Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.45 FtUSD403.39 FtCHF443.66 FtGBP501.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bigyófelügyelő #7690. hozzászólásáraJóöreg piók, a maguk október+ betakarításával. Idén szívás. De amúgy ahol van mag, ott sem adnak, csak januári számlával, mert a következő év szűkös lesz, legyen ott is bevétel
Válasz DelPiero #7680. hozzászólásáraÚgy állnak hogy nincs kukoricájuk! Kérdeztem hogy tudunk e írni valami kedvezményt, ahogy szoktuk, azt mondták hogy nincs! Egyszerűen nincs mag! 27.ig megrendeltem, azt az ígéretet kaptam hogy meglesz!
Válasz Gatti #7676. hozzászólásáraNem nagyon elterjedt itt sem. Néztem a 47p-t ami mèg jól nézett ki. De az ismerősömnek kapáltam idén is tavaly is egy 24haos tábláját, aminek fele volt a mas56a, a másik jóféle Dkc. Jobban tetszett nekem. Termésben is jó volt. Mindkét évben 15 t/ha nettó felett volt.
Válasz MZ79 #7674. hozzászólásáramás fajta MAS kukoricát is próbáltak már felétek? Erre nem nagyon ismert ez a nemesítőház, bár már én is gondolkoztam hogy ki kellene próbálni egy jó szárazságtűrő MAS kukoricát.
Válasz lemken #7665. hozzászólásáraValami olyasmi. Szépnek indult de aztán nagyon gyatra lett. Sźárszilardság nulla, merő kóc volt az egész ,csövek a földön.
Válasz Blaise79 #7672. hozzászólására
A kws es anyag nem rossz. Igaz nekünk nem fér bele, mert így is volt 5 hibrid, amit jövőre 3ra le akarok szűkíteni. Nekünk a Dkc 5182 lett a legjobb 15 t nettóval. De a p0023 sem volt rossz, az is tudott 14 nettót. De jövőre lesz pár ha próbaként mas 56.a mert egyik ismerősömnél jól vizsgázott már 2 éven keresztül.
Válasz Blaise79 #7672. hozzászólásáraN01.9903.ezek jók 9757 11t volt tisztán.
De 9363 és a 9415 is nagyon jó az utóbbi volt tavaly a nyertes 12.5t tisztán . Idén a 0023 nyert.
Jóestét!Mi a véleményetek ezekről a hasonló faos kukorica fajtákról?
Caussade Basmati,KWS Kashmir,Euralis Sensor,Pioneer P9757.Melyik az ajánlott és a kevésbé ajánlott és mért épp az?Válaszokat köszi!
Caussade Basmati,KWS Kashmir,Euralis Sensor,Pioneer P9757.Melyik az ajánlott és a kevésbé ajánlott és mért épp az?Válaszokat köszi!
Válasz medikus #7667. hozzászólásáraAzt egy percig sem állította hogy a szemtermés annyi! A TERMÉS 20 t/ ha! Abban viszont benne van a szár-levél-gyökér is!
Válasz prjricsi #7664. hozzászólásáraKöszönöm akkor ezt el engedjük volt fent egy térkép,arról hol vetettek már kerestem valami közelit és láttam,hogy a településetek is be van jelölve de nem volt név.
Válasz medikus #7656. hozzászólásáraEzt mondom!!!! Az idén dekalb kukiból 32 ha átlagában 12.9 tonnás átlagom lett, 26-os vízzel, de ez az időjárás /hibája/
Válasz Dns8 #7654. hozzászólásáraén kipróbáltam!Olyan föld Ak,annyi tápanyag mint amivel reklámozza!Rengeteg üszkös,minden féle cső,síma szemű,rücskös,olyan mint ha nem egy fajta lenne!SZÁRAZ,de kevés,pedig meg volt vetve!
Válasz 4755 #7648. hozzászólásáraFAJTA nem hibrid ,vissza 100 évet.
ÁR értékarányban rekord drága.átbaszás de mindig van pár ember aki kipróbálja pár hekin nekik az elég.
Válasz 4755 #7652. hozzászólásáraUgyan az mint ha valami öreg fószertől kérsz saját visszamorzsolt magot, vágtam ilyet betakarítógéppel , sajnos a rekord termés csak mese, ahol a dekalb tud 12 tonnát ott az kb 6-7-et .Hozzá teszem hogy sajnos mert én is szívesen vetnék Magyar kukoricát de nem ilyen áron, hogy ekkora terméskiesésem van. Vegyél egy pár hektárba hogy higgyél a saját szemednek -a mérlegen-
Válasz k-roy90 #7644. hozzászólásáraEzek nagyon jó árak.
Minálunk a vetőmagosok csak az agyukat játszák, milyen fontosak, oszák a sültössapkákat, de a vetőmag árából max 10% engednek. Integrátor tud árat csinálni.
De hogy a dán tulajdonú nagybirtoknak egyenesen 50% kedvezményt adnak, az már piszokul marha jó húzás. De lényeg, hogy a sajátjait minél jobban átvágja....
Válasz k-roy90 #7644. hozzászólására Ég dolog, hogy van az árlistán...
