Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4707. hozzászólásra
Homokos földbe ne tegyél drága magot, nekem jövőre 16 AK területen lesz kuki úgy hívnuk a dűlőt hogy "kavicsos" Most néztem az MV 277 19 ezer, a TARJÁN 25 ebből lesz valamelyik, ilyen évben mint az idei simán nyomják ezek is a 10 t/ha-t ha meg mokány aszály van akkor a homokon baxottul megsül az "aszálylovag" is.
Idén 4590 volt 23 AK kötöttebb földbe 11,3 t/ ha tiszta átlag, de 11-et már hozott itt a jóöreg norma is. A jövő évre tervezett terülelem körül az idén a ZRt-nek valami nevenincs szegedi kukszi volt, a fent leírt ok miatt ők sem nyomtak bele értékes magot, 10,2 t/ha volt a tiszta átlaguk. Haver szerint víz+ tápanyag ez a lényeg, a 70-80 EFt/ha -os mag már csak hab a tortán, felénk meg kell gondolni, mert a területk 80% homokos
köszi megtaláltam az árakat a piooner nem nagyon drágult tavalyhoz képest (max 500 ft) a dekalb ami jó mag és viszik az 3000-4000 ft drágább de ott is van ami nem megy annyira az olcsóbb
tavaly használtam occitánt a termés mennyiségével nem volt gond a szára nem állékony időben le kell vágni ezáltal volt magasabb a vize.szerintem vegyszerérzékenyebb mint bármelyik kukorica amit vetettem eddig,de olcsó a vetőmagja.szerintem hagyományos termesztéstechnológiával igazi jó földbe ajánlom max.55-60000-tőszámmal műtrágya és öntözés nélkül.vegyszerrel vigyázni nikoszulfuron kilőve.szerintem a legbiztonságosabb nála az adengo.a marhák nem szerették a szárát még zölden sem.
kori 01-nek a furio nem ugyanaz mint ezelőtt 10-évvel.meg sem közelíti a régit.az advanta cég vonalainak kiesése csapás volt a kukorica termesztőkre.a vonzó neveiket más használja.
Válasz #4694. hozzászólásra
azért kérdezem mert régen jók voltak
az idén is vetettünk 70ezer forintos pioneert hát megfeküdt a melegbe mint a sz.r
volt ahol az mv jobban birta
ugy hogy ha ugysem tewrem akkor legyen olcsóbb mag.
A furio nem birta a meleget, feladta. (Bérmunka)
Az occitanra rájárt az idő.. Vetettünk ilyen kitöltő részekbe, ahova nem jutott Vetőmag..
De meglepően jól teljesített, persze elég pazarló, nagyobb volt habitisra mint a 3511, de nem tudott többet, de kevesebbet sem...
Idén.. Én azért nem alapoznék rá.
Itt sem ez lesz a vezérhibrid a hosszú tenyészideje miatt, de ha időben el lehet vetni akkor nem gond. A 380-390-es FAO-hoz képest 1-1,5 %-al volt nedvesebb. 19-20% közötti nedvességgel takarítottuk be.
Válasz #4689. hozzászólásra
És milyen vizekkel? Ha jól tudom bőven 400 feletti FAO-s mag. Nálunk Szabolcsban a 400 fölötti magokat öngyilkosság elvetni...
Persze akinek saját szárítója van...
PR38A24 elég jó árban van a vetőmagkínálatban. Tudom hogy már elég régen van a piacon, érdemes vele foglalkozni? Mit tud Luciusal, Oxxygénnel, vagy a LG 33.50 való hibridekhez képest?
Egyértelmű, hogy mifelénk magasan a P0216 volt nyerő. Itt komoly szárazság volt az év első felében, nagyon meggyötörte a kukoricákat és ez bírta a legjobban. Kb 1 tonnát vert szinte minden fajtára.
Válasz #4675. hozzászólásra
Le írásbol kiérződik a marketinges nyomulás,
de fedi a valóságot.
Nállam 6 külömböző hibrid között a Dkc 4490 el volt egallban talán még egy kicsivel jobb is.
13-14t körül tudott talajfüggően.
