Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jó estét Gazdatársak! Érdeklődnék ki milyen véleménnyel van a"Shakira" kukorica felől.Termelési tapasztalatok érdekelnének:pl:korai vetés,műtrágya hasznosítás,vegyszerérzékenység stb...Előre is köszönöm.
Szia.Nekem 10 ha-on volt 9025-ös,kombájn alól 9t volt 17-es vizzel/november közepén/.Az igazsághoz tartozik,hogy a vetés el lett cseszve, a 8ha-os táblámon 50000-es tőszámmal lett vetve, vetés után 6 hétig esőt nem kapott.Menet közben 6-7t-val kiegyeztem volna,kellemes meglepetés volt az aratás.
Sok hibrid indult idén is 3-4 5(!) csőkezdeménnyel, de -hálistennek- egyet esetleg kettőt nevelt végül. Ha meglesz a víz és a Tápanyag akkor esetleg többet is kinevel nem egy fajta.. Bár sokszor jobb egy becsületes cső mint 2-3 valamilyen. Mert 3 nagyhoz azért már oda kell tenni mindent, az öntözés önmagában csak egy dolog.
Amugy én p9494 párti vagyok, de az nem az a sokcsövű, viszont a vizet gyorsan leadja, öntözésnél ez lehet h nem hátrány.
Szanberg!
piós kukamagokról írjál már valamit ha jól emlékszem nálatok volt fajtasor
jobban arra lennék kíváncsi,hogy az ujabb genetika mennyivel tudja megverni a régebbi magokat
üdv! P0017 elég jó termő! közepes talajon 127q/ha termést hozott csövesen. zöld száron érő elég jól leadja a vizet de gyenge homok talajokat is tűri és kis odafigyeléssel meg is hálálja ha rájár az idő. most felkerült az V. kategórás árlistába.
Válasz #4976. hozzászólásra
Ha nem árát nézzük szerintem nagyon jó vetőmag nem csalódtam benne soha 2012-ben vettetem először 4490,4590 pio kiprobáltam sokat abból pedig nekem a(néhai) K85 volt a legjobb hangsújozom saját tapasztalatom
a két kws közül a kassiust ajánlom az amandha később érik ,nagy vízzel ad jó termést. korá vesd el a kassiust és az itt nem szereplő kws 2376-tal versenyeztesd ha két éréscsoportot akarsz hasonlítgatni.
Válasz #4978. hozzászólásra
MT261 volt az ismerősömnek, abban az évben, amikor tavasszal a repcék 90% kidobták a száraz ősz miatt. Csak tárcsázva volt repce alá, tavasszal kapott egy sor kombinátort a foltokban kikelt repce és egyenesen belevetve. Igaz hogy nem volt abban az évben csúcstermés, de a legjobban teljesítő hibridek közé tartozott.
Én a piokkal idén befe.....tem., pedig a rendszerváltás óta szinte csak ezt vetettem, de tavaly az aszályba nem bírták, idén meg 5-8000 toxinig voltak, míg a dekalbok tavaly is jobban bírták a meleget és idén 1500 alatti toxinjai voltak NÁLAM! Hogy másnál mi van azt nem tom.....
Igazából a nagy kérdés a Pio-s mag, mivel a többiből volt vetve 2014-ben. De azért kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, véleményekre.
(Idén lehet versenyeztetni kellene a Kassiussal..)
A P9494 nagyszemű kétcsövességre kevésbé hajlamos, jó vízleadású kukorica. Tenyészidejét meghazudtolóan, határozottan adja a le a nedvességet. Termőképessége nagy, viszont akkor igényli is a böséges tápanyagot. Aszályt, jól bírja, aratáskor keményebben dübög a kombájn benne mint a többségnél. Viszont elég drága.
A jobb földekbe érdemes tenni.
Válasz #4960. hozzászólásra
Nekem 3 éve teljes RAGT DU fajtasorom volt akkor mindegyik fajtát lenyomta a BERGXXON DUO (szárazságban nem bírta a többi a hegyoldalt és a sárga földes részt,a lapi részen mind jól teljesített-10to/ha körül- 65e/ha vetési normával)
Gyomirtáshoz-tökéletes a csillagpázsit ellen,de csak akkor ha a kezeléskor nincs más gyom.Bevált technológia (kb:150ha)vetés után korai poszt. alapkezelés: CALARIS PRO + 5kg N34,majd 7 leveles korban 3 l/ha FOCUS ULTRA + 1 l/ha DASH. Nem olcsó ,de nagyon hatásos (~95%).Fenyércirok ellen is jól működik így.
9151 hozzászólás
Válasz #5010. hozzászólásra
Ilyen siralmas laza helyeken hogyan viselkednek ezek?
Mély fekete rétibe ahol alulról nyaldossa a kanális szint mindig?
