Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az Occitán szerintem egy erős közepes mag. Én Békés megyében 5 évig csak azt vetettem. Jó volt, főleg a száraz évben mutatott többet. A vegyszerezésnél oda kell figyelni, mert hamar bestresszel. Ha viszont jó az idő a kukra, nem tudja azt a termést, amit a mostani új hibridek tudnak. Próbáld ki a Kansast, az tuti. Vagy DEKALBOT vess.
Értem amit irsz... Esetleg melévetésed volt??Mert talán az lenne a mérvadó Mert egy másik düllö és egy másik évjárat az sokat tesz... Meg pl nekünk a max kitüzött cél az a 100M azt még lehet az ocitan is megtermi..Mi sajnos nem látunk el tovább Amihez fontos lehet egy brutális PIOs genetika.. A másik nem elhanyagolható az az ár elönye.. Én nem engedhetem meg magamnak hogy pl a 45-47 E forintos magok teremjenek6-8 tonát... Föleg ilyen elözmények után és hasonló ki látásokkal.. Biztos hogy tuti jó magok a PIÓ sok.. De én csak szponzorált mellé vetésel tudom elképzelni KP re sajn nem...
Én kb 3 évig vetettem occitánt, egyre kisebb területeken, közepesre jósolnám...a meleget nem nagyon bírja akkor elég kicsi csövei voltak... ami egy szintig nem baj de ennek nagyon kicsik lettek...Na szóval leszoktam róla...
Ami idén rekorder volt nekem a P9494, az N01 pedig stabilan jó és szép volt... De nagyon jó volt az F73-is!
gondolom mert elmén a hatása
nekem a bayeres fickó azt mondta, hogy ezeknek a rovarölőknek akkor lenne a legtutibb hatása, ha verés előtt 2 órával csáváznák be
Válasz #423. hozzászólásra
itt parcella kísérletekbe volt 1 cégnél 5-6 nagy márkától közel 40 fajta-és 80-115 q között adtak.
A víz pedig 18.7-24.1 között.Mondanom se kell a RAGT-nál is vannak gyengébek ill. jobb minőségűek is.
Pedig a vetőmagjai nem igazán a legolcsóbbak.
Tavaly volt mellette Occitán, kezdeti jejlődése sokkal látványosabb és 1 picivel jobbak a csővei is, idén Kansas volt az sem rossz(a 2 hónapos 1 méter vastag vízboitást nem birja ez az egy komoly hibája volt), jövőre az ár dönt, de valószinű Thermo lesz legalább a jobb részeken.
Azért nem nagyüzemileg megy a dolog, magának vet 2-3 Ha-t és ennyi. Most voltak nálunk ebédelni, kérdeztem tőle, kb. 3 tápos zsákból jön ki 1 Ha vetőmag.
A kemény téma akkor volt, amikor Kisúlyszálláson beleálltak 80 Ha hibridbe amit egy vihar elvert. A gazda azt mondta, hogy nem mehetnek a kombájnok 4km/h-nál gyorsabban mert leverik a csövet vagy valami ilyesmi. 14 helyett 4-el aratni nagy öröm lehetett. Bár őneki személy szerint ott volt a legjobb dolga, mert a puttonyt megrakták, onnan a gép alapjáraton pöfögött hogy legyen kormány, és 2 quadtrac húzgálta őket.
Kenses és a Lucius 1árba van,ezért írtam az itteni kísérleti eredményt.Én DK 440, 471-et vetek 75% ba,vannak jobbak de nem biztos hogy megéri dupla árat fizetni érte.15m val többet terem,de 3fokkal vizesebb +vetőmag ár és ugyan ott vagyok.Itt van homoktól a fekete földig minden féle talaj,60-120ig teremnek aszályos évben is.Idén baktériumot szórtam és kultizáskor 120kg 34%N,itteni termésekhez viszonyítva jó lett 82m-tol indult felfele.
9216 hozzászólás
Az Occitán szerintem egy erős közepes mag. Én Békés megyében 5 évig csak azt vetettem. Jó volt, főleg a száraz évben mutatott többet. A vegyszerezésnél oda kell figyelni, mert hamar bestresszel. Ha viszont jó az idő a kukra, nem tudja azt a termést, amit a mostani új hibridek tudnak. Próbáld ki a Kansast, az tuti. Vagy DEKALBOT vess.
Válasz #464. hozzászólásra
A baromi olcsóhoz hozzátartozik,hogy 50-ezres zsákban van...