Ez úgy igaz ahogy le van írva. Nekem másodszorra van már. Tavaly 2-3 tonnával tudott többet a konkurensektől. Ideit nemtudom még nincs leszedve. Igaz most 60e lett vetve kuki után.Szárazabb forró időszakot tudja szépen elviselni. Tavaly nekem 38C-ban virágzott el,alig vette észre hogy tombol a kánikula, és a végén így lett 10t/ha
Válasz #4676. hozzászólásra
Tipikus marketing cikk a sok ember nem tévedhet recept alapján.Semmivel se jobb mint a Piodkc hibridjei,csak annyi ;hogy idén mindenhol több termett mint más években .
vajon ez az R.A.G.T Phileaxx ami a cikkajánlóban is van,mennyire ütős?
nehéz eldönteni a cikk alapján,hogy marketing cikket irtak ,vagy valóban ennyire elégedettek vele.
esetleg volt már vkinek?
Sajnos valóban nincs a 2015-ös kínálati fajták között az 5222 (már nincs termesztésben), de tavalyi fémzárolásút még lehet fogni amíg van!
Sokszor a frisset részesítjük előnyben, pedig ez nem minden esetben van így, főleg ha kedvezőbb évi termesztésből való!
Válasz #4671. hozzászólásra
és mind csak a jót irja.
nehéz választani,viszont ha nincs eső akkor egy sem jó.
nálunk amit vágtam kukoricát több gazdának is,több kukorica mindegy milyen volt de max40mázsa volt rajta.
Válasz #4665. hozzászólásra Én idén próbáltam tőlük vásárolni. Szlovákiából vagyok, eus adókártyával, de nem voltak hajlandók áfa mentes számlával eladni. Náluk a külföldiek csak áfásan vásárolhatnak, hiába van eus adószámuk. Ez az eggyetlen cég akinél próbáltam vásárolni kézpénzért és ezt tapasztaltam. Az IKR-nél ilyen gondom nem volt.
Válasz #4661. hozzászólásra
én idén vetettem vagy 6 fajtát,készlet kiseprésből,mind feladta idővel,semmi különbséget nem láttam az átlag 20 mázsa/hektár mind tudta..
9151 hozzászólás
Homokos földbe ne tegyél drága magot, nekem jövőre 16 AK területen lesz kuki úgy hívnuk a dűlőt hogy "kavicsos" Most néztem az MV 277 19 ezer, a TARJÁN 25 ebből lesz valamelyik, ilyen évben mint az idei simán nyomják ezek is a 10 t/ha-t ha meg mokány aszály van akkor a homokon baxottul megsül az "aszálylovag" is.
Idén 4590 volt 23 AK kötöttebb földbe 11,3 t/ ha tiszta átlag, de 11-et már hozott itt a jóöreg norma is. A jövő évre tervezett terülelem körül az idén a ZRt-nek valami nevenincs szegedi kukszi volt, a fent leírt ok miatt ők sem nyomtak bele értékes magot, 10,2 t/ha volt a tiszta átlaguk. Haver szerint víz+ tápanyag ez a lényeg, a 70-80 EFt/ha -os mag már csak hab a tortán, felénk meg kell gondolni, mert a területk 80% homokos
hali a p9025 az kb 95q/ha adott átlagba. engem is érdekelne a p9549
Sziasztok
Vélemények ezekről a magokról?
pr38a24,p9025,p9549
A talaj 10-20 AK-ig van homokos és kötöttebb is.
Melyiket hová javasoljátok.
köszi megtaláltam az árakat a piooner nem nagyon drágult tavalyhoz képest (max 500 ft) a dekalb ami jó mag és viszik az 3000-4000 ft drágább de ott is van ami nem megy annyira az olcsóbb
Válasz #4704. hozzászólásra
A Primag.hu-n fenn van minden!
hali dekalb 2015 árlistát tud valaki?
tavaly használtam occitánt a termés mennyiségével nem volt gond a szára nem állékony időben le kell vágni ezáltal volt magasabb a vize.szerintem vegyszerérzékenyebb mint bármelyik kukorica amit vetettem eddig,de olcsó a vetőmagja.szerintem hagyományos termesztéstechnológiával igazi jó földbe ajánlom max.55-60000-tőszámmal műtrágya és öntözés nélkül.vegyszerrel vigyázni nikoszulfuron kilőve.szerintem a legbiztonságosabb nála az adengo.a marhák nem szerették a szárát még zölden sem.
