Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.45 FtUSD403.39 FtCHF443.66 FtGBP501.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz lemken #5832. hozzászólásáraÉn is nagyot néztem mert az árlistán nincs rajta, de előkerestem a tavalyit és azon sincs rajts úgyhogy nem kell izgulni bár lehetne vitatni a hatását meg a különbségeket is
Válasz lemken #5835. hozzászólásáraFelhívod a lakhelyed szerinti területi képviselőt, a honlapokon ott van az elérhetőségük és megbeszélheted vele mit szeretnél.
Válasz lemken #5832. hozzászólásáraNem tudom hol nézted, van extra csávázás, a korit pl. 4ezer valamennyi csak korlátozott mennyiségben, pont azért mert még többféle csávázást lehet kérni, a kapacitásuk meg korlátozott.
Válasz shr.miklos #5829. hozzászólásáraszerintem a kb. 58 - 60 kg nitrogén hatóanyag az kevés a kukoricának, legalábbis felénk. Mi minimum a dupláját szórjuk.
Ja, és vetés április 22., aratás szeptember 30-án volt.
Nálunk (felvidék, Nagyszombat megye) a SY Octavius 6,7t adott 18-19% nedvesség mellett. Elövetemény búza, csak tárcsázva összel, Vetés 73e, ápr.12, aratás Nov.7. Vetésnél 160 kg NPK 8-24-24, sarabolásnál 100kg urea. Volt mellette pár ha dkc 4964, kb. -0,5 t , + 1% nedvesség....
Válasz Gatti #5826. hozzászólásáranekem dkc4943 volt idén. 8,9 tonna 18% víz.
Össz. műtrágya vetés előtt 4,5 mázsa 27-es, elővetemény kukorica, és 10% viharkárt fizetett a biztosító.
Sajnos nem nagyon volt csapadék, amikor kellett volna. Ha megnézed Kaposvárra is kb. ilyen termést ír, de az Alpokalján 14 tonna körül.
Szerintem reális lehet
Válasz határjáró #5822. hozzászólásáravalóban a legjobb a PIO-k között, ez így pontos és helyes! Amúgy szerintem ennek piotól eltérően a vízleadása is jó!
Válasz lorant90 #5817. hozzászólásáraAz Oxxygen nagyon jó. De ha a magyarországi termelőket kérdezed, akor Ragt nemesítőház termékeit kérdezd. Nálunk feloszlik a Satbau és az RWA közöt.
Válasz lemken #5802. hozzászólásáraAmanda nekem nem volt, de az ismerőseimnél jól teljesített. KWS 2376 van évek óta, sohase nincsen vele semilyen gond se. Tavaly esős évben gyenge lemosott partoldalon 10 T/ha,14% viszaszámolva, idén aszályban kavicsos földben 6 T/ha 21% vízel. Természetesen minden évben ment alája mütrágya.
Látom, hogy a vetőmag árát nézed. Igaz, hogy ezek a hybridek olcsóbak, de nem tudnak anyit, mint a drágábikok. Idén Kapitolis volt a 2376 melet, ez 8,5 T/ha tudot kavicsos földben szárazságban. Tápanyag ugyan az, betakarításkor a vize 1% volt több a 2376-tól.
Válasz sanyi1965 #5811. hozzászólásáraén is azt nézem hogy van ahol 350 et van ahol 390 et írnak. A 390 nekem jobb lenne mert a PR37F73 mellé szánnám és akkor kb egy időbe érne be.
Válasz Gatti #5808. hozzászólásáraszerintem egy átlagos csapadékviszonyú évben a 10 t nem állítja meg még itt sem.én műtrágya nélkül termelem de állítólag a tápanyag reakciója oké.itt mint utolsónak levehetőt használjuk az állékonysága-tárolhatósága miatt,magas tőszám mellett.