Válasz #5007. hozzászólásra
H2Omax
Jó estét Gazdatársak! Érdeklődnék ki milyen véleménnyel van a"Shakira" kukorica felől.Termelési tapasztalatok érdekelnének:pl:korai vetés,műtrágya hasznosítás,vegyszerérzékenység stb...Előre is köszönöm.
Válasz #5007. hozzászólásra
Tavalyi maradék 4590.
Így lesz a legolcsóbb!
Mekkora a termelési kedv?
Tolás bele lóvét szupi magba, 4795 4717 5007 stb....... vagy mi legyen a taktikó?
Válasz #5004. hozzászólásra
Pattogatni való kukorica az a legkissebb szemü azt szokták etetni csak ez kevés a termése.
Van valakinek tapasztalata KWS Krabas és RAGT Phileaxx kukoricával kapcsolatba melyiket érdemesebb vetni?
Apró szemű kukorica fajta ?
Létrehozta: F. Ferenc, 2015-02-22 18:53:05
Új hozzászólás Frissítés
Válasz » #1 F. Ferenc | 2015-02-22 18:53:05
#894269. hozzászólás
[ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
Üdv! Ismer vagy termesztett már valaki kis szemű kukorica fajtát ? Amit a kistestű díszgalambok is
letudnak nyelni.
Válasz #4994. hozzászólásra
3 csövest ne keress
Válasz #5000. hozzászólásra
Trollolo
4998 mulva 10k, légy résen!
Válasz #5000. hozzászólásra
majd,ha senki nem számít rá.és mindenki leköti 40 körül
5000
.....mikor lesz megint?
Válasz #4997. hozzászólásra
Hali
Nekem bérbe vetnek.
Vetés idő..elsők között vetem el.
Tengerit mindig, 70-75E szemmel vetem.
Válasz #4990. hozzászólásra
Szia.Nekem 10 ha-on volt 9025-ös,kombájn alól 9t volt 17-es vizzel/november közepén/.Az igazsághoz tartozik,hogy a vetés el lett cseszve, a 8ha-os táblámon 50000-es tőszámmal lett vetve, vetés után 6 hétig esőt nem kapott.Menet közben 6-7t-val kiegyeztem volna,kellemes meglepetés volt az aratás.
Hello.Én Sz.Sz.B megyében vagyok.10 ha-ra rendeltem NK Thermot.Milyen tőszámmal vetetted,tényleg érdemes korán vetni?
IRIDIUM ? vélemény
Sok hibrid indult idén is 3-4 5(!) csőkezdeménnyel, de -hálistennek- egyet esetleg kettőt nevelt végül. Ha meglesz a víz és a Tápanyag akkor esetleg többet is kinevel nem egy fajta.. Bár sokszor jobb egy becsületes cső mint 2-3 valamilyen. Mert 3 nagyhoz azért már oda kell tenni mindent, az öntözés önmagában csak egy dolog.
Amugy én p9494 párti vagyok, de az nem az a sokcsövű, viszont a vizet gyorsan leadja, öntözésnél ez lehet h nem hátrány.
Sziasztok!
Akár 2-t, 3-om csövet kinevelő kukorica hibridet keresek (öntözés mellett).
Tudnátok párat ilyet ajánlani (közép vagy kései érdekelne)
Ha már vetőmag: 2014-ben Nálam(kisalfőld)az NK Thermo volt a befutó 11 T/ha
1 ha vetőmag ára 30.000 Ft Alatt
másnak a véleményére is kíváncsi lennék most élég jó árakat ajánlanak
átlag 8 tonna körüli termésszinten behozza-e a drágább vetőmag az árát
Szanberg!
piós kukamagokról írjál már valamit ha jól emlékszem nálatok volt fajtasor
jobban arra lennék kíváncsi,hogy az ujabb genetika mennyivel tudja megverni a régebbi magokat
Válasz #4990. hozzászólásra
üdv! P0017 elég jó termő! közepes talajon 127q/ha termést hozott csövesen. zöld száron érő elég jól leadja a vizet de gyenge homok talajokat is tűri és kis odafigyeléssel meg is hálálja ha rájár az idő. most felkerült az V. kategórás árlistába.
A 9025 nekünk még nem volt.
Üdv. vélemények tapasztalatok a Pio.p0017 és a 9025
Válasz #4988. hozzászólásra
PR37F73
Gyenge homokos területre (Hajdú-Bihar északi része) 10-12 AK, mit javasoltok? Drága mag nem érdekel :)
Amiket kinéztem:
NK thermo
Hunor
P9549
Kicsit jobb területre - 16 AK (DK4490 100q volt tavaly) ki mit tenne az idén?
Válasz #4979. hozzászólásra
Hát igen ahol az idén mérték a toxint ott voltak meglepetések
Válasz #4984. hozzászólásra
Köszi
Válasz #4973. hozzászólásra
2013 50q . 2014 100q 2q pétivel.