Azt halani hogy baromi ocsó lesz a Dekalb 471!! Valami infó rolla??
Válasz #462. hozzászólásra
azért a képviselőktők mindig lehet lenyúlni pár zsákkal, na és azért a lista árból is ha 100 hekire veszel egy márkát pl engednek jócskán na!
Nekem volt természetesen mellévetésem azért lettem piós....
Válasz #461. hozzászólásra
Értem amit irsz... Esetleg melévetésed volt??Mert talán az lenne a mérvadó Mert egy másik düllö és egy másik évjárat az sokat tesz... Meg pl nekünk a max kitüzött cél az a 100M azt még lehet az ocitan is megtermi..Mi sajnos nem látunk el tovább Amihez fontos lehet egy brutális PIOs genetika.. A másik nem elhanyagolható az az ár elönye.. Én nem engedhetem meg magamnak hogy pl a 45-47 E forintos magok teremjenek6-8 tonát... Föleg ilyen elözmények után és hasonló ki látásokkal.. Biztos hogy tuti jó magok a PIÓ sok.. De én csak szponzorált mellé vetésel tudom elképzelni KP re sajn nem...
Válasz #460. hozzászólásra
Én kb 3 évig vetettem occitánt, egyre kisebb területeken, közepesre jósolnám...a meleget nem nagyon bírja akkor elég kicsi csövei voltak... ami egy szintig nem baj de ennek nagyon kicsik lettek...Na szóval leszoktam róla...
Ami idén rekorder volt nekem a P9494, az N01 pedig stabilan jó és szép volt... De nagyon jó volt az F73-is!
Hali
Írtátok többen, hogy vetettetek már occitan-t.
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen csöveket hoz, és mien tőszámmal érdemes vetni?
Válasz #458. hozzászólásra
gondolom mert elmén a hatása
nekem a bayeres fickó azt mondta, hogy ezeknek a rovarölőknek akkor lenne a legtutibb hatása, ha verés előtt 2 órával csáváznák be
Válasz #457. hozzászólásra
miért nem?
Válasz #454. hozzászólásra
akkor annak jövőre már semmi hatása nem lessz
Válasz #448. hozzászólásra
Nekem a kazánházba 3-om.Ha így haladunk jó lesz a halaknak.....!!!
poncho pro
Válasz #453. hozzászólásra
ami belemegy az kifekszik. poncho és cruiseres
Válasz #452. hozzászólásra
A bogár mentesítés legjobb és legolcsóbb változata a tablettázás. Mondjuk bele tud kerülni vagy 10 Ft-ba zsákonként......
Válasz #449. hozzászólásra
5*4-es. a gyerekszobám anyámnál
parkettás és kicsit fűtött, lakatlan, egér és bogármentes
Válasz #449. hozzászólásra
nagy értéket képvisel 40heki mag,nekem a motor van a nappaliba.
AZ ágyba is zsák van az asszony helyett?
Jó nagy szobád lehet!! És még azt is elmondhatod magadrol hogy kibb drága a szobád berendezése!!
Válasz #443. hozzászólásra
nekem a szobába van 40hekinyi kukimag
Válasz #442. hozzászólásra
Sztem se lesz semmi baja-multévbe igy járt a haver is a napra v.maggal.
Válasz #444. hozzászólásra
Semmi baja nem lesz,én a verandán felejtettem vagy 20 zsákkal. Száraz helyen legyen az a lényeg.
Válasz #444. hozzászólásra
padlásos téglafalú raktár ahol megfagy a viz mittomén max-10
Válasz #443. hozzászólásra
sose lehet azt tudni
mennyinél tárolod valljad be
Válasz #442. hozzászólásra
jobban mint a meleg párás levegőt
be ne vidd a a szobába
a megmaradt készleteknek szerinted fűt valaki?
1 hecces kérdés
csak nektek
a vetőmag hogyan bírja a fagyot?
próbálgatta már valaki?
mi van ha kint marad a - xy fokba?
Válasz #439. hozzászólásra
Akkor meg még kedvezőbb lehet.
Válasz #438. hozzászólásra
Majd kedden akkor lesz disznóvágás, arra kostoltunk, szerintem meg fog felelni a böllérnek is.
Válasz #431. hozzászólásra
A szotyi cruseres volt.
Válasz #437. hozzászólásra
Dehogy , csak mondtam ... Kösz az infokat!
Adjad neki
Válasz #431. hozzászólásra
Én most nem állok neki matekolni, ha nem gond, volt kis szilva kostolgatás.
