Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz lakatos gabesz #8943. hozzászólásáraSzia az egyik legjobb és leg stabilabb gyors víz leadás, 10 t felett optimális idōben minimális inputtal én 150 kg karbamid és semmi más, egy gyom irtás.
Válasz lala #8940. hozzászólásáraSzia RAGT Conexxion volt a duós 150 kg karbamid vetéssel egymenetben 10 t átlag szeptemberi aratás 14,2-14,8 közötti víz.
Válasz vitezkaroly1 #8938. hozzászólásáraElvileg nem ....lett valami módosítás az engedélyokiratában.....de felhívsz egy syngestás területi képviselőt, ő majd tájékoztat....
Válasz Mötözö #8936. hozzászólásáraA zephir az egy régebbi genetikájú mag....390 körüli FAO val.....ár érték aránya egész jó ...vetettem valamikor, de nekem itt észak-keleten ilyen szárítási költségek mellett sok a 390 és kukorica.....korábbi fajtákkal dolgozunk
Válasz R Sándor #8932. hozzászólásáraSyngentából az NK Cobalt akciós ára 27000+áfa.... valószínűleg erről lehet szó! Nem igazán gondolnám hogy az 54000 es prémium hibrideket megkapod féláron ...az NK Cobalt most akciós....
Válasz vlasztika #8927. hozzászólásáraAz alap csávázás az Elevation! Redigo M+ Vibrance+ Epivio Energy...! Ez mindegyik magon rajta van, AÖP -ben éri is az 1 pontot, mivel rajta van az Epivio Energy! A másik csávázás az Elevation Plus: Redigo M+Vibrance +Epivio Energy+ Force 20 CS
Válasz vlasztika #8927. hozzászólásáraNekem eddig dekalb volt csak tavaly több gazdának vetettem syngetta magot meg arattam is és jók voltak
nagyon. Ezért tudtam véleményt mondani idén én is azt vetek meg a tavalyi maradék dekalbot. Hacsak nem kapok valami normális árat a 3972- re.
Válasz R Sándor #8925. hozzászólásáraIgazadvan szerintemsem rossz a genetika!
De az ára tényleg elszált.
6-7 éve mindég vetek belőle!
Az éven a tavaji maradékot elvetem vettem valamenyi dekalbot a többi MG hibrid lessz. Tavaj az egyik termelőnek vetetünk mg hibrodet tetszet.
Az 45+fa 70000szem. 200kg pétivel 115q 16%vízel.
Válasz vlasztika #8924. hozzászólására jó a Syngenta , már vetekszik a dekelalb -al , de az idén szerintem a pénztálca fogja eldönteni ki mit vet,mert a 94 000 + áfás magot be fogja lepni a por a raktárban valószínű. De az 54000 forintos 50 000 szemes zsák is irreálisan magas.
Válasz medikus #8921. hozzászólásáraNovember hónapban befejeztem a sajatot, egy pár embernek maradt kint vagy 3- 4 hektár akik szerint 19 -20-as vízzel nem szabad levágni a kukoricát. Azok levagattak mással decemberben 25 - ős vízzel.
Válasz Blaise79 #8917. hozzászólásáraSzia.
Sy minerva 2022 5t
Mellete dkc csúcshibrid 2t
Számát már nemtudom.
2023minerva 12.7t 16-17víz 300kg pétivel.
Jók a sy hibridek a premeo kivételével.
Alpból jó csávázás rovarölővel!
Stabilitás!
Válasz Blaise79 #8917. hozzászólásáraPioneer aquamax 9415 fajta nem rossz.
Chileben lett kikeserletezve, birja a stresszt, aszalyt es uv-t es emellett leghamarabb adja le a vizet.
Sziasztok!
Érdemes kipróbálni a szárazságtűrő kukorica hibrideket(KWS Climacontrol,Pioneer aquamax,SY Artesian stb)?Van egyáltalán alapja vagy csak marketing,hogy azt vedd biztosabb a termés szárasságban?
Válasz TeljesenMindegy #8915. hozzászólásáraMost még van víz,abból még lehet valami,de az 5000ft-os ár az visszatart egy 80-100 e ft-os vetőmagtól.Ha meg beüt az aszály,a tapasztalat szerint az olcsóbb kategóriásak sokszor többet tudnak.
Válasz Borz #8911. hozzászólásáraIdén volt Force-val csávázott kukorica, nem sok, szűk 2 hektár,(Sy Scorpius, ha jól írom), ott ugye nem ment a sorára semmi, nem vettem észre, pedig mélyfekvésű terület, hogy foghíjas lenne, pedig védelem nélkül mindig az volt sajnos.