Ismerős mondta kb 1.5-2 hónapja a 4590-et, hogy ő vesz is románból, még kínálgatta nekem is. Más miatt beszéltünk a héten, mikor mesélte, hogy nem kapja meg, mert talán ott is elfogyott...
Válasz k-roy90 #7643. hozzászólásáraIgen! 3 hete hallottam kb. először 135 öt, utána másik helyről 150 et! Én is meglepődtem, és nem olyan helyről hallottam hogy Pista bácsi aszondta hogy...
Válasz Sk Laci #7632. hozzászólásáraRomániaban december vegeig van vetomag akcio.
A felsorolt vetomagok ott jelentosen olcsobbak.
Dkc 4590 - 35.000ft (+9%áfa)
Dkc 4717 nincs naluk
Dkc 4943 44.505
Neoma 58650
Pioneer legdragabb kukorica vetomag 46.600ft
Ha a vegyszert is veszed akkor meg a vetomagbol es a vegyszerbol meg tovabbi kedvezmenyeket adnak!
9141 hozzászólás
Válasz Bigyófelügyelő #7690. hozzászólásáraJóöreg piók, a maguk október+ betakarításával. Idén szívás. De amúgy ahol van mag, ott sem adnak, csak januári számlával, mert a következő év szűkös lesz, legyen ott is bevétel
Válasz DelPiero #7680. hozzászólásáraÚgy állnak hogy nincs kukoricájuk! Kérdeztem hogy tudunk e írni valami kedvezményt, ahogy szoktuk, azt mondták hogy nincs! Egyszerűen nincs mag! 27.ig megrendeltem, azt az ígéretet kaptam hogy meglesz!
Válasz bandigh #7687. hozzászólásáraAkkor néhányan így jártak.Jövőre mindenki nekiugrik már októberben.
Válasz bandigh #7687. hozzászólásáraÉn úgy hallottam hogy nagyon nincs meg, de a napraforgó is szűkös.
Válasz Földönfuto #7686. hozzászólásáraHa gazdák számára bontod le, akkor mondjuk a fele vette meg. Ha területre, vélhetően a többségre már meg van
Válasz DelPiero #7685. hozzászólásáraPedig nem hiszem,hogy már mindenki megvette a kukorica vetőmagot.
Válasz Földönfuto #7683. hozzászólásáraBaj!
Válasz Földönfuto #7683. hozzászólásáranapraforgó
Válasz Szabi. #7681. hozzászólásáraAkkor mi lesz tavasszal?
Válasz Szabi. #7681. hozzászólásáraItt is ez a helyzet. Tudja valaki az okát?
Válasz DelPiero #7680. hozzászólásáraAlig van valami !!????
Október első napjaiban megrendelt magból sem biztos, hogy lesz valami........
Pioneeres vetőmagok felétek hogy állnak, nálunk már szinte alig van valami?!
Válasz Blaise79 #7671. hozzászólásárabasmati cs
Válasz blsjela #7669. hozzászólására80ezer szemes a dkc is!
Válasz Gatti #7676. hozzászólásáraNem nagyon elterjedt itt sem. Néztem a 47p-t ami mèg jól nézett ki. De az ismerősömnek kapáltam idén is tavaly is egy 24haos tábláját, aminek fele volt a mas56a, a másik jóféle Dkc. Jobban tetszett nekem. Termésben is jó volt. Mindkét évben 15 t/ha nettó felett volt.
Válasz MZ79 #7674. hozzászólásáramás fajta MAS kukoricát is próbáltak már felétek? Erre nem nagyon ismert ez a nemesítőház, bár már én is gondolkoztam hogy ki kellene próbálni egy jó szárazságtűrő MAS kukoricát.
Válasz lemken #7665. hozzászólásáraValami olyasmi. Szépnek indult de aztán nagyon gyatra lett. Sźárszilardság nulla, merő kóc volt az egész ,csövek a földön.
Válasz Blaise79 #7672. hozzászólására
A kws es anyag nem rossz. Igaz nekünk nem fér bele, mert így is volt 5 hibrid, amit jövőre 3ra le akarok szűkíteni. Nekünk a Dkc 5182 lett a legjobb 15 t nettóval. De a p0023 sem volt rossz, az is tudott 14 nettót. De jövőre lesz pár ha próbaként mas 56.a mert egyik ismerősömnél jól vizsgázott már 2 éven keresztül.
Válasz Blaise79 #7672. hozzászólásáraN01.9903.ezek jók 9757 11t volt tisztán.
De 9363 és a 9415 is nagyon jó az utóbbi volt tavaly a nyertes 12.5t tisztán . Idén a 0023 nyert.
Válasz blsjela #7669. hozzászólására Volt olyan is, úgy 10 éve, aztán visszatért a DKC is 80-hoz
Válasz k-roy90 #7644. hozzászólásáraHa jól rémlik a dkc az 50e szemed a pio 80e szemes ha jól rémlik.
Válasz medikus #7667. hozzászólásáraAzt egy percig sem állította hogy a szemtermés annyi! A TERMÉS 20 t/ ha! Abban viszont benne van a szár-levél-gyökér is!
