Válasz #600. hozzászólásra
attól függ hogy mennyit veszel meg mikor fizetsz,de ha jobb magokat akarsz venni akkor azt azért ne hagyd vetés előttre, mert ha fogynak a készletek akkor már kevésbé akarnak engedni.
Srácok!! Itt mostmár nem az a kérdés hogy menyi is a listaár... Ez mindenki által hozzá férhetö inen onnan... A kérdés az az hogy a nyilvános és egységes lista árból a kereskedök hol menyit engednek!! A további beszélgetésnek inkább eröl kelene folynia...Öszintén be kelene valani hogy kinek mekora tételel mekora %-ot sikerült ki harcolni és ki alkudni!!
Azt nem tom nem álltam mellettük, kezüket fogva.
A legjobb ha csinálsz magadnak kísérletet.
Azt az lesz a tuti a saját földedbe kell vetni ebből is abból is azt majd meg mutatkozik nálad melyik a jobb.
Akár több éven keresztül is.
Én vetek mindegyikből ilyet is olyat is.
De azt már eldöntöttem melyikből lesz a többség.
2009 ben az N01 vert rá 1 to a 4795vre tavaly fordítva volt.Szerintem nincs benne semmi turpi korrekt mérés mivel a területi képviselők jelen vannak.De a csapat maga aki csinálja mindenki jó srác. Inkább maguknak csinálják mint a nagy közönségnek,ez alapján válogatják a saját magjukat.
Mivel hosszú volt a kísérleti tábla így látod ugyan azon mag mit tud 100 m -el arrébb is/kontroll/. A tábla egyenes csak van benne más talaj típus is véleményem szerint.
ezért nem árt egy fajta megnézése több kísérleti helyen eltérő körülmények közt.
Itt elővetemény repce, 3q AN 34% kaptak vetéssel egy menetben.Ők minden évben kísérleteznek komoly területen.
hi!
az öreg DKC 3511 Orosházán nov 1-én 15,4% vízzel jött le
nettó 112q/ha adott - csak 130kg N34-et kapott!
a 4590 engem is érdekel,várom a véleményeket!
üdv
Sziasztok! Debrecen térségében gazdálkodunk, tavaly a dkc 5143-t vetettük 40 hektáron, és nagyon jól szerepelt! 13,5 t-át adott hektáronként átlagosan, de volt olyan hely ahol a 15 t- át is elérte. A szelet és a vihart is jól bírta, kevesebb szár volt megdőlve mint másnak. Ami viszont kicsit gáz volt vele az a víz! 24-25 ös vize volt... ezért úgy gondolom idén egy másikat választunk, a dkc 4590-re gondoltam, vetett tavaly valaki ilyet? Mi a vélemény? Elolvastam a dekalb tájékoztató róla, de engem igazából termelői tapasztalok érdekelnének.. mert azok a valósak!
ha jók a földjeid és intenziven akarsz termelni akkor ezek a megfelelő hibridek
mind a 2 rekordra képes, én a 4964-et nyugodt szivvel tudom ajánlani nálam idén bizonyitott
Válasz #571. hozzászólásra
az N01-el kacerkodok en is, csak a vizetol felek, az A79 (FAO310) oktober vegen aratva (homokbol) 20-21%-os volt. N01 meg lassabban adja le a vizet.
Én dombos homoksoba mindenképpen a zöld száron ér N01-et javaslom, azzal ott sem vallottam kudarcot. Nem fog 100q-t adni de nem 20-at 50-60-at ki lehet hozni belőle... ott is...
tapasztalt pio termelok!
lazabb homokos (12-16 ak)talajba melyiket javasatolnatok?
alcsonyabb fao:A79, P9578?
magasabb fao: N01, P9494?
az a79 volt mar, eccer jo volt, aztan pocsek.
Nas és??? Ha valakinek a kukorica termesztés a hobija?? Neked nem ért volna meg enyit hogy ebben az országban te legyél a legjobb?? Vannak még ettöl drágább hobbik is.. hajaj?? Meg szerintem ennek a nagy részét a szponzorok álták mivel ugy hirlik hogy ügyes üzlet ember... Meg ha azt nézed okosan is csinálja 5 ha on ki kisérletezi azt hogy miböl menyi a jó és mit érdemes és mit nem..Okos ember nem 500HA kukoricán kezd gyakorolni és kisérletezgetni..Ezt már a TSZ-ek rég eljátszoták..És az lett a vége hogy némeiket a végén 400HA-kukorica kényszeritette térdre!!
Így van !
Itt a reklám ereje volt a legfőbb cél.
Valamim 4ezer pár százas szerződése volt 10t-ig a föle meg még megvan neki, volt 16 t fölötti üzemi átlaga.........
9254 hozzászólás
Válasz #602. hozzászólásra
dekalb nem volt?
attól függ hogy mennyit veszel meg mikor fizetsz,de ha jobb magokat akarsz venni akkor azt azért ne hagyd vetés előttre, mert ha fogynak a készletek akkor már kevésbé akarnak engedni.
Válasz #601. hozzászólásra
az elmúlt évben 20-25% a listaárból. a syngentás ezen felül hozott 7 zsák után egyet, a pios az meg 11 után