Válasz lemken #5802. hozzászólásárakws 2376,amióta csak van/2005/ s ameddig csak lesz,vetjük.2012-ben fejreállt a túlművelés miatt amúgy megbízható.csak extenzíven használjuk jó földeken/most is megmentette a renomét/.kint teleltethető,erős nem túl magas szárral,nem nyílik ki a csuhéj teljesen, tartja a színét,a vízleadása nem a legjobb de túlérlelve télen szoktuk levenni.ha igazi kukorica termelő vidéken laksz odaver bármely csúcs hibridnek.itt a semmi közepén input és eső nélkül 6 t/ha volt.a másik kettőt nem használtuk.
Válasz lemken #5802. hozzászólásáranekem a sufavor jobban bírta az aszályt mint a P9241. Valamint magasabb a szára is mint a PIO fajtáknak. Ahhoz képest milyen olcsó a sufavor mag elég jól teljesít.
Válasz borda77 (Joe) #5800. hozzászólásáradkc ból mit ajánlanál ami olyan 350-380 fao körül van és elég jól bírja a szárazságot is? Nekem nem muszáj hogy nagy rekord termés legyen csak aszályos évbe is mint pl az idei tudjon egy biztonságos termést :)
Válasz 5465 #5794. hozzászólásáraitt nálunk ismerik ha valakinek megemlited biztosan elzavarnak messzire..
itt rengeteg embert átvertek vele minden mag csiramentes volt,ami kikelt az meg semmire való.
9141 hozzászólás
sziasztok szeretnek erdeklodni a P9074 rol kinek mi a tapasztalata? vagy esetleg a DKC 4555? eloreis koszonom a segitsegeteket
Valakinek van tapasztalata a Saatenes SUM305 ről? Vagy esetleg vajon mit tudhat az új fajtájuk a Replik? mert nagyon dicsérik.
Válasz lemken #5832. hozzászólásáraÉn is nagyot néztem mert az árlistán nincs rajta, de előkerestem a tavalyit és azon sincs rajts úgyhogy nem kell izgulni bár lehetne vitatni a hatását meg a különbségeket is
Válasz lemken #5835. hozzászólásáraFelhívod a lakhelyed szerinti területi képviselőt, a honlapokon ott van az elérhetőségük és megbeszélheted vele mit szeretnél.
Válasz lemken #5835. hozzászólásáraÁt tudod nekem küldeni az IKR árlistát? Érdekelne.
Válasz B.Bali #5834. hozzászólásáraNagyon jól szerepelt nálunk az egyik nagy cégben. Saját tapasztalatom nincsen vele, de a bemutatókon jól mutatott.
Válasz Pont #5833. hozzászólásáraEzen néztem:
https://www.primag.hu/arjegyzek/pioneer
IKR árlistán sem láttam mást.
Sziasztok! Kws kamparis kukoricáról kèrdezném a véleményeteket
Válasz lemken #5832. hozzászólásáraNem tudom hol nézted, van extra csávázás, a korit pl. 4ezer valamennyi csak korlátozott mennyiségben, pont azért mert még többféle csávázást lehet kérni, a kapacitásuk meg korlátozott.
Jól látom,hogy a PIOnál nincs "extra(Force,Sonido,Korit stb. csávázás"? Tavaly még volt!
Válasz shr.miklos #5829. hozzászólásáraszerintem a kb. 58 - 60 kg nitrogén hatóanyag az kevés a kukoricának, legalábbis felénk. Mi minimum a dupláját szórjuk.
Ja, és vetés április 22., aratás szeptember 30-án volt.
Válasz shr.miklos #5829. hozzászólásáraÉs több N-nel nem lett volna nagyobb termés?
Nálunk (felvidék, Nagyszombat megye) a SY Octavius 6,7t adott 18-19% nedvesség mellett. Elövetemény búza, csak tárcsázva összel, Vetés 73e, ápr.12, aratás Nov.7. Vetésnél 160 kg NPK 8-24-24, sarabolásnál 100kg urea. Volt mellette pár ha dkc 4964, kb. -0,5 t , + 1% nedvesség....
