Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4619. hozzászólásra
Az régebbi hibridekből ott a Krabas ami 300-as, erről eddig sehol se hallottam rosszat, nálam a 2376 os bizonyított 2012-ben. Az újjabb fajtákat már a többiek említették.
Ha vetés közben látszik, hogy nem lesz elég a vetőmag, (ami van raktáron) másnapra futárral küldöm idén is. Vagy 0-24-ig, akár hétvégén is elér akinek sürgős. (pl: Neoma is néha jobban fogy a vetőgépben, mint kéne)
A Kornéliust csak ajánlani tudom
380-as FAO számú de nagyon jól tűri a szárasságot és korán vethető is, április első hetében elszoktam vetni...most hétvégén is ez lesz a munka
nektek milyen kws kukoricák jöttek be mostanába, milyet fogtok most vetni? épp azon gondolkozok hogy lehet 1,5-2ha-on kisérletbe vetni kellene hogy a többi mellett hogy szerepel csak az a kérdés hogy melyiket?
Válasz #4591. hozzászólásra
Csak viszonyításként írom le,hogy én a dkc 45 90-est és dkc 47-95-öst egységesen 45.626ft/zs-ért vettem.(80 ezer mag/zsák) és az is tuti,hogy nem a legszuperebb üzletet kötöttem...
Én sem voltam elragadtatva vele, kapott 1 mázsa komplexet 2 mázsa pétit és 1 mázsa AN-t, 0,9 ha-on lett 52 mázsa, 19,3as vizzel, szerintem kevesett termett viszonylag magas vizzel, ahhoz képest hogy jó kalászos előveteményként volt beharangozva.
Válasz #4596. hozzászólásra
Szia nekünk volt tavaly de nem vok elragadtatval vele a vize jo volt buza ment utanna de 4-5 tonnas lett pedig megkapott mindent a reseda utodjanak akarjak de nem lesz olyan szerintem
Szia Angyal! Nincs arra recept! A Kukorica mint más növény is általában a jobb termőképességű talajok növénye! DE! Vetésváltásba talán megtalálod a számításod. Ne ragaszkodj az amcsi maghoz! De ha már vetni akarsz akkor gondolkodj el a másik amcsin! Jobbak! Sajnos jók! De általánosságban és még egyszer általánosságban elmondható, hogy a gyengébb termőképességű helyeken a hosszú 450 fao feletti és alacsony tőszám (50 e/ha) mellett lehet gazdaságos. De más növény után kellene nézni! Kukoricába sajnos olyan átlag termések vannak amit nehéz túlszárnyalni! És sajnos ez a jövedelmezőséget is meghatározza.
Tud valaki Szolnok környékén valami tavalyi vagy valami bármi akcios magot olcsoért az szoljon a régi emberemnek most nincs semmi kifogyott és hát valamit nézni kell .. emailem nevem alatt ...
Szia kopasz! 8-10 kg! És force! Vetőgéppel kijuttatva! Leszorítottuk 5 kg/ha ra. Nem jó! Aszályban nem! Esősben jó! Nem szabad spórolni vele! Betakarításnál látod a különbséget! Próbáld ki kis parcellában!
Szia ari persze, tavaly olyan 6tas atlagunk lett ebböl volt 8tis a tarjan ez egyik tablaban,az aszalyt elég jol birja,vetni olyan 68-70ezer mag elég legalábbis mi nem vetünk sürübben, 2012-ben volt egy 20hetaros tablankon közel 10t atlag lett 9,7pontosan, nitrosolt fujtunk ala 200l meg vetessel ment még 3x15ös komplex 150kg nagyvonalakban ennyi, jo anyag tudom ajanlani még a hunort is aszalyban szerintem megveri a pionnert legalábbis nekünk tavaly igy volt
9219 hozzászólás
és mi a véleményetek a Kornelius és az Amandha magról melyik a jobb nálatok volt ilyen?
Válasz #4624. hozzászólásra
A 2376-osba én is gondolkoztam hogy lehet az kellene
Az régebbi hibridekből ott a Krabas ami 300-as, erről eddig sehol se hallottam rosszat, nálam a 2376 os bizonyított 2012-ben. Az újjabb fajtákat már a többiek említették.