Úgygondoltam idén nem töltögetem pluszban a vetőt és még így kisebb is de többnek semmiképpen nem több a hektárköltsége.
Válasz A.I. #8905. hozzászólásáraHa becsülettel behúzzák akkor a vetőmaggal kb. 15g/ha teflutrint juttatsz ki a csávázással. A bizonyítottan hatásos és engedély okiratban szereplő 105g-225g hatóanyag helyett. Fullos csillámpor az a force csávázás, arra jó hogy 5-10 ropival többel legomboljanak hektáronként. Ráadásul a méhkímélő aöpből is kizár.
Azért ez durva értelmesebb vetőmag 1-1,2ft/db+fája értemén ,hogy inováció meg folyamatos fejleszés de egy kicsi nemkapnákbe? Akukorica meg 5000
Oszt neáljon fel az ember f@sza?
Válasz medikus #8906. hozzászólásáraChorintos 4 éve 12.5t
Minerva 22ben 5t mellete volt aki nemaratott!
2023 minerva 12.7t nem rekord de szárazságban stabil
Válasz zt tomi #8900. hozzászólásáraVolt '23-'22-ben, de volt már előtte is. Közepes helyen, közepes tápanyag (~3 mázsa MAS), közepes évjárat, 8-9 tonna, vizet is jól leadja, idén is lejött szárazon, gyenge helyen, 2,5 mázsa MAS, 5-6 tonna, de tényleg minimál technika és gyenge hely. Víz mondjuk volt, még sok is többször úszott.
Nem szokott sok kukoricánk lenni, az össz terület kb 10%-a maximum.
22-ben, ami mélyfekvésűben volt, ott jól termett, a többit kinyírta az aszály(1 t/ha). Mint mindenkiét, akár milyen fajta is volt.
Szerettem, idén más lesz, mert ezt nem csávázza Force-val a Syngenta, így kerestem egy szintén hasonló paraméterekkel bíró Syngentás fajtát, amit lehet Force-val csávázva kérni.
Válasz zt tomi #8900. hozzászólásáraÜdv!
Korán vethető és aratható!
Vízleadása jó.
Nekem eddig 7-10T-ig tudott. 5 évben.
Ezt vetéskor 2,5q pétivel, egy gyomirtó, 1 sorköz.
A 22-es évet ő sem bírta.
9048 hozzászólás
Válasz Koczka József #8944. hozzászólásáraKöszönöm a válaszodat.
Nekem most lesz elöszőr kap 2q 3x15npkt.aztán kiderül milyen lessz.
Tisztelt Gazdatársak!
Kinek mi a véleménye és tapasztalata a Pioneer P9757-ről????
Sajnos az N01 megszűnt és ezt javasolták helyette.
Ma meg is kaptam a vetőmagot, 56.990 + ÁFA/zsák.
Persze a neten is van róla írás, pl. FAO 380 meg tud 140 q/Ha és leadja időben a vizet stb...
Aki már használta, Ön mit tapasztalt????
Várom a válaszokat.
Üdv
Válasz R Sándor #8945. hozzászólásáraNekem a Chorintosra még Koritot is raktak!
Válasz Bigyófelügyelő #8934. hozzászólásáraVan ott más akció is ,ma hívtam az agrokert több syngetta mag van akcióban force 1 g csavazassal is!
Válasz lakatos gabesz #8943. hozzászólásáraSzia az egyik legjobb és leg stabilabb gyors víz leadás, 10 t felett optimális idōben minimális inputtal én 150 kg karbamid és semmi más, egy gyom irtás.
Sziasztok.
Sy torinoval valakinek van tapasztalata?
Válasz lala #8940. hozzászólásáraSzia RAGT Conexxion volt a duós 150 kg karbamid vetéssel egymenetben 10 t átlag szeptemberi aratás 14,2-14,8 közötti víz.
Válasz Bigyófelügyelő #8937. hozzászólásáramivel 51 ft az uj kukorica kötése ,egy stabil 8-9 tonna a cél amit remélem tudhat...ennyiért nem rossz mag lehet
RAGT kukorica napraforgó volt e valakinek?Tapasztalatok?
Válasz vitezkaroly1 #8938. hozzászólásáraElvileg nem ....lett valami módosítás az engedélyokiratában.....de felhívsz egy syngestás területi képviselőt, ő majd tájékoztat....