Válasz #4982. hozzászólásra
http://www.agro-store.hu/vetomagvak/kukorica/kiskun/kiskun-4329-kukorica-vetomag
Válasz #4976. hozzászólásra
Ha nem árát nézzük szerintem nagyon jó vetőmag nem csalódtam benne soha 2012-ben vettetem először 4490,4590 pio kiprobáltam sokat abból pedig nekem a(néhai) K85 volt a legjobb hangsújozom saját tapasztalatom
Üdv! Tud valaki piros kukorica vetőmagot? 3 ha-kellene kb!
Válasz #4977. hozzászólásra
a két kws közül a kassiust ajánlom az amandha később érik ,nagy vízzel ad jó termést. korá vesd el a kassiust és az itt nem szereplő kws 2376-tal versenyeztesd ha két éréscsoportot akarsz hasonlítgatni.
Válasz #4978. hozzászólásra
MT261 volt az ismerősömnek, abban az évben, amikor tavasszal a repcék 90% kidobták a száraz ősz miatt. Csak tárcsázva volt repce alá, tavasszal kapott egy sor kombinátort a foltokban kikelt repce és egyenesen belevetve. Igaz hogy nem volt abban az évben csúcstermés, de a legjobban teljesítő hibridek közé tartozott.
Válasz #4977. hozzászólásra
Én a piokkal idén befe.....tem., pedig a rendszerváltás óta szinte csak ezt vetettem, de tavaly az aszályba nem bírták, idén meg 5-8000 toxinig voltak, míg a dekalbok tavaly is jobban bírták a meleget és idén 1500 alatti toxinjai voltak NÁLAM! Hogy másnál mi van azt nem tom.....
Sziasztok
Dow Seeds-es magokról tapasztalat? Sonka? meg az MT261 jónak tűnik, főként ahol még állnak a vizek!
Ki melyiket favorizálná?
KWS - Amandha
KWS - Kassius
Pio - P9241
Dekalb - 4490
Igazából a nagy kérdés a Pio-s mag, mivel a többiből volt vetve 2014-ben. De azért kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, véleményekre.
(Idén lehet versenyeztetni kellene a Kassiussal..)
Válasz #4966. hozzászólásra
És ha nem az árát nézzük a 4490-nek hanem a tudását akkor azzal hogy voltál megelégedve?
ES FLATO Valakinek van tapasztalata vele kapcsolatba ?
Válasz #4969. hozzászólásra
Üdvözöllek és köszönöm az információt.
üdv
P9025 ről van valakinek tapasztalata?
Szasztok!Lg 30.360 valakinek volt? Tapasztalat?
Válasz #4963. hozzászólásra
A P9494 nagyszemű kétcsövességre kevésbé hajlamos, jó vízleadású kukorica. Tenyészidejét meghazudtolóan, határozottan adja a le a nedvességet. Termőképessége nagy, viszont akkor igényli is a böséges tápanyagot. Aszályt, jól bírja, aratáskor keményebben dübög a kombájn benne mint a többségnél. Viszont elég drága.
A jobb földekbe érdemes tenni.
Válasz #4968. hozzászólásra
Deklabot is? Szárazságtűrésben?
http://staltech.hu
Nekem 3 éve teljes RAGT DU fajtasorom volt akkor mindegyik fajtát lenyomta a BERGXXON DUO (szárazságban nem bírta a többi a hegyoldalt és a sárga földes részt,a lapi részen mind jól teljesített-10to/ha körül- 65e/ha vetési normával)
Gyomirtáshoz-tökéletes a csillagpázsit ellen,de csak akkor ha a kezeléskor nincs más gyom.Bevált technológia (kb:150ha)vetés után korai poszt. alapkezelés: CALARIS PRO + 5kg N34,majd 7 leveles korban 3 l/ha FOCUS ULTRA + 1 l/ha DASH. Nem olcsó ,de nagyon hatásos (~95%).Fenyércirok ellen is jól működik így.
P0216 brutális jó. Különösen a szárazabb területeken vert mifelénk minden mást.
De nem a vető mag hibája lehet a tekhnologia kevés tápanyag nem hozzá értés meg a földek se valami jók
Válasz #4964. hozzászólásra
3 éve csak Dkc van 4490,4590,5007,5276 de most már nagyon drágák nekem nem tudok velük úgy termelni hogy nekem is jó legyen
Engem is érdekelne hogy mi a váltás oka? Főleg a 4490-el kapcsolatban!
Mi a váltás oka?
Jó estét Valakinek tapasztalata a pioneer P9175,P0216,P9494 mert eddig Dkc volt 4590 4490 de váltani szeretnék
a hibrydről nincs tapasztalatom a DUO-SYSTEM módszert a kws laxxottal próbáltuk ki nem a gyomok miatt hanem a kétcsövüsége miatt és nagyon bejött.