Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok tudn nekem valaki segiteni,h a dkc 4541 es vetomagnak mennyi a faoja??:D eloreis koszonom szepen! Mer amiket kapok adatokat nem egyertelmuek!:(
Válasz Sk Laci #6744. hozzászólásáraMi baj lehetne a roman vetomaggal? Amugy nalunk romaniaba a tavaly a legtobb nem roman es nem is magyar volt. Ha jol emlekszem akkor francia, de nem vagyok biztos benne.
Válasz 5465 #6738. hozzászólásáraRégeben nekem is volt Romániai előállitásu kukoricavetőmagam, rendben volt minden. Syngentának is van Törökországi előállitásu vetőmagja, napraforgó terén én is találkoztam vele, ott se volt gond.
Válasz Gepi #6737. hozzászólásáraEz a mai világban nem olyan egyszerü. Törvényileg tiltva, igaz van kiskapu, de átlag embernek nem mindig nyílik meg, és már a mai világban túlságosan is át vanak kötve a hivatalok IT téren. Már csak a hivatalnokokon múlik menyire tudják kezelni.
Egyszer rákérdeztem kinnt miért ilyen olcsó és azt mondták, hogy a Monsanto és a Pioneer kiakarja nyírni a konkurenciát és egymás árai alá mennek...
Volt olyan év amikor a Martonvásári vetomag olcsobb volt kinnt, mint itthon.
Válasz 5465 #6738. hozzászólásáraA Monsanto (Multinacionális vállalat révén) Romániában is állít elő/dolgoz fel/csomagol vetőmagot. Anno vagy 10 évvel ezelőtt az új vetőmagüzemet is Romániában építette fel,nem Magyarországon! Hiába a világszínvonalú vetőmagelőállítás már évtizedek óta Magyarországon ha Romániában olcsóbb.
Válasz Földönfuto #6730. hozzászólásáraÉn 3 éve kaptam Romániában előállított és csomagolt DKC vetőmagot magyar kereskedőtől, akitől kb. 10 éve vásárolok, semmi gond nem volt vele. Gondolom olcsóbban vették ott.
Nem hiszem, hogy a Monsanto a nevét adná valami sz@rhoz...
Válasz 5465 #6732. hozzászólásáraAmikor előadáson felszóllaltunk, hogy Magyarországon miért 66% a növényvédőszer ára a Szlovákiai árnak? Hagyományőrzésre hivatkoztak. Kapják be
Válasz Sk Laci #6728. hozzászólásáraEz is olyan mint a hamburger.
Nem az előállítási költséget tükrözi az ára,
hanem vásárlóerő paritásra állítják be az árat.
Válasz k-roy90 #6726. hozzászólásáraRomániában hol lehet beszerezni,és a minőség garantált?Már csak azért kérdem mert se ott sem Ukrajnában nem láttam ilyen kereskedést,pedig ott már tőbbször jártam egész Donyeckig.
Válasz lakatos gabesz #6712. hozzászólásáraMajd meglátod mibe ugrottál bele. Csodákra képes az a föld. Csak nem termésátlag tekintetében. Véletlenül sikerült időben elkapnod. Én inkább megszórtam volna bőven komplex műtrágyával és leszántani. Van mikor a sorközművelő nem kap bele olyan porhanyós, június végére sokszor beton lesz csak.
Válasz mtz1221 #6710. hozzászólásáraHelyenként 3-4 is próbálkozott de ettől függetlenül 1-et nevelt ki normálisan. Ami egyébként átlagos méretü volt nem volt az a hú de nagy méret mint amilyen képekkel reklàmoznak fajtákat.
Válasz broll79 #6709. hozzászólásáraEzt hogy érted?november végén vagy december elején fagy elött lett gruberezve elötte kapott bőven esőt vizes volt és érdekes modon nem májalt hanem omlott szét.
Válasz shazi #6707. hozzászólásáraÉn a 4943-at 72ezer gondolnám vetni kinek mi a véleménye a földbe lucerna volt jó ideje gruberel lett novemberbe feltörve 30cm mélyen.egész jó porhanyos omlos föld.
Válasz lakatos gabesz #6698. hozzászólásáraNekünk is volt 4943 jó anyag, jobb földbe 5 ha-on hozott 15,4t-át 17 körüli vízzel.kukorica elővetemény kb 83.000. tőszám 5q 27-es lumax gyomírtó kapott jeget is!...DE hozzátenném, hogy volt egy nagyon jó időjárás hozzá különben nem lett volna ilyen. felénk mindenkinek jók voltak a kukoricái a mostani szezonban, fajtáktól függetlenül... volt pio 9903 az nem sokkal maradt el 14t felett kicsivel azt már nem tudom pontosan. 18-19 körüli víz 76.000. tőszám. valamivel gyengébb föld valószínű azért a különbség meg a tőszám...közel van a 2 tábla egymáshoz vetés is 1 nap eltérés max... lényeg a lényegben lehet akármilyen magod ha jó az idő, csapadékeloszlás stb akkor lehet nagyon jó de ugyanaz a mag lehet nagyon rossz is.
