Válasz #346. hozzászólásra
Hogy melyik a legjobb? -nehéz dió...
pl sokan dicshimnuszt zengenek a 3511-ről,nekem igazán egyszer sem jött be...a 4964vitte nálam a pálmát.
Minél nagyobb a term.sz. annál többet adhat.Így emelkedik a Fao sz. is.Errefele a legtöbb emberke is ezt a Dkc 4626-ot nyomták.Mondanom se kell , h elégedettek vele.
Nekem minden évbe eddig jol szerepelt most is volt belőlle 100 heki,de jövőre egy fajtából 30 hekinél nem vetek többet kitudja milyen idő lesz. Nálam is megelőzték most a dkc-k,az occitán is jobb volt
nálunk nem is a kidőlés hanem a cső mérete kb 2/3 a volt csak a dekalbhoz viszonyítva. Nagyon úgy látom hogy a pio nem szereti ezt a sok vizet és a stresszre így reagál a növény pedig nagy remények voltak felé na de majd jövőre bár több lesz a napra de majd meglátjuk
aszályba lehet hogy más lett volna a kép de ilyen körülmények között csúnya eredmény lett, pedig mindenbe ugyan azt kapták és nem volt nagy távolság a táblák között. Na de a jó pap is holtig tanul
mennyibe kerül, helyileg hol melyik érzi jobban magát. Aztán nyílván hogy mennyit terem. De szerintem, egy itt borsodban 10tonnát adó kukoricának amit 11ezer/zsák áron veszel nincsen ellenfele.
A vizek 22-26körül voltak. Volt persze 30-35-ös is amik megfagytak zöld száron, azokkal tenni semmitsem lehet már...
Azért a piós fajtasorba mindig vetek dkc-t is kísérletnek, sosem tudja azt mint a jobbfaja konkurens pajonyír. Erről többéve meg is vannak az eredmények.
Nálunk ilyen, máshol más. Én most sok gazdával(Szentestől szlovákig) tárgyalgattam a medencében, ez volt az össz vélemény
Ez nagyon terület függő. Felénk inkább a Dkc-k viszik a prímet.
Aki az idei kukoricaversenyben aki elérte a 18 tonnát (Mikó), ő is csak Dkc-kel dolgozik.
Ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jobb.
nekem abszolút nem tisztem, de azért az látszik, hogy genetikai értékben, mind úy termesztésben a pioneerek viszik a prímet.
Most szoboszlón a rendezvényen beszélgettem komoly gazdákkal, alföldről 1000hektáros kukoria földekkel...
Mindenki ezt állította, pedig volt dkc lg ragt is nekik illetve van is minden évben. Van amikor másik nyer ittott, meg a vize sokszor jobb a DKC-nak, de összességében nemlehet megverni mindent szem előtt tekintve (-szerintük-!!!!!!! és szerintem is) szóval kukoricában pioneer!
a helyét kell nézni a kukinak ok 4590-es sokat tud de hol? szerényebb körülmények közt jó tőálományu M81 megverné.. kint a földön meg a vetőmagszámlán is.
Idén sok volt a Pioneer N54-es nekünk, ez 380 Fao.
Csak valami 4-es kategóriás mag volt ez, 11Eft/zsák áron vettünk tavasszal ebből 120 hektárba valót(vagy többet és az R92 még kevesebb volt,nem emlékszem most pontosan mindegy...)
Szóval potom pnzért volt, jól termett, tudta a 10tonnákat is jobb helyeken, de ahol nyomta a víz kegyetlenül ott is 7-8-9-eket adott lazán.
Ár érték arányban az olcsósága miatt visz mindent, jó évben meg termésben is rekordot tudtunk volna kihozni belőle szerintem, most is ez termett a legjobban a környéken itt nálunk.
Most idegesíteni akarsz bennünket? Mi lesz a vetésig? PR-t szoktak ,de most megpróbálom a DKC-t is.Az árat is nézem meg amelyiket kezelik...,de számolom hogy 65-80g/ nem úgy mint az idén/ hogy fog ki jönni mindennel egybe vetve, beleszámolva minden költséget.
Neve éppen az van, csak hogy nem nállunk.Francia termék valamit ők is tudhatnak.Most kerül bevezetésre.Azért kérdezném mert ezt már 2009 -ben is vetettek belőle.
ABBAN KÉRNÉK SEGITSÉGET TŐLETEK,MIVEL ÉN CSAK CSŐTÖRŐZÖM AZ ÖSZES KUKORICÁMAT,AZ ÉRDEKELNE HOGY KB 57000-60000 TŐSZÁMMAL A PIONEER 36T24-ESRE HOGYAN SZÁMITSAK,ELSŐSORBAN AZ ASZÁLYTÜRÉSE ÉS A CSŐMÉRETE ÉRDEKELNE,KB HEKTÁRONKÉNT OLYAN 100-110KG NITROGÉN HATÓANYAGGAL DOLGOZOM.AZÉRT KÉRDEZEM MERT NAGYO OLCSÓNAK TALÁLOM A VETŐMAGOT MÉG SILÓÁRBAN IS./TAVALY DKC4888-AS VOLT,LE A KALAPPAL,CSAK 70000SZEMRE VETITVE KOMOLY ÁRKÜLÖNBSÉG VAN.
9253 hozzászólás
Válasz #351. hozzászólásra
136 ADOTT IDÉN BRUTTÓBA 22 VÍZZEL ÉS A LEGJOBB VOLT.
KINEK ÍGY KINEK ÚGY.NEM ROSSZ A 3511-SE.
Hogy melyik a legjobb? -nehéz dió...
pl sokan dicshimnuszt zengenek a 3511-ről,nekem igazán egyszer sem jött be...a 4964vitte nálam a pálmát.
Válasz #349. hozzászólásra
én termeltem az idén 4795-öt, de csalódás volt, kva jól nézett ki de termésben még a 3511 is elverte

