Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Gyorsan kellene eldönteni hogy milyen magot rendeljek jövőre.
Az ajánlott fajták közül a 4351 és a 4717 között vacillálunk. Melyikkel milyen tapasztalataitok vannak, melyiket volna érdemesebb választani?
Az idén trágyázott, kötött feketébe kerülne.
A hozzászólásokat visszaolvastam de igazán nem segített a döntésben.
Válasz Gatti #7207. hozzászólásáraidén én is lejjebb vittem a tőszámot, 76ezerről 72-re, 20 q-val többet adott, mint tavaly
felénk mindenki max tőszámmal vet amúgy
Hátha tudja valaki...
A mostani syngenta hibrideknél is fennáll még túlérzékenység egyes gyomírtó hatóanyagok felé? Vagy ez csak a régi fajtáiknál volt probléma?
Válasz LehelLehel #7209. hozzászólására55-60 000 körül,kitört lucernába vagy ősszel trágyázottba rendszeresen így megy.Valószínűleg többet adna + műtrágyával de hetekkel később.Értékesítéskor 1 nap is számíthat.Ezt csak nem zöld száron érőkkel érdemes.
Válasz LehelLehel #7209. hozzászólásáraVetés vége felé elfogyott a műtrágya, 62ezres tőszám 0,8 hektárba lett 2650 kg. A többi helyen ahol kapott N-t ott 6,5-8,2 t/ha lett.
Válasz LehelLehel #7204. hozzászólásárade sok helyen még a 68 is sok. Van ahol bőven elég a 60, mi olyan 66-68 al szoktuk vetni, 70 fölött már veszélyes mert könnyen besül.(legalábbis felénk)
Válasz ASRFeri #7200. hozzászólásáraazt néztem hogy a kite oldalán az ES nevű hibridek azok Euralis hibridek lennének? Mert Euralisba is van ilyen nevű.
Ti beszoktátok tartani a tőszám sürüséget amit a magnemesitök ajánlanak?Mikor azt írják a katalogusban pl:68-78 ezer akkor a 68e arra vonatkozik nem kap mütrágyát a 78e meg igen?Vagy hogy kell értelmezni a töszámsürüséget amit a nemesitők ajánlanak?
Válasz bodisbalint #7202. hozzászólásárapersze, persze igazad van, de amíg az ember kipróbálás szintjén van 1 zsákkal, sztem a kiténél és a pioneernél is körberöhögnek, hogy milyen kedvezményes árat is akarok.
nyilván nagy tételben veszed a magot, így van rendjén, ahogy írtad.
Válasz ASRFeri #7190. hozzászólásáraAkkor ő jó haszonkulccsal dolgozik. Közvetlen Kite, menj be, ha van a közeledben.
Én mindent közvetlen veszek-adok el mert a nepperek rohadt sokat rá raknak.
Válasz J.D. Borda #7195. hozzászólásáraköszi, de most vagy soha, tavaly soknak tartottam érte a 48-at, most "csak" 42 egy zsákkal, ki kell próbálnom, max 1 örök életre elfelejtem.
Válasz Apáé #7196. hozzászólásárajó ez igaz. DE 100 felett van azért már a kuki a többi sajnos kevés mennyiség eladás szempontjából mennyiségre.. azért írom. MEg vétel szempontjából is... legalább 50 hogy azért dobjanak is rá a kereskedők vastagon plusszokat és jó ár is legyen.
Válasz J.D. Borda #7193. hozzászólásáraelhiszem, ezt arra írtam hogy mások akkor jó sok hasznot ráraknak. Majd havert még megkérdem neki a haverja a kiténél van. Hátha tudnak olcsón szerezni.
amúgy ha net, böngészek, én vargáná tündét találom legolcsóbbnak, a primag, magvas meg még egyek mellett, mondjuk ott kite nincs, nekem már csak az euralis és legfőképp a pioneeres árakra várok, de ha utóbbi nettóba 50-55 ezer körül mozgott tavaly, ez idén se lesz olcsóbb...
ami most per pill mozgatja a fantáziámat jövőre(ami gyorsan változhat)
Válasz Gatti #7192. hozzászólásárafgyi én múlt héten vettem meg 24600 körül jött ki és én sem vetek most sok kukit idén 64 heki lesz ennyi... azért az kukiba nem sok és ennyiért adták.