Válasz medikus #6704. hozzászólásáraNem sokallom csak szárazságba ami itt nálunk a bodrogközbe van mindig kevés az eső ezért félek.tavaly ezek 5 és 8t közt adtak errefele a magasabb fao szamuak kicsit többet tudtam 1 2 tonnával.
9151 hozzászólás
Válasz picus #6749. hozzászólásáraDe ilyen kukorica már nincs...legalábbis idén nem is volt benne a katalógusban...
Válasz picus #6749. hozzászólására380-400
Sziasztok tudn nekem valaki segiteni,h a dkc 4541 es vetomagnak mennyi a faoja??:D eloreis koszonom szepen! Mer amiket kapok adatokat nem egyertelmuek!:(
Válasz Sk Laci #6747. hozzászólásáraÉvek óta onnan vasarolunk, soha nem volt gond...
Válasz Pogba #6746. hozzászólásáraNekem semilyen gondom se volt. Lejeb az írtam, hogy "nem volt gond"
Válasz Sk Laci #6744. hozzászólásáraMi baj lehetne a roman vetomaggal? Amugy nalunk romaniaba a tavaly a legtobb nem roman es nem is magyar volt. Ha jol emlekszem akkor francia, de nem vagyok biztos benne.
Válasz 5465 #6738. hozzászólásáraNem is arra gondoltam,hogy a Monsanto hamisitja.
Válasz 5465 #6738. hozzászólásáraRégeben nekem is volt Romániai előállitásu kukoricavetőmagam, rendben volt minden. Syngentának is van Törökországi előállitásu vetőmagja, napraforgó terén én is találkoztam vele, ott se volt gond.
Válasz Gepi #6737. hozzászólásáraEz a mai világban nem olyan egyszerü. Törvényileg tiltva, igaz van kiskapu, de átlag embernek nem mindig nyílik meg, és már a mai világban túlságosan is át vanak kötve a hivatalok IT téren. Már csak a hivatalnokokon múlik menyire tudják kezelni.
Egyszer rákérdeztem kinnt miért ilyen olcsó és azt mondták, hogy a Monsanto és a Pioneer kiakarja nyírni a konkurenciát és egymás árai alá mennek...
Volt olyan év amikor a Martonvásári vetomag olcsobb volt kinnt, mint itthon.
Válasz lemken #6739. hozzászólására Azóta van magyar vetőmag üzemük is
Válasz lemken #6739. hozzászólásáraErről van szó
Válasz 5465 #6738. hozzászólásáraA Monsanto (Multinacionális vállalat révén) Romániában is állít elő/dolgoz fel/csomagol vetőmagot. Anno vagy 10 évvel ezelőtt az új vetőmagüzemet is Romániában építette fel,nem Magyarországon! Hiába a világszínvonalú vetőmagelőállítás már évtizedek óta Magyarországon ha Romániában olcsóbb.
Válasz Földönfuto #6730. hozzászólásáraÉn 3 éve kaptam Romániában előállított és csomagolt DKC vetőmagot magyar kereskedőtől, akitől kb. 10 éve vásárolok, semmi gond nem volt vele. Gondolom olcsóbban vették ott.
Nem hiszem, hogy a Monsanto a nevét adná valami sz@rhoz...
Válasz Sk Laci #6736. hozzászólásáraGyere át és vedd meg itt.
Válasz 5465 #6732. hozzászólásáraAmikor előadáson felszóllaltunk, hogy Magyarországon miért 66% a növényvédőszer ára a Szlovákiai árnak? Hagyományőrzésre hivatkoztak. Kapják be
Válasz medikus #6731. hozzászólásáraA repcének
Bocs nem tudom magyarba mennyi aDEKALB RO.-ba vaucher nékül 820 lej az kb55000 ft
ami elég borsos pl,akiskunhoz viszonyiva
Válasz Földönfuto #6730. hozzászólásáraAgroind
Válasz Sk Laci #6728. hozzászólásáraEz is olyan mint a hamburger.
Nem az előállítási költséget tükrözi az ára,
hanem vásárlóerő paritásra állítják be az árat.
Válasz Sk Laci #6728. hozzászólásáraOtt viszont 10 ezerért veszik tonnáját!!
Válasz k-roy90 #6726. hozzászólásáraRomániában hol lehet beszerezni,és a minőség garantált?Már csak azért kérdem mert se ott sem Ukrajnában nem láttam ilyen kereskedést,pedig ott már tőbbször jártam egész Donyeckig.
Válasz Sk Laci #6728. hozzászólásáraNem panaszkodom, büszke vagyok
Válasz 5465 #6727. hozzászólásáraNe panaszkodj. Szlovákiávan 73 000 ft lenne zsákja.