Válasz Bigyófelügyelő #8930. hozzászólásáraEpivo Energy? Akkor ezzel a maggal elkell hagyni az 50 m védősávot az árokparttól.
Válasz Mötözö #8936. hozzászólásáraA zephir az egy régebbi genetikájú mag....390 körüli FAO val.....ár érték aránya egész jó ...vetettem valamikor, de nekem itt észak-keleten ilyen szárítási költségek mellett sok a 390 és kukorica.....korábbi fajtákkal dolgozunk
Válasz Bigyófelügyelő #8934. hozzászólásáraaz nk zephyrre kaptam ma 25000ft/zsák ajánlatot...milyen a zephyr?
Válasz uff #8933. hozzászólására
Válasz R Sándor #8932. hozzászólásáraSyngentából az NK Cobalt akciós ára 27000+áfa.... valószínűleg erről lehet szó! Nem igazán gondolnám hogy az 54000 es prémium hibrideket megkapod féláron ...az NK Cobalt most akciós....
Válasz R Sándor #8932. hozzászólására27 ért melyik fajtát kapod? nekem is kéne
Válasz mocsencsi1 #8931. hozzászólásáraA syngettas alap áron 54 ezres 50 ezer szemes magot ,27 + fába ígérte egy nagy gazda akitől szoktam hozni az imputot --
Szavahihető népek szerint az LG árul most occó és jó magokat /nem kapok jutalékot/, no.
Válasz vlasztika #8927. hozzászólásáraAz alap csávázás az Elevation! Redigo M+ Vibrance+ Epivio Energy...! Ez mindegyik magon rajta van, AÖP -ben éri is az 1 pontot, mivel rajta van az Epivio Energy! A másik csávázás az Elevation Plus: Redigo M+Vibrance +Epivio Energy+ Force 20 CS
Válasz vlasztika #8927. hozzászólásáraNekem eddig dekalb volt csak tavaly több gazdának vetettem syngetta magot meg arattam is és jók voltak
nagyon. Ezért tudtam véleményt mondani idén én is azt vetek meg a tavalyi maradék dekalbot. Hacsak nem kapok valami normális árat a 3972- re.
Válasz vlasztika #8927. hozzászólásáraPasz olvass utána
Válasz R Sándor #8925. hozzászólásáraÉs alapból mivel vannak kezelve a SY magok?
Válasz R Sándor #8925. hozzászólásáraIgazadvan szerintemsem rossz a genetika!
De az ára tényleg elszált.
6-7 éve mindég vetek belőle!
Az éven a tavaji maradékot elvetem vettem valamenyi dekalbot a többi MG hibrid lessz. Tavaj az egyik termelőnek vetetünk mg hibrodet tetszet.
Az 45+fa 70000szem. 200kg pétivel 115q 16%vízel.
Válasz vlasztika #8924. hozzászólására jó a Syngenta , már vetekszik a dekelalb -al , de az idén szerintem a pénztálca fogja eldönteni ki mit vet,mert a 94 000 + áfás magot be fogja lepni a por a raktárban valószínű. De az 54000 forintos 50 000 szemes zsák is irreálisan magas.
Üdvözlet!
Syngenta Carioca kukorica volt e már valakinek?Ha igen meg volt e vele elégedve termésileg?
Egyáltalán Syngenta ???? jók vagy felejtős?
Válasz medikus #8921. hozzászólásáraNovember hónapban befejeztem a sajatot, egy pár embernek maradt kint vagy 3- 4 hektár akik szerint 19 -20-as vízzel nem szabad levágni a kukoricát. Azok levagattak mással decemberben 25 - ős vízzel.
Válasz Blaise79 #8917. hozzászólásáraSzia.
Sy minerva 2022 5t
Mellete dkc csúcshibrid 2t
Számát már nemtudom.
2023minerva 12.7t 16-17víz 300kg pétivel.
Jók a sy hibridek a premeo kivételével.
Alpból jó csávázás rovarölővel!
Stabilitás!
Válasz R Sándor #8920. hozzászólásáraVegetációs időben meg annyi vízzel hogy még talán most is fenn van! Vagy végeztél? 6-8Ak-n?
Válasz Romek Ervin #8918. hozzászólásáraTavaly 13.5 tonna bruttó 19 es vízzel 135 kg N hatóanyaggal
Válasz Blaise79 #8917. hozzászólásáraPioneer aquamax 9415 fajta nem rossz.
Chileben lett kikeserletezve, birja a stresszt, aszalyt es uv-t es emellett leghamarabb adja le a vizet.
Üdv. Dkc 3972 fajtájú kukorica vetőmag véleményekre lennék kíváncsi? Köszi
Sziasztok!