Válasz #4621. hozzászólásra
Nagyon jó a Kornélius is csak az jóval drágább,nekem tavaly volt 18 AK-s földbe 85q.
Akit esetleg érdekel újra van Dekalb 440
Ha vetés közben látszik, hogy nem lesz elég a vetőmag, (ami van raktáron) másnapra futárral küldöm idén is. Vagy 0-24-ig, akár hétvégén is elér akinek sürgős. (pl: Neoma is néha jobban fogy a vetőgépben, mint kéne)
Kukoricavetőmag.hu Kft.
Akkor eddig a koral és a kornélius-t ajáljátok. És ezeket milyen földre?
A Kornéliust csak ajánlani tudom
380-as FAO számú de nagyon jól tűri a szárasságot és korán vethető is, április első hetében elszoktam vetni...most hétvégén is ez lesz a munka
Válasz #4617. hozzászólásra
300-400 között bármi érdekel
Válasz #4616. hozzászólásra
Koral.Bírja a szárazságot!!!
Válasz #4616. hozzászólásra
Milyen FAO számúakat szoktál vetni?
nektek milyen kws kukoricák jöttek be mostanába, milyet fogtok most vetni? épp azon gondolkozok hogy lehet 1,5-2ha-on kisérletbe vetni kellene hogy a többi mellett hogy szerepel csak az a kérdés hogy melyiket?
Szentesi Sarolta volt már valakinek , esetleg tapasztalatok ?
P8816-ról van valami infótok?
Köszi
Válasz #4611. hozzászólásra
az spc topicban már volt róla szó, és ott megtalálod a könyvet is ahol még ábrákkal illusztrálva is van.
Van egy spc 6-os vetögépem.Annak hogy kell be ŕlitani a vezetöét,mihez mérjek ?
Válasz #4607. hozzászólásra
Szerintem az már nincs!
MV Hunor fajtáról mik a vélemények?
Homokosabb területre jó lehet?
Válasz #4605. hozzászólásra
ok kosz utannanezek!
Válasz #4585. hozzászólásra
f73
Válasz #4604. hozzászólásra
Sztem vedd meg.
A kws-ek nem rosszak...amugy egyik se...
Én Koralt meg Kassiust vettetek.
Ha lesz eső lesz termés ha nem akkor kevesebb lesz.
Szia Angyal! DKC 5190 és DKC 5222.
KWS Krabast tudnek venni akciosan
nem tul rövid tenyészidejű ? akinél volt mennyit tudott ?
Válasz #4590. hozzászólásra
nagyon jo a tanacsod de nem tudnal konkret fajtakat mondani ami utan utanna tudnek olvasni?
Válasz #4599. hozzászólásra
Akkor valószinüleg annak is egy kicsit jobb föld kell
Válasz #4600. hozzászólásra
listaár -25% jó áron vetted!!!!!!!!!
Csak viszonyításként írom le,hogy én a dkc 45 90-est és dkc 47-95-öst egységesen 45.626ft/zs-ért vettem.(80 ezer mag/zsák) és az is tuti,hogy nem a legszuperebb üzletet kötöttem...
Válasz #4597. hozzászólásra
Én sem voltam elragadtatva vele, kapott 1 mázsa komplexet 2 mázsa pétit és 1 mázsa AN-t, 0,9 ha-on lett 52 mázsa, 19,3as vizzel, szerintem kevesett termett viszonylag magas vizzel, ahhoz képest hogy jó kalászos előveteményként volt beharangozva.
Válasz #4597. hozzászólásra
Olyan szélsőséges körülmények közt is terem, amikor más mag meddő. 2012 volt ra a jó példa.
Válasz #4596. hozzászólásra
Szia nekünk volt tavaly de nem vok elragadtatval vele a vize jo volt buza ment utanna de 4-5 tonnas lett pedig megkapott mindent a reseda utodjanak akarjak de nem lesz olyan szerintem
Kinek mi a véleménye vagy a tapasztalata a pio.9025 kérem aki tud osza meg velem tapasztalatát mert holnap szeretnék vásárolni
Kösz az Mv itt környéken jol szerepelt melyiket prolta már ki valaki mik a befutok ?