Válasz #432. hozzászólásra
Már nyáron lekerült a syn honlapjárol.
Válasz #433. hozzászólásra
Igen ez már a végső ár 1 raklapnál, de biztos volt aki még ez alá tudott menni.
Válasz #432. hozzászólásra
amire emléxem de nem 100%
8ha brio+ dualoxi gold
40 ha thermo +lumax
Valami kuku + pronic
neoma + valami
Válasz #426. hozzászólásra
Ez már agyonra lealkudott ár ?
Válasz #430. hozzászólásra
Már egyiken se lelem..
Válasz #426. hozzászólásra
Akkor az ha összességében nézem és kiszorozom a napra meg a kuki zsákonkénti árát , kb 25 % kedvezmény... mindkettőből...
Tehát a Neoma kijön nettó 35 -ből a Kansas meg 20-ból kb /zsák.
Válasz #429. hozzászólásra
Az agroyalon is fent volt meg a syn honlapján is.
Válasz #427. hozzászólásra
Kösz . Ezeket hol találom a neten ?
Válasz #425. hozzászólásra
Az eredményekről , győztesekről tudsz valamit ?
Válasz #424. hozzászólásra
Gyomírtós több is volt
pl Thermo+lumax
Válasz #424. hozzászólásra
1,29 +fa
Válasz #423. hozzászólásra
itt parcella kísérletekbe volt 1 cégnél 5-6 nagy márkától közel 40 fajta-és 80-115 q között adtak.
A víz pedig 18.7-24.1 között.Mondanom se kell a RAGT-nál is vannak gyengébek ill. jobb minőségűek is.
Pedig a vetőmagjai nem igazán a legolcsóbbak.
Mennyi volt idén a Syngenta Kuki+Napra csomag nettóban ?
Mennyiért kaptátok lealkudva ?
Kansas vagy Lucius + Neoma .
Igaz , hogy volt egy bővebb vagy + még gyomirtós csomagjuk is ?
RAGT kukoricákról mi a tapasztalatok?
Válasz #421. hozzászólásra
Tavaly volt mellette Occitán, kezdeti jejlődése sokkal látványosabb és 1 picivel jobbak a csővei is, idén Kansas volt az sem rossz(a 2 hónapos 1 méter vastag vízboitást nem birja ez az egy komoly hibája volt), jövőre az ár dönt, de valószinű Thermo lesz legalább a jobb részeken.
Thermo-ról van tapasztalat? Az Occitan-tól egy p..ahajszállal talán többet tud papíron.
Válasz #411. hozzászólásra
Azért nem nagyüzemileg megy a dolog, magának vet 2-3 Ha-t és ennyi. Most voltak nálunk ebédelni, kérdeztem tőle, kb. 3 tápos zsákból jön ki 1 Ha vetőmag.
A kemény téma akkor volt, amikor Kisúlyszálláson beleálltak 80 Ha hibridbe amit egy vihar elvert. A gazda azt mondta, hogy nem mehetnek a kombájnok 4km/h-nál gyorsabban mert leverik a csövet vagy valami ilyesmi. 14 helyett 4-el aratni nagy öröm lehetett. Bár őneki személy szerint ott volt a legjobb dolga, mert a puttonyt megrakták, onnan a gép alapjáraton pöfögött hogy legyen kormány, és 2 quadtrac húzgálta őket.
Válasz #412. hozzászólásra
Kenses és a Lucius 1árba van,ezért írtam az itteni kísérleti eredményt.Én DK 440, 471-et vetek 75% ba,vannak jobbak de nem biztos hogy megéri dupla árat fizetni érte.15m val többet terem,de 3fokkal vizesebb +vetőmag ár és ugyan ott vagyok.Itt van homoktól a fekete földig minden féle talaj,60-120ig teremnek aszályos évben is.Idén baktériumot szórtam és kultizáskor 120kg 34%N,itteni termésekhez viszonyítva jó lett 82m-tol indult felfele.
Válasz #414. hozzászólásra
Szerintem nem mérvadó, hiszen területileg nagyon távol termett adat.mindenkinek a környéken adott ,vagy termett lehet az elfogadottabb.
Válasz #416. hozzászólásra
kapkodás volt akkor és nem írtam fel egyböl. igéretet kaptam B.M. től, hogy elküldi az összes többi kisérlettel együtt. még nem jött meg
közel 100q volt és 20 alatti vizzel