Válasz #4700. hozzászólásra
akkor occitán?
Válasz #4699. hozzászólásra
köszi
de ott volt eső sok vagy nem?
kori 01-nek a furio nem ugyanaz mint ezelőtt 10-évvel.meg sem közelíti a régit.az advanta cég vonalainak kiesése csapás volt a kukorica termesztőkre.a vonzó neveiket más használja.
Válasz #4698. hozzászólásra
Egyszerre lett elvetve majdnem. Bár a furió nem a miénk volt, csak vetettük, de az occitan jobb volt idén errefelé, az egyértelmű.
Válasz #4697. hozzászólásra oké hogy leirte hogy a furio megadta magát
de attól mikor vetették egyszerre az occitánnal
vagy melyiket előbb utóbb.
Igen én is kíváncsi lennék rá hogy a furió vagy az occitan volt-e jobb?
akkor szerinted az occitán jobb?
azért kérdezem mert régen jók voltak
az idén is vetettünk 70ezer forintos pioneert hát megfeküdt a melegbe mint a sz.r
volt ahol az mv jobban birta
ugy hogy ha ugysem tewrem akkor legyen olcsóbb mag.
Válasz #4691. hozzászólásra
A furio nem birta a meleget, feladta. (Bérmunka)
Az occitanra rájárt az idő.. Vetettünk ilyen kitöltő részekbe, ahova nem jutott Vetőmag..
De meglepően jól teljesített, persze elég pazarló, nagyobb volt habitisra mint a 3511, de nem tudott többet, de kevesebbet sem...
Idén.. Én azért nem alapoznék rá.
Válasz #4690. hozzászólásra
Itt sem ez lesz a vezérhibrid a hosszú tenyészideje miatt, de ha időben el lehet vetni akkor nem gond. A 380-390-es FAO-hoz képest 1-1,5 %-al volt nedvesebb. 19-20% közötti nedvességgel takarítottuk be.
Válasz #4690. hozzászólásra
Annyira nem nekünk volt mas 51.G ami FAO 450 és 18-as vízzel adott.
a régi furio vagy occitan volt mostanában valakinek?
régi jó tengerik.
Válasz #4689. hozzászólásra
És milyen vizekkel? Ha jól tudom bőven 400 feletti FAO-s mag. Nálunk Szabolcsban a 400 fölötti magokat öngyilkosság elvetni...
Persze akinek saját szárítója van...
Válasz #4688. hozzászólásra
Biharban
Több kollégával beszéltem akiknek ez is volt, és mindenkinél ez lett a legjobb.
pl.: DKC5276, N01 hogy csak a javát említsem.
Válasz #4687. hozzászólásra
Hol volt ez? És milyen kukorica fajta volt még amit megvert?
Válasz #4683. hozzászólásra
PR38A24 elég jó árban van a vetőmagkínálatban. Tudom hogy már elég régen van a piacon, érdemes vele foglalkozni? Mit tud Luciusal, Oxxygénnel, vagy a LG 33.50 való hibridekhez képest?
Válasz #4684. hozzászólásra
http://primag.hu/
Tud valaki egy oldalt ahol meg lehet nézni az idei(2014) Monsanto(Dekalb) kukorica lista árakat?
Válasz #4682. hozzászólásra
Egyértelmű, hogy mifelénk magasan a P0216 volt nyerő. Itt komoly szárazság volt az év első felében, nagyon meggyötörte a kukoricákat és ez bírta a legjobban. Kb 1 tonnát vert szinte minden fajtára.
Mi a véleményetek és tapasztalaitok a következő hibridekről:
Pioneer:
P9486
P9911
P0216
PR37F73
Mausadure:
MAS 35.K
MAS 51.G
RAGT:
Phileax
Syngenta:
SY Iridium
Előre is köszi a válaszokat
Válasz #4680. hozzászólásra
Okt 01 aratással, a vize minden hibridnek
19.5 és 20,5 között volt, tehát 1% on belül.