Válasz lemken #7665. hozzászólásáraSzárral együtt!
Válasz prjricsi #7664. hozzászólásáraKöszönöm akkor ezt el engedjük volt fent egy térkép,arról hol vetettek már kerestem valami közelit és láttam,hogy a településetek is be van jelölve de nem volt név.
Válasz prjricsi #7664. hozzászólásáraAkkor a 20 t/ha termés csak marketing?
Válasz 4755 #7648. hozzászólásáraMi is vetettünk. De soha többet. 8 tonna körül tudott, amikor a dekalbról levágtunk 14 tonnát.
Válasz 4755 #7648. hozzászólásáraAnnak aki SILÓZ mert termést nem tud!
Válasz Norbi6330 #7661. hozzászólásáraRánézésre ez sem 130 mázsás.
Válasz 4755 #7648. hozzászólásáraÉn tavaly november 19 kombájnoltam ilyen pk 001 est it van fotó róla.
Válasz medikus #7659. hozzászólásáraFelvásárlóhoz, hová tegyek 400 tonna kukit?? kifizették 3750 be fad al.
Válasz R Sándor #7658. hozzászólásáraHova tetted 26-os vízzel?
Válasz medikus #7656. hozzászólásáraEzt mondom!!!! Az idén dekalb kukiból 32 ha átlagában 12.9 tonnás átlagom lett, 26-os vízzel, de ez az időjárás /hibája/
Válasz Dns8 #7654. hozzászólásáraén kipróbáltam!Olyan föld Ak,annyi tápanyag mint amivel reklámozza!Rengeteg üszkös,minden féle cső,síma szemű,rücskös,olyan mint ha nem egy fajta lenne!SZÁRAZ,de kevés,pedig meg volt vetve!
Válasz medikus #7655. hozzászólására
Válasz 4755 #7652. hozzászólásáraJónak indul,de silánnyá válik!
Válasz 4755 #7648. hozzászólásáraFAJTA nem hibrid ,vissza 100 évet.
ÁR értékarányban rekord drága.átbaszás de mindig van pár ember aki kipróbálja pár hekin nekik az elég.
Válasz 4755 #7652. hozzászólásáraUgyan az mint ha valami öreg fószertől kérsz saját visszamorzsolt magot, vágtam ilyet betakarítógéppel , sajnos a rekord termés csak mese, ahol a dekalb tud 12 tonnát ott az kb 6-7-et .Hozzá teszem hogy sajnos mert én is szívesen vetnék Magyar kukoricát de nem ilyen áron, hogy ekkora terméskiesésem van. Vegyél egy pár hektárba hogy higgyél a saját szemednek -a mérlegen-
Válasz R Sándor #7650. hozzászólásáraKi fejtenéd bővebben?
Válasz R Sándor #7650. hozzászólásáraMilyen?
Válasz 4755 #7648. hozzászólásáraHasználhatatlan.
Válasz k-roy90 #7644. hozzászólásáraEzek nagyon jó árak.
Minálunk a vetőmagosok csak az agyukat játszák, milyen fontosak, oszák a sültössapkákat, de a vetőmag árából max 10% engednek. Integrátor tud árat csinálni.
De hogy a dán tulajdonú nagybirtoknak egyenesen 50% kedvezményt adnak, az már piszokul marha jó húzás. De lényeg, hogy a sajátjait minél jobban átvágja....
Üdv a pk-001 kukoricáról tud valaki mondani valami használhatót?
Válasz Sz_Pisti #7646. hozzászólásáraMi a héten foglaltuk le, még mindenből volt készlet, szerencsere!
Válasz k-roy90 #7644. hozzászólására Ég dolog, hogy van az árlistán...
Ismerős mondta kb 1.5-2 hónapja a 4590-et, hogy ő vesz is románból, még kínálgatta nekem is. Más miatt beszéltünk a héten, mikor mesélte, hogy nem kapja meg, mert talán ott is elfogyott...
Válasz k-roy90 #7643. hozzászólásáraIgen! 3 hete hallottam kb. először 135 öt, utána másik helyről 150 et! Én is meglepődtem, és nem olyan helyről hallottam hogy Pista bácsi aszondta hogy...
Válasz Sk Laci #7632. hozzászólásáraRomániaban december vegeig van vetomag akcio.
A felsorolt vetomagok ott jelentosen olcsobbak.
Dkc 4590 - 35.000ft (+9%áfa)
Dkc 4717 nincs naluk
Dkc 4943 44.505
Neoma 58650
Pioneer legdragabb kukorica vetomag 46.600ft
Ha a vegyszert is veszed akkor meg a vetomagbol es a vegyszerbol meg tovabbi kedvezmenyeket adnak!
Válasz Bigyófelügyelő #7641. hozzászólásáraMár most köt le jövőre napraforgót a Kite?
Válasz Bigyófelügyelő #7641. hozzászólásáraúgyse az fogja megszabni az árat hogy itthon miből mennyi lesz vetve, hanem globálisan hogy alakulnak majd a dolgok.