Válasz k-roy90 #6726. hozzászólásáraMagyarország ebben is jobban teljesít
Válasz 5465 #6725. hozzászólásáraRomanba ez 38-40.000ft (áfa9%)
Válasz k-roy90 #6724. hozzászólásáraA 4943-at 56 ezerért adták mínusz 1500 HUF voucher formájában
Válasz lemken #6699. hozzászólásáraMilyen áron vesztegetik már a Dekalb vetőmagokat?
Válasz shazi #6713. hozzászólására Azért a 83 ezres tőszám nem kevés, ilyen állománysűrűség mellett már nem fog 2. csövet kinevelni.
Válasz lakatos gabesz #6721. hozzászólásáraA remény hal meg utoljára. Láttam abba a darabba nem egy 10-20 mázsás évet
Válasz broll79 #6720. hozzászólásáraAzért bizom benne jó termés lesz rajta meg a dkc 4943 jó lesz abba a földbe
Válasz lakatos gabesz #6712. hozzászólásáraMajd meglátod mibe ugrottál bele. Csodákra képes az a föld. Csak nem termésátlag tekintetében. Véletlenül sikerült időben elkapnod. Én inkább megszórtam volna bőven komplex műtrágyával és leszántani. Van mikor a sorközművelő nem kap bele olyan porhanyós, június végére sokszor beton lesz csak.
Válasz lakatos gabesz #6718. hozzászólásáraA katalog sok mindent elbír!
Válasz lemken #6717. hozzászólásáraA katalog enyit ir
Válasz lakatos gabesz #6715. hozzászólásáraTöbb az! Olyan FAO 430-440.
Válasz shazi #6713. hozzászólásáraRitább rész nem volt a táblában ? Ott sem tudott(tudhatott volna) két csövet kinevelni ?
Válasz mocsencsi1 #6714. hozzászólásáraMár megrendeltem a 4943 magot fao 390-410
Válasz lakatos gabesz #6708. hozzászólásáraPróbáld ki tán a sy premeot cc 400 faós, a sy fanok ódákat zengedeznek róla 26000/50 000 mag
Válasz mtz1221 #6710. hozzászólásáraHelyenként 3-4 is próbálkozott de ettől függetlenül 1-et nevelt ki normálisan. Ami egyébként átlagos méretü volt nem volt az a hú de nagy méret mint amilyen képekkel reklàmoznak fajtákat.
Válasz broll79 #6709. hozzászólásáraEzt hogy érted?november végén vagy december elején fagy elött lett gruberezve elötte kapott bőven esőt vizes volt és érdekes modon nem májalt hanem omlott szét.
Válasz broll79 #6709. hozzászólásárarohadt nagy szárazság van csak nem akarják sokan észrevenni.
Válasz shazi #6707. hozzászólásáraHány csövet tud hozni 83000 tőtávnál ??
Válasz lakatos gabesz #6708. hozzászólásáraMajd meglepődsz, milyen faxa porhanyós az a föld
Válasz shazi #6707. hozzászólásáraÉn a 4943-at 72ezer gondolnám vetni kinek mi a véleménye a földbe lucerna volt jó ideje gruberel lett novemberbe feltörve 30cm mélyen.egész jó porhanyos omlos föld.
Válasz lakatos gabesz #6698. hozzászólásáraNekünk is volt 4943 jó anyag, jobb földbe 5 ha-on hozott 15,4t-át 17 körüli vízzel.kukorica elővetemény kb 83.000. tőszám 5q 27-es lumax gyomírtó kapott jeget is!...DE hozzátenném, hogy volt egy nagyon jó időjárás hozzá különben nem lett volna ilyen. felénk mindenkinek jók voltak a kukoricái a mostani szezonban, fajtáktól függetlenül... volt pio 9903 az nem sokkal maradt el 14t felett kicsivel azt már nem tudom pontosan. 18-19 körüli víz 76.000. tőszám. valamivel gyengébb föld valószínű azért a különbség meg a tőszám...közel van a 2 tábla egymáshoz vetés is 1 nap eltérés max... lényeg a lényegben lehet akármilyen magod ha jó az idő, csapadékeloszlás stb akkor lehet nagyon jó de ugyanaz a mag lehet nagyon rossz is.
Válasz medikus #6704. hozzászólásáraNem sokallom csak szárazságba ami itt nálunk a bodrogközbe van mindig kevés az eső ezért félek.tavaly ezek 5 és 8t közt adtak errefele a magasabb fao szamuak kicsit többet tudtam 1 2 tonnával.
Válasz lemken #6701. hozzászólásáraLg?
Válasz lakatos gabesz #6702. hozzászólásáraSokallod?
Válasz traktoroskiskukac #6700. hozzászólásáraNekem is lesz zephir valamint orpheus is.
Válasz lemken #6701. hozzászólásáraA dkc 4014 nézegettem még az ára se rossz csak 320 fao számu kicsot félek tölle