Minél nagyobb a term.sz. annál többet adhat.Így emelkedik a Fao sz. is.Errefele a legtöbb emberke is ezt a Dkc 4626-ot nyomták.Mondanom se kell , h elégedettek vele.
4590,4795
Válasz #346. hozzászólásra szerintem 51 43
4964,4995,4590
Dekalbba,melyik a legjobb?4626 bevált nállam,de van már jobb is.
Termelte is valaki? A fajtaleírásból nem derül ki ,ez sárga szemű kuk?
Válasz #339. hozzászólásra
IKR
az IKR-nél 8 ezer , és Saaten Union
Űdv!
googleban írd be saaten-union.Sajna nem tudom betenni ide.
http://www.saaten-union.hu/index_.php?l=vm&ftid=3&PHPSESSID=c1cee0cf840036b5a46dfc7a57572dce
Ha ez a tendencia marad akkor az ország nagy részén nem kukoricát hanem TENGERIT kell vetni.. A viz már meg van hozzá...

Üdv mindenkinek! Egy 4ha-os vadkáros területbe rendeltem stardur nevű kuk fajtát 70E/zs 9E ft, azt se tudom melyik cég magja.
Ismeri valaki?
Vetett már valaki pio f73-at, tapasztalatok?
Válasz #336. hozzászólásra
Nekem minden évbe eddig jol szerepelt most is volt belőlle 100 heki,de jövőre egy fajtából 30 hekinél nem vetek többet kitudja milyen idő lesz. Nálam is megelőzték most a dkc-k,az occitán is jobb volt
Válasz #335. hozzászólásra
nálunk nem is a kidőlés hanem a cső mérete kb 2/3 a volt csak a dekalbhoz viszonyítva. Nagyon úgy látom hogy a pio nem szereti ezt a sok vizet és a stresszre így reagál a növény pedig nagy remények voltak felé na de majd jövőre bár több lesz a napra de majd meglátjuk
Válasz #329. hozzászólásra
A Reseda nálam is szar volt idén,sok kidőlt
A vetőmagot a fagy mennyire károsítja?
Válasz #306. hozzászólásra
2010 0,5ha-ón kísérlet
Oxxygen 11,23t 17,8viz
Phileaxx 10,7t 17,5
Alexxandra 10,3t 19,2
Brixxo 9,7t 18,5
Bergxxon 9,4t 18,1
Boluxx 9,2t 17,6
Válasz #331. hozzászólásra

