Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza gyomirtása új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ 1221 traktor új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ orbitosra alakítása új
- Kukorica vetőmagok új
1113 hozzászólás
Válasz #562. hozzászólásra
körbefölgyujtom az erdőket
Válasz #561. hozzászólásra
Majd az októberi fagyok vizuálisan ledeszikálják
Válasz #560. hozzászólásra
lesz az több is
Válasz #559. hozzászólásra
FAO?? 199???
Válasz #558. hozzászólásra
Neflegmulj it velem a nyelvérzékeddel...hehhehe
Csak magyarul vágok
normált
van kóbor 2 3heki oszt befutom e
Válasz #557. hozzászólásra
..........SWEEETY???
Honap indul a..................... VETÉS.
Válasz #553. hozzászólásra
Én annak a híve vagyok hogy tartsuk be az alapvető szabályokat.Az út az út, és nem szántó van szélessége, hogy szükség esetén két jármü egymás mellett eltudjon haladni, ne a táblába taposson bele, mert annak az a vége hogy olyan szélesre van taposva mintegy autópálya.Én elhagyom azt a kevéske sávot, és le gyomírtózom.Szerintem akik itt sem tartják be a mértékletességet azok az élet más területein sem.
Az út széléig rendben is van a vetés, de itt minden villanykarónál harapott tíz centit az út felé, aminek semmi hozadéka nem lett, csak a girbe-gurba művelhetetlen kukorica. A villanykarók mellett húzhatott volna egy szép egyenest a 12 soros vetőgéppel. Milyenek a csatlakozók? Néhol keresztezik egymást.
Semmi gond,ahány ház annyi szokás. Te így csinálod én nem,én a táblák mellett hagyok egy füves csíkot mindenhol,utálom ha tar kopasz minden. Ja és le van nyírva hogy jól nézzen ki.
Válasz #552. hozzászólásra
Miért, én is kivettem az utak ig, meg a csatornákig! Ha nem így csinálom, csak a gaz nő, mert azt kaszálni, vagy zuzozni nincs sem idő, sem pénz.
Amúgy nyugaton az aszfalt utak mellett 25 cm-re mar földek vannak, és vetés! Ott van értéke a földnek, és megbecsulnek minden m2-t! Sarkosan mindent művelnek széltől széléig, nem csak ugy, ahogy fordul a vető géppel...
Én helyesnek tartom ezt, és nem kapzsisagnak, másrészről meg kinek lesz tőle kevesebb, ha nem az acat meg a csalán nő ott?
Válasz #551. hozzászólásra
Nem egyedüli jelenség, felénk is van ilyen bevetik az utat is,inkább mint a gaz nőjön benne, gyomírtani meg úgy is kell ahol járnak ott meg kitapossák az utat.Bár szerintem a kapzsiság végett csinálják. Hagy ne mondjam nem az akinek kevés ,néhány hektár földjevan.Kitudja lehet hogy neki az a néhányszáz is kevés.
Válasz #550. hozzászólásra
Üdv Feco, kivetett az út széléig,közben kerülte az oszlopot, az oszlopsor az út szélén szokott lenni.
Válasz #549. hozzászólásra
Csak én nem látom, hogy mi a baj ezzel a képpel???
Válasz #546. hozzászólásra
Komoly nyereség.
Válasz #545. hozzászólásra
jegi 24 érdeklődött, csak linkeltem.
Válasz #546. hozzászólásra
Mi a téma itten?
Nagy az isten állatkertje!
Válasz #543. hozzászólásra
Heló Sanyi Bácsi!
Ha nem kapott előtte hormont,akkor biztosan kiheveri,de ha kapott nagyobb adagot,akkor baj lehet.Mivel kezeltél?
#1. hozzászólás, jegi24 küldte be 2012-05-15 20:28:29-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Üdv!
A kukoricát igencsak megtépázta a szél. Megtekergette a szárát, a tőállomány70%-án halványsárga levelek vannak. Az állomány sipcsontközépig érő. Kiheveri a szélkárt? Van valakinek bármilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban? Esetlegesen orvoslásra valami?
Válasz #541. hozzászólásra
Én a héten láttam olyat aki nem bízta a véletrenre minden helyre duplán rakta a magot
Ez meg rávetett valamiért.
Van aki így vet.Csatlakozó sor kb.100-120 cm.
