondjuk az a24-es.egyébként hol találkoztál már ezzel a zp minta parcellával?
Válasz #972. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
rossz fajtát választottál
Válasz #971. hozzászólásra
mi eccerűen csak 100-naposnak hivjuk...én szoktam korán learatott árpatarlóba másodvetésként silózásra
Szomszédomnak a rokona jugóból jött be.Volt a szomszédna 1 hold föld,nahát majd a rokon hoz neki jugó vetőmagot,azt én vetettem,de azt állították,ez nagyon jó,műtrágya se kell mellé.Gondolom a folytatást mindenki eltudja képzelni.
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
A régi "jugó" nemesítések nagyon jók voltak! A tavalyi P zsákomon is "Madein Szerbia" szerepelt.38R92.Ez milyen fajta? Itt nálunk tudod csak számlával működik a dolog az elszámolások miatt.
Válasz #969. hozzászólásra
jahogy...hát akad...csak én nemhasználom...
Válasz #968. hozzászólásra
génmódosított,
Nálunk nem engedélyezett, csak kíváncsi lennék hogy van-e egyáltalán valami haszna
Válasz #967. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
gmo?azmilyen?
nálatok van gmo?
Milyen?
csak pár kép...hátha kell valakinek anyaországba is ilyen![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110304183911_ZP.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110304184006_ZP2.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110304184033_ZP1.jpg)
top 20ból ki választott az első 6ból
Válasz #962. hozzászólásra
Ezt csak meg erősíteni tudom,Mindenki isteniti a N01-es Pao-t,egy táblába azonos technológia és AK mellett amikor a DKC 4490 et vágtam 500m-en csak az egyik irányba vágtam tele lett a tartály, mikor melléfordultam a 01-est vágni már vissza is fordultam és félig volt és meg álltam körbejártam a gépet mert nem akartam elhinni hogy nem a géppel van valami gond, de nem volt.Nem kell ahhoz mázsára sem állni.Ránézésre talpon a Pao szinte többnek mutatta magát.1-2hónappal korábban szedtem 5-5db csövet No1,4490,Errage táblárol gram ra kimértem és akkor is a DKC volt a több, a másodikcsövet ebbe belesem mértem ami a dekálbra jellemző,és alig volt3-4cm-el kisebb.
érdekelne_é valakit délalföldön szerb kukorica vetőmag?![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
Válasz #961. hozzászólásra
ne haragudj meg érte, de mar másoknál is észrevettem ezt a ''rekord majmolást'' (a top20 és a gosz-vszt kísérletek). az, hogy valakinek, valahol, valamiből x10 mázsa termett, az nem feltétlenül lesz érvenyes egy masik tájegységen.
sokban függ a talajtol, szevesanyag, ph, időjárás, hőmérséklet, mikroklima, tápanyag, tehnológia... és még 1001 dologtól.
azt kell figyelembe venni, hogy a Te vidékeden, melyik hibrid szereti a Te földedet, ahol jól érzi magát, főleg, ha megadsz neki mindent. abból fogod kihozni a maximumot.
(én pl tudom, hogy a regi dekalbok jobban szeretik az én ''homokozómat'' mint a csúcs pio-k, szotyiban a syingenta érzi jól magát-pio v LG kevésbé)
szóval, ne olyat válassz, amirol hallotad, hogy xy 180q-t szedett (ha a szomszédod, akkor igen)
Válasz #959. hozzászólásra
A top20 és a gosz-vszt kísérlet alapján,a p9578 termésben kevesebbet mutat mint a dkc 4590. A p9494 az ami termésben eléri, esetleg megelőzheti a 4590-est. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem termhet többeta p9578 ... A kétcsövüség meg nem mindig jelent többlet-termést.
Válasz #959. hozzászólásra
igy mondtak nekem is. ezert ajanljak alacsonyabb (65E)toszammal vetni. egy kis teruleten mindenkeppen kiprobalom.
Akkor szerintetek a 9578-as nem tudhat annyit, mint a 4590-es. De a pioneer azzal reklámozza, hogy jó feltételek esetén akár 2 teljes csövet is hozhat
A 4590 és P9494 között lényegi különbség nincs, mind a kettő jó választás, biztos, hogy nem fog velük az ember mellé!
A P9494, éréscsoportjának győztese volt 2010-ben,persze a 4590 se kutya!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
(forrás:GOSZ-VSZT kukorica posztregisztrációs fajtakísérletek FAO300-399-es csoport 2010.)
Válasz #954. hozzászólásra
A 4590 hosszabb is vagy 60 FAO-val, tudhat többet teremni, inkább a P9494-el mérd össze
dkc 4590
Szerintetek azonos körülmények között melyik terem többet: a dkc 4590 vagy a p9578 kuki???
Válasz #949. hozzászólásra
Én is próbálkoztam, de egyelőre nincsenek tapasztalatok. Még nem is veszünk ilyet, de ősszel remélem már többen tudnak majd mesélni róla ![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Még senki semmit.
Válasz #951. hozzászólásra
netto
Válasz #950. hozzászólásra
Bruttó 14000ft-ért?
Válasz #943. hozzászólásra
17e az sok. nekem 14-ert hozzak.
Válasz #948. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Faxom!
Korai hibrid kukorica : SUM 0307
A kiszemelt:http://www.saaten-union.hu/
Tudtok róla valamit ? Kísérleti eredménye ?
Válasz #945. hozzászólásra
Én 31500-ért vettem poncho pro-val csávázva
Válasz #943. hozzászólásra
55.000 vetett tőszám az 52.000-es termőtövet jelent, az pedig harmatgyenge. Ezzel gyakorlatilag a legoptimálisabb időjárás, és max tápanyag mellett is kódolsz egy 8 tonnás körüli hozamot. És minden stressz, szélsőség, hiba, stb. ezt kezdi csökkenteni, így 5-6 tonna fölé nehezen juthatsz...
Teljesen indokolatlan ilyen alacsony tőszámmal vetni...
Mi 70e alá nem megyünk még vakolóhomokon, és szíken sem...
Válasz #944. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
20 000 FT a listaára 80e szemel!! Az már csak rajtad múlik hogy menyit tudsz kialkudni magadnak!!
Vett-e Valaki occitán vetőmagot és mennyiért, nettóban?
Az NO1 AZ PIONEER. ÉN A DK391-ET CSAK 17-20AK FÖLDBE VETEM, EZÉRT CSAK 55EZEL. ÉN 17000ÉRT VETTEM 1 ZSÁKOTKEDVEZMÉNNYEL.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #940. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
ez már jó, majdnem -25% a listaarbol
Válasz #937. hozzászólásra
Lista ára 18200, 364 az ezermag % Tehát 62500 vetve:364*62500=22750Ft/ha
Válasz #939. hozzászólásra
Nekem 34500 Ft-ért sikerült.
Válasz #938. hozzászólásra
upsz!?! agroyalnal 38E (netto)
azt hittem tudott venni valaki olcsobban is.
Válasz #934. hozzászólásra
N01 46320 Ft, listaár.
Válasz #935. hozzászólásra
Mennyiért vetted a 391-est?
Válasz #935. hozzászólásra
Hát az nem sok mi 74000 vetjük
Heló. DKC3511,DK391,DKC440, 55EZERREL VETVE MIDEGGYIK JÓ, AZ ÁR VÁLLTOZIK.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #916. hozzászólásra
N01 ara?