Válasz bodisbalint #7186. hozzászólásáraköszi, annyit tudok, nem csak kitén keresztül lehet venni(nyilván ha tőlük veszed, nagy tételbe, olcsóbb), ma beszéltem 1 ismerősömmel, akitől a pétisót veszem, nekem 36-38 ezret számolt erre a loupiacra, ugye a zsák 50000 szemes....
Válasz Gatti #7187. hozzászólásáraÉn úgy tudom csak a kitenél...
lista -35%-k alapból elérhető és mennyiségtől függően párezer/zsák adható a képviselőn múlik!
Válasz ASRFeri #7185. hozzászólásáraTavaly azt hiszem 38.000 körül volt egy zsák, 80000 ezer magra vetítve. . De mivel a Kite 50000- be csomagolja így olyan 24-25 körül lesz. Azt mondtak max 1-2 ezerrel megy fel, de biztosat még nem tudtak.
Bár ne lett volna, 1,5-2 tonnával kaptak ki a Pio 9415-höz képest 1 táblában.
A Loupiac jó!
2018ban a Pio 0023tól 0.5 tonnával volt gyengébb, de 1-1.5 %-al szárazabb.(vetőmagja 20 000ft-al olcsóbb a top Pioneerekhez képest)
2019ben kimaradt, de jövőre újra lesz.
Válasz Gatti #7176. hozzászólásáraHa a kombájnos batangás tapasztalata miatt kérdezed, akkor az nem annyira mérvadó, mert ő ~10km-e gazdálkodik, és nem ismerem arra a földeket.
Nekünk réti öntéstalajaink vannak ~50 Arany féle kötöttség körül. Elég savanyúak, magas magnézium tartalmúak, rossz vízgazdálkodásúak. Vizesen kenődik ragad, kiszáradva mély repedések képződnek és szinte szikrázik, olyan kemény (valószínűleg a magnézium tartalom miatt). Az éves csapadék szint jellemzően 400-550mm, bár 2017-ben 640 is volt.
Idén meglepő módon télen és tavasszal nagyon kevés esett, de május-július során 300mm ütemesen jött. Ez meg is viselte a kalászosokat, de a kukorica jobb volt az eddig megszokotthoz képest. Általában nem kukoricázunk, mert a csapadékeloszlás nem szokott kedvezni neki. A napraforgó viszont tolerálja, és általában jól viseli a talajainkat.
9127 hozzászólás
Válasz Földönfuto #7226. hozzászólásáraTermészetesen igen.
Válasz agrárproletár #7225. hozzászólásáraKöszi szépen.Az ár nettó ár?
Válasz Földönfuto #7224. hozzászólására29950 ft maxim xl-es csávázással.
Válasz agrárproletár #7223. hozzászólásáraAz F73-as érdekelne,ha rajta van a listán.
Válasz Földönfuto #7222. hozzászólásáraNekem az hozta, akitől a magot veszem, ha néhány hibrid érdekel, írd le, megnézem az árát, és beírom ide.
Válasz agrárproletár #7221. hozzászólásáraHol lehet elérni?
Válasz Földönfuto #7220. hozzászólásáraDe van már.
Hello.Pioneer árlista nincsen még?
Válasz Tobszi #7218. hozzászólására4717
Gyorsan kellene eldönteni hogy milyen magot rendeljek jövőre.
Az ajánlott fajták közül a 4351 és a 4717 között vacillálunk. Melyikkel milyen tapasztalataitok vannak, melyiket volna érdemesebb választani?
Az idén trágyázott, kötött feketébe kerülne.
A hozzászólásokat visszaolvastam de igazán nem segített a döntésben.
Válasz Gatti #7207. hozzászólásáraidén én is lejjebb vittem a tőszámot, 76ezerről 72-re, 20 q-val többet adott, mint tavaly
felénk mindenki max tőszámmal vet amúgy
Válasz Gatti #7207. hozzászólásáraEz pontosan igy van !!!
Hátha tudja valaki...
A mostani syngenta hibrideknél is fennáll még túlérzékenység egyes gyomírtó hatóanyagok felé? Vagy ez csak a régi fajtáiknál volt probléma?
Válasz LehelLehel #7209. hozzászólására55-60 000 körül,kitört lucernába vagy ősszel trágyázottba rendszeresen így megy.Valószínűleg többet adna + műtrágyával de hetekkel később.Értékesítéskor 1 nap is számíthat.Ezt csak nem zöld száron érőkkel érdemes.