Hát az egy tonna ára ha-onként nekem is jó lett volna, de nem panaszkodok.
Válasz #330. hozzászólásra

aszályba lehet hogy más lett volna a kép de ilyen körülmények között csúnya eredmény lett, pedig mindenbe ugyan azt kapták és nem volt nagy távolság a táblák között. Na de a jó pap is holtig tanul
Válasz #329. hozzászólásra
nálam a dkc 1to vert a piora idén tavaly viszont a pio N01 volt a nyerő.
Válasz #327. hozzászólásra
nálunk a piok leszerepeltek az idén a dekalb mindent vitt. Pl: Pio reseda 8 t/ha 20,5 víz DKC 3511 10,9 t/ha 20 víz
Válasz #327. hozzászólásra

Az supi nagyon jó ár /érték arány szerintem is
senki többet harmadszor
mennyibe kerül, helyileg hol melyik érzi jobban magát. Aztán nyílván hogy mennyit terem. De szerintem, egy itt borsodban 10tonnát adó kukoricának amit 11ezer/zsák áron veszel nincsen ellenfele.
A vizek 22-26körül voltak. Volt persze 30-35-ös is amik megfagytak zöld száron, azokkal tenni semmitsem lehet már...
Azért a piós fajtasorba mindig vetek dkc-t is kísérletnek, sosem tudja azt mint a jobbfaja konkurens pajonyír. Erről többéve meg is vannak az eredmények.
Nálunk ilyen, máshol más. Én most sok gazdával(Szentestől szlovákig) tárgyalgattam a medencében, ez volt az össz vélemény
Válasz #323. hozzászólásra

http://www.agronaplo.hu/files/file/2010/mkk_Top20_2010_hibridkukorica_1.pdf
az első 5 böl 3 dkc
ahány eredmény mindig úgy van beállítva az előadóké a legjobb mindenki döntse el neki a földjén mi jött be a legjobban.Meg mi éri meg neki árban is.
Válasz #323. hozzászólásra
Ez nagyon terület függő. Felénk inkább a Dkc-k viszik a prímet.
Aki az idei kukoricaversenyben aki elérte a 18 tonnát (Mikó), ő is csak Dkc-kel dolgozik.
Ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jobb.
Válasz #322. hozzászólásra
konkrétan kéne kb 200zsák
nekem abszolút nem tisztem, de azért az látszik, hogy genetikai értékben, mind úy termesztésben a pioneerek viszik a prímet.
Most szoboszlón a rendezvényen beszélgettem komoly gazdákkal, alföldről 1000hektáros kukoria földekkel...
Mindenki ezt állította, pedig volt dkc lg ragt is nekik illetve van is minden évben. Van amikor másik nyer ittott, meg a vize sokszor jobb a DKC-nak, de összességében nemlehet megverni mindent szem előtt tekintve (-szerintük-!!!!!!! és szerintem is) szóval kukoricában pioneer!
Válasz #318. hozzászólásra
elméletileg van 16000 körül zsákja idei árlistából.
Ha konkrétum lesz akkor majd ráfordulunk.
Válasz #320. hozzászólásra
+L
Válasz #317. hozzászólásra
a helyét kell nézni a kukinak ok 4590-es sokat tud de hol? szerényebb körülmények közt jó tőálományu M81 megverné.. kint a földön meg a vetőmagszámlán is.
Válasz #311. hozzászólásra
Idén sok volt a Pioneer N54-es nekünk, ez 380 Fao.
Csak valami 4-es kategóriás mag volt ez, 11Eft/zsák áron vettünk tavasszal ebből 120 hektárba valót(vagy többet és az R92 még kevesebb volt,nem emlékszem most pontosan mindegy...)
Szóval potom pnzért volt, jól termett, tudta a 10tonnákat is jobb helyeken, de ahol nyomta a víz kegyetlenül ott is 7-8-9-eket adott lazán.
Ár érték arányban az olcsósága miatt visz mindent, jó évben meg termésben is rekordot tudtunk volna kihozni belőle szerintem, most is ez termett a legjobban a környéken itt nálunk.
Meg vagyok elégedve vele.
Válasz #317. hozzászólásra
Hali! occitánod van?
Válasz #316. hozzászólásra
Hát választasz a maradékból mert szerintem azért vetőmagból is lesznek hiányok egyik másik fajtából akárcsak a búzáknál.
én megvárom a Márciust az A tervel, sokvízlesz szigoru visszafogott B terv..
Válasz #314. hozzászólásra