Akkor kezd mennyit tudtál kiharcolni?
melyik integrátortól?
Srácok!! Itt mostmár nem az a kérdés hogy menyi is a listaár... Ez mindenki által hozzá férhetö inen onnan...
A kérdés az az hogy a nyilvános és egységes lista árból a kereskedök hol menyit engednek!! A további beszélgetésnek inkább eröl kelene folynia...Öszintén be kelene valani hogy kinek mekora tételel mekora %-ot sikerült ki harcolni és ki alkudni!! 

RAGT is fenn van már
Válasz #597. hozzászólásra
Nyersen 20-as vizzel!
Válasz #595. hozzászólásra
A Pio01kukoricacsöve nem nagy de nagyon vékony a csutkája. A szomszédnak 2h-on 320g volt buza el ővetemény után!
nagyon jól írtad: TÖBB ÉVEN KERESZTÜL. Fontos kitapasztalni, hogy mi az ami nálad éveken keresztül jó. Egy év nem számít.
Válasz #594. hozzászólásra

Azt nem tom nem álltam mellettük, kezüket fogva.
A legjobb ha csinálsz magadnak kísérletet.
Azt az lesz a tuti a saját földedbe kell vetni ebből is abból is azt majd meg mutatkozik nálad melyik a jobb.
Akár több éven keresztül is.
Én vetek mindegyikből ilyet is olyat is.
De azt már eldöntöttem melyikből lesz a többség.
Válasz #592. hozzászólásra
jelen vannak a vetésnél is?
Válasz #589. hozzászólásra

biztos valahol elfelejtették kinyitni a műtrágyaszórót
Válasz #590. hozzászólásra
2009 ben az N01 vert rá 1 to a 4795vre tavaly fordítva volt.Szerintem nincs benne semmi turpi korrekt mérés mivel a területi képviselők jelen vannak.De a csapat maga aki csinálja mindenki jó srác. Inkább maguknak csinálják mint a nagy közönségnek,ez alapján válogatják a saját magjukat.
Mivel hosszú volt a kísérleti tábla így látod ugyan azon mag mit tud 100 m -el arrébb is/kontroll/. A tábla egyenes csak van benne más talaj típus is véleményem szerint.
ezért nem árt egy fajta megnézése több kísérleti helyen eltérő körülmények közt.
Itt elővetemény repce, 3q AN 34% kaptak vetéssel egy menetben.Ők minden évben kísérleteznek komoly területen.
Válasz #588. hozzászólásra
nem hiszem, hogy 20q-át rávertek a piokra. itt valami turpisság van
Válasz #588. hozzászólásra

a 4490 böl miért van 3 kisérlet, jelentős terméskülömbséggel
Válasz #586. hozzászólásra
http://www.agrararu.hu/Galeria/Betakaritasi_jegyzokonyv_2010_Magyaratad.pdf
Válasz #580. hozzászólásra

volt a DKC3511-es mellett PIO Y12-es is, egy grammal nem tudott többet mint a Dekalb csak a víz volt 16,8-17,4 % közötti - ami persze kiváló ígyis!
idén N01 és 9578 lesz kipróbálva... ha kapunk jó árakat.. idáig nem úgy néz ki
Válasz #583. hozzászólásra
És a Dkc 4490-es hogy szerepelt?
Válasz #584. hozzászólásra
nagyon le vagytok ám maradva
Ti mind a DEKALB ra eskusztok , nalunk a PIONEER a csucs pl R10 , F73, es a a T06 os valt be naekem
Válasz #579. hozzászólásra
tavaly itt nálunk a kísérletbe verte a mezőnyt, ha a stabilitás fontos akkor a 4795 két éve vettem eddig mindig jó volt az aszályba is és tavaly is.
Válasz #580. hozzászólásra
Szerintem van olyan jó mint az új..
Csak az új megfelelő körülmények közt talán kicsit többet ad, de vízbe nem biztos ,hogy meg veri a 3511-et
LG vetőmag árak felkerültek az oldalra
hi!
az öreg DKC 3511 Orosházán nov 1-én 15,4% vízzel jött le
nettó 112q/ha adott - csak 130kg N34-et kapott!
a 4590 engem is érdekel,várom a véleményeket!
üdv
Sziasztok! Debrecen térségében gazdálkodunk, tavaly a dkc 5143-t vetettük 40 hektáron, és nagyon jól szerepelt! 13,5 t-át adott hektáronként átlagosan, de volt olyan hely ahol a 15 t- át is elérte. A szelet és a vihart is jól bírta, kevesebb szár volt megdőlve mint másnak. Ami viszont kicsit gáz volt vele az a víz! 24-25 ös vize volt... ezért úgy gondolom idén egy másikat választunk, a dkc 4590-re gondoltam, vetett tavaly valaki ilyet? Mi a vélemény? Elolvastam a dekalb tájékoztató róla, de engem igazából termelői tapasztalok érdekelnének.. mert azok a valósak!
Válasz #576. hozzászólásra