Válasz Gatti #5826. hozzászólásáranekem dkc4943 volt idén. 8,9 tonna 18% víz.
Össz. műtrágya vetés előtt 4,5 mázsa 27-es, elővetemény kukorica, és 10% viharkárt fizetett a biztosító.
Sajnos nem nagyon volt csapadék, amikor kellett volna. Ha megnézed Kaposvárra is kb. ilyen termést ír, de az Alpokalján 14 tonna körül.
Szerintem reális lehet
a primagon már elérhető a pioneer kukoricák árai is, az előbb néztem.
Válasz 5465 #5823. hozzászólásáraEzeket az eredmények milyen ráfordításokkal és milyen inputtal érték el vajon?
Válasz határjáró #5822. hozzászólásáravalóban a legjobb a PIO-k között, ez így pontos és helyes! Amúgy szerintem ennek piotól eltérően a vízleadása is jó!
Válasz 5465 #5823. hozzászólásáraazért ezeket a "kísérleteket" helyén kell kezelni....
Lehet csemegézni:
http://www.vszt.hu/uploads/gosz-vszt2008/gosz_vszt_kukorica_2017.pdf
Válasz sirhanzoltan #5821. hozzászólásáraIgen, szerintem az egyik legjobb hibrid jelenleg.
Milyen a vélemény a Pio 9903? Veti valaki rendszeresen?
Válasz lorant90 #5817. hozzászólásáraAz Oxxygen nagyon jó. De ha a magyarországi termelőket kérdezed, akor Ragt nemesítőház termékeit kérdezd. Nálunk feloszlik a Satbau és az RWA közöt.
Válasz Gepi #5818. hozzászólásáraProbaltad mar valamelyiket ebbol a fajtabol?
Válasz lorant90 #5817. hozzászólásáraHa azt mondom, hogy végre nem valami bajszos emberek állnak növények mellett az segít.
Ujra a segitsegeteket kerem. SAATBAU vetomagokkal valaami tapasztalat?
Válasz Sk Laci #5815. hozzászólásárabruttó 29-30 körül volt idén a 80e magos.
Válasz Gatti #5812. hozzászólásáraMenyiért van kínálatban nálatok az F73? Nálunk nincsen kínálatban már második éve.
Válasz Gatti #5812. hozzászólásáraSzlovákiában is 350 van írva.
Válasz lemken #5802. hozzászólásáraAmanda nekem nem volt, de az ismerőseimnél jól teljesített. KWS 2376 van évek óta, sohase nincsen vele semilyen gond se. Tavaly esős évben gyenge lemosott partoldalon 10 T/ha,14% viszaszámolva, idén aszályban kavicsos földben 6 T/ha 21% vízel. Természetesen minden évben ment alája mütrágya.
Látom, hogy a vetőmag árát nézed. Igaz, hogy ezek a hybridek olcsóbak, de nem tudnak anyit, mint a drágábikok. Idén Kapitolis volt a 2376 melet, ez 8,5 T/ha tudot kavicsos földben szárazságban. Tápanyag ugyan az, betakarításkor a vize 1% volt több a 2376-tól.
Válasz sanyi1965 #5811. hozzászólásáraén is azt nézem hogy van ahol 350 et van ahol 390 et írnak. A 390 nekem jobb lenne mert a PR37F73 mellé szánnám és akkor kb egy időbe érne be.
Válasz Gatti #5810. hozzászólásáraitt 390,szerb filmes ismertetőben 350.
Válasz sanyi1965 #5809. hozzászólásáraez hanyas fao lenne? mert konkrétan sehol nem találom.
Válasz Gatti #5808. hozzászólásáraszerintem egy átlagos csapadékviszonyú évben a 10 t nem állítja meg még itt sem.én műtrágya nélkül termelem de állítólag a tápanyag reakciója oké.itt mint utolsónak levehetőt használjuk az állékonysága-tárolhatósága miatt,magas tőszám mellett.