Válasz #538. hozzászólásra
NA mi van,nem ért oda hozzátok? Azt mondtad neked is jön majd bérbe...
Válasz #533. hozzászólásra
Milyen géppel és mit dolgozik Feco?????
Nálatok???
mesélj már titkolóztok itten hehe
Válasz #535. hozzászólásra
Válasz #531. hozzászólásra
azért a gyomok még igen kezdeti stádiumban voltak, csak volt belőle rendesen. egy sima ásóboronával.
Válasz #533. hozzászólásra
Szedj belépőt !
Még jó hogy nem "azzal" csinálják mert még beletörne...nem csak a "bicskád" az itten főldművelésbe
No hát Feco se semmi géppel dolgozik!Csodájára járnak a pofák!!
Válasz #530. hozzászólásra
Ne Principal Gold-ot vegyél , hanem Principal Plus Gold-ot mert az jóval erősebb !
Válasz #528. hozzászólásra
és mi a faxomal csináltátok a magágykészítést hogy így kivitte a gyomokat belőle ?
Válasz #527. hozzászólásra
tavaly kités armada csomaggal kezeltük. idén kipróbálom a principal gold-ot!
Ezt nem kellett elő alapkezelni,mert itt a művelőszerszám volt a gyomírtó a magágykészítéskor...ja ilyenek a szójáim IS
Válasz #527. hozzászólásra
köszi! magágykészítés előtt pedig szépen zöldelt....
fenyércirok,acat,kakaslábfű. nagyjából ezek a jellemzőek!
Válasz #524. hozzászólásra
Példás tisztaságú !!!! Ennek van jövője...
Évelő gyomotok nincsenek ? Mivel tartjátok tisztán a földeket ?
Válasz #525. hozzászólásra
nem volt még kezelve semmivel.
Válasz #524. hozzászólásra
Szép!
Posztmergensen elő lett fújva valamivel?
na így már jobb!!
Válasz #522. hozzászólásra
Nem tom itt működik De próbálkozzál mert kíváncsi vagyok
Válasz #521. hozzászólásra
Persze! Mire rányomtam hogy mehet el is tűnt, mind a két kép
Válasz #520. hozzászólásra
Beillesztetted???
Válasz #519. hozzászólásra
csak tudnám miért nem rakta be a képeket....
2 nappal ezelőtti képek!
Üdv! nem tudom érdekelne e valakit 4 zsák bontatlan pioneer reseda 80000 szemes vetőkukorica?
Válasz #515. hozzászólásra
szia, nekem is maximám van, én is így jártam tavaly, de én a két szélső sorral, a napra nagyon ritkán kelt ki, ezért én is körbe kérdeztem, és a műtrágyát mondták többen hibának, ezért megnéztem, és azok el voltak állítódva, pont a sorba tette a műtrágyát, idén amennyire a felfogatás engedi, a lehető legtávolabbra állítottam a csoroszlyákat a sortól, és teljesen jó lett megint a kelésem.
Válasz #515. hozzászólásra
Nekem egy BELE-LÁTÓS szaki azt mondta hogy nem a meg vakitás a baj--Hanem az ami ezt elö idézi és sokan ere nem is gondolnak!! Én is épp e miatt hagytam abba ezt a játékot pedig ha valaki akkor én aztán nagy hive voltam asorra szórásnak..Tehát az ember azt mondja föleg ilyen száraz és aszályra hajló idöben a sor mellé ki tet mütrágya bomlása során jelentös nedveséget von el a talajból minél töbet teszel igy ki és minél közelebb anál több az igy ki vont nedveség.. A többi tünet az már csak kisérö jelensége enek a bajnak!! ezért nagyob menyiséget csak csapadékos időjárásban vagy öntözés esetén alkalmaznak ilyenkor szinte veszélyes vagy káros tudd lenni!!
007 köszönöm sztem ez lesz a probléma :S mert mintha kicsit másképp állna az a műtrágya tárcsa ! megvakítja a csírázó magot ennyire??
Válasz #510. hozzászólásra
Kaparjátok ki azokat a sorokat több helyen, és akkor látható hogy ott-e a mag, meg a műtrágya hol van. A modern gépeken sem lehet csak a monitorra hagyatkozni.
Szerintem nem a mélységgel van gond, a kukorica az előjön mélyebbről is.