Válasz LehelLehel #7209. hozzászólásáraVetés vége felé elfogyott a műtrágya, 62ezres tőszám 0,8 hektárba lett 2650 kg. A többi helyen ahol kapott N-t ott 6,5-8,2 t/ha lett.
Válasz LehelLehel #7209. hozzászólásáraSemmi
Válasz LehelLehel #7209. hozzászólásáraTegyél csak szépen mütrágyát, legyen a kukoricának miből teremnie.
Te se tudnál napokig éhen dolgozni.
Válasz LehelLehel #7209. hozzászólásáraTegyél inkább...
Ha nem teszek mütrágyát kukorica alá mennyi legyen a max töszám ami még jó lehet?300-400 fao közti kukoricanak.
Válasz Gatti #7206. hozzászólásáraPersze hogy euralis.
Válasz LehelLehel #7204. hozzászólásárade sok helyen még a 68 is sok. Van ahol bőven elég a 60, mi olyan 66-68 al szoktuk vetni, 70 fölött már veszélyes mert könnyen besül.(legalábbis felénk)
Válasz ASRFeri #7200. hozzászólásáraazt néztem hogy a kite oldalán az ES nevű hibridek azok Euralis hibridek lennének? Mert Euralisba is van ilyen nevű.
Válasz LehelLehel #7204. hozzászólásáraFöldminőseg rosszabtól.jobbig...
Ti beszoktátok tartani a tőszám sürüséget amit a magnemesitök ajánlanak?Mikor azt írják a katalogusban pl:68-78 ezer akkor a 68e arra vonatkozik nem kap mütrágyát a 78e meg igen?Vagy hogy kell értelmezni a töszámsürüséget amit a nemesitők ajánlanak?
Válasz bodisbalint #7202. hozzászólásárapersze, persze igazad van, de amíg az ember kipróbálás szintjén van 1 zsákkal, sztem a kiténél és a pioneernél is körberöhögnek, hogy milyen kedvezményes árat is akarok.
nyilván nagy tételben veszed a magot, így van rendjén, ahogy írtad.
Válasz ASRFeri #7190. hozzászólásáraAkkor ő jó haszonkulccsal dolgozik. Közvetlen Kite, menj be, ha van a közeledben.
Én mindent közvetlen veszek-adok el mert a nepperek rohadt sokat rá raknak.
Válasz J.D. Borda #7195. hozzászólásáraköszi, de most vagy soha, tavaly soknak tartottam érte a 48-at, most "csak" 42 egy zsákkal, ki kell próbálnom, max 1 örök életre elfelejtem.
Válasz Gatti #7192. hozzászólásárahát én innen vettem idén 1 zsák es sensort és 1 zsák es method-od próbára.
Válasz Apáé #7196. hozzászólásárajó ez igaz. DE 100 felett van azért már a kuki a többi sajnos kevés mennyiség eladás szempontjából mennyiségre.. azért írom. MEg vétel szempontjából is... legalább 50 hogy azért dobjanak is rá a kereskedők vastagon plusszokat és jó ár is legyen.
Válasz Gatti #7197. hozzászólásáraHát ez az! Durván rárak mindenki... Jobb közvetlenül termény is eladni meg venni is....
Válasz J.D. Borda #7193. hozzászólásáraelhiszem, ezt arra írtam hogy mások akkor jó sok hasznot ráraknak. Majd havert még megkérdem neki a haverja a kiténél van. Hátha tudnak olcsón szerezni.
Válasz J.D. Borda #7193. hozzászólására64 heki nem sok :D
Viszonyitás kérdése
Válasz ASRFeri #7194. hozzászólásáraReplik engemet nem győzött meg az is Zalába való meg olyan helyre ahol párás a mikroklíma...
amúgy ha net, böngészek, én vargáná tündét találom legolcsóbbnak, a primag, magvas meg még egyek mellett, mondjuk ott kite nincs, nekem már csak az euralis és legfőképp a pioneeres árakra várok, de ha utóbbi nettóba 50-55 ezer körül mozgott tavaly, ez idén se lesz olcsóbb...
ami most per pill mozgatja a fantáziámat jövőre(ami gyorsan változhat)
replik
mikolt
koregráf
p9415
homokba.....