Válasz sanyi1965 #5807. hozzászólásáraakkor ez a kws 2376 is jól bírja az aszályt?
Mondjuk ha adnák neki vetéskor 1q majd sorközműveléskor még 1q pétit akkor mennyit lehetne belőle kihozni egy 25-30 ak földön?
Válasz lemken #5802. hozzászólásárakws 2376,amióta csak van/2005/ s ameddig csak lesz,vetjük.2012-ben fejreállt a túlművelés miatt amúgy megbízható.csak extenzíven használjuk jó földeken/most is megmentette a renomét/.kint teleltethető,erős nem túl magas szárral,nem nyílik ki a csuhéj teljesen, tartja a színét,a vízleadása nem a legjobb de túlérlelve télen szoktuk levenni.ha igazi kukorica termelő vidéken laksz odaver bármely csúcs hibridnek.itt a semmi közepén input és eső nélkül 6 t/ha volt.a másik kettőt nem használtuk.
Válasz Gatti #5805. hozzászólásáraPedig tudomásom szerint nem olyan túl régi.
Válasz határjáró #5804. hozzászólására55 öst nem is látok a primag listáján, lehet hogy az már nem kapható?
Válasz Gatti #5801. hozzászólásáraDKC 4555 nekünk ez jól bevált, 4670 ez egy új fajta nagyon dicsérik, mi kipróbáljuk.
Válasz lemken #5802. hozzászólásáranekem a sufavor jobban bírta az aszályt mint a P9241. Valamint magasabb a szára is mint a PIO fajtáknak. Ahhoz képest milyen olcsó a sufavor mag elég jól teljesít.
KWS 2376 vagy AMANDHA vagy SUFAVOR hibridekkel van valakinek többéves tapasztalata? Vagy ezeket mindenki csak egyszer veti el aztán soha többé?
Válasz borda77 (Joe) #5800. hozzászólásáradkc ból mit ajánlanál ami olyan 350-380 fao körül van és elég jól bírja a szárazságot is? Nekem nem muszáj hogy nagy rekord termés legyen csak aszályos évbe is mint pl az idei tudjon egy biztonságos termést :)
Válasz Gatti #5798. hozzászólásáraén idén végképp eldöntöttem hogy maradt 5 zsák 0023 azt elvetem természetesen de 18-től csak dkc.
Válasz Gatti #5798. hozzászólásárabár tavaly a saatenes is elég jól muzsikált.
Válasz borda77 (Joe) #5796. hozzászólásáraén meg szerintem maradok továbbra is a pionál :D
Válasz borda77 (Joe) #5796. hozzászólásáraúgy értettem számomra, erre felénk nem nagyon vetetett még szerintem senki.
Válasz Gatti #5793. hozzászólásáracaussade maisaddour az azért nem ismeretlen...
Caussadenak jók a naprái és a repcéje, a maisadour volt idén kuki közepes...
dkcnak nincsen párja én most azt mondom, meg mondjuk a kite mag is jó volt nálam, de hát az is dkc...
Válasz 5465 #5794. hozzászólásáraitt nálunk ismerik ha valakinek megemlited biztosan elzavarnak messzire..
itt rengeteg embert átvertek vele minden mag csiramentes volt,ami kikelt az meg semmire való.
Válasz Gatti #5793. hozzászólásáraAz NS Seme az vajdasági (Novi Sad - Újvidék) cég.
Talán van itt a fórumon valaki, aki ismeri...
Primagon nézegettem kukorica vetőmagokat és van rengeteg (számomra) ismeretlen nemesítő.
pl, ez a caussade, maisadour, dow seeds, ns seme.
Ezekről van valakinek tapasztalata? többről még nem is nagyon hallottam.
Batangából most rendelt már valaki 14e környékén?