Érdemes kipróbálni a szárazságtűrő kukorica hibrideket(KWS Climacontrol,Pioneer aquamax,SY Artesian stb)?Van egyáltalán alapja vagy csak marketing,hogy azt vedd biztosabb a termés szárasságban?
Válasz TeljesenMindegy #8915. hozzászólásáraMost még van víz,abból még lehet valami,de az 5000ft-os ár az visszatart egy 80-100 e ft-os vetőmagtól.Ha meg beüt az aszály,a tapasztalat szerint az olcsóbb kategóriásak sokszor többet tudnak.
Válasz Igazi Földönfutó #8914. hozzászólásáraMost fel van töltve a talaj vízzel, meg kell venni a jófajta magot. Szerintem.
Madivo kukoricát vetett már valaki?Most ezt próbálom ki,30-ért vettem.Így már van 40-50 ezer nyereségem ha-onként egy márkáshoz viszonyítva.
RWA kukorica volt-e már valakinek?
Sumeric?
Köszönöm!
Válasz Borz #8911. hozzászólásáraIdén volt Force-val csávázott kukorica, nem sok, szűk 2 hektár,(Sy Scorpius, ha jól írom), ott ugye nem ment a sorára semmi, nem vettem észre, pedig mélyfekvésű terület, hogy foghíjas lenne, pedig védelem nélkül mindig az volt sajnos.
Úgygondoltam idén nem töltögetem pluszban a vetőt és még így kisebb is de többnek semmiképpen nem több a hektárköltsége.
Válasz A.I. #8905. hozzászólásáraHa becsülettel behúzzák akkor a vetőmaggal kb. 15g/ha teflutrint juttatsz ki a csávázással. A bizonyítottan hatásos és engedély okiratban szereplő 105g-225g hatóanyag helyett. Fullos csillámpor az a force csávázás, arra jó hogy 5-10 ropival többel legomboljanak hektáronként. Ráadásul a méhkímélő aöpből is kizár.
Válasz A.I. #8909. hozzászólásáraKíváncsi leszek,hogy a korit ér e rajta valamit!
Válasz medikus #8906. hozzászólásáraIgen, az lesz(van) helyette.
Azért ez durva értelmesebb vetőmag 1-1,2ft/db+fája értemén ,hogy inováció meg folyamatos fejleszés de egy kicsi nemkapnákbe? Akukorica meg 5000
Oszt neáljon fel az ember f@sza?
Válasz medikus #8906. hozzászólásáraChorintos 4 éve 12.5t
Minerva 22ben 5t mellete volt aki nemaratott!
2023 minerva 12.7t nem rekord de szárazságban stabil
Válasz A.I. #8905. hozzászólásáraChorinthos?
Válasz zt tomi #8900. hozzászólásáraVolt '23-'22-ben, de volt már előtte is. Közepes helyen, közepes tápanyag (~3 mázsa MAS), közepes évjárat, 8-9 tonna, vizet is jól leadja, idén is lejött szárazon, gyenge helyen, 2,5 mázsa MAS, 5-6 tonna, de tényleg minimál technika és gyenge hely. Víz mondjuk volt, még sok is többször úszott.
Nem szokott sok kukoricánk lenni, az össz terület kb 10%-a maximum.
22-ben, ami mélyfekvésűben volt, ott jól termett, a többit kinyírta az aszály(1 t/ha). Mint mindenkiét, akár milyen fajta is volt.
Szerettem, idén más lesz, mert ezt nem csávázza Force-val a Syngenta, így kerestem egy szintén hasonló paraméterekkel bíró Syngentás fajtát, amit lehet Force-val csávázva kérni.
Válasz zt tomi #8900. hozzászólásáraÜdv!
Korán vethető és aratható!
Vízleadása jó.
Nekem eddig 7-10T-ig tudott. 5 évben.
Ezt vetéskor 2,5q pétivel, egy gyomirtó, 1 sorköz.
A 22-es évet ő sem bírta.
Válasz pamko #8902. hozzászólásáraCsak teremjenek sokat és szárazon
Válasz Sz_Pisti #8901. hozzászólásáraFele-fele arányban lett rendelve
Válasz pamko #8898. hozzászólására A 4943 hosszabb picit, egy leheletnyivel nagyobb a potenciálja is
Sy Batangával tapasztalat valakinek?
Válasz pamko #8898. hozzászólásáraFele fele. Év és hely függő. Itt ahol szója jól terem, ott a dkc jobb a pionál.