Válasz Gatti #7192. hozzászólásárafgyi én múlt héten vettem meg 24600 körül jött ki és én sem vetek most sok kukit idén 64 heki lesz ennyi... azért az kukiba nem sok és ennyiért adták.
Válasz J.D. Borda #7191. hozzászólásáramost gyors körbe néztem neten, ezen a helyen találtam csak, de tényleg ekörül van az ára és 50 ezres kiszerelés.
itt a link
Válasz ASRFeri #7190. hozzászólásáraaz sok 25 körül van a kitén keresztül ha közvetlenül veszed...ott valaki keményen rápakol!
Válasz bodisbalint #7186. hozzászólásáraköszi, annyit tudok, nem csak kitén keresztül lehet venni(nyilván ha tőlük veszed, nagy tételbe, olcsóbb), ma beszéltem 1 ismerősömmel, akitől a pétisót veszem, nekem 36-38 ezret számolt erre a loupiacra, ugye a zsák 50000 szemes....
Válasz Gatti #7187. hozzászólásáraÉn úgy tudom csak a kitenél...
lista -35%-k alapból elérhető és mennyiségtől függően párezer/zsák adható a képviselőn múlik!
Válasz Gatti #7187. hozzászólásáraSzerintem csak Kite, mivel saját márkás maguk. Amugy nagyon jó vetőmag, véleményem szerint.
Válasz ASRFeri #7185. hozzászólásáravalamint ezek hol kaphatók? vagy csak kitén keresztül?
Válasz ASRFeri #7185. hozzászólásáraTavaly azt hiszem 38.000 körül volt egy zsák, 80000 ezer magra vetítve. . De mivel a Kite 50000- be csomagolja így olyan 24-25 körül lesz. Azt mondtak max 1-2 ezerrel megy fel, de biztosat még nem tudtak.
erre a Loupiacra tudtok nekem árat (nettó) mondani...mennyi lesz
Válasz t.peti #7182. hozzászólásáranekem idén Fornad, Armagnac és Loupiac lesz semmi más.
Válasz kori01 #7181. hozzászólásáranekem még nem volt, de érdekelne, hogy hogy sikerült?
terveztem 1 zsák mikoltot és 1 zsák koregráfot, faoba ugyanaz 410, árba 10-11 ezer közte....
Válasz kori01 #7181. hozzászólásáraLoupiac lazán tudja a 12-14 tonnát.
Nekünk nettó 12.2 tonna volt 14,5 vízzel 2018ban.
Míg az elitmagosok, háát....
Válasz t.peti #7180. hozzászólásáraNekem volt koregráf, de kíváncsi vagyok másnak milyen lett.
Válasz kori01 #7179. hozzászólásáraVolt Kamaria meg Olek...
Bár ne lett volna, 1,5-2 tonnával kaptak ki a Pio 9415-höz képest 1 táblában.
A Loupiac jó!
2018ban a Pio 0023tól 0.5 tonnával volt gyengébb, de 1-1.5 %-al szárazabb.(vetőmagja 20 000ft-al olcsóbb a top Pioneerekhez képest)
2019ben kimaradt, de jövőre újra lesz.
Kinek mi a tapasztalata koregráf kukoricával?
Volt valakinek kités kukoricája pl loupiac ?
Válasz Gatti #7176. hozzászólásáraHa a kombájnos batangás tapasztalata miatt kérdezed, akkor az nem annyira mérvadó, mert ő ~10km-e gazdálkodik, és nem ismerem arra a földeket.
Nekünk réti öntéstalajaink vannak ~50 Arany féle kötöttség körül. Elég savanyúak, magas magnézium tartalmúak, rossz vízgazdálkodásúak. Vizesen kenődik ragad, kiszáradva mély repedések képződnek és szinte szikrázik, olyan kemény (valószínűleg a magnézium tartalom miatt). Az éves csapadék szint jellemzően 400-550mm, bár 2017-ben 640 is volt.
Idén meglepő módon télen és tavasszal nagyon kevés esett, de május-július során 300mm ütemesen jött. Ez meg is viselte a kalászosokat, de a kukorica jobb volt az eddig megszokotthoz képest. Általában nem kukoricázunk, mert a csapadékeloszlás nem szokott kedvezni neki. A napraforgó viszont tolerálja, és általában jól viseli a talajainkat.