Na ezekből az árakból még bőven lehet alkudni
Na ezekből az árakból még bőven lehet alkudni
Válasz #4589. hozzászólásra
www.kukoricavetomag.hu fent vannak az akciós árak is!
Szia Angyal! Nincs arra recept! A Kukorica mint más növény is általában a jobb termőképességű talajok növénye! DE! Vetésváltásba talán megtalálod a számításod. Ne ragaszkodj az amcsi maghoz! De ha már vetni akarsz akkor gondolkodj el a másik amcsin! Jobbak! Sajnos jók! De általánosságban és még egyszer általánosságban elmondható, hogy a gyengébb termőképességű helyeken a hosszú 450 fao feletti és alacsony tőszám (50 e/ha) mellett lehet gazdaságos. De más növény után kellene nézni! Kukoricába sajnos olyan átlag termések vannak amit nehéz túlszárnyalni! És sajnos ez a jövedelmezőséget is meghatározza.
Tud valaki Szolnok környékén valami tavalyi vagy valami bármi akcios magot olcsoért az szoljon a régi emberemnek most nincs semmi kifogyott és hát valamit nézni kell .. emailem nevem alatt ...
Szia kopasz! 8-10 kg! És force! Vetőgéppel kijuttatva! Leszorítottuk 5 kg/ha ra. Nem jó! Aszályban nem! Esősben jó! Nem szabad spórolni vele! Betakarításnál látod a különbséget! Próbáld ki kis parcellában!
Dekalb 4014 mit tud kinek mennyit termet és milyen a víz leadó képessége ?
Válasz #4585. hozzászólásra
Menyire olcsó legyen ? Van egy GR 8:30
segitseget kerek! Olyan pioneer vetomagot keresek amelyik a gyenge taptalajon is megterem es arban is jo.A segitseget elore is koszonom!
Kinek mi a véleménye vagy a tapasztalata a pio.9025 kérem aki tud osza meg velem tapasztalatát mert holnap szeretnék vásárolni
Válasz #4582. hozzászólásra
szia, nem györ-moson-sopron ,megyében
Válasz #4581. hozzászólásra
Köszi a tájékoztatást ez nagyon kecsegtető, azt hiszem jó lesz. Jól látom, hogy Szabolcsban gazdálkodsz?
Válasz #4580. hozzászólásra
helo 2012ben 18-20köröl volt ,tavaly 16-17 vizekkel jött be
Válasz #4579. hozzászólásra
Köszi a tájékoztatást figo, azt hiszem az idén ezt fogom vetni. A vízről tudnál valami közelebbit?
Válasz #4578. hozzászólásra
Szia ari persze, tavaly olyan 6tas atlagunk lett ebböl volt 8tis a tarjan ez egyik tablaban,az aszalyt elég jol birja,vetni olyan 68-70ezer mag elég legalábbis mi nem vetünk sürübben, 2012-ben volt egy 20hetaros tablankon közel 10t atlag lett 9,7pontosan, nitrosolt fujtunk ala 200l meg vetessel ment még 3x15ös komplex 150kg nagyvonalakban ennyi, jo anyag tudom ajanlani még a hunort is aszalyban szerintem megveri a pionnert legalábbis nekünk tavaly igy volt
Válasz #4545. hozzászólásra
Üdv figo!
Tarján kukoricát gondolnék vetni az idén. Tudnál róla pár mondatot , pl: termés mennyiség, víz, tőszám, aszály tűrés,stressz tűrés, dupla csövességre hajlamos-e, milyen-mennyi műkakival.
Válaszod előre is köszi
Mások tapasztalatát is szívesen veszem. Köszönöm.
Üdv
A Szegedi tc 367-röl érdeklődnék vetett e már valaki, és hogy bevált e?
Válasz #4575. hozzászólásra
nekem csak Dkc volt azért szeretnék piot is de nem tudom milyet 2012 volt A24 P9494 K85 ami nekem jó volt a K85 de már nem lehet kapni