helyes lagalább marad a kicsiknek is
Válasz #312. hozzászólásra
Fel a fejjel,döntök,és veszem a vetőmagot.Persze a nagy integrátorokat kihagyva,akik kötöszködnek a kötbérrel.
prN01,dkc4590,dkc4795.nk lucius
prK87,vagy meglátjuk lesz össze csomagolva a szotyi megint a kukival a nk soknál.
Most idegesíteni akarsz bennünket? Mi lesz a vetésig? PR-t szoktak ,de most megpróbálom a DKC-t is.Az árat is nézem meg amelyiket kezelik...,de számolom hogy 65-80g/ nem úgy mint az idén/ hogy fog ki jönni mindennel egybe vetve, beleszámolva minden költséget.
Ki milyen kukorica fajtát vet??Ár érték arány,és teljesítménybe melyik a nyerő?350-450 fao szám.
Válasz #309. hozzászólásra
70000 szem, kb 1hektárra való majd beteszem dk4490-es és pao-N01 kőzé aztán majd elvállik.
Válasz #308. hozzászólásra
akkor ki kell próbálni. de csak mértékkel. minden év más és lehet egy más évben máshogyan produkál
Válasz #307. hozzászólásra
Neve éppen az van, csak hogy nem nállunk.Francia termék valamit ők is tudhatnak.Most kerül bevezetésre.Azért kérdezném mert ezt már 2009 -ben is vetettek belőle.
Válasz #306. hozzászólásra
kukoricából annyi jó fajtából lehet választani, akkor meg minek kisérletezgetni nevesincs magokkal
Válasz #305. hozzászólásra
Jó estét. Szóval a BRIXXÓ-ról valamit,valaki vetett már ilyet?
Kinek milyen tapasztalata van a BRIXOL kukoricárol,aki ilyet termelt, milyen földben és műtrágyázás melett?Kaptam egy zsákkal kipróbálásra.
ABBAN KÉRNÉK SEGITSÉGET TŐLETEK,MIVEL ÉN CSAK CSŐTÖRŐZÖM AZ ÖSZES KUKORICÁMAT,AZ ÉRDEKELNE HOGY KB 57000-60000 TŐSZÁMMAL A PIONEER 36T24-ESRE HOGYAN SZÁMITSAK,ELSŐSORBAN AZ ASZÁLYTÜRÉSE ÉS A CSŐMÉRETE ÉRDEKELNE,KB HEKTÁRONKÉNT OLYAN 100-110KG NITROGÉN HATÓANYAGGAL DOLGOZOM.AZÉRT KÉRDEZEM MERT NAGYO OLCSÓNAK TALÁLOM A VETŐMAGOT MÉG SILÓÁRBAN IS./TAVALY DKC4888-AS VOLT,LE A KALAPPAL,CSAK 70000SZEMRE VETITVE KOMOLY ÁRKÜLÖNBSÉG VAN.