ha jók a földjeid és intenziven akarsz termelni akkor ezek a megfelelő hibridek
mind a 2 rekordra képes, én a 4964-et nyugodt szivvel tudom ajánlani nálam idén bizonyitott
Válasz #575. hozzászólásra
nekem csak 3q 27-es lesz(repce elovetemeny utan) 70e-el vetve.
Üdv mindenkinek!
Tegnap beszéltem egy területi képviselővel és a DKC4983 és a DKC4964-et ajánlotta, nektek mi a véleményetek?
Válasz #573. hozzászólásra
3 tonna vinasz, és 3q 27-es nitrogén. én így nyomatom midnenhol, íg a jobb földön 100 körül gyenmgébben 60 mindig megy, de ha jobb az idő több is...
No1 november elején aratva 22-es víz
Válasz #571. hozzászólásra
az N01-el kacerkodok en is, csak a vizetol felek, az A79 (FAO310) oktober vegen aratva (homokbol) 20-21%-os volt. N01 meg lassabban adja le a vizet.
te mennyi ''kajat'' adtal neki a homokra?
Válasz #562. hozzászólásra
Ezt egy kicsit soknak tartom! Mit lehet 1ha kukoricára rákölteni a tavalyi árakon, hogy 400-450 eft.-ba legyen????????????
Válasz #570. hozzászólásra
Én dombos homoksoba mindenképpen a zöld száron ér N01-et javaslom, azzal ott sem vallottam kudarcot. Nem fog 100q-t adni de nem 20-at 50-60-at ki lehet hozni belőle... ott is...
Ez az én véleményem, és én tapasztalatom..
tapasztalt pio termelok!
lazabb homokos (12-16 ak)talajba melyiket javasatolnatok?
alcsonyabb fao:A79, P9578?
magasabb fao: N01, P9494?
az a79 volt mar, eccer jo volt, aztan pocsek.
Válasz #567. hozzászólásra
Meg a tűz mellett melegedni,és nem rászorulni az azonnali értékesítésre.

Meg szerintem ennek a nagy részét a szponzorok álták mivel ugy hirlik hogy ügyes üzlet ember...

Meg ha azt nézed okosan is csinálja 5 ha on ki kisérletezi azt hogy miböl menyi a jó és mit érdemes és mit nem..Okos ember nem 500HA kukoricán kezd gyakorolni és kisérletezgetni..Ezt már a TSZ-ek rég eljátszoták..És az lett a vége hogy némeiket a végén 400HA-kukorica kényszeritette térdre!! 

Nas és??? Ha valakinek a kukorica termesztés a hobija?? Neked nem ért volna meg enyit hogy ebben az országban te legyél a legjobb?? Vannak még ettöl drágább hobbik is.. hajaj??
Válasz #566. hozzászólásra
vazze faxa akkor átlagba meg lesz neki az 5000-es ár .
Hiába szerződni is tudni kell nem csak termelni.
Válasz #565. hozzászólásra

Így van !
Itt a reklám ereje volt a legfőbb cél.
Valamim 4ezer pár százas szerződése volt 10t-ig a föle meg még megvan neki, volt 16 t fölötti üzemi átlaga.........
Válasz #564. hozzászólásra
Csak 5 ha a kísérleti tábla ha jól emlékszem.Nem sok vizet zavar még ha kicsit ráfizet akkor se.
ami benne volt a pakliban
nem sok kellett,hogy deficites legyen......pl. egy 25 ezres ár

Az nem semmi, én a büdös életben nem fogok ennyit költeni rá az tutker. Tehát az a 8t a haszon és a rizikó, vagy bejön vagy cumi!!
Mikó a 18 t-s kukájára állítólag 400-450-et költött.......Valamit-valamiért !!!
Válasz #557. hozzászólásra
Nekem még nem adott kevesebbet mint a csilivili listavezető csúcshibridek ,melyeket lassan 50E-ért mérik bruttóban...
Válasz #559. hozzászólásra

Köszi.
15E/zsak (50.000 mag)netto
15Eft/50Emag
Válasz #551. hozzászólásra

Árat tudni lehet már a 440-ről??? Kiszeretném én is próbálni az idei évben!
Válasz #555. hozzászólásra
Felénk?Erre nem sok,ez nagyon aszájra hajlamos területek.Az idén se volt 100 mázsa fölött,szerintem senkinek se.
Válasz #554. hozzászólásra
Milyen termés eredmények, víztartalmak vannak?