Nagyjábol egy FAO csoportban.
Sorban a legtöbbet termőtől lefele:
Phillax, DKC-4490, Da Sonka,Oxxigén,P-9025,KWS-Koral.
Válasz #4679. hozzászólásra
És milyen vízzel?
Milyen kukoricák voltak még?
Le írásbol kiérződik a marketinges nyomulás,
de fedi a valóságot.
Nállam 6 külömböző hibrid között a Dkc 4490 el volt egallban talán még egy kicsivel jobb is.
13-14t körül tudott talajfüggően.
Ez úgy igaz ahogy le van írva. Nekem másodszorra van már. Tavaly 2-3 tonnával tudott többet a konkurensektől. Ideit nemtudom még nincs leszedve. Igaz most 60e lett vetve kuki után.Szárazabb forró időszakot tudja szépen elviselni. Tavaly nekem 38C-ban virágzott el,alig vette észre hogy tombol a kánikula, és a végén így lett 10t/ha
Tipikus marketing cikk a sok ember nem tévedhet recept alapján.Semmivel se jobb mint a Piodkc hibridjei,csak annyi ;hogy idén mindenhol több termett mint más években .
vajon ez az R.A.G.T Phileaxx ami a cikkajánlóban is van,mennyire ütős?
nehéz eldönteni a cikk alapján,hogy marketing cikket irtak ,vagy valóban ennyire elégedettek vele.
esetleg volt már vkinek?
Válasz #4674. hozzászólásra
köszönöm akkor majd a kukoricavetomag.hu kereslek.
Válasz #4673. hozzászólásra
Sajnos valóban nincs a 2015-ös kínálati fajták között az 5222 (már nincs termesztésben), de tavalyi fémzárolásút még lehet fogni amíg van!
Sokszor a frisset részesítjük előnyben, pedig ez nem minden esetben van így, főleg ha kedvezőbb évi termesztésből való!
A dekalb listán nem látom az 5222-t
remélem lesz ilyen mert ez nagyon jól bevált nálunk.
és mind csak a jót irja.
nehéz választani,viszont ha nincs eső akkor egy sem jó.
nálunk amit vágtam kukoricát több gazdának is,több kukorica mindegy milyen volt de max40mázsa volt rajta.
Kukorica vetőmag 2015 katalógusok:
Dekalb 2015 Dekalb 2015
Pioneer 2015 Pioneer 2015
KWS 2015 KWS 2015
Syngenta 2015 Syngenta 2015
Folyamatosan kerülnek fel a friss katalógusok, november végére talán már az árak is!
Kukoricavetomag.hu Kft Kukoricavetomag.hu Kft
A primag.hu-n fennt vannak a pioneer 2015-ös kukorica vetőmag árak!
Válasz #4668. hozzászólásra
Galántaiban
Válasz #4667. hozzászólásra Melyik járásban laksz?
Válasz #4666. hozzászólásra
Kösz a választ, én is szlovákiából vagyok úgyhogy akkor ez kihúzva
Válasz #4665. hozzászólásra Én idén próbáltam tőlük vásárolni. Szlovákiából vagyok, eus adókártyával, de nem voltak hajlandók áfa mentes számlával eladni. Náluk a külföldiek csak áfásan vásárolhatnak, hiába van eus adószámuk. Ez az eggyetlen cég akinél próbáltam vásárolni kézpénzért és ezt tapasztaltam. Az IKR-nél ilyen gondom nem volt.
kukoricavetomag.hu......valaki szokott innen vásárolni? tapasztalatok, megbízhatóság ?
Válasz #4662. hozzászólásra
Felétek ennyire nem volt eső? milyen földbe volt ez?
Válasz #4662. hozzászólásra
itt is ez volt sajnos
Válasz #4661. hozzászólásra
én idén vetettem vagy 6 fajtát,készlet kiseprésből,mind feladta idővel,semmi különbséget nem láttam az átlag 20 mázsa/hektár mind tudta..
kinek melyik kukorica birta jobban a szárazságot?
mert a kws és az mv elég hamar megadta magát,és semmi nem lett rajta.
A RAGT-os Galexx kukorica vetőmaggal van valakinek valamilyen tapasztalata?